27/4/15

Από γκάφα σε γκάφα η κυβέρνηση και από αδιέξοδο σε αδιέξοδο η Ελλάδα

Του Σάββα Καλεντερίδη
Η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια οδηγείται από αδιέξοδο σε αδιέξοδο, με τις ευθύνες να επιρρίπτονται εν τέλει σε εκείνους που έχουν τη λιγότερη ή και καθόλου ευθύνη, δηλαδή στους ψηφοφόρους, οι οποίοι υποτίθεται ότι μέσα από εκλογικές διαδικασίες επιλέγουν τα κόμματα και τα πρόσωπα που θα μας κυβερνήσουν, διαδικασίες, όμως, που είναι στημένες και από την καρδιά των οποίων είναι πλήρως αποκλεισμένοι οι πολίτες.
Απόδειξη των παραπάνω και της απαξίας προς τους πολίτες και τον Ελληνισμό που δείχνει το σύστημα που κυβερνά ή για την ακρίβεια καθορίζει σε μεγάλο βαθμό διαχρονικά τα της διακυβέρνησης στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως κομμάτων και προσώπων, είναι το γεγονός ότι αποκλείονται από την εκλογική διαδικασία εκατομμύρια Έλληνες του εξωτερικού. Το τραγελαφικό και ειρωνικό της υπόθεσης δε είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς που το πολιτικό σύστημα τους αποκλείει από το να έχουν άποψη και να επηρεάζουν με την ψήφο τους την κατάσταση στη χώρα και τον Ελληνισμό, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν -οι ίδιοι ή οι γονείς τους- την πατρίδα λόγω της καταστροφικής διακυβέρνησης αυτού του ίδιου συστήματος το οποίο σήμερα που η πατρίδα τους έχει μεγάλη ανάγκη, τους αποκλείει.
Η εθνική θλίψη που ούτως ή άλλως διακατέχει τα τελευταία χρόνια τους Έλληνες, γίνεται ακόμα βαθύτερη αν σκεφθεί κανείς ότι ακόμα και η γείτων Τουρκία, το καθεστώς της οποίας έχει βαθιά αντιδημοκρατικά χαρακτηριστικά, δίνει το δικαίωμα στις προσεχείς εκλογές της 7ης Ιουνίου σε 2.866.940 εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους μετανάστες που κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίσουν σε κάλπες που θα στηθούν 112 διπλωματικές αντιπροσωπείες σε 54 διαφορετικές χώρες. Οι 1.404.987 ψηφοφόροι είναι κάτοικοι της Γερμανίας.
Αυτό το σαθρό πολιτικό σύστημα, λοιπόν, που αποκλείει τους πολίτες από τη διαδικασία λήψης αποφάσεων ου καθορίζουν την τύχη της χώρας και του έθνους, χρησιμοποιώντας τις εκλογικές διαδικασίες και την ψήφο των πολιτών ως άλλοθι για τη συνέχιση της καταστροφής, δημιούργησε τα τραγικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας τους τελευταίους μήνες, στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται μια κυβέρνηση που διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο της χειρότερης κυβέρνησης της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας.
Αφού έκαναν την χειρότερη αντιπολίτευση, ακολουθώντας τον πιο λαϊκίστικο και δημαγωγικό δρόμο, αφού έταξαν στους πάντες τα πάντα, εξαπατώντας τους πολίτες, αφού παραβίασαν βάναυσα το πνεύμα του συντάγματος, προκαλώντας εκλογές για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας, τη στιγμή που όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι οι πολίτες δεν επιθυμούσαν πρόωρες εκλογές, ανέλαβαν την εξουσία χωρίς κανένα σχέδιο σχεδόν σε κανέναν τομέα της πολιτικής.
Αν είχαν σχέδιο, δεν θα ανέθεταν το πιο κρίσιμο υπουργείο σε έναν τυχάρπαστο καθηγητή, συνομιλητή του Σόρος και πρώην σύμβουλο του Γιώργου Παπανδρέου, που ήταν ο άνθρωπος που μαγείρεψε τα στοιχεία για να μπει η Ελλάδα στη μέγγενη του ΔΝΤ και της Τρόικας και των μνημονίων. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε. Η πατρίδα μας, εκτός του ότι έχει απομονωθεί παγκοσμίως, έχει εξευτελιστεί και εξευτελίζεται καθημερινά με τις αλλοπρόσαλλες πράξεις, δηλώσεις και συνεντεύξεις που δίνει σε όποιον κρατά μικρόφωνο και κάμερα. Η επιλογή του να μη συμμετέχει στο επίσημο δείπνο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., του λεγόμενου Eurogroup, που αποτελεί θεσμική υποχρέωση της χώρας μας και οι απαράδεκτες δικαιολογίες που προέβαλε δημοσίως, αποτελεί απόδειξη της πολιτικής -και όχι- μόνο ποιότητας του ανθρώπου στον οποίο ο πρωθυπουργός ανέθεσε την ευθύνη των κρισιμότερων διαπραγματεύσεων της μεταπολεμικής ιστορίας της χώρας μας.
Αν είχαν σχέδιο, δεν θα ανέθεταν το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής σε ένα πρόσωπο που δείχνει να βρίσκεται κλεισμένο στον κόσμο των ιδεοληψιών του, ακολουθώντας πολιτική ανοικτών συνόρων, σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον και απέναντι σε ένα μείζον πρόβλημα που μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε αποσταθεροποίηση αλλά και σε ολοκληρωτική διάλυση το έθνος και την πατρίδα.
Αν είχαν σχέδιο, δεν θα ανακοίνωναν μετά από σύσκεψη στην οποία συμμετείχε ο πρωθυπουργός και πέντε υπουργοί (!) για να καθοριστεί (sic) πολιτική για το μεταναστευτικό ότι «στους Σύρους πρόσφυγες θα δίνονται νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν στη χώρα προτίμησής τους» και μετά από λίγο θα τα μάζευαν λέγοντας «θα δίνονται άμεσα όλα τα απαραίτητα έγγραφα»! Με άλλα λόγια, ο πρωθυπουργός και πέντε υπουργοί αποφάσισαν μια πολιτική που ήταν ανεφάρμοστη και θα έβλαπτε τη χώρα και αναγκάστηκαν να την τροποποιήσουν, όταν τους ειδοποίησε κάποιος παράγοντας από το ΥΠΕΞ, που ήξερε το θέμα!!!
Αν είχαν σχέδιο, δεν θα έκαναν φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση για την περίπτωση του Σάββα Ξηρού (την οποία μπορούσαν να αντιμετωπίσουν με άλλον τρόπο, που θα είχε καθαρά ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά), με την οποία εκ των πραγμάτων το ελληνικό κράτος εμφανίζεται να νομιμοποιεί και αναλαμβάνει την ευθύνη για τις ένοπλες επιθέσεις εναντίον υπαλλήλων του κράτους των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας.
Αν είχαν σχέδιο, δεν θα υποκρινόταν ότι… διαπραγματεύονται επί τρεις μήνες, κρατώντας και επισείοντας ως ένα και μοναδικό χαρτί την αυτοκτονία της Ελλάδος, απειλώντας την άλλη πλευρά ότι από την αυτοκτονία μας θα υποστούν κι αυτοί αμυχές ή ακόμα και πιο σοβαρούς τραυματισμούς!
Μ’ αυτά και μ’ αυτά αλλά και με πολλά άλλα, φτάσαμε στο... τέλος της διαδρομής, το οποίο τέλος είναι το σημείο που αρχίσαμε πριν από τρεις μήνες, αφού έχουμε κατεβεί όμως μερικά σκαλοπάτια στο γκρεμό της καταστροφής της χώρας.
Και τώρα, αφού δημιούργησαν οι ίδιοι ένα βαθύτερο αδιέξοδο από τα προηγούμενα, ετοιμάζονται με τον πιο ανέντιμο τρόπο να ρίξουν ξανά το «μπαλάκι» στους πολίτες και τους ψηφοφόρους, για να επικυρώσουν για άλλη μια φορά τα τραγικά αποτελέσματα της ανικανότητας και της εγκληματικής τους ιδεοληψίας!

Δημοσιεύεται στη "δημοκρατία"

13 σχόλια:

  1. Σάββα, οι ψηφοφόροι, οι πολίτες που έχουν - όπως λες - τη λιγότερη ή και καθόλου ευθύνη! γιατί δεν τα βλέπουν όλα αυτά, γιατί δεν τα καταλαβαίνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς είναι κάτι το οποίο απασχολεί και εμένα...Έχω σχηματίσει την άποψη ότι μάλλον οι πολίτες αυτής της χώρας απλά ζουν και αυτοί σε ψευδαισθήσεις γιατί θέλουν να πιστέψουν τα ψέματα που του σερβίρουν...Και σίγουρα δεν φταίνε μόνο αυτοί που λένε τα ψέματα αλλά και αυτοί που τα δέχονται...

      Διαγραφή
  2. Οφείλω να ομολογήσω ότι κι εγώ, σε ηλικία 55 χρονών ανακάλυψα ότι το σύστημα και οι πολιτικοί μας δουλεύουν και μέσα από στημένες εκλογικές διαδικασίες μας χρησιμοποιούν ως άλλοθι για την καταστροφή της χώρας.
    Το μονάδικό όπλο ου είχαμε ήταν το λευκό, με το οποίο μπορούσαμε να τους γρκεμίσουμε. Γι' αυτό μας το πήραν κι αυτό από το χέρια μας, με τροποίηση που έκανε ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας. Γι' αυτό το σύστημα τον εξέλεξε στη θέση αυτή, ήταν η "αμοιβή" του.
    Όλα αυτά μου τα έμαθε ο γιός μου.
    Όποιος θέλει να μάθει και να εμβαθύνει, μπορεί να συμμετέχει στη Σχολή Πολιτικής
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/03/blog-post_102.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει, δηλαδή, κάποιου είδους μυστικής πολιτικής "στοάς" που οι πολιτικοί - ή ένα μέρος των πολιτικών - οργανώνουν και στήνουν όλα αυτά, και τις εκλογές, για να καταστρέψουν τη χώρα ή συμμετέχουν σε αυτό το πολιτικό σύστημα ακουσίως; Και σε κάθε περίπτωση πώς δημιουργήθηκε αυτό το σύστημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα
      δεν είμαστε για να ομφαλοσκοπούμε και να βουτάμε στα βαθιά.
      Το θέμα είναι απλό.
      Αλλάζουμε το Σύνταγμα με ένα εντελώς καινούργιο, πραγματικά δημοκρατικό και η εξουσία περνάει από τους απατεώνες πολιτικούς στους πόλίτες.

      Διαγραφή
  4. Changing the constitution is the outcome of changed people. Have we changed? The answer lies at the education level and who we really are.

    At the current status, we deserve much worse than what we have.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. In post WWII Greece, poverty and crisis have produced everything from poets to actors, but never a great statesman. We have to look at the roots of this phenomenon and understand what changes we need to make.

    A more democratic constitution would not solve the underlying problems our society has.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είναι τόση εύκολη η λύση του προβλήματος το οποίο θα αποκαλούσα " Η κυριαρχία του φαύλου πολιτικού συστήματος στην πατρίδα μας".
    Κατ' αρχάς να δούμε πως δημιουργήθηκε το πρόβλημα. Για μένα η αιτία είναι ο εθισμός των πολιτών στην δημαγωγία, στο ρουσφέτι και ο εκμαυλισμός της κοινωνίας που πιστεύει τα ψέματα των δημαγωγών και προσδοκεί αλόγιστες παροχές χωρίς αντίκρυσμα.
    Και για να απαντήσω στον κο Λύτο και στον overlord821, οι πολίτες δυστυχώς δεν θέλουν να καταλάβουν, γιατί έλκονται από τις φρούδες ελπίδες που τους πουλάνε οι λαϊκιστές.
    Αυτή κατάσταση προϋπήρχε, αλλά κορυφώθηκε επί του εγκληματία Α. Παπανδρέου.
    Αφού σε συγχαρώ και πάλι για το θάρρος σου να λές τα πράγματα με το όνομά τους Σάββα, νομίζω ότι η λύση που προτείνεις δεν θα φέρει την λύτρωση της χώρας από τους φαύλους πολιτικούς.
    Κατ' εμέ η μόνη λύση είναι η δημιουργία ενός πατριωτικού πολιτικού φορέα με συγκροτημένο εθνοκεντρικό πολιτικό πρόγραμμα, από καταξιωμένους επαγγελματικά, έντιμους και άφθαρτους Έλληνες, που θα πει την αλήθεια στον λαό και θα θέσει τους πολίτες προ των ευθυνών τους. κερδίζοντας σταδιακά την εμπιστοσύνη τους.
    Προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να κινηθείτε όσοι αγνοί Έλληνες, έχετε μία ευρύτερη αναγνωρισιμότητα και επιρροή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν, ότι το 1939-1940, η Ελληνική ύπαιθρος έσφυζε από ζωή. Η Ελλάς είχε κατορθώσει να έχει σιτάρκεια, είχε απελευθερωθεί από τον βραχνά του χρέους που είχε αφήσει η διακυβέρνηση του Ε. Βενιζέλου και των άλλων πολιτικών της εποχής.

    Παλαιότερα ανέφερα πως τότε είχε η χώρα 7.500.000 κατοίκους και μπορούσε άνετα με χρηστή διακυβέρνηση να συντηρήσει ακόμη και έως 25.000.000 Έλληνες.

    Στο ίδιο χρονικό διάστημα, η γειτονική Τουρκία, της οποίας οι κάτοικοι - είτε θέλουν είτε δεν το θέλουν λίγο πολύ έχουν μερικώς μεν αίμα Ελληνικότατο και άλλων λαών, αλλά όμως διέπονται από έναν τυφλό επεκτατικό φανατισμό (ίσως λόγω της ισλαμικής των θρησκείας και του «τουρκισμού» των) ήσαν μόλις 13.000.000.

    Σήμερα, ή μεν Τουρκία έχει κοντά 75.000.000 και η Ελλάς περί τα 11.000.000 κατοίκους!

    Τόσο ο Β΄ Π.Π. όσο και ο εσωτερικός διχασμός των ετών 1945-1949, καθώς και η απερίγραπτη αδιαφορία των πολιτικών που κυβέρνησαν την χώρα έως σήμερα, οδήγησαν τους Έλληνες σε μια άνευ προηγουμένου μετανάστευση σε άλλες χώρες.

    Έτσι, αδυνάτησε ο παραγωγικός ιστός της χώρας και σήμερα η χώρα μας φθίνει δημογραφικά.

    Η παρατήρηση του κ. Σ. Κ. ότι :

    …..είναι το γεγονός ότι αποκλείονται από την εκλογική διαδικασία εκατομμύρια Έλληνες του εξωτερικού.

    Το τραγελαφικό και ειρωνικό της υπόθεσης δε είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς που το πολιτικό σύστημα τους αποκλείει από το να έχουν άποψη και να επηρεάζουν με την ψήφο τους την κατάσταση στη χώρα και τον Ελληνισμό, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν -οι ίδιοι ή οι γονείς τους- την πατρίδα λόγω της καταστροφικής διακυβέρνησης αυτού του ίδιου συστήματος το οποίο σήμερα που η πατρίδα τους έχει μεγάλη ανάγκη, τους αποκλείει.


    είναι πράγματι πολύ ορθή!

    Όμως ακόμη πιο τραγικό είναι το γεγονός ότι οι σημερινοί πολιτικοί «άρχοντές μας»(si!), ετοιμάζονται να δώσουν το δικαίωμα της ψήφου ……….. σε αλλόφυλους και αλλόθρησκους λαθρομετανάστες, οι οποίοι αρνούνται να ενταχθούν στον ιστό της Ελληνικής κοινωνίας.

    Το κάμνουν δε αυτό, απλά και μόνο διότι ελπίζουν πως έτσι «θα σπάσουν τις ρίζες», ήτοι την συνοχή της Ελληνικής κοινωνίας, καθώς και ότι θα αποκτήσουν νέους ψηφοφόρους … ποιους, μα τους παράνομους λαθρομετανάστες μουσουλμάνους, οι οποίοι λόγω της Σαρίας έχουν την δική τους άποψη, μισούν θανάσιμα κάθε μη μουσουλμάνο και όπως απέδειξαν στην Τουρκία και αλλού δεν πιστεύουν καθόλου σε «σοσιαλιστικά ιδεώδη» και στους δημοκρατικούς θεσμούς!


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

    Η παρατήρηση του κ. Σάββα Καλεντερίδη, ότι :

    …..είναι το γεγονός ότι αποκλείονται από την εκλογική διαδικασία εκατομμύρια Έλληνες του εξωτερικού.

    Το τραγελαφικό και ειρωνικό της υπόθεσης δε είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς που το πολιτικό σύστημα τους αποκλείει από το να έχουν άποψη και να επηρεάζουν με την ψήφο τους την κατάσταση στη χώρα και τον Ελληνισμό, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν - οι ίδιοι ή οι γονείς τους - την πατρίδα λόγω της καταστροφικής διακυβέρνησης αυτού του ίδιου συστήματος το οποίο σήμερα που η πατρίδα τους έχει μεγάλη ανάγκη, τους αποκλείει.


    είναι πράγματι πολύ ορθή!

    Όμως ακόμη πιο τραγικό είναι το γεγονός ότι οι σημερινοί πολιτικοί «άρχοντές μας»(sic!), ετοιμάζονται να δώσουν την Ελληνική Ιθαγένεια (……….. όχι την Ελληνική υπηκοότητα!) καθώς και το δικαίωμα της ψήφου ……….. σε παράνομους αλλόφυλους και αλλόθρησκους λαθρομετανάστες, οι οποίοι αρνούνται διαρρήδην να ενταχθούν στον ιστό της Ελληνικής κοινωνίας.

    Το κάμνουν δε αυτό, βασιζόμενοι στις ιδεοληψίες των, απλά και μόνο διότι ελπίζουν πως έτσι «θα σπάσουν τις ρίζες», ήτοι την συνοχή της Ελληνικής κοινωνίας, καθώς και ότι έτσι θα αποκτήσουν νέους ψηφοφόρους … ποιους,…….. μα τους μουσουλμάνους οι οποίοι ως γνωστόν έχουν την δική τους άποψη, μισούν θανάσιμα κάθε μη μουσουλμάνο και όπως απέδειξαν στην Τουρκία και αλλού, λόγω της Σαρίας και του Κορανίου, δεν πιστεύουν καθόλου στα «σοσιαλιστικά ιδεώδη» και στους δημοκρατικούς θεσμούς!

    Την περίοδο 1939-1940, η Ελληνική ύπαιθρος έσφυζε από ζωή. Η Ελλάς είχε κατορθώσει να έχει σιτάρκεια, καθώς επίσης είχε απελευθερωθεί από τον πρόσφατο βραχνά του χρέους που είχε αφήσει η διακυβέρνηση του Ε. Βενιζέλου και των άλλων πολιτικών της εποχής.

    Τόσο ο Β΄ Π.Π. όσο και ο φρικτός εσωτερικός διχασμός των ετών 1945-1949, καθώς και η απερίγραπτη ανικανότητα ή αδιαφορία των πολιτικών που κυβέρνησαν την χώρα έως σήμερα, την έφεραν σε οικονομικό μαρασμό και οδήγησαν τους Έλληνες σε μια άνευ προηγουμένου μετανάστευση σε άλλες χώρες.

    Έτσι, αδυνάτησε ο παραγωγικός ιστός της Ελλάδος και σήμερα η χώρα μας φθίνει δημογραφικά.

    Παλαιότερα ανέφερα πως τότε (1940) είχε η χώρα 7.500.000 κατοίκους και μπορούσε άνετα με χρηστή διακυβέρνηση να συντηρήσει ακόμη και έως 20 με 25.000.000 Έλληνες.

    Στο ίδιο χρονικό διάστημα, η γειτονική Τουρκία, της οποίας οι κάτοικοι - είτε θέλουν είτε δεν το θέλουν λίγο πολύ έχουν μερικώς μεν αίμα Ελληνικότατο καθώς και άλλων λαών, αλλά όμως διέπονται από έναν τυφλό επεκτατικό φανατισμό (ίσως λόγω της ισλαμικής των θρησκείας και του μόνιμου «τουρκισμού» των) -, ήσαν τότε μόλις 13.000.000.

    Σήμερα, ή μεν Τουρκία έχει κοντά 75.000.000 και η Ελλάς περί τα 11.000.000 κατοίκους!



    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα και καλή εβδομάδα,
    Σταχυολογώντας εκφράσεις από τους προηγούμενους σχολιαστές αλλά και από το άρθρο του αγαπητού Σάββα τις παραθέτω απλά και μόνο για να τις σχολιάσω : «Η πατρίδα μας ……………των οποίων είναι πλήρως αποκλεισμένοι οι πολίτες.» Σ.Κ
    «Το μοναδικό όπλο …………..εξέλεξε στη θέση αυτή, ήταν η "αμοιβή" του.» Σ.Κ
    «Υπάρχει, δηλαδή……… κάθε περίπτωση πώς δημιουργήθηκε αυτό το σύστημα;» Λ.Κ
    «Αφού σε συγχαρώ……….., έχετε μία ευρύτερη αναγνωρισιμότητα και επιρροή.» Π.Λ
    Αγαπητέ Σάββα, ο Έλληνας ψηφοφόρος ΔΕΝ ψηφίζει με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον παρά μόνο το ατομικό. Έτσι τον δίδαξαν κι έτσι τον διατήρησαν οι εκάστοτε κρατούντες για να βολεύονται. Η κρίση έρχεται με την κατάλληλη παιδεία και παιδεία = αρετή κατά τον Ισοκράτη. Ανύπαρκτη η μία, ανύπαρκτη και η άλλη.
    Αν δεν υπήρχε η κρίση πάλι το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ θα κυβερνούσε. Μήπως αμφιβάλλει κανείς γι’ αυτό; Άρα οι Έλληνες ψηφίζουν με το τάξιμο και όχι με ορθή και αντικειμενική κρίση, την οποία απλά δεν κατέχουν. Έτσι στις διαδικασίες δεν είναι απόντες, αλλά «ωσεί παρόντες», αφού το πνεύμα τους δια του μιθριδατισμού έχει δηλητηριαστεί από πολλές δεκαετίες τώρα.
    Το Σύνταγμα της Ελλάδος δεν χρήζει αναθεωρήσεως όπως πολλοί ευαγγελίζονται. Χρήζει πλήρους αντικαταστάσεως ώστε να μην υπάρχει καμία παραγραφή για τα ήδη τελεσθέντα αδικήματα, να καταστεί σύγχρονο και επίκαιρο. Μιλάμε για Συντακτική Βουλή λοιπόν ,η οποία δυστυχώς προκύπτει μόνο από επαναστάσεις ή πολέμους ή άλλες εκτροπές. Ποια κυβέρνηση στην Ελλάδα , με τη συναίνεση των άλλων κομμάτων θα κήρυττε Συντακτική Βουλή, θα διέλυε την παρούσα και θα διενεργούσε εκλογές με νέο Σύνταγμα; Μιλάμε για την πλέον ουτοπιστική προσδοκία τουλάχιστον στις μέρες μας. Εύχομαι ο γιός σου Σάββα, μαζί με το δικό μου και με άλλους φερέλπιδες νέους και νέες να το πετύχουν. Εμείς εδώ είμαστε για να βάλουμε πλάτη.
    Για τον Λ.Κ . Στοά, με την έννοια της σχολής, παραγωγής «άτιμων πολιτικάντηδων» δεν υπάρχει αλλά ακόμη κι αν υπήρχε δεν δύναται να αποδειχτεί η ύπαρξη της. Υπάρχουν όμως- και τις ξέρουμε όλοι μας – πολιτικές οικογένειες που στηρίζουν την «οικογενειοκρατία» πολυεπίπεδα. Με νόμους που ψηφίζονται «νύχτα» στη Βουλή γιγαντώνουν οικονομικά κάποιους προεπιλεγμένους φαύλους επιχειρηματίες. Οι επιχειρηματίες αυτοί στη συνέχεια ελέγχουν τα ΜΜΕ ,τις μεγάλες κρατικές προμήθειες ,τα μεγάλα δημόσια έργα και τελικά το ίδιο το ΚΡΑΤΟΣ. Αριθμός που ξεπερνά τους 250 βουλευτές στο Ελληνικό κοινοβούλιο πιθανόν να είναι, απλές μαριονέτες, εισηγητές νομοσχεδίων και μόνιμοι υποστηρικτές τους γιατί έτσι προστάζουν οι προαναφερθείσες οικογένειες.
    Για τον Π.Λ. Άνθρωποι έντιμοι υπάρχουν αγαπητέ, – εις εξ αυτών και ο Σάββας- χρήματα όμως υπάρχουν ώστε να υποστηριχθεί αυτή η προσπάθεια; Πρόθεση για εθελοθυσία υπάρχει; Νέοι άνθρωποι που θα εγκατέλειπαν την σταδιοδρομία τους για να αγωνιστούν υπάρχουν; Ευήκοα ώτα για το άκουσμα της αλήθειας υπάρχουν; Επαρκής χρόνος για να πειστούν οι Έλληνες υπάρχει; Επειδή όλα τα παραπάνω είναι δυσεύρετα έως και ανύπαρκτα στην Ελλάδα του σήμερα, ας στρέψουμε τους οφθαλμούς μας προς τον Θεό κι ας παρακαλέσουμε να μας λυπηθεί και να μας σώσει διότι η Πόλις εάλω . Συγνώμη για τη δημοτική.
    Να είστε όλοι καλά , συγνώμη για την έκταση του σχολίου και ευχαριστώ όσους μπουν στο κόπο να με διαβάσουν.
    Χρήστος Γ. Χρηστίδης
    Ανχης ε.α
    Μέλος ΔΕ ΡΙΖ.Ε.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. https://youtu.be/v0Omw26VxNY αναμεσα στα αλλα και ο κος Φωτοπουλος απο το 1:27 εως το 1:48...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχετε απόλυτο δίκιο σε ό,τι γράφετε κύριε Καλεντερίδη. Όμως πόσο πολύ το σύστημα και πολλοί δεν έβαλαν το χεράκι τους ώστε να έλθη αυτή η γαγγραινα στην εξουσία.
    Όπως έβαλε το χεράκι του και πολύ μάλιστα, το έντυπο μέσο ("η Δημοκρατία") στην οποία αρθρογραφείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.