14/3/15

Π. Καμμένος: Θα επεκταθεί η συμφωνία με την Cosco

Ντούνη Εφη  
Σύναψη αμυντικών συμβάσεων με χώρες εκτός Ευρωζώνης
Επέκταση της συμφωνίας με την Cosco για το λιμάνι του Πειραιά και σύναψη αμυντικών συμβάσεων με χώρες εκτός ευρωζώνης προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος από το βήμα της εκδήλωσης «Active Greece Awards 2015 - Η Ελλάδα της εξωστρέφειας συναντά την επιχειρηματική αριστεία», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ.Ο κ. Καμμένος έδωσε την κατεύθυνση της πολιτικής που πρόκειται να ακολουθήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, ενώ κάλεσε και τους ίδιους τους επιχειρηματίες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια με νέες επενδύσεις. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αφού συνεχάρη τις ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν για την εξωστρέφειά τους, τόνισε ότι «όλα τα μεγάλα επιτεύγματα ξεκινούν σε καιρούς κρίσης» και παρότρυνε τους επιχειρηματικούς φορείς και ομίλους να εγκαταλείψουν την ηττοπάθεια.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός δήλωσε ότι είναι πρόθεση της ελληνικής Πολιτείας να ενισχυθεί η θέση του ελληνικού λιμανιού ως «πύλης εισόδου προϊόντων από την Ασία». Σε αυτή την κατεύθυνση, τόνισε ο κ. Καμμένος, ξεκινά «το project του σιδηροδρόμου, όπου τα προϊόντα θα ξεκινούν από τον Πειραιά και θα μπορούν με ένα σύγχρονο τρένο, ιδιωτικής εταιρείας, να φτάνουν και να καλύπτουν τις ανάγκες πολλών λιμανιών της Δυτικής Ευρώπης».
Η ελληνική κυβέρνηση, πρόσθεσε ο υπουργός, είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει χώρους από το Θριάσιο Πεδίο, οι οποίοι θα γίνουν σταθμοί αποθήκευσης και μεταποίησης.
Για την αμυντική βιομηχανία, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας προανήγγειλε τη δημιουργία ζωνών χαμηλού φόρου και την υπογραφή συμβάσεων με χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, γεγονός που «μπορεί να αποτελέσει κίνητρο και για τις γύρω επιχειρήσεις να επενδύσουν στην ελληνική βιομηχανία άμυνας».
Τέλος, για τον τομέα του τουρισμού ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική και ότι η ελληνική Πολιτεία θα επιδιώξει τους επόμενους μήνες μια «σταθερή φορολογική πολιτική δεκαετίας με χαμηλούς δείκτες».
40 βραβεία εξωστρέφειας
Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε από την Active Business Publishing με οικοδεσπότη τον Σπύρο Κτενά, την τιμητική τους είχαν περισσότερες από 40 ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες καταφέρνουν ακόμα και μέσα στην παρατεταμένη κρίση όχι μόνο να έχουν θετικά οικονομικά αποτελέσματα αλλά παράλληλα να πραγματοποιούν επενδύσεις και κυρίως να αναδεικνύουν τα ελληνικά προϊόντα και τις υπηρεσίες στο εξωτερικό.
Τον πολιτικό κόσμο εκπροσώπησαν, εκτός από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, και η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Μάκης ΒορίδηςΓιώργος Βλάχος και Βασίλης Οικονόμου, ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.
Ανάμεσα στους βραβευθέντες του ελληνικού επιχειρείν ήταν o όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ, η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, οι φαρμακοβιομηχανίες Pharmathen και ΒΙΑΝΕΞ, η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ, ο ναυτιλιακός όμιλος Capital Shipping Management Corp., οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Costa Navarino, Sani Resort, Mitsis Hotels, η Unilever Hellas, η Vodafone Hellas, από τον κλάδο των τροφίμων η Nestle, η Intercomm Foods, η ΜΕΒΓΑΛ.
Τόσο οι διοργανωτές όσο και οι προσκεκλημένοι επισήμαναν τη σημασία της επιχειρηματικής εξωστρέφειας για την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας καθώς και την ανάγκη επενδύσεων. Το σημαντικότερο στοιχείο, όμως, όπως τόνισαν αμφότερες οι πλευρές, είναι «το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας, τα ελληνικά μυαλά» που μπορούν με την καινοτομία και την πρωτοπορία της σκέψης τους να συμβάλουν στην ενίσχυση της παραγωγικότητας, στην περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και, τελικώς, στην καταπολέμηση της οικονομικής κρίσης και στην επιστροφή της ανάπτυξης.
ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. εξοδος εδω και τωρα απο την ΕΕ. Η ΕΕ δεν ειναι ενωση κρατων, αλλα σιωνιστικο λημερι. Εξω απο την σφηκοφωλια. Εμεις καταστραφηκαμε σαν μελος της ΕΕ και οχι σαν ανεξαρτητη ελληνικη οικονομια, ολα τα αλλα ειναι λογια του αερα. Εδω και τωρα δημοψηφισμα για την παραμονη μας στην ΕΕ, κατι που δεν εκανε ο "εθναρχης", τρομαρα του. Ολα εγιναν μεθοδευμενα για τον εγκλεισμο μας στην σιωνιστικη φυλακη με τον γερμανο δημιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.