24/3/15

Ιστορική απόφαση: Η Αρμενία αναγνώρισε τη γενοκτονία Ελλήνων και Ασσυρίων!

  • Το κτήριο της αρμενικής Εθνοσυνέλευσης
Ιστορική στιγμή για τον ελληνισμό η σημερινή, αφού πριν από λίγο εγκρίθηκε στην Ολομέλεια της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Αρμενίας το νομοσχέδιο «Για την καταδίκη της Γενοκτονίας των Ελλήνων και των Ασσσυρίων από τους Οθωμανούς Τούρκους μεταξύ 1915-1923».
Το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε ομόφωνα με 117 ψήφους, στην τελική του μορφή επικαλείται σειρά συμβάσεων και αποφάσεων του ΟΗΕ για την καταδίκη των γενοκτονιών, απόφαση της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών του 2007 αλλά και τις προαιώνιες φιλικές σχέσεις Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων και καταλήγει ότι η βία που ασκήθηκε κατά Αρμενίων, Ασσυρίων, Ελλήνων Μικρασιατών και Ποντίων συνιστά γενοκτονία.
Όπως είχε αποκλειστικά γράψει το pontos-news.gr, το νομοσχέδιο κατατέθηκε χθες στην αρμενική Βουλή.
Αρχικά ο εισηγητής του νομοσχεδίου, αντιπρόεδρος της Βουλής Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ, ενημέρωσε τους βουλευτές ότι για τη σύνταξη του νομοσχεδίου υπήρξε συνεργασία ανεξάρτητων βουλευτών, αντιπροσώπων από τις κοινότητες Ελλήνων και Ασσυρίων, Αρμενίων της διασποράς, ιστορικών, τουρκολόγων και άλλων ειδικών, εξάροντας ιδιαιτέρως τη συμβολή του αποθανόντος πολιτικού, πρώην βουλευτή της Αρμενικής Επαναστατικής Ομοσπονδίας και πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, Βαχάν Χοβχανισιάν.
«Η υιοθέτηση του νομοσχεδίου θα αποτελέσει τη δική μας συμβολή στον διεθνή αγώνα κατά των γενοκτονιών», είπε ο Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ στους βουλευτές.
Για την προηγούμενη έγκριση του νομοσχεδίου από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αρμενικής Βουλής ενημέρωσε το Σώμα ο Σιράκ Τοροσιάν, μέλος της Επιτροπής.
Από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων εμφανές ήταν ότι όλες οι πλευρές επρόκειτο να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο. Υπέρ, για λογαριασμό των κομμάτων τους, δήλωσαν ότι θα τεθούν οι: Ρουμπίκ Χακομπιάν του κόμματος «Κληρονομιά», Αρμέν Ρουσταμιάν της «Αρμενικής Επαναστατικής Ομοσπονδίας» (σοσιαλιστικό), Ναϊράν Ζοχραμπιάν της «Ευημερούσας Αρμενίας» και Βαχράμ Μπαγκντασαριάν του κυβερνώντος Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Πηγή: Pontos news

2 σχόλια:

  1. Το δώρο θέλει αντίδωρο. Σε ευχαριστουμε Αρμενία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κταπληκτικό το κτίριο της φωτογραφίας. Εδώ κάτι παρόμοια τα γκρεμίζαμε σε μια νύχτα για να σηκώσουμε πολυκατοικίες αντιπαροχής-μνημεία καρακατακιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.