9/3/15

Έρογλου: Σας κάναμε χάρη που δεν καταλάβαμε και τη Λάρνακα!

Το δρόμο των προκλήσεων και της παραποίησης της ιστορίας έχει αποφασίσει να ακολουθήσει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να οφείλουν ένα ευχαριστώ στον τουρκικό στρατό γιατί έδειξε «μεγαλοψυχία» το 1974 σταματώντας στην Αμμόχωστο, ενώ μπορούσε να καταλάβει και την πόλη της Λάρνακας!

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης σημείωσε ότι η προσπάθειά του είναι να υπάρξει συνολική επίλυση του Κυπριακού και όχι να λυθεί το θέμα της Αμμοχώστου, η οποία παραμένει νεκρή πόλη από το 1974.

«Το Βαρώσι [Αμμόχωστος]», όπως είπε, «αποτελεί μια πτυχή του εδαφικού προβλήματος και η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη να συζητήσει αυτή την πτυχή, όταν ανοίξει το κεφάλαιο του εδαφικού μετά την επανέναρξη των συνομιλιών».

Ο Έργολου τάχθηκε επίσης υπέρ της μόνιμης διατήρησης τουρκικών εγγυήσεων γιατί, όπως υποστήριξε, κάτι τέτοιο διασφαλίζει την ειρήνη στη Κύπρο. Τέλος, κάλεσε τον διεθνή παράγοντα να συμβάλει ώστε να καλυφθεί το μεγάλο χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ σημείωσε πως δεν αναμένει θετική συμβολή από τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

http://www.pontos-news.gr/article/131271/erogloy-sas-kaname-hari-poy-den-katalavame-kai-ti-larnaka

7 σχόλια:

  1. Ετσι είναι όσο αέρα δίνεις στο Τούρκο τόσο νομίζει ότι σε νίκησε....
    Είναι που το 74 έγινε η προδοσία αλλιώς Αμμοχωμένοι θα ήσασταν αντι να μιλάτε για την Αμμόχωστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμ, έτσι είναι Δερβίση μου όταν κάνεις τον μάγκα με ΑγγλοΑμερικάνικες πλάτες. Να το πούμε αλλοιώς; Είμαστε τυχεροί που οι Αμερικάνοι δεν σας έσπρωξαν-οδήγησαν μέχρι και την Λάρνακα. Το παραμυθάκι αυτο δεν πιάνει σε μας που είμαστε σύγχρονοι των γεγονότων και είχαμε πιάσει έστω και μια σαϊτα για πουλιά στο χέρι μας. Να το ξαναπώ αλλοιώς; Είσαστε τυχεροί Δερβίση που δεν μας άφησε το Αμέρικα να σας στείλουμε στον πάτο με το Γλαύκος. Δεν θα είχατε πατρίδα τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς ούτε το Γλαύκος δεν χρειαζόταν. Μπορούσαμε να στείλουμε τα Μογγολία στον πάτο και με τις καραμπίνες που είχαμε αλλα ευτυχώς γιαυτους πάλι δούλεψε ο εφιάλτης. Πραγματικά η όλη επιχείρηση του αήττητου τουρκικού στρατού ήτανε για γέλια, ίσως και για κλάματα, αλλα τι να πεις, μερικές φορές είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και κάτι ακόμη. Ξέχασε ο Μογγόλος να ρωτήσει την Α μοίρα καταδρομών για να του δώσουν βίζα εισόδου για την Λάρνακα, όπως ξέρει πολύ καλά ακόμη περιμένει αυτός και τα Ατρόμητα μεχμετζικ βίζα εισόδου για το αεροδρόμιο Λευκωσίας. Αν παρακαλέσει τον Παπαμελετιου και τον Μανούρα στα τέσσερα ίσως το αίτημα του τεθεί ξανά προς συζήτηση. Υπάρχει πάντως και το αίτημα βίζας στο Μπικακι. Που ξέρει μπορεί ο Κριτικός να το ξανασκεφτεί. Κούνια που τον κούναγε τον άξεστο μογγολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kαλημερα Jacob ! Συμφωνω μαζυ σου και επαυξανω τις αναφορες σου στους ξεχασμενους (?) Ηρωεες και οδηγητες μας των ημερων εκεινων εκει κατω !.Ας ειχαμε δεκα σαν τον μουστακια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.