1/3/15

H Δολοφονία του Μπορίς Νεμτσώφ - Πρόδηλη και Αναμενόμενη Προβοκάτσια

Αρθρο της Comité Valmy, οργάνου των Γάλλων Γκωλλιστών
Ο Νεμτσώφ, 55 ετών, υπουργός του Γέλτσιν, έγινε αργότερα στέλεχος του αντιπολιτευτικού κινήματος «Σολινταρνόστ». Τελευταία αποτελούσε ένα από τα προβεβλημένα πρόσωπα επικεφαλής ενός αθροίσματος Δυτικόστροφων,νεοφιλελεύθερων ομάδων και ΜΚΟ, με συνολική αριθμητική δύναμη μικρότερη του 5%, ανεπαρκή για να εκλέξει και ένα μόνο βουλευτή και αναγκασμένη να στηρίζεται στην ενίσχυση της άκρας δεξιάς και των ομοφυλόφιλων ακτιβιστών για να πραγματοποιήσει μια αξιοσημείωτη δημόσια συγκέντρωση --όπως γράφει ο ρωσολόγος αναλυτής Saker στην αμερικανική ιστοσελίδα του.
Ο Νεμτσώφ επέβαινε αυτοκινήτου με την Ουκρανίδα φιλενάδα του όταν, τη 1η πρωινή της Παρασκευής, σε γέφυρα της Μόσχας, έγινε στόχος επίθεσης από επιβάτες δεύτερου αυτοκινήτου, δέχτηκε τέσσερις σφαίρες στο στήθος και έμεινε νεκρός. Η δολοφονία εκτελέσθηκε δυο μέρες πριν την προγραμματισμένη -για την Κυριακή- διαδήλωση της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης στη Μόσχα, «εναντίον του πολέμου στην Ουκρανία».

Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού

Με τίτλο «Μια προφανής και αναμενόμενη πρόκληση» το γαλλικό Ντεγκωλικό όργανο γράφει:
Είναι κατάδηλο ότι από την δολοφονία του δέν ωφελείται ούτε ο Πρόεδρος Πούτιν ούτε η ρωσική κυβέρνηση. Αντιθέτως τροφοδοτεί ήδη την εναντίον τους συστηματική αμερικανο-δυτική προπαγάνδα. Παρατηρούμε μάλιστα ότι αυτό το έγκλημα έρχεται ακριβώς την ώρα που χρειαζόταν για να υποκινήσει την εξαπόλυση, εναντίον της ρωσικής κυβέρνησης, της νέας «πορτοκαλί επανάστασης» που έχει προαναγγελθεί εδώ και καιρό και για να εισαγάγει ένα στοιχείο έντονου συναισθηματισμού στην οργάνωση της τηλεκατευθυνόμενης διαδήλωσης που προβλέπεται, γι’ αυτόν τον σκοπό, στη Μόσχα, για την 1η Μαρτίου.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκώφ, υπογράμμισε πως ο Μπορίς Νεμτσώφ δεν αντιπροσώπευε καμιάν απειλή για τη ρωσική κυβέρνηση:
«Με όλον τον σεβασμό που οφείλεται στη μνήμη του Μπορίς Νεμτσώφ, στο πολιτικό επίπεδο δεν αντιπροσώπευε καμιάν απειλή κατά των σημερινών Ρώσων ηγετών ή του Βλαντιμίρ Πούτιν. Αν συγκρίνουμε την δημοτικότητα του Πούτιν και της κυβέρνησης με εκείνη του Νεμτσώφ, η δημοτικότητα του τελευταίου μόλις ξεπερνούσε την δημοτικότητα του μέσου πολίτη»
« Ο Βλαδίμηρος Πούτιν δήλωσε ότι αυτή η βάρβαρη δολοφονία φέρει τά ίχνη του εγκλήματος κατά παραγγελία και όλα τα χαρακτηριστικά προβοκάτσιας», ανέφερε ο Ντιμίτρι Πεσκώφ.
Ο ίδιος ο πρόεδρος Πούτιν τόνισε την επομένη της δολοφονίας του αντιπολιτευόμενου πολιτευτή ότι « θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε οι οργανωτές και οι εκτελεστές αυτού του δειλού και κυνικού εγκλήματος να τύχουν της τιμωρίας που τους αξίζει.»
Κατά τον ηγέτη των Ρώσων κομμουνιστών Γκενάντι Ζιουγκάνωφ, πρόκειται για μια ξεκάθαρη προβοκάτσια, οι δράστες της οποίας αντιπροσωπεύουν τις δυνάμεις που επιθυμούν την μεγαλύτερη δυνατή επιδείνωση της κατάστασης. Ο πρόεδρος του Κ.Κ. επέμεινε για την ανάγκη μιας επείγουσας έρευνας.
΄Ενας άλλος υπεύθυνος του Κ.Κ., ο Ιβάν Μέλνικωφ εκτιμά ότι επρόκειτο για μια «αιματηρή προβοκάτσια...που αποβλέπει να αναζωπυρώσει την αντιρωσική υστερία στο εξωτερικό».
Η δολοφονία του πολιτικού Νεμτσώφ είχε τον προφανή στόχο να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση τους κόλπους της κοινωνίας, κατά την εκτίμηση του Βλαντιμίρ Βασίλιεφ, αντιπροέδρου της ρωσικής κάτω βουλής.
Η επιτροπή Βαλμύ καταγγέλλει αυτή τη δολοφονία σαν προφανή προβοκάτσια. Και ενώ η ιστορική πείρα οδηγεί αυθόρμητα στη σκέψη ότι οι υποκινητές της δολοφονίας πρέπει πρώτα να αναζητηθούν στους κόλπου της CIA, είναι φανερό ότι μπορούν να διατυπωθούν και άλλες υποθέσεις εργασίας και συγκεκριμένα για ένα ουκρανικό δίκτυο και ειδικώτερα του «Δεξιού Τομέα».Στην πραγματικότητα οι δυο αυτές υποθέσεις δεν είναι ασυμβίβαστες. Η CIA και οι ουκρανικές μαριονέτες της θα μπορούσαν θαυμάσια να μοιραστούν τη δουλειά.
Αυτή η προβοκάτσια εναντίον του προέδρου Πούτιν δεν ήταν απλώς προβλεπόμενη, ήταν επιπλέον αναμενόμενη και ορισμένοι ιστότοποι στο διαδίκτυο την είχαν προαναγγείλει εδώ και αρκετό καιρό. Απλώς αγνοούσαμε πια μορφή θα ελάμβανε», καταλήγει το άρθρο των Γάλλων Γκωλιστών.
           
Οι αναμενόμενες επιπτώσεις

Ο Saker, έγκυρος ρωσολόγος αναλυτής στις ΗΠΑ ( και συνεργάτης του Russian Insider), τον οποίο επικαλείται συχνά και ο Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς, χαρακτηρίζει την δολοφονία του Νεμτσώφ μιαν πιθανότατα «αρχέτυπη Δυτική επιχείρηση ψευδούς σημαίας» - ή «προβοκάτσιας», στη ρώσικη εκδοχή της ελληνικής «πρόκλησης». Και εξηγεί: Παίρνεις έναν ξωφλημένο πολιτικό, που δεν του έχει μείνει κάποιο υπόλοιπο αξιοπιστίας στα μάτια οποιουδήποτε πολίτη με στοιχειώδη νοημοσύνη, και τον μεταμορφώνεις στιγμιαία σε «μάρτυρα» για την ελευθερία, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον πολιτισμό.
Ο Σέϊκερ προβλέπει ότι στη Ρωσία η επιχείρηση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα απλώς να ενισχύσει την εχθρότητα κατά της Δύσης και να συσπειρώσει τον λαό γύρω από τον Πούτιν. Επειδή οι Ρώσοι, ιδιαίτερα μετά την κατάρριψη του Μαλαισιανού αεροπλάνου στην Ουκρανία, έχουν ασκηθεί να οσφραίνονται τέτοιου είδους επιχειρήσεις ψευδούς σημαίας και περίμεναν μια νέα στον πόλεμο που έχει εξαπολυθεί εναντίον της χώρας τους.
Στην «αυτοκρατορία» όμως η επιχείρηση δολοφονία-Νεμτσώφ προβλέπει να έχει μεγάλη επιτυχία. Ο Σέϊκερ περιμένει την καθιέρωση κάποιου «Βραβείου Νεμτσώφ», την ανέγερση ανδριάντα Νεμτσώφ κάπου, ίσως στη Βαρσοβία, την ψήφιση κάποιου «Νόμου Νεμτσώφ» από το αμερικανικό Κογκρέσο και τη συνήθη επίδειξη άμιλλας σε «δημοκρατική αγιογραφία» για το πρόσωπο του Νεμτσώφ.
Ο Σέϊκερ θεωρεί ανησυχητικό ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες δεν είδαν ότι κάτι τέτοιο έπρεπε να αναμένεται, προκειμένου να το προλάβουν και προβλέπει ότι οι τηλεκατευθυνόμενοι οργανωτές της προγραμματισμένης  διαδήλωσης πιθανώτατα θα την μετονομάσουν σε «αφιέρωμα στη μνήμη Νεμτσώφ», για να κατεβάσουν περισσότερο κόσμο στους δρόμους.
« Υπάρχουν απόψε άνθρωποι στο Λάνγκλεϋ (το τεράστιο στρατηγείο της CIA στην Βιρτζίνια) που πήραν προαγωγή» -καταλήγει ο Saker.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.