25/3/15

Συνεχίζουν οι Times τα κινδυνολογικά δημοσιεύματα...



Ενα  λεπτό από τα... μεσάνυχτα η Ελλάδα

Ταμειακά διαθέσιμα από κρατικές επιχειρήσεις χρησιμοποιεί η Αθήνα για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της. Ποιες εταιρίες έχουν υποστεί την «αφαίμαξη». Γιατί μια αποτυχία πληρωμής του ΔΝΤ τον Απρίλιο δεν θα σημαίνει άμεσα χρεοκοπία. Ο ρόλος της ΕΚΤ.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει «επιδρομή» στα ταμεία των δημοσίων υπηρεσιών υγείας και του μετρό της Αθήνας, καθώς διευρύνει το κυνήγι κεφαλαίων με στόχο να διατηρηθεί η ίδια στη ζωή αλλά και να εξυπηρετήσει τα χρέη της.Η Αθήνα είναι αντιμέτωπη στο τέλος του μήνα με ένα «λογαριασμό» ύψους 1,7 δισ. ευρώ για μισθούς και συντάξεις και κατόπιν στις 9 Απρίλη με μια πληρωμή 450 εκατ. προς το ΔΝΤ.Η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και αξιωματούχοι της ευρωζώνης πιστεύουν ότι η Αθήνα δεν έχει τα κεφάλαια ώστε να καλύψει και τα δυο. Επιπροσθέτως η ΕΚΤ αποφάσισε να σφίξει τα λουριά σε ό,τι αφορά την έκδοση εντόκων γραμματίων.
Αξιωματούχοι της ευρωζώνης εξέφρασαν την ελπίδα ότι η μαραθώνια συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ θα άναβε τη σπίθα που θα ξεπάγωνε τις συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να αναλάβει η Ελλάδα, ώστε να ξεκλειδώσει η δόση των 7,2 δισ. ευρώ. 

Για περισσότερα Euro2Day


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.