29/3/15

Γ. Δραγασάκης: Εντός εβδομάδων η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον ΟΛΠ ΟΛΠ-0,82% όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης στο πρακτορείο Xinhua, στο πλαίσιο επίσκεψης στην Κίνα.
Η κινεζική Cosco ήταν μεταξύ των πέντε προτιμητέων υποψηφίων κατά τη διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Ο κ. Δραγασάκης πρόσθεσε ότι υπήρξε «μια μικρή καθυστέρηση» στην διαδικασία, ως αποτέλεσμα «αλλαγής της ελληνικής κυβέρνησης».

Η Cosco και οι άλλοι διεκδικητές «μπορούν να κάνουν μία πολύ ανταγωνιστική προσφορά» ανέφερε ο κ. Δραγασάκης, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο Xinhua.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Κίνα, ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε σε ένα τριετές πρόγραμμα, που θα περιέχει μια δέσμη συνεργασιών με την Κίνα.

Πάντως, τοποθετούμενος για το ζήτημα ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι «η κυβερνητική θέση που έχει εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ήταν σαφής».
Παράλληλα, πρόσθεσε πως όσα δημοσιεύματα υπάρχουν σήμερα αναφορικά με αυτό το θέμα θα αποσαφηνιστούν αξιόπιστα και έγκαιρα μόνο μετά την επιστροφή της ελληνικής αντιπροσωπείας από την Κίνα.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη που φέρεται να έχει κάνει στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον ΟΛΠ εντός των επόμενων εβδομάδων», ο κ. Δρίτσας τόνισε: «Τα δημοσιεύματα αυτά δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν μεταβολή της θέσης της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα του λιμανιού του ΟΛΠ».

ναυτεμπορική Πηγή: Reuters, ΑΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.