23/3/15

Κινέζικο αντιπυραυλικό σύστημα ανάλογο του S-300 αγόρασε η Τουρκία

Το επιβεβαιώνει κυβερνητικός αξιωματούχος στο Πεκίνο
Κυβερνητικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε την Δευτέρα στο Πεκίνο ότι "[είναι γεγονός» ότι η Κίνα θα προμηθεύσει στην Τουρκία ένα «πλήρες σύστημα πυραυλικής αεράμυνας» γνωστού με τα κωδικά στοιχεία HQ-9 το οποίο αποτελεί προωθημένη τεχνολογικά μορφή του ανάλογου συστήματος που «έχει εγκαταστήσει η Κίνα για την από αέρος προστασία της».
Η σχετική συμφωνία είχε υπογραφεί τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά έκτοτε δεν υπήρξε καμιά δημόσια ένδειξη για την τύχη της.

Η Τουρκία αγνόησε τις διαμαρτυρίες της Ουάσιγκτον και της στρατιωτικής ηγεσίας του ΝΑΤΟ οι οποίες «έφθασαν ακόμη και σε βαθμό απειλών για κυρώσεις», σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τυπου. Θα είναι η πρώτη χωρα-μελος του ΝΑΤΟ η Τουρκία η οποία προμηθεύεται από την Κίνα υψηλής τεχνολογίας πυραυλικό σύστημα.

Τούρκοι στρατιωτικοί υποστηρίζουν ότι το κινέζικο σύστημα HQ-9 είναι αν όχι καλύτερο οπωσδήποτε ίσης αμυντικής ικανότητας του γνωστού αμερικάνικου Patriot και κατά«μερικές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια φθηνότερο», έγραψε την περασμένη εβδομάδα η εφημερίδα «Λαϊκή Ημερησία» του Πεκίνου.
ΒΗΜΑ

4 σχόλια:

  1. Αν το δημοσίευμα αληθεύει, είναι ένα καλό μάθημα για την Ελλάδα και όχι μόνο. Αυτό θα πει να μην είσαι δεδομένος. Η Τουρκία έχει καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ και την Ρωσία, αλλά αγοράζει και από την Κίνα. Η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, που η Ελλάδα ποτέ δεν κατάφερε να κάνει, εδώ και 194 χρόνια.

    ΥΓ: Θα ήθελα πολύ να διάβαζα τις δηλώσεις της κ. Φον ντερ Λάιεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οσο πιο πολυ οι τουρκοι χεζουν τους συμμαχους τους ( ΗΠΑ ΝΑΤΟ ) τοσο πιο πολυ οι συμμαχοι τους αγαπουν και βοηθουν.
    Τωρα που αγοραζουν κινεζικα,μεχρι και η ευρωπη
    θελει ειδικους εμπορικους συνδεσμους με τη τουρκια .
    Εν τω μεταξυ η Ελλαδα δεν μπορει να πουλησει ουτε ενα ροδακινο στη ρωσια μα οι ευρωπαιοι θελουν ολα τα λεφτα τους απο την Ελλαδα ( νομιμα και παρανομα )


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Τωρα που αγοραζουν κινεζικα,μεχρι και η ευρωπη θελει ειδικους εμπορικους συνδεσμους με τη τουρκια<

      Αυτούς τούς έχει από χρόνια τώρα.

      Διαγραφή
    2. Σωστος.
      Οταν λεω ειδικους εννοω τη σημαντικη αναθεωρηση της τελωνειακης ενωσης ΕΕ-τουρκιας προς την οποίαν κινουνται οι βρυξελλες.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.