9/3/15

Βερολίνο: Ευπρόσδεκτος ο Αλ. Τσίπρας αλλά δεν είναι στη λίστα των προσκεκλημένων!

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΓΚ. ΜΕΡΚΕΛΒερολίνο: Ευπρόσδεκτος ο Αλ. Τσίπρας αλλά δεν είναι στη λίστα των προσκεκλημένων!
Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια φοβερή πρόκληση σε ότι αφορά την κατάληξη σε συμφωνία με την Ελλάδα για χρηματοδοτική βοήθεια που θα διατηρήσει τη χώρα στην ευρωζώνη, δήλωσε από την Ιαπωνία η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ λίγο πριν την έναρξη του Εurogroup.
Σε ερώτηση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο σχετικά με το αν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός "Grexit", όπως έκανε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ σε συνέντευξή του στο σαββατοκύριακο, η Αγγελα Μέρκελ, απάντησε: "Το έχω πει επανειλημένως, και μπορώ να το πω και πάλι εδώ, ότι πολιτικός μας στόχος είναι η διατήρηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Εχουμε εργασθεί γι΄αυτό εδώ και πολλά χρόνια".
"Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι σε αυτό το νόμισμα υπάρχουν δύο όψεις - από τη μία πλευρά η αλληλεγγύη εκ μέρους των Ευρωπαίων εταίρων και από την άλλη η ετοιμότητα για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και άλλων δεσμεύσεων (στην Ελλάδα). Ως προς αυτό, είναι σαφές ότι έχουμε μπροστά έναν πολύ δύσκολο δρόμο" πρόσθεσε.
Εν τω μεταξύ, ψυχρό παραμένει το κλίμα στις σχέσεις της ελληνική κυβέρνησης με την αντίστοιχη της Γερμανίας. Σήμερα, εκπρόσωπος της Αγκ. Μέρκελ έδωσε απαντήσεις στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας, στο περιοδικό Spiegel, ότι δεν πηγαίνει πουθενά απρόσκλητος.
Η Κριστιάνε Βιρτζ δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας είναι ευπρόσδεκτος να επισκεφτεί το Βερολίνο ο Αλέξης Τσίπρας αλλά δεν υπάρχει κάποιο πλάνο για επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας στο αμέσως επόμενο διάστημα.
«Δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των προσκεκλημένων» είπε η Κριστιάνε Βιρτζ, αλλά πρόσθεσε ότι «παραμένει ευπρόσδεκτος στη Γερμανία και ειδικά στο Βερολίνο».
Αποφάσεις
Νωρίτερα, ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε πως δεν περιμένει συγκεκριμένες αποφάσεις για το ελληνικό ζήτημα καθώς στη σημερινή συνάντηση των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών αναμένονται ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα ελληνικά σχέδια για μεταρρυθμίσεις.
Εξάλλου, ο Στέφαν Κάμπετερ αντέκρουσε τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να κάνει δημοψήφισμα ή πρόωρες εκλογές αν η ευρωζώνη απορρίψει τις ελληνικές προτάσεις για μεταρρυθμίσεις, λέγοντας ότι αυτό το μόνο που θα έκανε είναι να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην εφαρμογή των οικονομικών μέτρων που χρειάζεται η Ελλάδα.
Hμερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.