7/3/15

Σημαντικές αλλαγές στη CIA ανακοίνωσε ο διευθυντής της


REUTERS/LARRY DOWNING
Ο επικεφαλής της CIA ανέφερε ότι δημιουργείται μια «Διεύθυνση Ψηφιακής Καινοτομίας», η οποία θα αναλάβει να ηγηθεί των προσπαθειών να εκμεταλλευθεί η υπηρεσία τις δυνατότητες που της προσφέρει η τεχνολογία.
Σε μια από τις σημαντικότερες διαδικασίες αναδιοργάνωσης στην ιστορία της προχωρά η υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ, η CIA.
Μεταξύ των στόχων της αναδιοργάνωσης είναι η CIA να επικεντρωθεί περισσότερο στις δραστηριότητές της στο Διαδίκτυο και την ενσωμάτωση τεχνολογικών καινοτομιών στις διαδικασίες συγκέντρωσης πληροφοριών, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της Τζον Μπρέναν.
Κάνοντας μια παρουσίαση σε επιλεγμένους δημοσιογράφους αυτή την εβδομάδα ο Μπρέναν ανέφερε επίσης ότι θα δημιουργηθούν νέες μονάδες εντός της CIA, τα λεγόμενα «κέντρα αποστολών», που θα ασχολούνται με τη συγκέντρωση στοιχείων και τον συντονισμό ενεργειών και επιχειρήσεων για συγκεκριμένα ζητήματα ή γεωγραφικές περιοχές — όπως η εξάπλωση των όπλων ή η Αφρική.
Ο επικεφαλής της CIA ανέφερε ότι δημιουργείται μια «Διεύθυνση Ψηφιακής Καινοτομίας», η οποία θα αναλάβει να ηγηθεί των προσπαθειών να εκμεταλλευθεί η υπηρεσία τις δυνατότητες που της προσφέρει η τεχνολογία.
Ιστορικά ήταν η NSA, η υπηρεσία που χειρίζεται τις υποκλοπές των τηλεπικοινωνιών, αυτή που διέθετε πάντοτε το προβάδισμα σε ό,τι αφορά τις τεχνολογικές καινοτομίες στους κόλπους της «κοινότητας των πληροφοριών», όπως αποκαλούνται οι αμερικανικές υπηρεσίες. Αλλά η CIA θεωρεί ότι είναι καιρός να αναδιοργανωθεί ώστε να μην μείνει πίσω, σύμφωνα με ένα στέλεχός της.
«Χρειάζεται ως υπηρεσία να εξασφαλίσουμε ότι θα είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε όλες τις διαστάσεις του ψηφιακού περιβάλλοντος», ανέφερε ο Μπρέναν, επισημαίνοντας ότι σήμερα η συλλογή πληροφοριών γίνεται όλο και πιο απαιτητική.
Στα 10 νέα «κέντρα αποστολών» θα συμμετέχουν άνθρωποι από όλες τις διευθύνσεις και τις ειδικότητες, διευκρίνισε ο Μπρέναν.
Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις υπηρεσίες πληροφοριών και ανάμεσα ακόμη και σε διευθύνσεις και ομάδες μέσα στις ίδιες τις υπηρεσίες έχει οδηγήσει στο φαινόμενο να μένουν αναξιοποίητες πληροφορίες που θα έπρεπε να είναι ευρύτατα διαθέσιμες, κάτι που συμβαίνει και εξαιτίας της γραφειοκρατίας, σύμφωνα με τον Μπρέναν, ο οποίος εξέφρασε μια άποψη την οποία έχουν διατυπώσει και άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. Το άρθρο αναφέρεται για τον σταθμό στις ΗΠΑ ή στην μπανανία μας (μπλάκ χιούμορ)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.