23/3/15

Επιστολή-ομολογία αδυναμίας πληρωμών του Τσίπρα προς τη Μέρκελ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ FT

Δραματική επιστολή του Αλ. Τσίπρα προς την Αγκ. Μέρκελ - Μιλά για κίνδυνο στάσης πληρωμών!Δραματική επιστολή του Αλ. Τσίπρα προς την Αγκ. Μέρκελ - Μιλά για κίνδυνο στάσης πληρωμών!

Σε μια σημαντική αποκάλυψη προχώρησαν την Κυριακή το βράδυ οι FT, δίνοντας στη δημοσιότητα επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς την Αγκελα Μέρκελ, λίγες πριν από την συνάντησή τους.
Σύμφωνα με την επιστολή, ο πρωθυπουργός προειδοποιεί την Γερμανίδα Καγκελάριο ότι η Ελλάδα δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις εάν η ΕΕ δεν καταφέρει να δώσει οιαδήποτε βραχυπρόθεσμη οικονομική στήριξη στη χώρα.
Η επιστολή με τη δραματική έκκληση έρχεται σε μια χρονική στιγμή που η πιστωτική ασφυξία πνίγει την Ελλάδα και όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει χρήματα το πολύ μέχρι τις αρχές Απριλίου. Αν η ρευστότητα συνεχίσει να βρίσκεται στο ναδίρ τότε τίθεται εν αμφιβόλω ακόμη και η καταβολή μισθών και συντάξεων ενώ επανέρχονται σενάρια περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων.
O πρωθυπουργός ουσιαστικά παραδέχεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας στην οικονομία, γεγονός που κάνει ακόμη πιο δραματικές τις διαπραγματεύσεις στο Βερολίνο αλλά και στο Eurogroup που θα διεξαχθεί την Παρασκευή πιθανότατα και θα κληθεί να κρίνει τα μέτρα που θα καταθέσει ο κ. Βαρουφάκης.
Η επιστολή έχει ημερομηνία 15 Μαρτίου, ήρθε λίγο πριν συμφωνήσει η κα Μέρκελ να συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα στο περιθώριο της συνόδου Κορυφής της ΕΕ την προηγούμενη Πέμπτη και τον προσκαλέσει σε κατ' ιδίαν συνάντηση στο Βερολίνο, που έχει προγραμματιστεί για το απόγεμα της Δευτέρας.
Στην επιστολή, ο κ. Τσίπρας προειδοποιεί ότι η κυβέρνησή του θα αναγκαστεί να επιλέξει μεταξύ της αποπληρωμής των δανείων –κυρίως προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο – ή της συνέχισης των κοινωνικών δαπανών. Επιρρίπτει ευθύνες στα όρια που θέτει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη δυνατότητα της Ελλάδας να εκδώσει βραχυπρόθεσμο δανεισμό όπως και στην άρνηση από άλλες αρχές της ευρωζώνης να εκταμιεύσουν οιαδήποτε βοήθεια προτού η Αθήνα υιοθετήσει ένα νέο γύρο οικονομικών μεταρρυθμίσεων.
«Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές και λαμβάνοντας υπόψη την απότομη άνοδο στην αποπληρωμή των δανειακών μας υποχρεώσεων αυτή την άνοιξη και το καλοκαίρι… θα έπρεπε να είναι σαφές ότι οι ειδικοί περιορισμοί της ΕΚΤ σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις στις εκταμιεύσεις θα καθιστούσαν αδύνατο για κάθε κυβέρνηση να εξυπηρετήσει τα χρέη της», γράφει ο κ. Τσίπρας.
Ανέφερε ότι η εξυπηρέτηση των χρεών θα οδηγούσε σε «απότομη επιδείνωση της ήδη καταπιεσμένης ελληνικής κοινωνικής οικονομίας – προοπτική που δεν θα ανεχθώ».
«Με την παρούσα επιστολή, σας καλώ να μην επιτρέψετε σε ένα μικρό θέμα ρευστότητας, καθώς και σε κάποια «θεσμική αδράνεια», να μετατραπεί σε ένα μεγαλύτερο πρόβλημα για την Ελλάδα και την Ευρώπη» έγραψε.
Η 5σέλιδη επιστολή του κ. Τσίπρα είναι ιδιαιτέρως επικριτική για την ΕΚΤ, η οποία απαγόρευσε στις ελληνικές τράπεζες να αποκτήσουν περισσότερο βραχυπρόθεσμο κρατικό χρέος από ότι είχαν όταν ζητήθηκε η παράταση της δανειακής σύμβασης τον προηγούμενο μήνα – αυτό το πλαφόν στερεί τη δυνατότητα από την Αθήνα να στηριχθεί στα έντονα γραμμάτια για να καλύψει την επείγουσα ανάγκη ρευστότητας, επειδή οι ελληνικές τράπεζες είναι οι μόνοι αγοραστές αυτών των τίτλων.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός επέμεινε ότι η ΕΚΤ θα έπρεπε να είχε επιστρέψει στους «όρους της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών» που υπήρχαν αμέσως μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης – όταν οι κανόνες της ΕΚΤ ήταν πιο επιεικείς – καθώς τον προηγούμενο μήνα συμφωνήθηκε η παράταση της δανειακής σύμβασης των 172 δισ. ευρώ.
Επέκρινε επίσης την ΕΚΤ επειδή αύξησε τον έκτακτο δανεισμό από τον ELA προς τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα «για μικρότερα χρονικά διαστήματα από το κανονικό και με σχετικά μικρά βήματα» υποστηρίζοντας ότι αυτή η στάγδην χρηματοδότηση συνεχίζει να «υποκινεί τη φημολογία και να εξαπλώνει την αβεβαιότητα σε ότι αφορά το ελληνικό τραπεζικό σύστημα».
Αν και ο κ. Τσίπρας έγραψε ότι η Αθήνα «δεσμεύεται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις με καλή πίστη και σε στενή συνεργασία με τους εταίρους της» προειδοποίησε επίσης την κα. Μέρκελ ότι αποτυχία εύρεσης βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα.

Ημερησία

19 σχόλια:

  1. Ευγε κυριε Καλεντεριδη. Βλεπω και εσεις μαζι με τους FAZ, FT και τους εδω ΔΟΛιους!!
    Ακομη και αν ειναι ετσι, δεν βγαινομε να το φωναξομε. Δεν μπαινομε στην ιδια φαλαγγα με αυτους που θελουν να μας βουλιαξουν. Αλλο κανω αντιπολιτευση, και αλλο βρωμικο πολεμο , αναπαραγοντας δημοσιευματα που εχουν στοχο την ανατροπη της κυβερνησης ή τον εξαναγκασμο της σε ομηρια απο τα πολιτικο αποβρασμα του μπομπολα.
    Ντροπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιπροοδευτικέ
      αν κάναμε αυτό που εσύ χαρακτηρίζεις ως ντροπή, όλη η Ευρώπη θα διαβαζε την εξευτελιστική για την Ελλάδα επιστολή Τσίπρα και εμείς στην Ελλάδα θα μέναμε με την εντύπωση της δημόσιας δήλωσης που έκανε προς τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός την επόμενη μέρα της διαβίβασης της επιστολής, ότι όλα πάνε καλά και όλα θα πληρωθούν στην ώρα τους.
      Αντιπροοδευτικέ, δεν θα κρίνω εγώ το σχόλιό σου, το αφήνω στην κρίση των αανγνωστών μας.
      Θα πω όμως ότι το λεγόμενο αντιμνημονιακό λαϊκίστικό πολιτικό κίνημα στην Ελλάδα, εκτός του ότι δηλητηρίασε την ελληνική κοινωνία με πολιτικές ανοησίες, έστρωσε το δρόμο προς τον ολοκληρωτισμό.
      Δηλαδή, θα γράφουμε μόνο όσα βολεύουν την κυβέρνηση, γιατί αλλιώς οι αντιμνημονιακοί θα μας κατηγορήσουν ως γερμανοτσολιάδες.
      Γερμανοτσολιάς είναι εκείνος που πηγαίνει στα τέσσερα στη Μέρκελ, να ζητιανέψει λεφτά για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις που εσύ έταξες ότι θα τις αυξήσεις, όταν ξέρεις ότι τα ταμεία σου είναι άδεια.

      Διαγραφή
    2. Αντιπροοδευτικέ το σχόλιό σου είναι μια άσκηση προπαγάνδας του παραλογισμού, ΠΧ:
      1. Λές «Ακομη και αν ειναι ετσι, δεν βγαινομε να το φωναξομε» δηλαδή τι έχουμε φασισμό και απαγορεύεις να ειπωθούν αλήθειες?
      2. Αμέσως μετα μας λές δημοκρατικότατα «Δεν μπαινομε στην ιδια φαλαγγα με αυτους που θελουν να μας βουλιαξουν» αυτοί που μας βουλιάζουν είναι ο Τσίπρας/Βαρουφάκης επομένως εσύ μπαίνεις στη ίδια φάλαγγα με αυτούς που μας βουλιάζουν.
      3. Μιλάς για ‘δόλο’ χωρίς καμία απόδειξη για κάτι τέτοιο. Το να μιλάς για ‘δόλο’ χωρίς να συνοδεύεις την κατηγορία σου με ισχυρό επιχείρημα είναι φασιστικό και άνανδρο.

      Διαγραφή
  2. FΗ αλήθεια ειναι οτι αν διαβάσουμε την επιστολή ειναι στον αντίποδα των εκβιασμών των ευρωπαίων. Αναφέρει καθαρά οτι ο εκβιασμός της ΕΚΤ οδηγεί - όπως και κάθε χώρα αφού της απαγορεύει ουσιαστικά τον δανεισμό-;σε χρεοκοπία και αναφέρει καθαρά οτι δεν θα ανεχτεί εκβιασμούς απο μέρους τους. Δεν παει στα 4 αλλα αντίθετα τους λέει τις εναλλακτικές που έχει και την επιλογή του.
    Το σποτελεσμα όπως και να έχει πέρα απο τσαρλατανισμός και χαζομάρες της νέας διακυβέρνησης απο οτι φαίνεται εως τωρα ειναι σαφέστερα καλύτερο για τον λαό μας και έχει αποκαλυφθεί ποςο δούλοι ήταν οι προηγούμενοι .. Αυτο που με θλίβει δεν ειναι τα σφάλματα των νέων - αφού βλεπω την διαθεση να δώσουν λύσεις έστω και αν δεν ειναι της επιλογής μου- αλλα πως επιτρέψαμε σε τόσο λίγους ανίκανους ετεροκαθοριζομενους να κυβερνούν αυτή την χώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. VIET
    Η αγορές και η ΕΚΤ δεν αποκλείουν κανέναν.
    Έχουν τους δικούς τους κανόνες λειτουργίας και όποιος δεν προσαρμόζεται σ' αυτούς, αποκλείεται αυτός, δεν σε αποκλείουν εκείνοι.
    Να σου θυμίσω και το "δεν θα κάνουν οι αγορές ό,τι θέλουν. Εμείς θα παίζουμε το ζουρνά και οι αγορές θα χορεύουν"!
    Τι έγινε τώρα;
    Ξεχάσαμε τα νταηλίκια που πουλούσαμε στον απελπισμένο λαό και πάμε στα τέσσερα στη Μέρκελ να μας λυπηθεί και να μας δώσει λεφτά για να μην χρεοκοπήσουμε και για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις.
    Τα πράγματα είναι απλά.
    Δεν αρκεί να θέλεις να βοηθήσεις την πατρίδα.
    Πρέπει να είσαι σε θέση να το κάνεις, να μπορείς και να σου το επιτρέπουν οι συνθήκες.
    Οι μαθητευόμενοι μάγοι του Μαξίμου, είχαν μάθει στις καταλήψεις και σε αυταρχικές, ολοκληρωτικού χαρακτήρα πρακτικές να επιβάλουν τις απόψεις τους.
    Τώρα, που ήλθαν αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα, τους φταίει ο γιαλός και δεν τους περνάει καν από το μυαλό ότι χρόνια τώρα λάθος αρμενίζουν.
    Πάντως, στη Μέρκελ πηγαίνει στα τέσσερα.
    όταν πηγαίνεις σε κάποιον και του λες λύσε μου το πρόβλημα, να πληρωσω μισθούς και συντάξεις, είναι ομολογία αδυναμίας, ήγουν στα τέσσερα.
    Γι' αυτό να ακούμε τους μεγάλους και τους παλιούς που έλεγαν:
    Τρανόν βούκαν φα και τρανόν λόγον μη λές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετική η επιστολή του πρωθυπουργού πρός τους διάφορους λεβέντες της "Ένωσης των λαών" που πολύ απλά τους εξηγεί το αυτονόητο, ότι δηλαδή προηγούνται οι άνθρωποι έναντι των τραπεζών.

    Απεδείχθη και στην πράξη ότι ο εκβιασμός, διότι περί αυτού πρόκειται, λειτούργησε και με το παραπάνω με αποτέλεσμα εντός 4 ημερών να μαζευτούν οι "ηγέτες" της Ευρωμαφίας για να τα ακούσουν και από πρώτο χέρι και φυσικά να πάρουν και τις αποφάσεις σύμφωνα με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

    Βέβαια η διαπλοκή και ο ανεκδιήγητος Μουρούτης με τους γνωστούς παπαγάλους (σχετικούς και άσχετους) προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο γράφοντας όποια παπαριά τους έρθει στο κεφάλι, αλλά δυστυχώς μόνον γέλωτα προκαλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Δημήτρη αυτή η κυβέρνηση μόλις πριν 2 μήνες δεν μας είπε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, δεν μας υποσχέθηκε ότι θα το διαγράψει 50%. Δεν μας είπε ότι θα παίζει την λύρα και η αγορές θα χορεύουν? Ο Βαρουφάκης δεν είπε ότι δεν χρειαζόμαστε άλλα δανεικά? Τώρα γιατί εκλιπαρεί τους Γερμανούς για να επιβιώσει τον επόμενο μήνα?

      Αυτή η κυβέρνηση είναι αξιολύπητη. Είναι η ποιο γελοία κυβέρνησης στην Ευρώπη – όλοι μας ειρηνεύονται έχουν ξεφτιλίσει τους Έλληνες.

      Διαγραφή
    2. Η επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι το θέμα του χρέους θα συζητηθεί μέσα στο καλοκάιρι και μετά την λήξη της μικρής παράτασης που έχει δοθεί.

      Εκεί θα δούμε και τι θα γίνει με την απομείωση του χρέους.

      Οι αγορές δεν ξέρω αν χορεύουν, αλλά το ιερατείο της Ευρωσυμμορίας σίγουρα έχει αρχίσει να λικνίζεται σε ένα άλλο ρυθμό από αυτόν που ήξερε μέχρι πρίν δύο μήνες.

      Ο Βαρουφάκης συνεχίζει και σήμερα να λέει ότι δεν θέλει νέα δανεικά που να συνοδεύονται από δολοφονικές μεταρυθμίσεις, και για τις υποχρεώσεις που λήγουν εντός του τριμήνου ζήτησε να γίνει ένα swap που θα μετακινήσει απλά την λήξη.

      Οι φωστήρες της ΕΚΤ του είπαν ότι αυτό δεν προβλέπεται από το καταστατικό !!!!!! Εκεί τους έστειλε και την επιστολή ο πρωθυπουργός, και άρχισαν να βλέπουν τα πράγματα λίγο διαφορετικά.

      Για να χαρακτηριστεί η κυβέρνηση αξιολύπητη, προυποθέτει ότι υπάρχει κάπου το θέμα της λύπησης ορατό όμως από αρκετούς και όχι από αυτούς που απλώς λένε για να λένε.

      Διαγραφή
    3. 1. Αυτά που λέει ο ΥΠΟΙΚ δεν είναι δηλαδή επίσημη θέση? Είπε λοιπόν ο ΥΠΟΙΚ «ΤΕΛΟΣ στο αίτημα της Ελλάδας για διαγραφή χρέους σε συνέντευξη του στους Financial Times»

      2. Αν πρόκειται περι ‘Ευρωσυμμορίας’, όπως την αποκαλείς, τότε γιατί η ριζοσπαστική αριστερά συνομιλεί μαζί τους? Γιατί υποστηρίζεις μια κυβέρνηση που συναλλάσσεται με συμμορίτες? Γιατί δεν την καταγγέλεις όπως κάνουν ΚΚΕ και ΧΑ?

      3. Υποστηρίζεις ότι ο Βαρουφάκης δεν θέλει δανεικά ενώ η επιστολή Τσίπρα ζητά δανεικά και δεν λέει τίποτε περι «δολοφονικές μεταρυθμίσεις»! Τα Swap στο κάτω-κάτω δεν είναι επέκταση δανεικών που μεταθέτουν το πρόβλημα για αργότερα?
      Το ‘SWAP’ που πρότεινε ο Βαρουφάκης είναι η ανταλλαγή των ληξηπρόθεσμων χρεών με ομόλογα που συνδέονται με την ανάπτυξη. Οι Ευρωπαίοι το απέρριψαν. Βλέπεις ξέρουν και οι ΕΕ από ‘δημιουργική ασάφεια’ και ότι δεν υπάρχει ανάπτυξη με κρατικοκεντρικές πολιτικές.

      4. Δηλαδή πόσο διαφορετικά τα βλέπουν οι Ευρωπαίοι τώρα με την επιστολή Τσίπρα? Λές να τον λυπήθηκαν μια που ο Τσίπρας δεν έχει να πληρώσει τους ΔΥς του αλλά θέλει να προσλάβει άλλους 40Κ?

      5. Είσαι αξιολύπητος όταν παρακαλείς αυτούς που προ ολίγου έφτυνες αντι-διπλωματικά δηλαδή μανταμ μέρκελ, Ολανδρέου, τοκογλύφους, την κατά φαντασία συμμαχία του Νότου, … και τόσα άλλα.
      Είσαι απελπιστικά αξιολύπητος όταν βροντοφώναζες στα παράθυρα ότι θα το ρισκάρω με τους Τούρκους και τώρα οι τούρκοι δεσμεύουν το μισό αιγαίο.
      Είσαι αξιολύπητος όταν λές ότι έχουμε συμμάχους στην ΕΕ αλλά δεν μπορείς να ψελλίσεις ούτε το όνομα μιας συμμάχου χώρας ούτε καν της Κύπρου!

      Διαγραφή
  5. Ἕλααα, πρώτη φορὰ ἀριστερά, νίξ φαῒ καὶ μία χρεωκοπία, τὴν δεύτερη φορὰ τί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ποιότητα των επιχειρημάτων σου Δημήτρη είναι ενδεικτική της ποιότητας και του ήθους της κυβέρνησης.
    Ούτε λέξη παραπάνω.
    Ο κόσμος καταλαβαίνει και όσο περνά ο καιρός θα καταλαβαίνει ακόμα περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι κ. Καλεντερίδη, χρειάζονται αρκετές λέξεις παραπάνω.

      Λέξεις που να παραθέτουν τις "ποιοτικές" απόψεις εναντίον όσων γράφω.

      Η λογική του "δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε" έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

      Εμένα δεν με ενδιαφέρει πότε και τι θα καταλάβει ο κόσμος, δικό του το θέμα.

      Με ενδιαφέρει να καταλάβω εγώ, και με τους τιτιβισμούς των παπαγάλων του Μουρούτη δεν καταλαβαίνω τίποτε.

      Διαγραφή
    2. Δημήτρη
      το τοσυβάλιασμα όσων ενοχλούν την κυβέρνηση είναι ολοκληρωτισμός.
      Αυτό εννοώ ποιότητα της κυβέρνησης.
      Να θεωρεί οτιδήποτε είναι ενοχλητικό συνωμοσία εναντίον της και όλα τα ενοχλητικά άρθρα εκπορευόμενα από τον Μουρούτη.
      Αυτό είναι ξεπεσμός, πολιτικός και ηθικός!
      Όσο για την επιστολή αυτή καθ' αυτή, είναι επίσημη ομολογία αδυναμίας ενός πρωθυπουργού και μιας χώρας να ανταποκριθεί στις βασικές της υποχρεώσεις και στην ουσία εναποθέτει την συνέχιση των πληρωμών των μισθών, των συντάξεων και των δόσεων του ΔΝΤ, στη βούληση και την... καλοσύνη των άλλων!
      Αυτό είναι ξεπεσμός και δεν νομίζω να υπάρχει άλλη χώρα και άλλος πρωθυπουργός να έπεφτε τόσο χαμηλά.
      Αυτό λέει η δική μου ανάλυση.

      Διαγραφή
    3. Η ανάλυση σας κ. Καλεντερίδη σχετικά με την ουσία της επιστολής είναι παντελώς λάθος.

      Και αυτό για τους παρακάτω λόγους.

      Κατ΄αρχήν όπως δηλώνει επισήμως το ΔΝΤ, και συνεπικουρείται από το σύνολο σχεδόν των διεθνών οικονομολόγων μηδέ των Γερμανών εξαιρουμένων, το χρέος της Ελλάδος ακόμη και πρό της ενάρξεως των μνημονίων ήταν και παραμένει μη βιώσιμο.

      Αυτό μεταφράζεται διά το παρελθόν (2009) και διά το παρόν ότι η χώρα θεωρείται πτωχευμένη.

      Η μόνη διαφορά που συνετελέσθη ήταν η διάσωσις των Γερμανικών και Γαλλικών τραπεζών που μετακύλισαν τα αγορασμένα ομόλογα του Ελληνικού κράτους στην ΕΚΤ, η οποία με την σειρά της μας τα επαναχορήγησε με Αγγλικό δίκαιο.

      Με αφορμή την αλλαγή "ιδιοκτησίας" των ομολόγων μας, εκπονήθηκε και τέθηκε σε εφαρμογή ένα σχεδίο οικονομικής διάλυσης της χώρας μας με στόχο την υφαρπαγή της σημερινής δημόσιας περιουσίας σε εξευτελιστικές τιμές και των υδρογονανθράκων σε δεύτερο στάδιο.

      Εξωνημένοι πολιτικοί συνέβαλλαν σ΄ αυτό σχέδιο εναντίον της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού και κηλιδώθηκαν ανεξίτηλα και ισοβίως ώς Γερμανοτσολιάδες.

      Η νέα Ελληνική κυβέρνηση ορθώς, χαρακτηρίζει όλες τις συμφωνίες των Γερμανοτσολιάδων προδοτικές, τις αναφερόμενες δήθεν υποχρεώσεις μας "εν αναθεωρήσει" και εξηγεί με πολύ απλή γλώσσα ότι οι μέχρι σήμερα συμφωνίες δεν την δεσμεύουν, οι περίφημες μεταρρυθμίσεις θανάτου δεν θα υλοποιηθούν και επιμένει σε ένα νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο όπου το οικονομικό πρόγραμμα θα σχεδιαστεί στην Ελλάδα.

      Ερωτώ επομένως κ. Καλεντερίδη από που προκύπτει ότι η κυβέρνηση παρακαλάει και μάλιστα ψάχνει για την καλωσύνη των όρνεων της ΕΕ ; Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά ουσιαστικά τους υβρίζει και πολύ καλά κάνει.

      Από που προκύπτει ο χαρακτηρισμός "βασικές υποχρεώσεις" και πώς ;

      Από που προκύπτει ξεπεσμός όταν ο Πρωθυπουργός δηλώνει ευθέως ότι εφόσον δεν αναχρηματοδοτούν τις υποχρεώσεις που λήγουν εντός του τριμήνου, και επειδή δεν υπάρχουν λεφτά η κυβέρνηση θα πληρώσει μισθούς και συντάξεις και όχι δόσεις δανείων ;

      Τελειώνοντας να επισημάνω ότι το μαύρο χάλι της παρέας Σαμαρά, που εκφράζεται επικοινωνιακά δυστυχώς ακόμη από τον αχρείο Μουρούτη, δεν ενοχλεί καθόλου την κυβέρνηση.

      Ενοχλεί όμως βαθύτατα όλους μας που αναλώσαμε σχεδόν όλη μας την ζωή στην παράταξη και σήμερα την βλέπουμε να σέρνεται, και η ηγεσία της να έχει μετατραπεί σε μία συμμορία που αντιμάχεται τα συμφέροντα της χώρας.

      Διαγραφή
  7. Τώρα σοβαρά, γιατὶ αὐτὴ ἡ ἐπιστολὴ διέρρευσε τώρα πρὶν τὴν συνάντησι τοῦ κ. Τσίπρα καὶ τὴς κ. Μέρκελ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κ. Σάββα, παρακολουθώ πολύ καιρό τις απόψεις σας στο Ινφογνώμων.
    Γνωρίζω επίσης τις εμπειρίες σας σχετικά με την εξωτερική (και όχι μόνο) πολιτική της χώρας μας.
    Μπορώ, με όση σιγουριά είναι δυνατόν κάποιος να έχει για άλλον άνθρωπο, να πω ότι κυρίως είστε Έλληνας, -αρκετά δύσκολο να το βρεις στους ασχολούμενους με τα πολιτικά τα τελευταία 70 χρόνια- και όσα λέτε είναι με προσωπική ανιδιοτέλεια.
    Βλέπω όμως να σας διακατέχει μια ιδιαίτερα αρνητική ανησυχία για τις ικανότητες της νέας Κυβέρνησης, αλλά κυρίως για τις προθέσεις της, αν δηλαδή θα εργασθεί για το συμφέρον της Ελλάδας ή θα περιορισθεί στην κομματική της επιτυχία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
    κ. Σάββα, η σχεδόν πλήρης αποτυχία, όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων εδώ και 70 χρόνια που έφεραν το λαό μας στο χάλι που βρίσκεται, σε σημείο να αναρωτιέται κανείς αν εξακολουθούμε να είμαστε Έλληνες, (θέλει τόμους βιβλίων για την επιβεβαίωση του ισχυρισμού αυτού), αλλά συμπυκνώνεται στο ότι κανένας τομέας του κράτους δεν λειτουργεί σωστα, δεν δίνει μια τουλάχιστον χρονική έστω ανοχή στους καινούριους; Χωρίς προλατάλειψη, χωρίς απελπισία;
    Βλέπω επίσης τον Σταύρο, νέο, ζωντανό, ενεργητικό, που προσπαθεί για την αναμόρφωση και σιγά σιγά επικράτηση της ιδέας της Δημοκρατίας, αλλά αυτό θέλει καιρό. Μέχρι τότε θα πρέπει να μείνουμε στους φαύλους;

    γ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ιδου η Ρόδος ιδού και το πήδημα προς τους ανίκανους που μας κυβερνούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.