31/3/15

«Απόφαση Μέρκελ αν η Ελλάδα εκδιωχθεί ή όχι από το ευρώ»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Χωρίς περιστροφές οι διατυπώσεις: «Η Γερμανία είναι αναντίρρητα η τρομερή οικονομική δύναμη της Ευρωζώνης ... Φάρος ευημερίας είναι για την ώρα», έγραφε το Σάββατο στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου ο κατόπιν προσκλήσεως Γερμανός αρθρογράφος Νικολάους Μπλόμε. Συνεχίζει ακάθεκτος: Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ «κατέχει δεσπόζουσα θέση που είναι χωρίς προηγούμενο για μεταπολεμικό Γερμανό ηγέτη». Τι σημαίνει αυτό για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους το ξεκαθαρίζει και αυτό ο Γερμανός αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας. Θεμελιώδης αρχή της Μέρκελ είναι, όπως μας πληροφορεί, ότι «κανένα κράτος δεν θα διασώζεται χωρίς να συμφωνήσει σε χαμηλότερα ελλείμματα και δομικές μεταρρυθμίσεις.

Σε αυτό το θέμα πραγματικά κατόρθωσε να επιβάλει τους όρους», επισημαίνει με πρόδηλη ικανοποίηση ο Μπλόμε. Οπως ίσως έχετε αρχίσει να ψυχανεμίζεστε, αποκλείεται η Ελλάδα και ο λαός της να γλίτωναν από έναν τέτοιο τύπο. Σωστά το ψυλλιάστηκε. Εν πρώτοις, να βάλει ο άνθρωπος τα πράγματα στη σωστή τους θέση: «Είναι αλήθεια πως η επιρροή της καγκελαρίου επί σημαντικών Ευρωπαίων ηγετών σημαίνει ότι στην πραγματικότητα η Μέρκελ θα αποφασίσει αν η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρωζώνη ή όχι», υπογραμμίζει και συνεχίζει, ακόμα κι αυτός: «Ενώ όμως αυτό είναι ένα πανίσχυρο χαρτί, οι ευαισθησίες που περιβάλλουν την Ιστορία της Γερμανίας το καθιστούν σχεδόν αδύνατον να παιχθεί».

Είδατε κατ' αρχάς με πόση λεπτότητα εκφράζεται ο Γερμανός; Το ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας χαρακτηρίζεται... «ευαισθησίες που περιβάλλουν την Ιστορία της Γερμανίας»! Εκτακτος ορισμός! Οσο για το γεγονός ότι η Γερμανία δεν μπορεί ουσιαστικά να χρησιμοποιήσει το «πανίσχυρο χαρτί» που έχει στα χέρια της, είμαστε σίγουροι πως έχετε καταλάβει ότι φυσικά φταίει ο πανούργος Ελληνας πρωθυπουργός. «Η Γερμανία είναι απλώς μια χώρα μεταξύ ίσων, υποβάλλει την ιδέα η Μέρκελ», γράφει ο αρθρογράφος και μας εξηγεί τι γίνεται από εκεί και πέρα: «Αυτό είναι ένας μύθος, όπως υποδεικνύει ασταμάτητα ο κ. Τσίπρας. Αυτός μετατρέπει μια κρίση ανάμεσα στην ελληνική οικονομία και τους νομισματικούς θεσμούς της Ευρωζώνης σε μια αναμέτρηση μεταξύ δύο εθνών, βάζοντας το δικό του έθνος στον ρόλο του πολεμιστή που έχει δίκιο εναντίον του υπερόπτη Γολιάθ της Γερμανίας. Πρόκειται για μια πονηρή απόπειρα να επηρεάσει κυβερνήσεις και ψηφοφόρους σε όλη την (ευρωπαϊκή) ήπειρο», αποκαλύπτει ο Γερμανός αρθρογράφος, ο οποίος τυχαίνει να είναι και δημοσιογράφος - και μάλιστα να δουλεύει στο καλύτερο περιοδικό της Γερμανίας, το πασίγνωστο «Σπίγκελ», ως επικεφαλής του γραφείου του στο Βερολίνο. Προσέξτε, λοιπόν, πώς αναλύει ο Γερμανός την ελληνική πολιτική στο συγκεκριμένο θέμα: «Οι ελληνικές ικεσίες για ανεκτικότητα περιγράφονται όχι ως η αγνώμων απαίτηση ενός έθνους που έχει ήδη διασωθεί δύο φορές, αλλά ως τελευταία θέση μιας χώρας που έχει πέσει θύμα της ισχυρής Γερμανίας, η οποία μπορεί σύντομα να κατευθύνει την οργή της για να τιμωρήσει και άλλα έθνη. Η παράδοση στην κ. Μέρκελ, υπονοεί ο Ελληνας πρωθυπουργός, θα σηματοδοτούσε την παραδοχή γερμανικής νίκης εφ' όλης της Ευρώπης»!

Ολα αυτά τα σατανικά πράγματα τα σκέφθηκε και τα υλοποιεί, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας. Ο δημοσιογράφος του «Σπίγκελ» όμως τον αποδομεί ανελέητα κατά τον εξής τρόπο: «Αυτή η ρητορική είναι τόσο ισχυρή όσο είναι και τερατώδης (!). Η ελληνική αφήγηση είναι ηθική, η γερμανική είναι μαθηματική. Αυτό αφήνει λίγο κοινό έδαφος επί του οποίου να επιτευχθεί το είδος των ρεαλιστικών συμβιβασμών, στους οποίους διαπρέπει γενικά η ΕΕ.

Και όταν η οικονομία μιας χώρας είναι σε κίνδυνο αποσύνθεσης, τα μαθηματικά είναι ψυχρό πράγμα να πουλήσεις, ανεξάρτητα από το ποιος είναι υπεύθυνος για την αξιοθρήνητη κατάσταση της ελληνικής διακυβέρνησης»! Μπουρδολογίας το ανάγνωσμα δηλαδή για να συγκαλυφθούν οι ηγεμονικές βλέψεις της Γερμανίας σήμερα σε ολόκληρη τη Γηραιά Ηπειρο. Ακόμα και ο δημοσιογράφος του «Σπίγκελ» όμως αναγκάζεται ουσιαστικά να ομολογήσει ότι η Μέρκελ δεν πρόκειται να πετάξει ποτέ την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης, όταν επισημαίνει στην τελευταία κυριολεκτικά πρόταση του άρθρου του: «Υπάρχει όμως ένα πράγμα που η καγκελάριος φοβάται περισσότερο από την εντύπωση της γερμανικής κυριαρχίας (σ.σ. εννοεί στην Ευρώπη) - και αυτό είναι να θεωρηθεί υπεύθυνη για την επιτάχυνση μιας ελληνικής εξόδου» από την Ευρωζώνη! Να δούμε πότε θα το ενσωματώσει αυτό στην πολιτική της και η κυβέρνηση Τσίπρα...

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.