22/3/15

Προκαλεί το Κίεβο με ανατίναξη γέφυρας στο Ντονιέτσκ

Φωτ. αρχείου
Την ευθύνη για την οργανωμένη έκρηξη μίας γέφυρας κοντά στην γραμμή επαφής με την αυτόνομη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ κοντά στην πόλη της Στανιτσα Λουχανσκαγια στις 19 Μαρτίου, ανέλαβε το Κίεβο, σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας.
Οι δυνάμεις του Κίεβο κατέστρεψαν μια γέφυρα αυτοκινήτων στον ποταμό Σεβερσκι Ντονιετσκ την Πέμπτη το βράδυ, ανέφεραν στις 19 Μαρτίου οι αρχές της αυτόνομης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ.
Η γέφυρα ήταν μία από τις δύο διόδους που είχαν απομείνει για την σύνδεση του Λουγκάνσκ με την Ουκρανία.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας για την περιοχή του Ντονιέτσκ, Ιλια Κίβα είπε σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε από το 5 Channel TV της Ουκρανίας την Παρασκευή ότι η γέφυρα είχε ανατιναχτεί προκειμένου να αποτρέψει μια φερόμενη ως πιθανή  επίθεση των πολιτοφυλακών της αυτόνομης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ.
«Η έδρα της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης αποφάσισε να ανατινάξει τη  γέφυρα προκειμένου να εμποδίσει τρομοκρατικές δυνάμεις να σπάσουν τις θέσεις μας», τόνισε ο Κίβα.
Ο επικεφαλής της αυτόνομης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, Ιγκόρ Πλοτνίτσκι είπε νωρίτερα την Παρασκευή ότι η αυτόνομη Δημοκρατία δεν θα ενδώσει στις προκλήσεις του Κιέβου σε σχέση με την έκρηξη της γέφυρας κοντά στην Στανιτσα Λουχανσκαγια.
 TASS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.