17/3/15

Eurointelligence: Οταν η τραγωδία μετατράπηκε σε φάρσα

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Αμπροσέτι Φόρουμ στη Βίλα ντ'Εστε
Ηταν το σαββατοκύριακο που η τραγωδία μετατράπηκε σε φάρσα, υποστηρίζεται σε σημερινή ανάλυση της ιστοσελίδας Eurointelligence.  Αρχισε με την φωτογράφιση του Γιάνη Βαρουφάκη στο γαλλικό περιοδικό Paris Match, στο οποίο εμφανίστηκε να γευματίζει με την σύζυγό του, Δανάη, στην ταράτσα τους με θέα την Ακρόπολη. Το γεγονός δεν αντιμετωπίστηκε θετικά για προφανείς λόγους και οι αντιδράσεις στο Twitter ήταν ανάλογα θυμωμένες.
Υστερα ήρθε η παρέμβασή του στο Αμπροσέτι Φόρουμ στη Βίλα ντ'Εστε, ένα απο τα πιό αποκλειστικά μέρη της γης, κατά την οποία ανέλυσε το "ευαγγέλιο" των ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων σε Ιταλούς καπιταλιστές - όπως το έθεσε ο Τζον Θορνχιλ. Και, τέλος, η εμφάνισή του στην γερμανική τηλεόραση, ως καλεσμένος στο σώου του Γκίντερ Γιάουχ, στο οποίο δήλωσε ότι "μικρά και ασήμαντα προβλήματα ρευστότητας δεν πρέπει να διχάζουν την Ευρώπη". Οταν ήρθε αντιμέτωπος με την ερώτηση για το βίντεο που τον έδειχνε να περιγράφει και να κάνει άσεμνη χειρονομία, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι πρόκειται περί ψεύτικου βίντεο. Σύμφωνα με τον οπερατέρ, ωστόσο, ο οποίος μίλησε στο Spiegel, το βίντεο είναι αυθεντικό.

Η Εύα Γερούλη γράφει στο Greek Reporter ότι η ιστορία του Βαρουφάκη αντιπροσωπεύει ένα κοινωνικό φαινόμενο με βαθειές ρίζες στην Ελλάδα: την ανικανότητα των εύπορων να επιδείξουν πραγματική αλληλεγγύη προς τους εκείνους που βρίσκονται εκτός της κοινωνικής τάξης τους. Η κα. Γερούλη υποστηρίζει ότι ήταν μία επείδειξη ναρκισισμού ή οποία δεν συνάδει με την πολιτική επιτυχία του. Αν και ο Βαρουφάκης δήλωσε αργότερα ότι μετανοιώνει για την φωτογράφιση στο γαλλικό περιοδικό, η όλη υπόθεση αναμένεται να ενισχύση την θέση της αριστερής πτέρυγας του Σύριζα. Μία απο τις ερμηνείες στην Ελλάδα είναι ότι ο Βαρουφάκης προετοιμάζει το επόμενο βήμα της διεθνούς καριέρας του, αντί να καθήσει και να δουλέψει έναν συμβιβασμό με τους αριστερούς εντός Ελλάδος.

Επίσης, η ετοιμότητα με την οποία επικαλείται θεωρίες συνομωσίας δείχνει πόσο επιρρεπής σε "ατυχήματα' είναι η ελληνική κιβέρνηση. Κάτι παρόμοιο συνέβη και την περασμένη εβδομάδα, όταν μία δήλωση του Σόιμπλε μεταφράστηκε λάθος απο τον Τύπο και η κυβέρνηση βιάστηκε να ζητήσει εξηγήσεις πριν εξακριβώσει το τι ακριβώς είχε συμβεί. Και ο Πάνος Καμμένος δήλωσε στην Bild ότι η Ελλάδα μπορεί να πλημμυρίσει την βόρειο Ευρώπη με πρόσφυγες σε περίπτωση που η Ευρώπη δεν ικανοποιήσει τα οικονομικά αιτήματα της Αθηνας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Eurointelligence, ο γερμανικός Τύπος δίνει πιά σοβαρές πιθανότητες σε αυτό που πλέον ονομάζεται "Greccident" - ένα Grext απο ατύχημα. Ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ωστόσο, δήλωσε στους δημοσιογράφους πριν την συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα την περασμένη εβδομάδα οτι η αποτυχία είναι εκτός συζήτησης. Αυτό ευχαριστεί τους Ελληνες αλλά ενοχλεί την γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με το Spiegel. Η απομάκρυνση της απειλής του Grexit μειώνει την πίεση προς την Ελλάδα για να συμφωνήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Καθημερινή

5 σχόλια:

  1. Αν το μόνο που έχουν να πουν για το Βαρουφάκη είναι η αδυναμία του ως δήθεν εύπορου να κατανοήσει τοις άπορες τάξεις συνανθρώπων του , τότε είναι και πάλι καλύτερος απο τους προηγούμενους. Η μόνη σύγκριση που έχουμε είναι αυτή, όχι μόνο με την προηγούμενη κυβέρνηση αλλα όλες τοις προηγούμενες. Η κυρία που εκφέρει γνώμη πιο πάνω είναι για γέλια και ο λόγος ότι μέχρι πρότινος η Ελλάδα κυβερνιοταν απο ανθρώπους μιας ορισμένης τάξης, με γεμάτο πορτοφόλι, παντελώς αδιάφορους για την προστασία και ευημερία των μεσαίων και κατώτερων στρωμάτων, οικονομικά μιλάω, λαμόγια, ψεύτες, απατεώνες, λαοπλάνους και επαγγελματίες πολιτικούς τύπου Παπανδτρεου και Μητσοτάκης. Χειρότερα απο προηγουμένως δεν γίνεται. Μας έφεραν στο πάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...Ξαναβαφτίσατε Τρόικες.
    ...Μετονομάσατε μνημόνια.
    ...Δώσατε λεφτά στους Φωτόπουλους (που τα πληρώνουμε όλοι εμείς).
    ...Ξαναανοίγετε την ΕΡΤ (που πάλι θα πληρώνουμε όλοι εμείς).
    ...Ξαναφέρατε τους αιώνιους φοιτητές.
    ...Εξισώσατε προς τα κάτω τους άριστους και τους κάνατε να θέλουν να φύγουν για να αναγνωριστούν αλλού.
    ...Ξαμολήσατε όλους τους παράνομους μετανάστες και κάνατε όλους τους φίλους και γνωστούς τους να θέλουν να έρθουν κι αυτοί.
    ...Καταργήσατε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας.
    ...Ακυρώσετε Αστέρα, Σκουριές, κι αεροδρόμια.
    ...Ξαναπροσλάβατε λαμόγια και παιδεραστές δασκάλους.
    ...Κάνατε διαβήματα για λανθασμένες μεταφράσεις, (ζώα).
    ...Ενοχοποιήσατε ανιστόρητα Πολωνούς, (ηλίθιοι).
    ...Καλοπιάσατε φασίστες.
    ...Μας βγάλατε έξω από το ΕΣΠΑ.
    ...Απειλήσατε για εξαγωγή μεταναστών.
    ...Ανακατέψατε τα ενεργειακά διεθνώς.
    ...Φρενάρατε τα έσοδα του κράτους τάζοντας αμνηστίες.
    ...Φρενάρατε τις πληρωμές ιδιωτικών δανείων τάζοντας κουρέματα.
    ...Μπουχτίσατε με αβεβαιότητα την επιχειρηματικότητα.
    ...Γκρεμίσατε το Χρηματιστήριο.
    ...Απογειώσατε τα σπρεντς.
    ...Εξανεμίσατε το πλεόνασμα.
    ...Ενώσατε την Ευρώπη εναντίον μας.
    ...Φωτογραφηθήκατε σε κοσμοπολίτικα περιοδικά.
    ...Σηκώσατε το μεσαίο δάχτυλο.
    ...Και απολαμβάνετε 80% αποδοχή.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΤΕ!
    ///Σερίfish

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η λίστα είναι η βίαιη κυβερνητική ωρίμανση, μέχρι σήψης, του Σύριζα με υπόκρουση πεντοζάλη.
      Κρίμα πάντως γιατί το Σύριζα έχει (ειχε?) μια μοναδική ευκαιρία να ξεβρωμίσει την Ελλάδα από την διαφθορά μακάρι να γίνει η κάθαρση κάποτε.

      Διαγραφή
  3. Πολυ καλο σχολια αν και το 80% αποδοχη πλεον ειναι ανεκδοτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Καθημερινή του Αλαφούζου, του Μπάμπη, των τρελλών δανείων από την Εθνική, και του ναυτιλιακού πετρελαίου μας αναλύει με αντικειμενική ακρίβεια την Ελληνική πολιτική πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.