29/6/15

Ανακαλύψτε την πολιτική σύντροφοι της κυβέρνησης, πριν είναι πολύ αργά

Δείτε τι γράφαμε στις 8 Μαρτίου
Του Σάββα Καλεντερίδη
Όταν βλέπει κανείς το σύνολο μιας ομάδας να είναι απέναντί του, το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει είναι να βλέπει παντού θεωρίες συνωμοσίας και προβοκάτσιας, να επιβάλλει μέσα από προπαγανδιστικές μεθόδους τη λογική της θυματοποίησης σε μια ολόκληρη κοινωνία και να υιοθετεί τη λογική του «στραβός είναι ο γιαλός»!
Τα κόμματα της συγκυβέρνησης ακολούθησαν μια τακτική ακραίου αντιπολιτευτικού λόγου, με κατηγορίες και φρασεολογία όπως «Γερμανοτσολιάδες, προσκυνημένοι, αυτοί που ήταν στημένοι στα τέσσερα στους δανειστές» και δημιούργησαν το λεγόμενο αντιμνημονιακό στρατόπεδο, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο διχαστικές συνθήκες που δεν επέτρεπαν την εθνική συνεννόηση για την έξοδο από την κρίση. Όλες οι άλλες χώρες που πέτυχαν μια ελάχιστη εθνική συνεννόηση, βγήκαν από την κρίση σχετικά αλώβητες.
Η τακτική του ακραίου αντιπολιτευτικού λόγου βρήκε πρόσφορο έδαφος στην δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, με αποτέλεσμα το λεγόμενο αντιμνημονιακό στρατόπεδο να αποκτήσει δυναμική εξουσίας. Από τη στιγμή που αυτό έγινε αντιληπτό από τους εταίρους μας, οι αντιμνημονιακές δυνάμεις έγιναν οι καλύτεροι σύμμαχοι των δανειστών μας. Κι αυτό γιατί μόλις αντιλήφθηκαν ότι η κατάσταση δεν είναι αναστρέψιμη, από το καλοκαίρι του 2014, ενόψει της προεδρικής εκλογής, όπου κι εκεί η αντιπολίτευση ακολούθησε μια πολιτική που οδήγησε στην αυτοπαγίδευσή της, «έβγαλαν από την πρίζα» την κυβέρνηση Σαμαρά και άρχισαν να επενδύουν στην κυβέρνηση των αντιμνημονιακών δυνάμεων!
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos news

59 σχόλια:

  1. Το ζήτημα Σαββα ειναι οτι αυτο το χρέος δεν ειναι δυνατόν να το αντέξουμε,εμεις μεχρι και τα τρισέγγονο μας.Εποπλεον οι φίλοι μας δανειςτες ,δλδη γερμανια, μας οδηγήσανε να αποδεχτούμε όρους παγίδα,οπως το 4.5 ετήσιο πλεόνασμα,για να μπορούν να μας εχουν συνεχεια υπόλογους αλλα και να μη τηρήσουν τα δικα τους υποσχεθέντα ως προς το χρέος μας ( εννοείται υπαιτιοτιτι δικη μας)..Επιπλεον αυτη τη περίοδο τείνει να μορφοποιηθεί μια πανευρωπαϊκή κινηςη την οποια η γερμανια θελει να χτυπήσει εν τω γεννασθε αλλα και να αφαιρέσει τη δυνατότητα πρωτοβουλιών απο τη χωρα μας ,μια και σε αυτη έλαχε η μοίρα να ειναι στο μάτι του κυκλώνα.
    Ως προς τη δυνατότητα συνεργασιών ...με τά κόμματα της συγκυβέρνησης...θεωρητικά καλή σκεψη αλλα βρες μας με ποιους? Οταν υπουργός οικονομικών βγάζει λιγα λιγα τα χρήματα έξω ,για να μη τον πιάνει ο έλεγχος, τι να λέμε τωρα??
    Ειναι ςα να θέλεις να ζημώσεις ψωμ με αριςτα υλικά και τα χέρια σου ειναι βουτηγμανε στα σκατα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω την αίσθηση πως οι ...... κομπανιέρος(!) δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί ότι άλλο πράγμα είναι η χρήση ... βολικών ΜΜΕ π.χ. Real News (παραπληροφόρησης!) και η διασπορά ψευδών ειδήσεων για το εγχώριο πόπολο, και άλλο η εφαρμογή της ίδιας τακτικής που προσπαθούν να εφαρμόσουν στην ΕΕ.

    Εκεί τέτοια ... ψόφια κόλπα δεν πιάνουν. Μάλλον εξοργίζουν τους ψυχρούς εταίρους οι οποίοι πάντοτε προσπαθούν να λειτουργήσουν υπέρ του συμφέροντος των λαών τους!

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή εσύ πως ενοείς την πολιτική....στα 4ρα μετ'επικύψεως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κίμωνα
      ένα από αυτά που καλλιεργήθηκε από τους λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όλο αυτό το διάστημα που χαϊδεύουν τα αυτιά των δυστυχισμένων, είναι η αυθάδεια.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ μου... σε έχω για άτομο ευρείας εγγεφαλικής σκέψης....διαφωνώ για την "αυθάδεια" αν αυτή καλλιεργήθηκε από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μοιάζει με λευκή περιστερά.....ενώ η αυθάδεια των ΝΔΜΠΑΣΟΚ είναι αποδεδειγμένα θράσος χιλίων πιθήκων......

      Διαγραφή
  4. Η ίδια η Καγκελαρία άδειασε κανονικότατα τον Αντωνάκη ΠΟΛΑΝ. Ήδη από τον Σεπτέμβριο είχαν τροχοδρομηθεί τα πάντα. Η Μερκελ όμως τράβηξε την πρίζα διότι πολύ απλά ΔΕΝ έγινε τίποτα. Καμία μεταρρύθμιση. Ακόμα και να περνούσε (που ΔΕΝ θα την περνούσε 100%) την αξιολόγηση για να έπαιρνε την δόση θα έπρεπε να κάνουν τις μεταρρυθμίσεις.

    Είτε λοιπόν λέγετε ΝΔ είτε λοιπόν λέγετε ΣΥΡΙΖΑ η κατεύθυνση είναι μια Μεταρρυθμίσεις .

    1. Ασφαλιστικό
    2. Τράπεζες (Bad Bank)
    3. Δημόσιο
    4. Κατάργηση φορολογικών προνομιών εφοπλιστών και φορολόγηση 1% με 2% στο τζίρο τους
    5. Ψηφιοποίηση του Κράτους
    6. Φορολογικές αμνηστίες
    7. Πάταξη της Ολιγαρχίας
    8. Αυτοχρηματοδότηση της Εκκλησίας (όχι μόνο της Εκκλησιάς της Ελλάδος αλλά όλων των δογμάτων Βλ επίσης αυτοχρηματοδότηση Εκκλησίας της Κύπρου)
    9. Αναδιάρθρωση Υπουργείων (μείωση αλόγιστης σπατάλης) Ενοποίηση Υπουργείων πράγμα που έγινε
    10. κ.τ.λ

    Αγαπητέ Σάββα στο μόνο που συμφωνούμε είναι ότι πράγματι άλλες χώρες φεύγουν από το μνημόνιο στα επόμενα 1-2 ½ χρόνια . Το πρόβλημα είναι η Ιταλία και η Γαλλία. Η ΕΕ τρίζει στα θεμέλια της και καταρρέει εις τα εξ ών συνετέθη. Ας μην τα ρίχνουμε όλα στο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ έχει βαρύτατες ευθύνες διότι τα άφησε όλα στον αυτόματο πιλότο. Ότι μαλακία τους έλεγε η Τρόικα απλά το μετάφραζαν και το κορυφαίο ΔΕΝ εφάρμοζε τίποτα. Απλά απειλούσε την Μερκελ ότι αν με ρίξετε έρχεται ο Ζυριζα.

    Ε σε κάποια στιγμή του είπε η Μερκελ αει σιχτιρ και καλά του έκανε. Η ΝΔ είναι κομματιδιο παρειάς.

    Τώρα αν ο ΣΥΡΙΖΑ (που μόνο η Αριστερά μπορεί ) κάνει ένα reseat ένα μετασχηματισμό του κράτους κατά ένα 10% 30% τότε θα έχει επιτύχει. Ο Αλέξης έχει διέβη τον Ρουβίκωνα δεν υπάρχει επιστροφή. Μόνο φυγή προς τα εμπρός με μεταρρυθμίσεις μπορεί να αντέξει ο Αλέξης. Για αυτό χρειάζονται και οι υπουργοί του Αλέξη να σκάσουν και να αρχίσουν τις μεταρρυθμίσεις τώρα όχι του χρόνου.

    Αλλιώς η Ελλάδα οδεύει :

    1. Σε δραχμή (χωρίς ίχνος μπλόφας από το Ντραγκι και την ΕΕ την Γερμανία)
    2. Σε καντόνια και αυτόνομες περιοχές (Λόγο Οικονομικού στραγγαλισμού και σπιράλ θανάτου)π.χ Η Κρήτη βγάζει κάτι δις το χρόνο γιατί να πληρώνει το σαθρό κράτος. Το ίδιο και η Μακεδονία σου λέει αν αυτονομηθώ θα είμαι μέσα στην ΕΕ και παράλληλα το λιμάνι μου θα γίνει κέντρο τον βαλκάνιων.
    3. Η Ελλάδα θα είναι η Πελοπόννησος και η Στερεά Ελλάδα. Στα σύνορα δηλ του 1821.
    4. Αυτόνομη Θράκη ενδεχομένως να ενσωματωθεί με την Κωνσταντινούπολη δηλ Αν Θράκη και Δ. Θράκη να αποτελέσει ένα νέο καντόνιο – κράτος που θα εισελθει στην ΕΕ. Αυτό προβλέπετε στα επόμενα 10 – 15 χρόνια( Βλ δημογραφικό και οικονομικό το ποιο βασικό)

    Όλα αυτά σε βάθος 10 ετιας βλέπω να έρχονται και θα έρχονται όπως ήρθε και η Αρ. Άνοιξη καταιγιστικά και αμετάκλητα.

    "Ο κύβος ερρίφθη" alea jacta est

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. * στα συνορα του 1832

      Διαγραφή

    2. * Ακόμα και με την Δραχμή μπορεί να σωθεί η παρτίδα. Αλλά θα πρέπει να είσαι ο Μωυσής για να πραγματοποιούσης τέτοια βιβλική Έξοδο από το ευρώ και να μείνεις όρθιος στην έρημο που ακολουθεί.

      Διαγραφή
    3. Λέων
      η ανάλυσή σου δεν απαντά στο εξής ερώτημα:
      Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκλογές τώρα, ενώ μπορούσε να περιμένει μερικούς μήνες, να αναλάβει κάτω από πολύ καλύτερες προϋποθέσεις.
      Χωρίς σχέδιο, χωρίς συγκροτημένη πολιτική, προκάλεσε εκλογές και τώρα τα ρίχνει σε άλλους.
      Ακολουθεί πολιτική θυματοποίησης, που είναι πολιτικός πρωτογονισμός...
      Όσο για τα προβλήματα της Ιταλίας και της Γαλλίας, μην ανησυχείς, αυτοί θα τα λύσουν, γιατί δεν έχουν τόσο ξεφτίλες πολιτικούς όσο εμείς.
      Να το θυμάσαι, η χαρά του Σόιμπλε και των δανειστών είναι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ...
      Δεν θέλω να γίνομαι άγγελος κακών, αλλά περίμενε να δεις που θα μας πάνε.

      Διαγραφή
    4. Έχεις δίκαιο και σε αυτό μπορούσε να περιμένει αλλά την πάτησαν. Αν και τους έσπρωχναν όλοι να πάνε σε εκλογές και από το Εξωτερικό και από το εσωτερικό

      Διαγραφή
    5. Θα συμφωνησω οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επρεπε να παει σ εκλογες και λειτουργησε τυχοδιωκτικα.

      Οσον αφορα ομως την ΓΑλλια και την Ιταλια,συγγνωμη,αλλα τουλαχιστον ο Ολαντ,δεν μπορει να θεωρηθει σοβαροτερος απ τοςυ δικους μας.Ο λογος που πιστευω οτι θα λυθουν τα προβληματα των χωρων,ειναι οτι ειναι μεγαλυτερα μεγεθη,σαν χωρες.αν και με την Γερμανια,ακρη δεν βγαζεις.

      Η χαρα του Σοιμπλε,δεν ειναι μονο οι μαθητευομενοι μαγοι του ΣΥΡΙΖΑ(αφου στο οικονομικο δεν υπαρχουν ΑΝΕΛ),αλλα γενικα οι Ελληνες πολιτκοι.ΚΑι για να λεμε την αληθεια,ποιο σχεδιο ειχε ο Σαμαρας;λεμε ναι σε ολα και τι καταφερε;Αχρηστοι ειναι και οι 2

      Διαγραφή
    6. Χρήστο
      έχεις δίκιο, οι παλιοί είναι διεφθαρμένοι και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι άσχετοι με την πολιτική...
      Περιμένουμε το καινούριο

      Διαγραφή
    7. Βλεπεις στον οριζοντα το καινουργιο;εγω δυστυχως οχι.

      ΥΓ Οι μονοι που αξιζουν απο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ειναι ο Κοτζιας και ο Καμμενος.Ειδικα ο πρωτος,εχει μεγαλη διαφορα απ τον Βενιζελο.Ποια ειναι η αποψη σου;

      Διαγραφή
    8. Χρήστο
      Ο Καμμένος είναι φίλος μου, όπως και ο Σγουρίδης, ο Κουίκ και αρκετοί άλλοι.
      Έχουν κάνει προεκλογικά λάθη και είναι παγιδευμένοι.
      Τον Κοτζιά δεν τον γνωρίζω.

      Διαγραφή
    9. Leon για να κάνεις μεταρρυθμίσεις θέσεις χρόνο και χρήμα. Η σημερινή κυβέρνηση φρόντισε με την ρητορική της από την παραμονή της νίκης της, να σπαταλήσει και τα δύο. Πλέον δεν έχει ούτε χρόνο αλλά ούτε και χρήμα για να κάνει οποιαδήποτε μεταρρύθμιση όντας εγκλωβισμένη στις προεκλογικές της δεσμεύσεις και έχοντας απέναντί της πλέον όλη την ΕΕ μηδενός εξαιρουμένου...

      Διαγραφή
    10. Ποια ειναι η γνωμη σου μεχρι στιγμης για τον Καμμενο,για το τι εχει,αυτο το χρονικο διαστημα.Μπορει να κριθει η ειναι νωρις ακομα;

      Διαγραφή
    11. Σε ρωταω για τον Καμμενο,σαν ΥΠ ΑΜ....

      Διαγραφή
    12. Χρήστο
      τα ζητήματα στο Αιγαίο είναι περίπλοκα και δεν λύνονται με επισκέψεις στα μικρονήσια.
      Η Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια υποχωρεί και η Τουρκία προωθεί συστηματικά τις θέσεις της.
      Μόνο αν βρεθεί κυβέρνηση να κάνει στρατηγική για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, θα λυθούν τα όποια προβλήματα στο Αιγαίο.

      Διαγραφή
    13. Οποτε λες οτι ο Καμμενος δεν εχει τετοια στρατηγικη;η εχει αλλα λογω συνθηκων δεν μπορει να την κανει πραξη;

      Διαγραφή
    14. Δεν νομίζω να το ξέρει το θέμα σε βάθος.
      Λίγοι το γνωρίζουν στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
    15. Νομίζω πως τις εκλογές δεν τις προκάλεσε ο Σύρριζα αλλα ο Σαμαράς! Ο Σαμαράς πήγε σε εκλογή προεδρου ενώ η εκλογή προεδρου έπρεπε να γίνει αργότερα! Απλά ο Σαμαράς έπαιξε το χαρτί σωστά, να χάσω τώρα πιο ελαφριά και να στείλω το Σύρριζα στους λύκους. Στο μικροκομματικό παιχνίδι άλλωστε εξειδικεύεται, εδώ έβαλε τον Γιωργάκη να κάνει κόμμα για να φάει ψήφους από Σύρριζα και Χρυσή Αυγή!


      Τέλος πάντων η ουσία είναι πως η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένες προβληματικές ideologies, οι οποιες θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στην πατρίδα και το έθνος και δεν υπάρχει καμια προοπτική να να μη δημιουργηθούν τα προβλήματα αυτά εκτος και αν όντως σταθούν αυτοί που πρέπει στο ύψος των περιστάσεων, γιατί η κυβέρνηση θα μείνει. Δεν γίνεται να πέσει η κυβέρνηση όσο ταυτόχρονα ξεβρακώνεται η πραγματική εγκληματική οργάνωση που λυμαίνεται τον τόπο για 40 χρονια τουλάχιστον!

      Χαρδούβελης, αν όσα λέει ο Καμμένος αληθεύουν και αλλα πολλά σημαίνουν πως η Τασία απερίσκεπτη θα εφαρμόζει τις ηλιθιότητες της εκτος και αν της βάλει κάποιος φρένο από μέσα! Δυστυχώς αυτές είναι οι συνέπειες της "απολιτικ" ατομικιστικής κοινωνίας μας. Για την Τασία είναι απολύτως συνυπεύθυνη η Νέα δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ!

      Διαγραφή
  5. Οι αναφερόμενοι ως 'Γερμανοτσολιάδες'' πάντα υπήρχαν στις δύσκολες στιγμές των αγώνων του Εθνους και αυτό είναι Ιστορικά αποδεδειγμένο(Εφιάλτης,Προσκυνημένοι,Δοσίλογοι,Χριστοφοράκοι,Παπακωνσταντίνου κλπ).
    Αυτούς τους τελευταίους τους αγαπούσαν υπερβολικά η Μέρκελ και ο Σοιμπλε γιατί υπάρχει Οικογενοιακή σχέση συμπάθειας και συναλλαγής απο την Κατοχή.
    Κόντρα σ΄αυτά τα ''καθίκια'' που ισοπέδωσαν την Ελληνική κοινωνία γίνεται κάποιος αγώνας που τον αναγνωρίζει το 70%-80% του Ελληνικού λαού και όχι μόνο η REAL όπως αναφέρεται αλλά και ο Άνθιμος,ο Μητροπολίτης Αιγίου και πολλοί άλλοι με ισχυρή Εθνική συνείδηση(μήπως είναι όλοι αυτοί Κουμουνιστές;).
    Την καραμέλα της συνένεσης πολύ την επικαλούνται τελευταία αλλά δεν τους είδα όταν ο Σούρλας έστελνε τους φακέλους της Απάτης ούτε για τις λίστες(4 χρόνια απο τους 2000 της μίας λίστας έλεγξαν μόνο 50 εκτός ότι αφέρεσαν τα δικά τους ''μπουμπούκια''). Αυτοί θα έκαναν διαπραγμάτευση για τον λαό;
    Η αλήθεια είναι πικρή και αυτοί που βούτηξαν το χέρι στο μέλι επίσης είναι πολλοί, αυτή η αλήθεια είναι , ότι γινόταν ''Πλιάτσικο'' για πολλά χρόνια.
    Αυτοί που ήρθαν τώρα έχουν κάποια ανοχή μέχρι να δεί ο κόσμος τους Ληστές μέσα και τα δισεκατομύρια που έβγαλαν έξω στα ταμεία, εάν δεν συμβεί αυτό που κάποιοι το πολεμάνε λυσσωδώς τότε θα έχουμε ''Χρυσά Πράγματα'' και μεγάλες αναστατώσεις.
    Πολλοί που μιλάνε για συνένεση έχουν βολευτεί πολύ καλά, Πχ άλλοι έχουν πάει στην ΕΕ ως σύμβουλοι Ευρωβουλευτών (πχ το Κωλοπ..δι που υπηρετούσε στο Πολ. Μουσείο με όμορφη παρέα στο υπόγειο) όπως έχει γραφεί σε ανάρτηση, Οι κυρίες που αφαιρέθηκαν απο τις λίστες μπλοκάρουν εδώ και χρόνια την εξόρυξη Ζεολίθου στη Θράκη μαζί με Βιομήχανο (πρώην πρόεδρο του ΣΕΒ) γιατί έχουν την αντίστοιχη εξόρυξη της Βουλγαρίας και κερδίζουν εκατομύρια ενώ οι χιλιάδες απελπισμένοι ας πηδάνε απο τα μπαλκόνια και ας κρεμιούνται απο τις Ελιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Που θα μας πάνε οι Γερμανοί ; αφού τα βλέπουμε δεν ξέρουμε τι καθόμαστε και τα γραφούμε και τα ξαναγράφουμε όχι μόνο εγώ μιλάμε για ανθρώπους με εμπειρία πάνω από 30 – 40 χρονών όπως εσύ. Και εγώ που ασχολούμαι με Διεθνής Ασφάλεια από το 2005 τα λέμε ποιος ακούει …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέων
      Οι Γερμανοί δεν είναι και τόσο ισχυροί.
      Οι Γάλλοι είναι η πυρηνική δύναμησ την Ευρωζώνη, μην το ξεχνάμε.

      Διαγραφή
    2. Σωστο αυτο που λες,μονο που οι Γαλλοι ακολουθουν τους Γερμανους,ισως επειδη οι Γαλλοι επιχειρηματιες ταυτιζονται με τα Γερμανικα συμφεροντα.

      Διαγραφή
  7. Ευτυχως που ειχαμε και εχουμε την τροικα δηλαδη. Τι; Οχι;
    Ποιο ειναι το λιγοτερο κακο ειπαμε;

    - http://www.kathimerini.gr/806435/article/epikairothta/politikh/h-sxolh-ths-draxmhs-kai-oi-ximaires-poy-kynhga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχεις ένα λάθος Σάββα στο σκεπτικό σου. Οι πάντες έξω ήθελαν,ήλπιζαν και παρακαλούσαν να εξαναγκαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε συγκυβέρνηση με το Ποτάμι του Μπόμπολα,αλλά η κυβέρνηση Σαμαρά,με αυτά που έκανε,λίγο έλειψε να οδηγήσει το Συριζα στην αυτοδυναμία!!!!

    Τότε άλλαξαν τελείως τα πράγματα. Και το έχουν δηλώσει ανοιχτά οι ξένοι ότι ήλπιζαν να συγκυβερνήσει με τον Θεοδωράκη.

    Επίσης,είναι μεγάλο λάθος να πιστεύετε ότι όλοι όσοι ψήφισαν το Συριζα εξαπατήθηκαν. Πολύ αμφιβάλω ότι πίστευαν στην εφαρμογή όλων αυτών των υποσχέσεων.

    Και κάτι πολύ σημαντικό. Το αντιμνημονιακό στρατόπεδο(;;;;) στην Ελλάδα,είναι δημιούργημα Σαμαρά,το οποίο εγκαταλείφθηκε κατόπιν απειλών απο τους σοβαρούς και τίμιους εταίρους μας.

    Δηλαδή αν ο κόσμος ΞΑΝΑ-ψήφιζε τα κόμματα εκείνα που βύθισαν το Κράτος μας και τη χώρα μας σε ανυποληψία,τι θα ήταν,σοβαρός και υπεύθυνος;

    ΥΓ
    Το ποσοστό που πήρε η κυβέρνηση στις εκλογές,πως μας επιτρέπει να λέμε ότι έπρεπε να την αφήσουμε άλλους 10 μήνες; Ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Πως γίνεται να κυβερνάς με 18% αποδοχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει με άνεση μαζί με τους ΑΝΕΛ, τουλάχιστον για τα επόμενα 2 χρόνια εκτός εάν για λόγους εκβιασμού στην Ευρωμαφία κάνουν εκλογές ενωρίτερα.

    Η παράγκα θα συνεχίζει να ξεχαρβαλώνεται γιατί αυτή είναι νομοτελειακά η μοίρα της παρέας του Αντωνάκη, του Μουρούτη, του Χρύσανθου, του Σταμάτη, του antinews και του Δ21.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η καλυτερη κυβερνηση ολων των εποχων. Με τον Κοτζια και Καμμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προφανώς κ.Σάββα θα κάνετε πλάκα !
    Υπάρχει Έλληνας που να πιστεύει ότι οι γερμανοί δεν θέλουν να ξαναδούν 360 ζεστά εκατομμυριάκια να οδεύουν κάθε χρόνο στα ταμεία τους , για να δουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση !!!
    Μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και αφού βυσσοδόμησαν( οι γερμανοί αποκλειστικά) σ' όλα τα Βαλκάνια ,ζήτησαν από τους εξαθλιωμένους Σέρβους κι άλλο αίμα .
    Μη παραμυθιαζόμαστε με τις μπούρδες του σαμαρά ότι θα βγαίναμε σε καμμιά βδομάδα από τα μνημόνια και το χαμόγελο θα επέστρεφε στα χείλια μας και άλλες τέτοιες νεοφιλελέ φίφες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η κυβέρνηση αυτή έχει σύντομα ημερομηνία λήξης.
    Είναι αδύνατο να γίνουν, όλα αυτά που ευαγγελίζονται. Ακόμη και εάν μας κούρευαν το χρέος (πράγμα αδύνατον), ακόμη και εάν καταφέρουν να περιορίσουν την φοροδιαφυγή, οι υπερβολικές παροχές και το αναργάνωτο κράτος, πάλι εκεί που έιμαστε τώρα θα οδηγούσαν.
    Δεν βγαίνει ο λογαριασμός με 2,5 εκατομ συνταξιούχους (το ένα εκατομμύριο πήρε σύνταξη στα 50 και κάτω!!!) και 3 εκατομ . εργαζόμενους. Δεν βγαίνει με 650.000 Δημοσίους Υπαλλήλους. Σας κοροϊδεύουν και δεν θέλετε να το καταλάβετε.
    Δύο ενδεχόμενα υπάρχουν. Η θα ολοκληρωθεί η κολωτούμπα και θα φύγουν οι σταλινικοί του Σύριζα, ή θα επιλεγεί η οδός της ρήξης με την Ευρώπη και θα αποχωρήσει το πιο κεντρώο κομμάτι του Σύριζα. Θεωρώ πιο πιθανό το σενάριο της ρήξης, που θα εξυπηρετήσει υπερατλαντικά συμφέροντα, τα κοράκια των αγορών και θα φέρει δυστυχία στους Έλληνες που θα ισοδυναμεί με 10 μνημόνια.
    Εκτιμώ ότι θα δούμε την ολοκλήρωση μίας συνολικής χρεωκοπίας όλου του φαύλου πολιτικού συστήματος.
    Το ζήτημα είνα,ι ότι δυστυχώς δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, αυτή την στιγμή. Αναμένουμε το καινούργιο. αλλά αυτό Σάββα δεν έρχεται με ευχολόγια. συν Αθηνά και χείρα κίνει άλλωστε.
    Μήπως ξέρεις τίποτα περισσότερο από εμάς;
    Όσον γι' αυτούς που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση αυτή, ως την καλύτερη όλων των εποχών, μάλλον πρέπει να ζούμε σε διαφοετική χώρα.
    Ειδικά η Χριστοδουλοπούλου, ο Μπαλτάς και ο Βαρουφάκης είναι η ποιοτική διαφορά αυτής της κυβέρνησης....
    Και κάτι τελευταίο. Είναι δυνατόν να είναι απέναντί μας οι πάντες (και οι 18), μεταξύ αυτών και οι ομοεθνείς Κύπριοι και να έχουμε εμείς δίκιο και όλοι οι άλλοι άδικο;
    Εκτός εάν πιστεύτε ότι και οι 18 χώρες της Ευρωζώνης κυβερνιούνται από Γερμανοτσολιάδες....
    Έχουμε τρελαθεί εντελώς σε αυτήν την χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έλληνα φορολογούμενε
    η οίηση είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να μας διακρίνει εμάς τους Έλληνες.
    Λυπάμαι, αλλά αυτή η αυθάδεια και αυτή η τρέλα που έσπειραν οι ανεύθυνοι λαίκιστές πολιτικάντηδες στην ελληνική κοινωνία, που νομίζει ότι εμείς είμαστε το κέντρο του κόσμού και όλοι θέλουν να μας κάνουν κακό, είναι πιο επικίνδυνο πράγμα και από τον οικονομική κρίση.
    Καιρός είναι να συνέλθουμε, να βρούμε την ψυχραιμία μας και να αναζητήσουμε τον καλύτερο και ασφαλέστερο δρόμο να βγούμε από την κρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν ψήφισε πρόεδρο δημοκρατίας είναι ένα ερώτημα με πολλές πιθανές απαντήσεις, αλλα η πιο πιθανή είναι η εσωκομματική πίεση που έλεγε πάμε να πάρουμε την κυβένρηση! Αυτό δε γινόταν πάντοτε στην Ελλάδα, αν υπάρξει η ευκαιρία πρέπει να την αρπάξεις, όλοι το έχουν κάνει αυτό διαχρονικά! Το κόμμα και η εξουσία είναι το υπέρτατο ιδεώδες στο βρωμερό αυτό πολιτικο σύστημα το οποιο έχουμε! Άρα ο Σύρριζα έκανε ότι έχει κάνει και ότι θα έκανε κάθε άλλο ελληνικό κόμμα στη θέση του! Όπως σκέφτηκε ο Σαμαράς έτσι σκέφτηκε και Σύρριζα!

      Η μονη λύση είναι η ολική ανατροπή του πολιτικού συστήματος!

      Διαγραφή
    2. δεκτό εάν αποδειχτεί ότι η πολιτικές της ψωροκώσταινας τις ελλαδίτσας που προωθεί τα συμφέροντα των ¨μεγάλων¨ καλύτερα στην ευρύτερη περιοχή μας οδήγησε σε δρόμους δόξας .

      με εκτίμηση

      Διαγραφή
  14. Κύριε Καλεντερίδη αυτή η κριτική στο συγκεκριμένο άρθρο που κάνετε στην κυβέρνηση είναι λανθασμένη!

    Το ένα μέρος του προβλήματος είναι πως στην Ελλάδα υπάρχουν αυτή τη στιγμή υπαρκτά και ουσιαστικά προβλήματα, ανεργία και "φτωχοποιηση"! Αυτά τα δυο μαστίζουν την ελληνική κοινωνία και είναι αποκλειστικά συνέπειες των πολιτικών του ΔΝΤ και της ΕΕ. Η συνταγή που μας δόθηκε ήταν λανθασμένη για πολλούς και διαφορους λόγους.

    Αυτό σημαίνει λοιπόν πως ο Υπουργός οικονομικών που θέλει να πάει να διαπραγματευτεί έχει μια απολύτως θεμιτή επιδίωξη, εφόσον θέσει αυτά τα δυο ζητήματα ως αρχή του και εφόσον πάει συγκεκριμένα μετρα για το τι πρέπει να γίνει για να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα αυτά! Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι ο Βαρουφάκης παγιδεύτηκε στον ρολο του ως καθηγτή πανεπιστημιου. Αντί να σκεφτεί ως υπουργός και να βάλει ως επίκεντρο το εθνικό συμφέρον και τα εθνικά προβλήματα, αυτός πήγε να αποδείξει ότι όσα λέει τόσο καιρό είναι τα σωστά για να λυθούν τα προβλήματα της Ευρώπης! Δεν ξέρω αν είναι σωστές η όχι οι θεωρίες του, μάλλον σωστές φαίνονται, αλλα αυτό δεν έχει καμια σχέση με τον ρολο του ως Υπουργού οικονομικών! Δεν πρόκειται να πειστούν οι άλλοι υπουργοί ότι κάνουν λάθος από έναν άλλον υπουργό, ειδικά αν ο άλλος υπουργός εκπροσωπεί μια χωρα απολύτως ελεγχομενη! Έκανε δηλαδή ένα ολοκληρωτικό σφάλμα όσον αφορά την προσέγγιση της διαπραγμάτευσης ερχόμενος σε ρήξη αντιπαραθέτοντας τη δικη του θεωρία, έναντι της θεωρίας των ισχυρών της Ευρώπης! Μια ανόητη και απολύτως αφελής προσέγγιση, η οποια μας έφερε σε ρήξη με όλες τις "κυβερησεις" των ευρωπαϊκών χωρων! Ο Βαρουφάκης είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει πως εκεί σε αυτούς τους κύκλους το εθνικό συμφέρον είναι αυτό που γίνεται πιο πολύ κατανοητό από όλα!

    Κατά τα αλλα, όσον αφορά τα εσωτερικά ζητήματα, άκουγα ξανά χτες τις εξαγγελίες τις Θεσσαλονίκης και μετά έβλεπα και τις ομιλίες Σαμαρά! Δεν θέλει και ιδιαίτερες ικανότητες για να καταλάβει κανεις και από τους ομιλητές αλλα και από το κοινό τι σκέφτονταν ο καθένας όσο άκουγαν την "υποσχεσεολογια" του Τσίπρα και τις θριαμβολογίες του Σαμαρά. Αφενός οι ίδιοι όταν τα έλεγαν έριχναν ματιές σαν να έλεγαν, καλά μας πιστεύετε τώρα? και το κοινό χειροκροτούσε σαν να λέει, μα καλά τι μαλακίες λένε ετούτοι εδώ! Οποτε...είναι εμφανές ότι το "προβληματ" είναι το πολιτικο μας σύστημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προταση

    Ελληνες πολιτικοι φερτε τωρα πισω τα χρηματα σας απο το εξωτερικο αφορολογητα αν ειναι ασπρα (σαν το γαλα) η φορολογηθειται σε αυτα με ενα ποσοστο 20 εως 25% και τα υπολοιπα δικα σας
    Ο κος χαρδουβελης ειπε οτι φοβηθηκε το 12 και τα εβγαλε....τωρα που χρηματισε και υπουργος ευκαιρεια ΠΡΩΤΟΣ να δωσει το καλο παραδειγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προταση

    Ελληνες πολιτικοι φερτε τωρα πισω τα χρηματα σας απο το εξωτερικο αφορολογητα αν ειναι ασπρα (σαν το γαλα) η φορολογηθειται σε αυτα με ενα ποσοστο 20 εως 25% και τα υπολοιπα δικα σας
    Ο κος χαρδουβελης ειπε οτι φοβηθηκε το 12 και τα εβγαλε....τωρα που χρηματισε και υπουργος ευκαιρεια ΠΡΩΤΟΣ να δωσει το καλο παραδειγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και για να μην μπερδευομαστε αυτος δεν ηταν στην λιστα λαγκαρντ...αλλα στην λιστα των νησιων jersey μαζι μα αλλους 96...Αραγε ποσες λιστες υπαρχουν?? και ποσοι δρασανε κατα μονας (οι πιο μυημενοι)????
    Δυστυχως Σαββα δεν ειναι οτι κατακλεψανε τον τοπο αλλα τα κλοπιμαια τα στειλανε εξω και... ειναι αυτα τα χρηματα μας ερχονται με τη μορφη των επωδυνων δανειων .
    Ο Πουτιν οταν πρωτοανελαβε καλεσε τους ρωσσους να φερουν πισω στη χωρα το μαυρο χρημα που λεηλατησανε επι Γιελτσιν,παρεχοντας κινητρα σε αυτο.Καποιοι μαγκες που του πηγαν κοντρα το μετανιωσαν πικρα...Δυστυχως εδω ακομη και τον Ακη τον ταιζουμε στη μπουζου αλλα φραγκο δεν του κατασχεσανε ακομη ουτε του βρηκανε τον κουμπαρα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σημερινές δηλώσεις Καμένου ο Άκος ειναι μέσα για τροχαία παράβαση σε σχεςη με οτι κάνανε άλλοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν έχω δυστυχώς χρόνο, αλλα είναι πραγματικά κρίμα να μην θέλουμε, γιατί δεν θέλουμε γιατί είναι πασιφανές, να δούμε πως το πρόβλημα μας είναι το ίδιο το σύστημα το οποιο έχουμε. Αν δει κανεις μονο και μονο τον τρόπο που ήρθαν ΠΑΣΟΚ και Σύρριζα στην εξουσία με διαφορα 40 ετών οι ομοιότητες που θα εντοπίσει είναι συγκλονιστικές! Ακολουθεί κατά πόδας η Χρυσή Αυγή. Στην ίδια ρητορεία που ξέπεσε ο Σύρριζα τα ίδια και χειρότερα λένε τώρα οι αντισυστημικοί χρυσαυγίτες! Ο,τι θέλει να ακούσει ο κάθε ένας. Θέλει κάποιος να κυνηγήσει τους κλεφτες θα τους κυνηγήσει η Χρυσή Αυγή, θέλει λεφτά θα τα δώσει η Χρυσή Αυγή και ούτω καθεξής, αυτοί βεβαια απλώς δεν πιστεύουν πως θα γίνουν ποτε κόμμα εξουσίας οποτε σου λέει πες ο,τι θες! Το ίδιο έκανε και ο Σύρριζα και συνεχίζει να είναι παγιδευμένος σε αυτή την τρομακτική του ρητορεία!

    Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να θριαμβολογήσουν αναγκαστικά, αλλα και να τρομοκρατήσουν, βεβαια και τα δυο οδήγησαν σε λογική αντίδραση έναν λαό πραγματικά καταπονημένο τα τελευταία 5 χρονια, έναν λαό που χάνει το μέλλον του!

    Θα το γράφω συνεχεια μήπως και ξυπνήσει κανεις. Εάν δεν ανατραπεί το πολιτικο σύστημα δεν πρόκειται να δούμε ποτε άσπρη μέρα!

    Όλοι έχουν κάνει το μαγαζάκι τους και προσπαθούν να το κρατήσουν ανοιχτό για όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται στις plates του ελληνικού λαου!

    Οποιο κόμμα και αν κυβερνάει είναι αδιάφορο όσον αφορά το εθνικό συμφέρον, γιατί αυτό μόνον από σπόντα μπορεί να ευνοηθεί και αν! Έχουμε την φιλοαμερικανική παράταξη με ηγέτη το Σύρριζα, τη φιλοευρωπαϊκή-φιλογερμανική παράταξη με ηγέτη το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και τη φιλορωσική παράταξη, η οποια είναι υπερκομματική ουσιαστικά αλλα εκφράζεται πιο ευθέως μέσω της Χρυσής Αυγής, υπάρχουν ακόμα και κάτι ιστορικά απολιθώματα, που νομίζουν ότι υπάρχουν ακόμα άλλες χώρες....

    Η ουσία είναι πως υπάρχουν μόνον κόμματα, που ενδιαφέρονται να εξυπηρετήσουν το κομματικό συμφέρον πάνω από όλα και τις προσωπικές φιλοδοξίες των ηγετικών στελεχών τους, κόμματα που βλέπουν το κράτος ως ένα μέσον για να χτυπήσουν τον ελληνικό λαό με οποια μέσα μπορούν. Κόμματα εξουσιομανών και εξουσιοκαπηλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η χώρα ζει ιστορικές στιγμές. Αυτό προκύπτει από τα δελτία ειδήσεων που κυριαρχούν στη δημόσια συζήτηση τόσο στη χώρα όσο και διεθνώς. Η πολύ συζητούμενη ιστορικότητα των στιγμών, εκφράζεται με μια υπερδραστηριότητα της πολιτικής ελίτ, 2.000 – 3.000 ανθρώπων , της χώρας. Η πολιτική ελίτ, όπως «αναδιατάχθηκε» με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, είναι «στοιχημένη» σε τέσσερες βασικές προτάσεις - σχήματα .
    Πρώτο σχήμα είναι η συσπείρωση που βλέπει την τύχη της χώρας μέσα στο Ευρώ αλλά με προϋποθέσεις . Ξεκινάει από μια δυσχερή θέση υλοποίησης των στόχων της γιατί oi μέχρι τώρα πολιτικές «στο Ευρώ πάση θυσία» δημιούργησan δύσκολες προϋποθέσεις ανατροπής των δεδομένων. Η δυσκολία εντοπίζεται στην ανάγκη να καταδειχτεί και να αντιμετωπισθεί η ανθρωπιστική κρίση αλλά και η ανάγκη επαναπατριωτικοποίησης της οικονομίας.
    Δεύτερο και κυρίαρχο σχήμα είναι οι υποστηρικτές της παραμονής της χώρας στο Ευρωπαϊκό σύστημα «πάση θυσία». «Σφάξε με Μέρκελ μου να μεταρρυθμιστώ »! Στο σχήμα αυτό στοιχίζονται όλοι όσοι δημιούργησαν τις προϋποθέσεις «αποπατριωτικοποίησης» της οικονομίας και φτωχοποίησης του λαού. Δεν διαβλέπουν κανένα κίνδυνο από την αποπατριωτικοποίηση της οικονομίας ως αποτέλεσμα αθρόων εκποιήσεων πλουτοπαραγωγικών πηγών και αδιαφορούν για την φτωχοποίηση.
    Το τρίτο σχήμα συγκροτείται από υποστηρικτές της πλήρους ανατροπής του πολιτικού συστήματος και την εγκαθίδρυση μιας «λαϊκής εξουσίας» στηριγμένης στην δικτατορία του προλεταριάτου.
    Η Τέταρτη πρόταση γνωστή ως πρόταση της δραχμής βλέπει την τύχη της χώρας εκτός ευρώ. Δεν αρνείται τους κανόνες της καπιταλιστικής οργάνωσης της οικονομίας Και προσβλέπει στην ευελιξία που προσφέρει το εθνικό νόμισμα. Στην ουσία μπορεί να είναι το πλάνο Β του πρώτου σχήματος.
    Οι ιστορικές στιγμές που ζούμε διαμορφώνονται - χαρακτηρίζονται από τους στόχους και τις επιλογές των τεσσάρων αυτών βασικών πολιτικών. Στη πράξη οι διαπραγματεύσεις δεν γίνονται ανάμεσα ΣΕ εμάς τους Έλληνες και τους άλλους τους Ευρωπαίους. Δυστυχώς η τύχη των διαπραγματεύσεων καθορίζονται εν πολλοίς και από τη διαμόρφωση των εσωτερικών μας συσχετισμών και των συμμαχιών τους πέραν της χώρας.. Έχουν την «ταξική» τους αλλά και την «πατριωτική» ή μη διάσταση!
    Στα πλαίσια αυτών των συσχετισμών μια ομάδα συμπολιτών μας φροντίσανε να διασφαλίσουνε τα «προσωπικά» τους συμφέροντα και «βγάλανε» στο εξωτερικό , σε ασφαλείς παραδείσους περί τα τριακόσια δισεκατομμύρια Ευρώ. Όσα και το χρέος μας. Είναι μια ισχυρή απόδειξη της «πατριωτικής» στάσης της «ιερής» Ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην οποία καλούμαστε, να αναθέσουμε τη τύχη της χώρας.
    Συζητάμε πολύ τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας. Το μεγάλο όμως πρόβλημα είναι η πορεία προς τον αφελληνισμό - αποπατριωτικοποίηση της οικονομίας. Πόσο Ελληνική θα είναι η οικονομία αν προχωρήσομε στην εισαγωγή επενδύσεων χωρίς όρια; Από την πλευρά αυτή υπάρχει όριο που σηματοδοτεί τον κίνδυνο αφελληνισμού - αποπατριωτικοποίησης ; Άλωστε με μια τέτοια πρακτική των "Ελληνικών" κεφαλαίων προσδοκά κανείς επενδύσεις ανταγωνιστικές στην Ευρωπαϊκή αγορά; Μόνο μερίδια τρέχουσας αγοράς προκαλούν το ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. http://bankingnews.gr/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%AE%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%87%CE%B1.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητε Σαββα, σ' εκτιμω αφανταστα αλλα το αρθρο σου ειναι . . . . . εκτος πραγματικοτητας.
    Δηλ. κατα την γνωμη σου, η προηγουμενη βουλη διχασθηκε απο τις εκατερωθεν εκφρασεις ( Γερμανοτσολιάδες, προσκυνημένοι, αυτοί που ήταν στημένοι στα τέσσερα στους δανειστές ) προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο διχαστικές συνθήκες που δεν επέτρεπαν την εθνική συνεννόηση για την έξοδο από την κρίση ? Δεν επαιξε ρολο η σταση μας απεναντι στους Γερμανους κατα την γνωμη σου ? Τι κερδος μας απεφερε τελικα η σταση του οσφυοκαμπτη ? Μην μου πεις γαι το GREXIT Σαββα μου, γιατι ενας βρεγμενος την βροχη δεν την φοβαται. Εγω ειμαι βρεγμενος - ανεργος απο τον Ιουλιο 2013 με 4 παιδια. Εσυ Σαββα μου εισαι βρεγμενος ?
    Ποιες χωρες βγηκαν απο την κριση ? Η Ισπανια του Ραχοϊ με τους αστεγους κατω απο τις γεφυρες ?( καλομελετα κι ερχονται εκλογες ) ? Η Πορτογαλια της φτωχειας ( κι εδω καλομελετα κι ερχονται εκλογες ) ? Μονο η Ιρλανδια, αλλα ειναι διαφορετικη περιπτωση.
    Ακομη Σαββα μου δεν καταλαβες οτι το παιχνιδι ειναι στημενο απο τους Γερμανους ? Οτι και να κανουμε ειμαστε δακτυλοδεικτουμενοι στην Ευρωπη, γιατι ειναι μαλλον στη μοιρα μας. Δεν βλεπεις οτι δοκιμασαμε και την οσφυοκαμπτικη σταση και την τσαμπουκαλιδικη και ειμαστε μια απο τα ιδια ? Εχουν αποφασισει να μας τελειωσουν για να παραδειγματιστουν οι μεγαλοι του Νοτου ? Τουλαχιστον ας πεσουμε αξιοπρεπεις Σαββα μου και οχι γονατιστοι.
    Στο φιναλε ειναι υποκρισια !! Να λαμβανεις τα ηνια του Ελληνικου κρατους με δολιο τροπο, να εχεις ανεργια απεριγραπτη, κλειστα τα μισα μαγαζια, τα καραβια να πλεουν με ξενη σημαια, τα χωραφια ερημα ή κακοκαλλιεργημενα,, παιδεια επικινδυνη για την ψυχικη και πνευματικη ισορροπια των παιδιων, εθνικη κυριαρχια δοσμενη, δημοσια περιουσια δεσμευμενη, ανυπαρκτη και εσυ να φοβασαι το GREXIT. Ελεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. km58
      Μόνο που είσαι άνεργος, δεν μπορώ να επιχειρηματολογήσω.
      Θα γράψω σχετικό άρθρο για το τι σημαίνει έξοδος από το ευρώ, υπό τις παρούσες συνθήκες.
      Όσο για το διχασμό, επιμένω, η στάση της αντιπολίτευσης ήταν απαράδεκτη και εθνικά επιζήμια, ανεξαρτήτως του GREXIT.
      Ο χουλιγκανισμός τους τους έχει εγκλωβίσει σήμερα.
      Όσο για το άνεργος, άλλο να είσαι άνεργος σε μια χώρα ποτ έστω και δύσκολα λειτουργεί και άλλο να εισαι άνεργος σε μια διαλυμένη χώρα.

      Διαγραφή
    2. Savvas Kalenteridis

      Ἔξοδος ἀπὸ τὸ εὐρὼ μόνο συντεταγμένα κι ὄχι ἀτάκτως. Ἄτακτη ἔξοδος ἀπὸ τὸ εὐρώ χμ, εὔχομαι νὰ μὴν τὴν δοῦμε καὶ νὰ μὴν καταλάβουμε τί σημαίνει ποτέ!
      κ. Καλεντερίδη, γράψτε γρήγορα αὐτὸ τὸ ἄρθρο, διότι δυστυχῶς φθάσαμε νὰ πρέπη νὰ ἀποδείξωμε τὰ προφανῆ!
      Πιστεύω ὅλα τὰ σοβαρὰ κράτη θὰ ἔχουν σχέδια τοῦ πορεύεσθαι σὲ περίπτωσι διαλύσεως τοῦ εὐρώ.
      Ὅσο γιὰ τοὺς ΣΥΡΙΖΑ καὶ ΑΝΕΛ, ἂς πάψουν νὰ παίζουν τὴν ἴδια κασέτα.

      Διαγραφή
  23. Λόγω της πετρελαϊκής κρίσης του 1973, ο Γιάννης Γουλανδρής ενσωμάτωσε την Ένφιλντ (εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου στην οποία ήταν επίσης ιδιοκτήτης) στην εταιρεία του Νεωρίου και μετέφερε την γραμμή παραγωγής των αυτοκινήτων (τα οποία σχεδιάζονταν στο Ηνωμένο Βασίλειο από έλληνες και βρετανούς σχεδιαστές) στο νησί της Σύρου, δημιουργώντας έτσι μία νέα εταιρεία με την ονομασία «Ένφιλντ-Νεώριον Ε.Π.Ε.».

    Παράλληλα, προσλήφθηκε στη νέα εταιρεία ένας νεαρός Έλληνας σχεδιαστής, ο Γεώργιος Μιχαήλ, ο οποίος την ίδια χρονιά παρουσίασε το μοντέλο E 8000 Bicini, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο τύπου jeep που λειτουργούσε με μπαταρίες, με μέγιστη τελική τα 65 χλμ/ώρα και αυτονομία 110-130 χλμ. Παρήχθησαν παραπάνω από 100 τέτοια οχήματα, τα οποία όμως δεν μπορούσαν να πουληθούν στην Ελλάδα λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων. Παρ'όλα αυτά το σύνολο της παραγωγής εξάχθηκε στο εξωτερικό (αγοράσθηκαν αρκετά από τα Αγγλικά Ταχυδρομεία).

    Το 1974, ο Γιάννης Γουλανδρής είχε την ιδέα υλοποίησης ενός νέου μοντέλου πολυτελούς λιμουζίνας το οποίο θα είχε έντονο χαρακτήρα οχήματος 4x4. Μία ομάδα ελλήνων μηχανικών καθώς και ο Γεώργιος Μιχαήλ δούλεψαν στη Σύρο για 8 μήνες, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν το Neorion Chicago, μία μεγάλη λιμουζίνα με ρετρό αισθητική η οποία είχε στιβαρό σασί από αλουμίνιο κατασκευασμένο στο ναυπηγείο και ατσάλινο σκελετό, V8 κινητήρες, ενώ είχαν ενσωματωθεί και συγκεκριμένες ενισχύσεις για την προστασία των επιβατών. Πρόκειται για το δεύτερο πολυτελές SUV αυτοκίνητο στον κόσμο μετά το Range Rover.

    Μία παραγωγική διαδικασία που περιείχε 4 τέτοια οχήματα είχε ξεκινήσει, όταν μία αλλαγή στα ελληνικά νομοσχέδια καταδίκασε τις προοπτικές αγοράς του αυτοκινήτου. Δύο από τα τέσσερα οχήματα πρόλαβαν να ολοκληρωθούν, πριν διακοπεί οριστικά η παραγωγή το 1976. Το ένα από αυτά εκτίθεται σήμερα στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας της Θεσσαλονίκης.

    ΑΛΗΘΕΙΑ κανείς ἀπὸ τοὺς πολιτικάντηδες, τοὺς δῆθεν ἀκαδημαϊκούς, τὴν ἐλίτ αὐτὴν τῆς χώρας, τοὺς δῆθεν τέλος πάντων ξερόλες ποὺ θέλουν νὰ σώσουν αὐτὸν τὸν καταδικασμένο ἀπὸ τὴν ἀφάνιση ποὺ προβλέπεται, ΑΛΗΘΕΙΑ ποιός κυβερνάει αὐτὸν τὸν τόπον; Ἕλληνες, Ἑλληνόφωνοι, Καμουφλαρισμένοι Ἕλληνες, Ξένοι, ΑΛΗΘΕΙΑ ποιοί; Πρῶτα θὰ ἀπαντήσουμε σ᾽ αὐτὸ τὸ ἐρώτημα καὶ μετὰ θὰ δημιουργηθοῦνε τὰ κόμματα καὶ τὰ κομματόσκυλα. ΑΛΗΘΕΙΑ θὰ ἀπαντήσει κάποιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μένω έκπληκτος με τους Έλληνες. Είμαστε πράγματι συναισθηματικός λαός με τάσεις αυτοκαταστροφής. Στο μέλλον σίγουρα αυτό το φαινόμενο θα μελετηθεί και θα αξιολογηθεί από ψυχολόγους και θα αποτελεί παράδειγμα πνευματικής νέκρωσης και κοινωνικής στρέβλωσης.

    Από την μία η πλήρης ανικανότητα να κατανοήσουμε τα πραγματικά αίτια που μας οδήγησαν στην κατάσταση που βρισκόμαστε και από την άλλη οι λάθος επιλογές που επαναλαμβάνουμε για να βγούμε από αυτήν την κατάσταση μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Εθνική και οικονομική.

    Αγαπητοί μου, όσο δεν ασκούμε αυτοκριτική δεν θα μπορέσουμε να βρούμε και άρα γιατρέψουμε τα αίτια της κρίσης που μας διέπει σαν κοινωνία. Όλοι μιλάνε για προδότες, για γερμανοτσολιάδες, για ασφυοκάμπτες και χίλια μύρια άλλα επίθετα. Τι επίθετα όμως πρέπει να προσάψουμε σε αυτούς που τους έδωσαν την εξουσία? Δεν ήταν μερικοί, λίγοι και αλλόφυλοι. Όχι, ήταν η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

    Πέραν όμως της απλής διαπίστωσης του προβλήματος και τω αιτιών που το προκάλεσαν έρχεται ένα αμείλικτο ερώτημα να πλανάται απειλητικά πάνω από τα κεφάλια μας. Τώρα τι κάνουμε? Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία κατάσταση τραγική που η παρούσα κυβέρνηση δεν λέει να καταλάβει, να σοβαρευτεί και να επεξεργαστεί για να βρει μία λύση.

    Η λύση δεν κρύβεται στις ιαχές και στην ρητορική υπερδυνάμεως που ασφαλώς δεν είμαστε. Η λύση βρίσκεται στην συνεργασία και στην σκληρή δουλειά. Συνεργασία με όλους τους ευρωπαίους εταίρους γιατί είτε το θέλουμε είτε όχι αυτοί μας κρατάνε στην πρίζα και εξακολουθούμε και ζούμε. Σκληρή δουλειά για να μεταρρυθμιστεί το υπερμεγέθης, αντιπαραγωγικό δημόσιο που κατασπαράσσει την ιδιωτική πρωτοβουλία και βαλτώνει την Ελληνική οικονομία. Χωρίς ιδιωτικό τομέα η Ελληνική οικονομία θα είναι νεκρή, όσες ενέσεις ρευστότητας και αν της κάνουμε, δωρεάν και χωρίς κανένα κόστος. Πάλι στο ίδιο σημείο θα καταλήξουμε σε 5 ή δέκα χρόνια ακόμη και αν μας χάριζαν ΟΛΟ το χρέος.

    Μερικοί νομίζουν ότι επειδή βράχηκαν λίγο δεν φοβούνται το νερό. Κύριοι να το φοβάστε. Αν αυτήν την στιγμή δεν πεθαίνει από την πείνα ένα μεγάλο μέρος του λαού οφείλεται στο άλλο κομμάτι που με αλληλεγγύη δίνει από το υστέρημά του κάτι για να καλύψουν τις πρόσκαιρες ανάγκες τους. Ας είναι καλά η Εκκλησία της Ελλάδος. Αν κοπεί η χρηματοδότηση από την ΕΕ αυτό το μεγάλο μέρος του λαού που δίνει από το υστέρημά του θα σταματήσει να το δίνει και το υπόλοιπο μέρος θα πεθάνει στην κυριολεξία. Αναρωτιέμαι πραγματικά, πως θα συντηρηθούν όλα αυτά τα εκατομμύρια ανέργων αν παύσει η ρευστότητα της ΕΕ και απομονωθεί η οικονομία της Ελλάδος με ένα ανίσχυρο και καθημερινά υποτιμούμενο νόμισμα.

    km58 (σε καταλαβαίνω γιατί και εγώ το έζησα στο παρελθόν αυτό που ζεις εσύ σήμερα) μην ξεχνάς ότι εφόσον εσύ και η γυναίκα σου είσαστε άνεργοι και εξακολουθείς και ζείς, αυτό το οφείλεις σε κάποιους που έχουν και σας παρέχουν τα προς το ζειν. Αυτοί όμως έχουν επειδή αυτήν την στιγμή είμαστε στην ΕΕ και μας χωρηγεί ρευστότητα. Αν αύριο παύσει αυτό αναρωτιέμαι πως θα ζήσετε. Το θαύμα του μάνα εξ ουρανού των Ισραηλιτών μετά την έξοδο από την Αίγυπτο δεν ξανά έγινε ποτέ. Να το θυμάστε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε μου κανεις λαθος να νομιζεις οτι η ΕΕ θα συνεχισει να σε βοηθαει. Να ρωτησω γιατι ? Γιατι ειμαστε ομορφοι ? Γιατι εχουμε πλουσια χωρα ? Γιατι το χρεος μας ειναι πλασματικο και απογοητευομαι που δεν το θυμηθηκες ? Ειμαστε μαγαζι γωνια φιλε και μολις τσεπωσουν τα υπαρχοντα μας υπεργεια και υπογεια νασαι σιγουρος θα σε πεταξουν σαν στημενη λεμονοκουπα.Απο τα λεγομενα σου φαινεσαι χορτατος μεχρι σημερα και πιστευεις οτι εσυ θα επιβιωσεις. Να σε συμβουλεψω : οταν καιγεται το σπιτι του γειτονα σου, νασαι σιγουρος οτι και το δικο σου κατι θα παθει. Το ποτε περιμενε το. Και να μην ζεις σε ονειρα. Τα κομματα τελειωσαν. Καιρος να παρουμε την κατσατση στα χερια μας σαν λαος. Την δουλεια δεν την φοβαμαι. Και να ξερεις σε πολυεθνικη δουλευα και πιστευα ακριβως τα ιδια με σενα. Καταλαβες πως γραφω ? Καλη Ανασταση και στην πατριδα.

      Διαγραφή
    2. "Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα"! Αυτή είναι η πρότασή σου λοιπόν!

      Θα έγραφα πολλά (και το έκανα, αλήθεια) αλλά επειδή γνωρίζω πολύ καλά την ψυχολογία σου δεν θα γράψω τίποτα παραπάνω παρά μόνο μακάρι να έχετε να φάτε στις μέρες που έρχονται.

      Διαγραφή
  25. Εν μέν ρήμασι ασχημονώμεν εν δε έργοις φιλοσοφώμεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κύρει Σάββα, δεν κατανοώ το άρθρο σας.

    Είναι ξεκάθαρο ό,τι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ήταν ανθελληνικές. Έπρεπε να είχαν εξαφανιστεί αυτά τα δύο εγκληματικά κέντρα εδώ και πολύ καιρό. Τους έφεραν στην εξουσία οι προστάτες μας, οι οποίοι αποφάσισαν να αλλάξει το σκηνικό με Συριζα-Ανελ.

    -Πλην της Ισλανδίας, καμία άλλη χώρα δεν έχει βγει σε πραγματικούς αριθμούς από την κρίση. Οι λαοί της Ευρώπης, σε γενικές γραμμές, αργά και σταδιακά, χάνουν σχεδόν όλοι. Κανείς βέβαια δεν είναι στην άθλια κατάστασή μας.

    - Περι ευρώ και δραχμής, δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα αποφασίσουν πότε θα βγούμε ή αν θα μείνουμε. Το σίγουρο είναι ότι με ευρώ ή δραχμή, η χώρα είναι καταδικασμένη να πεθάνει σε σύντομο διάστημα, εφόσον δεν διαθέτει ήθος, οργάνωση και νεολαία. Επίσης νομίζω ότι αν η Ελλάδα μείνει στο Ευρώ, θα είναι μια χώρα τύπου Βουλγαρίας και Ρουμανίας τουλάχιστον για 40 χρόνια, με αποτέλεσμα την οριστική εξαφάνιση του Ελλαδικού λαού..

    -Το σημαντικότερο πρόβλημά μας είναι ότι οι ισχυρότεροι στρατηγιστές στον πλανήτη μας έχουν κατατάξει στην κατηγορία των ανατολίτικων λαών, οι οποίοι δεν μεθοδικοί, οργανωμένοι και αξιόπιστοι διότι τέτοια είναι η ράτσα τους. Από την εποχή της αστάθειας με τους Βενιζελικούς και Βασιλικούς, η Ελλάδα έχει χάσει την εκτίμηση των ισχυρών. Έχω ακούσει από το στόμα υψηλά ιστάμενου Αμερικάνου να λέει ότι το πρόβλημα με τους Έλληνες είναι ένα, ότι δεν είναι σοβαροί και αξιότιμοι άνθρωποι. Ο ένας πρωθυπουργός έπερνε μίζες από εδώ, ο άλλος έπερνε από εκεί, ο άλλος είχε γκόμενους, ο άλλος είχε γκόμενες, ο τάδε πολιτικός βάραγε τη γυναίκα του, ο άλλος πήγαινε με πόρνες, ο άλλος ήταν παιδεραστής, ο άλλος τζογαδόρος, με αποτέλεσμα οι Αμερικάνοι και αρκετοί άλλοι να έχουν σιχαθεί, μέσω αυτών των Ελλήνων συνεργατών τους, όλο τον λαό μας. Ας μην μιλήσω και για το ήθος της θρησκευτικής μας ηγεσία, η οποία έχει κάνει τους πάντες να μας θεωρούν διεφθαρμένους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνου του θρησκευτικού μας ηγέτη που είχε όλα τα αφροδίσια νοσήματα πάνω του.

    Οι ισχυροί μας έχουν κατατάξει στην κατηγορία των υπανθρώπων της Λατινικής Αμερικής. Μόνο με μια πολιτιστική και ηθική αναγέννηση θα δώσουμε μια καλύτερα εικόνα, και θα αποκτήσουμε μέλλον.

    Το γεγονός ότι είμαστε σε πόλεμο με αυτούς οι οποίοι επίσημα είναι σύμμαχοί μας, είναι λάθος μας. Από το 1920 μέχρι σήμερα υπάρχει μια συγκεκριμένη σχολή σκέψης που επικρατεί στην Ελλάδα, και μας πάει στον όλεθρο.

    Δεν είναι όλα δικά μας λάθη, αλλά ηθικά, πολιτιστικά, πνευματικά, έχουμε σαπίσει. Η διαφθορά δεν θα φύγει και η ελπίδα δεν θα έρθει αν δεν γίνουν μαζικές φυλακίσεις (ισόβια) και κατασχέσεις περιουσιών των μεγαλων ονομάτων της πολιτικής, του επιχειρηματικού υποκόσμου και των τραπεζιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια, πώς να ξεκινήσω την απάντησή μου; Να πω αδέλφια μου; Να πω συνέλληνες; Να πω εσείς; εμείς;
      Από πότε αρχινάει το πρόβλημά μας; Καλά, καλά...αρχίζει!
      Είναι μόνο ένα ή είναι πολλά;
      Ποιοί είμαστε εμείς που θέλουμε να βρούμε λύση ή λύσεις; Διαβάζω, διαβάζω τόνους άρθρων, σχολίων, αναλύσεων, προτάσεων από απλούς συνανθρώπους μου με γνώσεις, με πόνο, με θλίψη, με αισθήματα, μα... όλοι ξεχνάμε πως ΔΕΝ γνωρίζουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ! Κι αυτό επειδή εκείνοι που ασκούν εξουσία (οποιαδήποτε εξουσία) μας την κρύβουν. Και μας αφήνουν να...σκεφτόμαστε! Και, φοβάμαι, ότι μέσα τους κρυφογελούν, αφού ξέρουν ότι είναι αδύνατον στον ""λαό"" να δώσει απαντήσεις και λύσεις εκεί που δεν έχουν αληθινή πρόσβαση.
      Δεν βγάζω έξω τον εαυτό μου. Απλά λυπάμαι επειδή ματαιοπονούμε.
      Να δούμε λίγο αυτούς που είχαν και δυστυχώς έχουν εξουσία εδώ και 70 χρόνια; Αυτούς που έπρεπε να λύσουν τα προβλήματα της Ελλάδας μας μόλις εμφανίστηκαν, αν δεν τα δημιούργησαν οι ίδιοι;
      Πολιτικοί, δικαστικοί, Στρατιωτικοί, Διοίκηση, Εκκλησία, Καθηγητές ΑΕΙ, Ακαδημαϊκοί κ.λ.π. της ηγεσίας. (το να αναφέρω ονόματα είναι περιττό, όλοι τους γνωρίζουμε μέχρι τώρα). Αλλά όλοι είναι ένα, με κάποιες φυσικά εξαιρέσεις.
      Αυτό, αν είναι αλήθεια, είχε αποτέλεσμα την εξαφάνιση της έννοιας της ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, της ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ και της αντικατάστασής τους από την ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ, της ΔΙΑΦΘΟΡΑ.

      Σταματώ εδώ κυρίως επειδή γράφω απλά ένα σχόλιο και όχι βιβλίο!

      Μία μόνο παράκληση αδέλφια: Τέρμα πια τα κόμματα όπως μας τα έδειξαν μέχρι τώρα.
      Ένα κόμμα πια ΕΛΛΑΔΑ!

      γ.κ.

      Διαγραφή
    2. Εχεις απολυτο δικιο και συμφωνω απολυτα. ΜΟΝΟ ΕΛΛΑΔΑ. Χανομαστε και δεν πηραμε ειδηση τιποτα ακομη. Κια δεν εννοω οικονομικα. Αλλα δημοσιονομικα.

      Διαγραφή
  27. Κάτσε πρώτα να ανακαλύψουν τον τροχό και μετά βλέπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. γ.κ. και κμ58, αντί να αρχίσει ένα ενωτικό κίνημα με σοφούς και αδιάφθορους για να σωθούμε, είδα και βλέπω εδώ και χρόνια ανόητους να οδηγούν τον Ελληνισμό στην καταστροφή.

    Το μεγάλο πρόβλημα που έχω τώρα είναι ότι σαν πολίτης δεν είμαι σίγουρος για το ποια πολιτική κίνηση να στηρίξω και ποιόν ηγέτη να εμπιστευθώ. Θέλω να κάνω κάτι για τον τόπο που με γέννησε και όπου άφησαν τα κόκκαλά τους οι δικοί μου άνθρωποι, και δεν ξέρω με ποιούς μαζί να πολεμήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποιος σου είπε ότι θέλουμε σωστούς και αδιάφθορους? Δεν βλέπεις τα εκλογικά αποτελέσματα και την νοοτροπία των Ελλήνων? Δεν θέλουμε ρε φίλε σωστούς ανθρώπους που θα φτιάξουν κράτος, θέλουμε χρήμα να ρέει άφθονο από το πουθενά. Δάνεια για μισθούς του δημοσίου και συντάξεις, που δεν θα τα πληρώσουμε ποτέ γιατί είμαστε και έξυπνοι βλέπεις. Και αν δεν μπορέσουμε να φάμε εμείς "ας πεθάνει και η κατσίκα του γείτονα". Όλοι μαζί στον βούρκο....

      Διαγραφή
  29. Δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από τη βελτίωσή μας. Έχοντας ζήσει χρόνια και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχω να πω ότι μόνοι τους οι Έλληνες της Ελλάδος δεν θα μπορέσουν να βρουν λύσεις.

    Η Ελλάδα πρέπει να μάθει πολλά από το Ισραήλ για το πως να φτιάξει λαό και πατρίδα από πλευράς οργάνωσης.
    Η Ελλάδα διαθέτει το μεγαλύτερο κεφάλαιο στον πλανήτη από πολλές πλευρές, και μπορεί σε λίγες δεκαετίες να φέρει τα πάνω κάτω σε όλη την ανθρωπότητα. Ο Ελληνισμός είναι προγραμματισμένος να ξανα-οδηγήσει την ανθρωπότητα προς τα εμπρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπητέ Σάββα, διαβάζω πάντοτε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα άρθρα σου και διδάσκομαι από αυτά. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος αρθρογράφος με τόσα σχόλια. Στην αρχή διάβαζα και όλα τα σχόλια. Τώρα διαβάζω μόνο εκείνα στα οποία απαντάς και ασφαλώς τις απαντήσεις. Μου κάνει εντύπωση το κουράγιο σου να απαντάς σε όλους αυτούς, χωρίς να θέλω να τους χαρακτηρίσω. Θα πω μόνο ότι όλα τα σχόλια στα άρθρα σου, αποτελούν μια απεικόνιση της κοινωνίας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.