31/3/15

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκροί οι τρεις δράστες, στο νοσοκομείο ο εισαγγελέας στην Τουρκία

23:09, Κατέληξε ο εισαγγελέας που τραυματίστηκε στη διάρκεια ομηρίας
ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκροί οι τρεις δράστες, στο νοσοκομείο ο εισαγγελέας στην Τουρκία
Επιχείρηση πραγματοποίησαν οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας στο κτίριο της εισαγγελίας για να απελευθερώσουν τον όμηρο εισαγγελέα, τον οποίο κρατούσαν τρεις αριστεριστές της τρομοκρατικής – για τις τουρκικές αρχές – οργάνωσης DHKP-C, σκοτώνοντας τους δράστες.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού MEGA στην Κωνσταντινούπολη, Ανδρέας Ρομπόπουλος, οι δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων της τουρκικής αστυνομίας εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση και κατάφεραν να σκοτώσουν και τους τρεις απαγωγείς.
Στην επιχείρηση έχει τραυματιστεί ο εισαγγελέας και έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο της πόλης. Η κατάσταση της υγείας του δεν έχει γίνει γνωστή, εάν δηλαδή τα τραύματα που φέρει είναι ελαφρά ή βαριά.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι τα Μέσα Ενημέρωσης στην Τουρκία έχουν αντιδράσει για το κυβερνητικό εμπάργκο στην ενημέρωση που τα απέκλεισε από τη μετάδοση της είδησης, με αποτέλεσμα το παράδοξο, η πληροφόρηση να έρχεται από πηγές εκτός Τουρκίας, αν και οι πηγές ασφαλώς βρίσκονται επί τόπου…

http://mignatiou.com/2015/03/pistoli-tou-dhkp-c-ston-krotafo-tourkou-isangelea/
http://mignatiou.com/2015/03/ektakto-nekri-i-tris-drastes-sto-nosokomio-o-isangeleas-stin-tourkia/

Τουρκία: Κατέληξε ο εισαγγελέας που τραυματίστηκε στη διάρκεια ομηρίας
Φωτογραφία: twitter

Υπέκυψε στα τραύματά του ο εισαγγελέας που κρατούσαν όμηρο επί ώρες μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C). Τον θάνατο του εισαγγελέα ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter. Τον θάνατο του εισαγγελέα Μεμέτ Σελίμ Κιράζ επιβεβαίωσαν και οι γιατροί. Ο εισαγγελέας «ήταν τραυματισμένος βαριά όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο, τον χάσαμε παρά τις προσπάθειές μας», ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά. Οπως ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Κιράζ είχε δεχτεί τρεις πυροβολισμούς στο κεφάλι και δύο στο σώμα του και αμέσως μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο υπεβλήθη σε κατεπείγουσα επέμβαση.
Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης ανέφερε ότι έπεσαν νεκροί και οι δύο απαγωγείς του εισαγγελέα στη διάρκεια επιχείρησης στο εσωτερικό του δικαστηρίου, όπου εκτυλίχθηκε η ομηρία. Είχαν προηγηθεί πυρά και εκρήξεις ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν ειδικές δυνάμεις εκτός του χώρου και ένα ασθενοφόρο να φεύγει με τις σειρήνες του να ηχούν από μια πίσω πόρτα του κτιρίου.

Ο εισαγγελέας που κρατείτο όμηρος από ενόπλους σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης είχε αναλάβει την έρευνα για τον θάνατο ενός νεαρού αγοριού μετά τον τραυματισμό του από την αστυνομία στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του 2013. Μια φωτογραφία άγνωστης προέλευσης που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Twitter εμφάνιζε τον εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ καθισμένο σε μια πολυθρόνα με ένα πιστόλι στον κρόταφό του, το οποίο κρατούσε ένας άνδρας που δεν διακρίνεται. Ένας άλλος άνδρας, το πρόσωπο του οποίου επίσης δεν φαίνεται, επιδείκνυε στον φακό την ταυτότητα του εισαγγελέα.

Μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε έναν ιστότοπο που πρόσκειται στο DHKP-C ανέφερε ότι η οργάνωση έδινε διορία ως τις 15:35 (ώρα Ελλάδας) στους αστυνομικούς που ευθύνονται για τον θάνατο του νεαρού αγοριού να «ομολογήσουν δημοσίως» την πράξη τους, διαφορετικά απειλούσε να σκοτώσει τον εισαγγελέα.

Ο Κιράζ είχε αναλάβει να ερευνήσει τις συνθήκες θανάτου του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, που πέθανε στις 11 Μαρτίου 2014 έπειτα από 269 ημέρες σε κώμα το οποίο προκλήθηκε όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από το κάνιστρο ενός δακρυγόνου από την αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη στη διάρκεια μιας διαδήλωσης τον Ιούνιο του 2013.

Καθημερινή

1 σχόλιο:

  1. Οταν μπηκαν μεσα τα "κομμαντος" τους θερισαν ολους φιλους και εχθρους .
    Ετσι μαζι με τα ξερά καϋκαν και τα χλωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.