14/4/15

Ζωή Κωνσταντοπούλου, η τρίτη στην ιεραρχία του Ελληνικού κράτους, σε ρεσιτάλ εξουσιαστικού αυταρχισμού

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΙΔΗΨΟ
Ζωή Κωνσταντοπούλου σε κατάσταση αμόκ: Πάρε μου το αφεντικό σου να σε απολύσει τώρα [ηχητικό]
Ενα απίστευτο -διπλό- επεισόδιο με πρωταγωνίστρια την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου συνέβη στην Αιδηψό.
Άγγελος Μόσχοβας
Η πρόεδρος της Βουλής προπηλάκισε υπάλληλο πρατηρίου υγρών καυσίμων, από τον οποίο απαιτούσε να της αλλάξει λάστιχο στο αυτοκίνητό της, ενώ απείλησε και δύο γυναίκες που έτυχε να βρίσκονται εκεί και επιχείρησαν να βιντεοσκοπήσουν τη σκηνή. Απαίτησε να σβήσουν φωτογραφίες και βίντεο και μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, άνοιξε η ίδια την πόρτα και άρπαξε τα κινητά τους θέλοντας να διασφαλίσει ότι όντως τα έσβησαν.
Το πρώτο επεισόδιο έγινε την Κυριακή του Πάσχα, όταν η κυρία Κωνσταντοπούλου πήγε σε πρατήριο υγρών καυσίμων ΕΚΟ, στο 1ο χιλιόμετρο του δρόμου Αιδηψός-Ιστιαία, απαιτώντας να της αλλάξουν το λάστιχο επειδή έχανε αέρα.
Στις διαμαρτυρίες του υπαλλήλου ότι δεν είναι βουλκανιζατέρ και δεν έχει αυτή τη δυνατότητα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου άρχισε να φωνάζει και να τον απειλεί: «Πάρε μου το αφεντικό σου να σε απολύσει τώρα, δεν ξέρεις ποια είμαι εγώ». Ο υπάλληλος επέμεινε, της έβαλε αέρα στο προβληματικό λάστιχο και η πρόεδρος της Βουλής αποχώρησε.
Το σκηνικό επαναλήφθηκε και την επόμενη ημέρα, Δευτέρα του Πάσχα, όπου και απαίτησε πάλι να γίνει αλλαγή του ελαστικού. Ο υπάλληλος του πρατηρίου επανέλαβε ότι δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. «Δεν μπορούμε να σας αλλάξουμε λάστιχο, δεν έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία, δεν είμαστε βουλκανιζατέρ».
Η Ζ. Κωνσταντοπούλου έφυγε και επέστρεψε 20 λεπτά αργότερα, προκαλώντας έντονο επεισόδιο. «Δώσε μου τα στοιχεία σου και το τηλέφωνο του αφεντικού σου, ξέρεις ποια είμαι εγώ;» του έλεγε απειλητικά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. «Δεν κρύβομαι, γιατί όμως να σας δώσω τα στοιχεία μου; Τι έκανα;» απαντούσε σε υψηλούς τόνους ο υπάλληλος.
«Κάτι αγενέστατοι τύποι σαν και σένα καταστρέφουν τον τόπο μας» είπε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στον υπάλληλο.
«Αγενέστατο να πας να πεις τον άντρα και την οικογένειά σου και όχι εμένα, δεν σου επιτρέπω» απάντησε εκείνος με ένταση.
«Δώσε μου τα στοιχεία του τώρα να πάρω το αφεντικό σου» απείλησε η πρόεδρος της Βουλής.
«Τι είσαι, μπάτσος είσαι να σου δώσω τα στοιχεία μου; Ερχεσαι δυο φορές τον χρόνο εδώ και το παίζεις Αιδηψιώτισσα; Οτι ενδιαφέρεσαι για το καλό του τόπου;», απάντησε ο υπάλληλος.
Μάλιστα, η πρόεδρος της Βουλής έφτασε στο σημείο να απειλήσει δύο γυναίκες που βρίσκονταν στο βενζινάδικο τυχαία, επειδή κατέγραψαν εικόνες και βίντεο από το επεισόδιο.
«Είναι παράνομη η βιντεοσκόπηση, είναι ποινικό αδίκημα, σβήστε τα τώρα» τους φώναζε απειλητικά και τις ανάγκασε να σβήσουν ό,τι είχαν τραβήξει. Μάλιστα, άρπαξε η ίδια τα κινητά των δύο γυναικών για να διαπιστώσει ότι όντως είχαν σβήσει το υλικό.
«Διαγράψτε το τώρα, δείξτε μου τι έχετε τραβήξει» έλεγε με ένταση.
To επεισόδιο επιβεβαιώνει και ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου, ενώ μάρτυρες λένε ότι στη σκηνή υπήρχαν και οδηγοί άλλων αυτοκινήτων που γιουχάισαν την πρόεδρο της Βουλής.
Η ανάρτηση στο Facebook του υπαλλήλου του πρατηρίου τον οποίο προπηλάκισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Το περιστατικό σχολίασε και ο υπάλληλος του πρατηρίου υγρών καυσίμων, Νίκος Αλατσατιανός, τον οποίο προπηλάκισε η πρόεδρος της Βουλής, αρχικά κοινοποιώντας στο δικό του προφίλ την ανάρτηση της καταγγέλλουσας Βάλιας Παναγιωτίδου και εν συνεχεία σχολιάζοντας κάτω από αυτήν:
Αποκλειστική συνέντευξη της καταγγέλλουσας
Μιλώντας στο iefimerida.gr, η κυρία Βάλια Παναγιωτίδου, υπάλληλος του ΟΤΕ, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό την καταγγελία της.
«Σήμερα το απόγευμα, στις 4, πέρασα με το πλοίο από την Γλύφα στον Αγιόκαμπο γιατί ήθελα να κατευθυνθώ στην εκκλησία του Αγ. Ιωάννη Ρώσσου. Ο τελικός μου προορισμός ήταν η Αθήνα, αλλά ήταν ωραία μέρα και είπαμε με τη φίλη μου να το κάνουμε σαν εκδρομή. Σταματήσαμε για να βάλουμε βενζίνη περίπου ένα χιλιόμετρο πριν φτάσουμε στην Αιδηψό, στο δεξί χέρι έχει ένα πρατήριο ΕΚΟ. Ηταν γύρω στις 5 παρά 20. Πάρκαρα στις αντλίες.
Ακριβώς μπροστά μου ήταν ένα γαλάζιο αυτοκίνητο, ένας "σκαραβαίος", και είδα μια κυρία και δύο άνδρες να φωνάζουν δυνατά. Ο ένας άντρας φαινόταν ότι ήταν υπάλληλος βενζινάδικου από τη στολή που φορούσε. Και οι τρεις φώναζαν υπερβολικά δυνατά. Από τη φωνή κατάλαβα αμέσως ότι η γυναίκα ήταν η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, και σήκωσα το κινητό να τραβήξω τη σκηνή. Εκείνη την ώρα η κυρία Κωνσταντοπούλου έλεγε στον υπάλληλο "δεν με εξυπηρέτησες, δώσε μου τα στοιχεία σου, θα πάρω το αφεντικό σου" και εκείνος απαντούσε "τι τα θέλεις; Δεν κρύβομαι. Δεν ντρέπεσαι να μου ζητάς τα στοιχεία μου να πάρεις το αφεντικό μου;». Η κυρία Κωνσταντοπούλου επέμενε "δώσε μου τα στοιχεία σου και το αφεντικό σου, τώρα θα δεις τι έχει να γίνει". Ο τρίτος κύριος, που υπέθεσα ότι λόγω του αξιώματός της θα ήταν αστυνομικός, έλεγε "Ζωούλα, να πάρουμε την Αστυνομία;" και φώναζε στον υπάλληλο "δεν ντρέπεστε, δεν ξέρετε ποια είναι; Γιατί δεν την εξυπηρετείτε;".
Η φίλη μου που ήταν στο αυτοκίνητο τραβούσε βίντεο, εγώ μπήκα μέσα στο κατάστημα και είδα την κυρία Κωνσταντοπούλου να ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου μου και να απαιτεί από τη φίλη μου να σβήσει το βίντεο. Εκείνη τρόμαξε και το διέγραψε. Η κα Κωνσταντοπούλου, της πήρε το κινητό από τα χέρια για να δει αν έχει κάτι άλλο υλικό ή αν είναι οριστική η διαγραφή και της το επέστρεψε. Κατόπιν κατευθύνθηκε στο κατάστημα και άρχισε να μου φωνάζει να διαγράψω και εγώ το βίντεο και ότι ήταν παράνομο. Της είπα "δεν σας έχω τραβήξει βίντεο" γιατί όντως εγώ είχα πάρει φωτογραφία και το κινητό μου μπλόκαρε. Κατευθύνθηκε ο τρίτος κύριος προς τα εμένα και φώναζε "δώσε το κινητό και σβήσε ό,τι έχεις κάνει". Του είπα "σας παρακαλώ, δεν μπορείτε να μου πάρετε το κινητό" και γυρίζει προς την κα Κωνσταντοπούλου και της λέει: "Ζωούλα, θέλεις να πάρουμε την Αστυνομία;". Ερχεται η πρόεδρος της Βουλής ακριβώς μπροστά μου και μου λέει "δείξτε μου τι έχετε τραβήξει τώρα, γιατί είναι ποινικό αδίκημα και η φωτογραφία και το βίντεο". Ηταν τρομερά απειλητική. Εντάξει, δεν έχω και το κατάλληλο ύψος να σταθώ απέναντί της και φώναζε πάρα πολύ. Ανοίγω το κινητό μου, βλέπει ότι έχω μια φωτογραφία, τη διαγράφω.
"Είναι απαράδεκτος ο τρόπος σας" της είπα.
"Εσείς είστε απαράδεκτη, που τραβάτε βίντεο και είστε τυχερή που το διαγράψατε" απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και έφυγε.
Εκείνη την ώρα εμφανίστηκε η σύζυγος του κυρίου που ήταν δίπλα της και αρχικά τον πέρασα για άνδρα της προσωπικής της ασφάλειας, και του είπε "γρήγορα, θα χάσουμε το πλοίο". Εκεί συνειδητοποίησα ότι ήταν απλώς περαστικός.
Ρώτησα τον υπάλληλο αν θέλει να του αφήσω τα στοιχεία μου γιατί δεν είναι μικρό πράγμα στις μέρες μας να απειλείς έναν εργαζόμενο.
Νιώθω πολύ άσχημα που δεν κράτησα το βίντεο.
Εχει πάρει μεγάλη έκταση το θέμα και δεν σας κρύβω ότι ανησυχώ λίγο και έχω αγχωθεί γιατί δέχομαι και πολλά μηνύματα. Καταλαβαίνετε ότι είναι η πρόεδρος της Βουλής, δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Αλλά έχω σοκαριστεί με τη συμπεριφορά της. Δεν είναι μικρό πράγμα, η πρόεδρος της Βουλής να ουρλιάζει μπροστά σου ενώ συμπεριφέρεται κατά τέτοιο τρόπο μπροστά σε έναν υπάλληλο, είναι σοκαριστικό».
Ακούστε εδώ το ηχητικό της συνέντευξης στο iefimerida.gr της Βάλιας Παναγιωτίδου



Aυτή ήταν η αρχική ανάρτηση της κυρίας Παναγιωτίδου στο Facebook:
Οπως ήταν φυσικό, η ανάρτηση της κυρίας Παναγιωτίδου στο Facebook προκάλεσε πλήθος σχολίων, σε ορισμένα εκ των οποίων απάντησε η ίδια στη συνέχεια:

63 σχόλια:

  1. Κατ'αρχην ολοκληρη προεδρος της βουλης με ενα σκαραβαιο!
    Δευτερο ειχε το τσαγανο να τα βαλει η ιδια με τον υπαλληλο, ενω σε αλλες περιπτωσεις θα ζητουσαν την συλληψη του.
    Τριτο δεν ειχε φρουρα να την προστατευει
    Τεταρτο ο υπαλληλος απευθυνθηκε στην προεδρο της βουλης με απαραδεκτο τροπο.

    Αρα εσεις βρωμοτσογλανοι του δοσιλογικου τοξου καλα θα κανετε να βγαλετε το σκασμο με τις ηλιθιες προσπαθειες μειωσης της κυβερνητικης δημοφιλιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε οι καταγγελίες δεν έγιναν εναντίων της κυβέρνησης αλλα συγκεκριμένου προσώπου που αντιπροσωπεύει τον ελληνικό λαό , την πρόεδρο της βούλης. Αν οι καταγγελίες ευσταθούν η μονη διέξοδος για την κ πρόεδρο είναι η άμεση παραίτηση, τίποτα λιγότερο. Επίσης η παραίτηση να συνοδεύτει με απολογία και συγνώμη όχι μόνο στους άμεσα ενδιαφερόμενους αλλα και σε όλο τον λαό. Εδώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πρέπει να ασκήσουν όλη τη δυνατότητα τους για να βγει η αλήθεια στην επιφάνεια. Με συνεχή πίεση στην Κωνσταντοπουλου έτσι ώστε να παραιτηθεί αν το συγκεκριμένο περιστατικό είναι αληθες

      Διαγραφή
    2. Αντιπροοδευτικέ: ή αστειεύεσαι ή είσαι Συριζοτσολιάς.

      Διαγραφή
    3. Σίγουρα αστειεύεται...Μάλλον το "ξέρεις ποια είμαι εγώ" δεν το πρόσεξε...Όπως και ότι άρπαζε ή απαιτούσε ότι ήθελε...Εξάλλου αν πίστευε η Ζωίτσα ότι έχει αδικηθεί, μπορούσε άνετα να καλέσει την αστυνομία ή να κάνει καταγγελία στον συνήγορο του καταναλωτή...Αλλά προτίμησε να το παίξει ράμπο....

      Διαγραφή
  2. Αντιπροοδευτικέ
    δεν σβήνω το σχολιό σου για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους οι αναγνώστες.
    Σε πληροφορών λοιπόν ότι όλα όσα αναφέρονται είναι αληθή.
    Μια από τις μάρτυρες είναι προσωπική μου φίλη, ήταν παρούσα, μίλησα μαζί της και τα επιβεβαιώνει όλα.
    Ας βγάλουν οι αναγνώστες τα συμπεράσματά τους, για τον πραγματικό χαρακτήρα αυτών που μας κυβερνούν αλλά και των οπαδών τους, όπως ο αντιπροοδευτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελλάς το μεγαλείο σου!!!! Να ποιούς έχεις ψηφίσει απερίσκεπτε ελληνικέ λαέ. Η περί ού ο λόγος "κυρία" με τις συμπεριφορές της αποδεικνύει καθημερινά πως είναι "τσόκαρο" και κάτι τύποι σαν κι αυτήν υποβαθμίζουν τους θεσμούς που υποτίθεται πως υπηρετούν. Και λίγο πλάκα.... Αν έλειπε απ' την καθημερινόητά μας κι αυτή δε θα είχαμε θέματα να ασχοληθούμε... Κάτι είναι κι αυτό...
    ΥΓ. "τσόκαρο" είναι ξύλινο ευτελές σανδάλι που όταν κάποιος το φορά και περπατά, κάνει θόρυβο. Κατ' επεκταση "τσόκαρο" αποκαλούν τις γυναίκες χωρίς αξία που φροντίζουν να δημιουργούν θόρυβο γύρω τους για να αποδείξουν την ευτελή αξία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. EMENA MOY KANEI EΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΔΑΗΣ, ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΡΟΧΟΥΣ ΠΑΡΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΑΕΡΑ. ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΙΠΕ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΑΕΡΑ ΣΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΡΟΧΟΥΣ. ΤΩΡΑ ΦΙΛΕ ΣΑΒΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΛΕΝΕ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ, ΕΧΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΣΟΥ. ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ κιας ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΑΝΙΚΟΤΕΡΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο υπάλληλος του βενζινάδικου ΕΒΑΛΕ ΑΕΡΑ ΣΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΤΗΣ ΖΩΙΤΣΑΣ!!!Οπότε αναθεώρησε την άποψη σου για το τι ξέρει η Κωνσταντοπούλου ή πόσο αδαής είναι...Γιατί μάλλον την νοημοσύνη σου δεν την υποβιβάζουν άλλοι αλλά μόνος σου...

      Διαγραφή
  5. Κατ'αρχην να ευχαριστησω τον κ. καλεντεριδη για την ανοχη του.
    Οσον αφορα την τοποθετηση μου θελω να ξεκαθαρισω οτι δεν γινεται απο δηλωμενη ενταξη και αρα υποχρεωση, προς κανενα κομματικο μηχανισμο.
    Δεν ανηκω σε κανενα απολυτως κομμα.
    Ειμαι και νιωθω ελληνας ως τα μυχια της ψυχης μου.
    Απλα αξιολογω και κρινω συμπεριφορες προσωπων και κομματων τα οποια επηρεαζουν την τυχη αυτης της χωρας.
    Οπως επαινω τον συριζα αυτην την στιγμη, την αμεσως επομενη ειμαι ετοιμος να τον φτυσω αν διαφανει οτι παιζει βρωμικο παιχνιδι σε βαρος της πατριδας.
    Λευκη επιταγη δεν παιρνει κανενας πολιτικος και προπαντως κανενα κομμα απο εμενα προσωπικα.
    Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλλιώς ο Πάγκαλος με κίτρινο παλτό.

      "αντιπροοδευτικε" θα το γράφω μέχρι να βαρεθείτε να το διαβάζετε, η σύγκριση με τον προηγούμενο απόπατο δεν οδηγεί πουθενά, εάν το κριτήριο είναι οι προηγούμενοι τότε απλώς ο πήξης είναι παρα πολύ χαμηλά αν και δυσκολεύονται ακόμα και αυτόν να περάσουν!

      Διαγραφή
    2. Αλέξανδρε βγάλε τον πήξη γιατί βγάζει και μάτι και γέλιο.

      Διαγραφή
    3. Συγγνώμη "πήχης", δεν έχω ελληνικό πληκτρολόγιο τα πρωινά!

      Διαγραφή
  6. Προς όλους του σχολιαστές:
    Η καλύτερη στήριξη σε μια κυβέρνηση, είναι να της κάνεις κριτική.
    Κι αυτό γιατί η εξουσία κάνει τους ανθρώπους να παίρνουν τα μιαλά τους αέρα.
    Μερικών δε έχουν πάρει πολύ πριν καθήσουν στην καρέκλα της εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σάββα, να με συμπαθάς πολύ, αλλά αυτό δεν λέγεται κριτική! Ολη η Ελλάδα αρπάζει τον αδύνατο κρίκο, που τελείως τυχαίως είναι γυναίκα, και τον ταρακουνάει. Το δε περιστατικό, για μένα είναι αναληθές μέχρι το μεδούλι του!! Σιγά τώρα να βρεθεί η πρόεδρος της Βουλής σε ένα βενζινάδικο της Κωλοπετινίτσας και να μην σκιστεί ο βενζινάς να την εξυπηρετήσει, λες και θα παει και αύριο σ αυτόν! Άσε που θα έβγαζε και φωτό, να τις δείχνει στους πελάτες του.................

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει επώνυμη καταγγελία...Αν δεν αλήθευε η Ζωίτσα θα είχε ήδη αντιδράσει...Μία σοφή Ελληνική παροιμία λέει "όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει αι φωτιά"...Οπότε ας κάνει μήνυση η Ζωίτσα για συκοφαντική δυσφήμηση και τα ξαναλέμε...

      Διαγραφή
    3. Θα περίμενα τη λαλίστατη πρόεδρο να έχει βγει και να διαψευσει τα πάντα καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τους σκοτεινούς κύκλους για λασπολογία, αλλά....

      Διαγραφή
  7. αντιπροοδευτικέ βάλε μπροστά την απλή κοινή λογική:
    Είναι δυνατόν να κάνουν επώνυμα ανάρτηση οι καταγγέλλοντες στο φατσοβιβλίο και σε ιστοσελίδες και να είναι κατασκευασμένο;
    Εάν ήταν ψέματα θα είχε κάνει ήδη μηνύσεις η αυτοκράτειρα του κοινοβουλίου.
    Εάν σκεφτούμε και τον αυταρχικότατο χαρακτήρα που επιδεικνύει πολλάκις, μπορούμε να είμαστε σίγουροι.
    Δυστυχώς και τώρα και παλαιότερα πολλοί πολιτικοί μας είναι άνθρωποι αλαζόνες και αρχομανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα ξαναγράψω το σχόλιο μου προς τον φίλο μου το Σάββα:

      Το περιστατικό, είναι αναληθές μέχρι το μεδούλι του!! Σιγά τώρα να βρεθεί η πρόεδρος της Βουλής σε ένα βενζινάδικο της Κωλοπετινίτσας και να μην σκιστεί ο βενζινάς να την εξυπηρετήσει, λες και θα παει και αύριο σ αυτόν! Άσε που θα έβγαζε και φωτό, να τις δείχνει στους πελάτες του.................

      Διαγραφή
  8. Και ας πούμε ότι πραγματοποιήθηκε ο σκοπός της ατέλειωτης προπαγάνδας που είναι μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ και Ποτάμι ή μια νέα κυβέρνηση των ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ή μια μνημονιακή μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ απόλυτη, τί θα γίνει μετά; Tο 30% των ισχυρών τμημάτων της κοινωνίας θα αποσιωπά το 70% για πάντα και με κάθε μέσο; Θα κάνετε δηλαδή την Ελλάδα Βενεζουέλα με κυβέρνηση όχι τον Μαδούρο αλλά τους αντίστοιχους εδώ αντιπολιτευόμενούς του; Θα πείτε όσο χειρότερα τόσο το καλύτερο διότι αυτός που δεν έχει να χάσει τίποτα πιο εύκολα θα συμμετάσχει σε τυχοδιωκτικές πολεμικές συρράξεις με τους Τούρκους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΧΕ ΟΡΘΩΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ 3 ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ( ΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΚΟΣ ΣΗΜΙΤΗΣ & ΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ) ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΑΠΕΔΕΧΘΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΤΟ ΑΠΕΔΕΧΘΗΣΑΝ? Η' ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΩΣ ΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΟΥΝ? ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΤΙ ΝΕΩΤΕΡΟ ΕΠ'ΑΥΤΟΥ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΑΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κυριε Λαζαριδη, εγω δεν ειπα οτι δεν εγινε το περιστατικο, αντιθετως το περιστατικο σχολιασα. Φυσικα και δεν ειναι σωστη η συμπεριφορα της Κων/πουλου, αλλα ο τροπος της ειναι γνωστος, και πλεον κοιταμε την ουσια και οχι την συμπεριφορα.
    Τα ποιοτικα χαρακτηριστικα του περιστατικου ειναι αυτα που σχολιαζω. Σε αλλες εποχες κατ'αρχην το αυτοκινητο θα το πηγαινε στο βουλκανιζατερ καποιος υπαλληλος της βουλης και οχι ο προεδρος. Αυτο δεν ειναι υπερ της προεδρου? ειναι.
    Σε αλλες εποχες δεν ηταν δυνατον να συμβει παρομοιο περιστατικο διοτι απλα δεν μπορουσε ενας κοινος θνητος να πλησιασει τον προεδρο της βουλης.
    Η κωνσταντοπουλου συμπεριφερθηκε σαν απλος ανθρωπος που τσακωθηκε με καποιον αλλο. Δεν του ειπε "ξερεις ποια ειμαι εγω ρε..".
    Επισης σε αλλη εποχη θα κλεινανε τα βενζιναδικα σε ακτινα ενος χιλιομετρου μετα απο αναλογο περιστατικο.
    Αρα δεν εκανε κατι κακο και επιλήψιμο σε επιπεδο πολιτικο, ισα ισα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα όποια (ενδεχομένως αληθή) ποιοτικά χαρακτηριστικά του περιστατικού αναφέρετε αγαπητέ, όπως και αυτά που αναφέρει ο κος Panos Demou, δεν είναι επαρκή ελαφρυντικά για ένα πρόσωπο με τόσο σοβαρό θεσμικό ρόλο..
      Κατά την άποψή μου εμείς οι απλοί πολίτες, πρέπει πάντα να στηλιτεύουμε τέτοιες αλαζονικές, υπερφίαλες συμπεριφορές από όποιο πολιτικό χώρο και εάν προέρχονται.
      Μόνο έτσι θα αποτρέψουμε επανάληψη φαινομένων όπως π.χ. η αποφυγή παράδοσης -παραλαβής από τον Α. Σαμαρά, η απαράδεκτη συμπεριφορά του Κίμ. Κουλούρη για τροχαία παράβαση, η τωρινή συμπεριφορά της κας Κωσταντοπούλου και τόσα άλλα.
      Επί τη ευκαιρία να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους και είθε η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει την Ανάσταση της πατρίδας από τον χειρότερο εχθρό της, τον κακό μας αυτοκαταστροφικό εαυτό.

      Διαγραφή
    2. Η συμπεριφορά της εν λόγω "κυρίας" είναι η ουσία του θέματος...Και μου κάνει εντύπωση που δεν το αντιλαμβάνεστε...

      Διαγραφή
  11. Ἐξουσία ποὺ δὲν ἐλέγχεται, ἀλλὰ ἐπιβάλλει τὴν δύναμή της ἐπ' ὀνόματι τῆς θέσεως καὶ τοῦ ἀξιώματος μέλους της, τείνει πρὸς τὸν ὁλοκληρωτισμό. Καλὰ κρασιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η επιτυχία της προπαγάνδας δεν είναι το αν γίνεται πιστευτή ή όχι, στην προπαγάνδα αρκεί το να έχει την δύναμη να κυριαρχεί, δηλαδή δεν έχει σημασία το τί θα πεις αλλά αν έχεις την εξουσία για να κυριαρχεί αυτό που θα πεις, Κάπως έτσι προκύψαν οι "ψεκασμένοι" ΑΝΕΛ ενώ αυτοί που τους λοιδορούν δεν είναι καλύτεροι σε απόψεις, το αντίθετο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευτυχώς δεν τους βγαίνει το επαναστατικό πρόγραμμα με τις καταλήψεις, με τους μπαχαλάκηδες κλπ
    Υπάρχει κάλυψη από τα ΜΜΕ. Το επόμενο βήμα τους είναι να εντοπίζουν "φασίστες" και να "επισκέπτονται" τα σπίτια τους . Το έγραφαν από χρόνια σε forum διάφορες φράξιες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγώ βλέπω ότι οι πρώην του συστήματος τα έχουν κάνει πάνω τους με τις προθέσεις της Ζωής και προσπαθούν με κάθε τρόπο να την απαξιώσουν! Είναι όμως ήδη οι ίδιοι απαξιωμένοι στην συνείδηση του ελληνικού λαού που καταστρέψανε με τις κλεψιές και τα ψέμματά τους. Παρ' όλο που είμαι σε εκ διαμέτρου αντίθετη ιδεολογία από την Ζωή, πιστεύω πως είναι ένα καθ' όλα τίμιο και ακέραιο άτομο. Αυτό προσωπικά μου αρκεί. Θα προτιμούσα να λιώσει όλα τα σκουλίκια που την κατηγορούν. Είναι ύποπτο το πώς έσπευσαν όλα τα του συστήματος μέσα να υιοθετήσουν τις καταγγελίες... Απαξιώνονται τα ίδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καθ'όλα τίμιο άτομο τα άρπαζε ως ανήλικη θυγατέρα μαζί με την μάνα της ενώ είχε γίνει ολόκληρη ενήλικη γαϊδούρα....Μάλλον εύκολα ξεχνάτε αγαπητέ...

      Διαγραφή
  15. Φάουλ η κυρία Πρόεδρος.Θα περίμενε κανείς από άτομα σαν την Κωνσταντοπούλου που έχουν δεχθεί άδικη και προσωποποιημένη κακεντρεχώς κριτική να είναι πιο ήρεμα και σοβαρά.Ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές ο πολιτικός δεν πρέπει να τα χάνει.Αν τα χάνει τότε πως θα χειριστεί μία κρίση ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δηλαδή αυτό είναι το νέο ήθος που κομίζει η (ριζο)σπαστική αριστερά?

    Τότε η (ριζο)σπαστική αριστερά κομίζει γλαύκας εις Αθήνας.

    Οι Συριζανέλ είναι μόνο 3 μήνες στην εξουσία φανταστείτε τι καλάμια θα καβαλήσουν σε κανα χρόνο απο τώρα, αν φυσικά είναι ακόμα εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν το μόνο που έχουν να προσάψουν οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση είναι οι κακοί τρόποι της Κωνσταντοπούλου, τότε πάμε πολύ καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σχόλιο του πατέρα της Βάλιας Παναγιωτίδου, από τη σελίδα του Παντελή Σαββίδη στο fb
    https://www.facebook.com/pantelis.savvidis?fref=ts
    Γεώργιος Παναγιωτίδης
    Δυστυχώς αγαπητέ Παντελή Σαββίδη το περιστατικό ειναι απολύτως αληθές . Ενδεχομένως η περιγραφή του επεισοδίου να ειναι κατώτερη των περιστάσεων !!!! Πάντα όμως υπάρχουν ανθρωποειδή που επιτίθενται σε πολίτες που τυχαία βρέθηκαν στο επεισόδιο και είχαν το θάρρος να το αποκαλύψουν .... Η βασική μάρτυρας του επεισοδίου ειναι εγγονή αντάρτη -οπλίτη του ΕΛΛΑΣ που υπηρέτησε επι 2,5 χρόνια στο 30 σύνταγμα του ΕΛΛΑΣ με έδρα το ΠΑΙΚΟ με στοιχεία Παναγιωτίδης Θεοχάρης του Παναγιώτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Σάββα σταματά την παραπληροφόρηση. Άτομα τα οποία δεν είδαν και δεν άκουσαν απο πρώτο χέρι τι έγινε και δεν ηταν παρόντα στο περιστατικό δεν έχουν δικαίωμα να ορίζουν το περιστατικό σαν πλήρως αληθές. Έχετε καταντήσει εισαγγελείς δικαστές και δήμιοι σαν ενα πρόσωπο. Πέρα απο τη γνώμη του κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αντιπροσωπεύει την αλήθεια εφόσον δεν ηταν παρών. Μόνο άποψη μπορεί να έχει για την συμπεριφορά των παρόντων εφόσον ξεκαθαρίσει ότι δεν ξέρει την αλήθεια αλλα υποθέτει. Υποθέσεις Σάββα δεν χωρούν στη δικαιοσύνη. Σας παρακαλω όλους εδώ μέσα σηκώστε τον πήχυ της συζήτησης για το καλό της πατρίδας. Τέλος πάντων προς εκπλήξεως των κατηγόρων σήμερα άτομο παρών στο περιστατικό έδωσε με ονοματεπώνυμο το ιστορικό της υπόθεσης. Ντροπή σε όλους μας. Τώρα καταλαβαίνω γιατι ο ελληνικός λαός και εγώ μαζί υποστηρίζαμε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, γιατι μας έλεγαν ότι είναι όλα αληθινά ότι μας πουλούσαν. Ντροπή μας, για την κατάντια μας εννοώ.

      Διαγραφή
  19. Δεν είναι κακοί τρόποι όταν απειλείς κάποιον επειδή έχεις κάποιο αξίωμα, είναι κατάργηση της ισότητας! Πάγκαλος δηλαδή και αλλα γνωστά άτομα του ιδιου φυράματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. If instead of the president was an ambulance with a man dying inside what would you say? "It's not my job" is not an answer. In other parts of the world, fruit vendors have helped me and didn't even accept a penny where poverty level was really high.

    There are many ways both of them could have handled it better. I am sure the gas station attendant was under a lot of pressure from his job.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ NikoApelles
      Συμφωνώ μαζί σου, υπάρχει όντως άλλη ανάγνωση του περιστατικού, καθόλου περίεργο που η παρατήρηση έρχεται από αναγνώστη της Διασποράς.

      Πάει μια γυναίκα (ας ξεχάσουμε ότι είναι πρόεδρος της Βουλής) και ζητάει από βενζινάδικο να της τοποθετήσει την ρεζέρβα και αυτός της λέει δεν έχω εργαλεία, ότι δεν είναι η δουλειά του!
      Το ξέρετε το ανέκδοτο με το γρύλλο;,
      Και δεν φτάνει που ο υπάλληλος του βενζινάδικου δεν είναι σε θέση να αλλάξει μια ρεζέρβα, μιλάει κιόλας και γίνεται και εθνικό -και ποντιακό- ζήτημα όταν του γίνεται παρατήρηση από τη γυναίκα…

      Που ζούμε; Από πότε προβάλλεται στην Ελλάδα η αγένεια, η ανικανότητα, ο μισογυνισμός από άτομα και ΜΜΕ που δεν σέβονται ούτε το γυναικείο φύλο ούτε τις αρχές και τις παραδόσεις αυτού του τόπου;
      Εγώ πάντως ντρέπομαι όταν ακούω τέτοια αγενή, μάγκικη, ίσως και τραμπουκική συμπεριφορά, αλλά σίγουρα από άκρως μισογύνη άτομο να διεξάγεται σ’ αυτή τη χώρα, την Κυριακή του Πάσχα μάλιστα!
      Άσσοι στην αγένεια, στην έλλειψη αλληλεγγύης και σεβασμού και το θεωρούμε .....δημοκρατικό!
      Συγχαίρω τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για το θάρρος και επιμονή της να απαιτήσει σωστές συμπεριφορές από όλους ανεξαιρέτους. Αυτός είναι εξάλλου ο θεσμικός της ρόλο σήμερα, αφού, όπως τιτλοφορεί το άρθρο ο καλός μου φίλος Σάββας Καλεντερίδης, είναι η τρίτη στην ιεραρχία του Ελληνικού κράτους, (σε ρεσιτάλ απόδοσης μαθήματος καλών τρόπων).

      Διαγραφή
    2. Πώς τολμάει ένας υπάλληλος να αντιμιλάει στην (ριζο) σπαστική εξουσία? – ¨Ολη η Ελλάδα γελάει με την αλαζονεία της Κωνσταντοπούλου και Κρίστιαν βλέπει δάκτυλο μισογυνισμού!
      Μα γιατί «διαφορετική ανάγνωση» Κριστιάν? Η λογική προφανής ανάγνωση δεν σου κάνει?? ΧαΧαΧα

      Διαγραφή
    3. @ Pan Karas,
      Κράτα μικρότερο καλάθι με το >Ολη η Ελλάδα γελάει<.
      Σου το είπαν στο τήλεφωνο εκεί που βρίσκεσαι; Παράγγειλες δημοσκόπιση;

      Διαγραφή
    4. Thank you Christian! My point exactly. And they call ME Ellinara :)

      Διαγραφή
  21. One more thing gentlemen. Do you know if Liappis is still in jail after crossing red light, in high speed and in an unregistered car to avoid paying taxes? If not mistaken the language he used addressing a police officer makes Alefando a scholar...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός συγκρίνεις τα λαμόγια της ΝΔ με τα εν-δυνάμει λαμόγια τον Συριζανέλ.

      Μπράβο σου Ελληνάρα αν τώρα σαν κυβέρνηση ανέχεσαι από το Σύριζα να είναι όσο διεφθαρμένο όσο και οι ΝΔ/ΠΑΣΟΚ.

      Εσύ για αυτό ψήφισες Σύριζα για να γίνετε λαμόγια στην θέση των λαμόγιων?

      Διαγραφή
    2. @ Pan Karas
      Από που και έως που επιτρέπεις στον εαυτό σου και αισθάνεσαι να έχεις το δικαίωμα σε αυτό το ιστολόγιο να χαρακτηρίσεις τη Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβούλιου "λαμόγια", χωρίς αποδείξεις;
      Άφησε το τρολάρισμα, είσαι βαρετός και ανίδεος.

      Διαγραφή
    3. Niko comparing the new government with the ridiculous past government is meaningless. We want something different not a repeat of the past.

      Διαγραφή
    4. Κριστιάν - Ο NikoApelles συγκρίνει τον Λίαπη με Κωνσταντοπούλου - εγώ απλώς το σχολιάζω. Δεν έγραψα ότι η Κωνσταντοπούλου είναι λαμόγιο αν αυτό κατάλαβες τότε δικαίωμά σου.

      Διαγραφή
    5. They have us exactly where they want us to be. Away from what really matters. A woman who is against a web of criminals driving alone in a car most of us would not use to a first date, and we focus on how polite she was to a guy that has zero courtesy.

      Giannena, where I grew up, when tourists would ask my grandmother what restaurant was open for a late lunch (yes the sacred hrs of siesta), she answered, MY HOME! We talk about change. This is the change we need in Greece. Our power is burried in our vains. I dont care which government would prove to be worse. I care how I can help Greece yo recover one small step at the time.

      Διαγραφή
  22. Το άλλο το ανέκδοτο το ξέρετε: Σε σύσκεψη μεγάλης εταιρείας:
    1ο θέμα το πενταετές πρόγραμμα, ; Όλοι συμφωνούν στην εισήγηση του Δ.Συμβούλου χωρίς συζήτηση
    20 θέμα η συγχώνευση με την Wupertal GmBH, ομοίως
    30 Θέμα Επίσκεψη Δ.Σ. στην Μόσχα για συζήτηση προετοιμασίας σου ξου μου σου του, ομοίως
    ....
    ...

    15 θέμα: τα φυτά στο πάρκινγκ των ποδηλάτων: Εδώ η συζήτηση πιάνει φωτιά και συνεχίζεται και την επόμενη.

    Αυτά συμβαίνουν και στην χώρα μας. Το λάστιχο της κ. Κων/πούλου είναι το ζήτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Λοιπόν έχουμε πραγματικά λαλήσει όλοι στην Ελλάδα στις μέρες μας. Κε Κριστιάν ελπίζω σε απάντηση δική σας.

    Η Κωνσταντοπούλου υποτίθεται ότι έχει αριστερές πεποιθήσεις και πιστεύει στο κράτος του εργάτη. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό για κάποιον που επαγγέλλεται τέτοιες πεποιθήσεις να απαιτεί δουλοπρέπεια στην εξυπηρέτηση της, από έναν εργάτη, και να εκμεταλλεύεται τη θέση της για να απαιτήσει σεβασμό. Έπρεπε να της φτιάξει και καφέ φαντάζομαι.

    Τώρα όσον αφορά το κομμάτι ότι η Κωνσταντοπούλου αποτελεί το 3ο κατά σειρά ανώτερο πρόσωπο στη χώρα μας: δε το ήξερα ότι ζω στη Ζιμπάμπουε, Υποτίθεται ότι στη Δημοκρατία όλοι είμαστε ίσοι και ότι όσοι έχουν τα πρωτεία είναι πρώτοι μεταξύ ίσων. Αλλά ουτοπικές φανφάρες θα μου πεις. Μόνο αριστεροί και ιδεαλιστές τα πιστεύουν αυτά, (Ώπα μάλλον πρέπει να αφαιρέσουμε το "αριστεροί" πλέον).

    Περί του χαρακτήρα του υπαλλήλου: άλλο λογικό ατόπημα. Έστω ότι ο υπάλληλος είναι αγενέστατος. Η αντίδραση της Κωνσταντοπούλου φαντάζομαι και σε αυτόν αλλά και στους παρευρισκομένους ήταν ευγενεστάτη, ε; Ας ζητωκραυγάσουμε τα μαθήματα ήθους, αυτοσυγκράτησης και ευγένειας της Ζωής.

    "Η Κωνσταντοπούλου είναι γυναίκα", Κε Κριστιάν, από όσο γνωρίζω οι γυναίκες έχουν πλέον ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Οι "ιπποτισμοί" είναι πράξεις που κάνουν οι ισχυροί προς του αδύναμους. Η γυναίκα δεν αποτελεί αδύναμο πλάσμα στην εποχή μας και είναι επιεικώς, άθλιος σεξισμός, για έναν άντρα να συμπεριφέρεται προς μια γυναίκα διαφορετικά από ότι θα συμπεριφερόταν προς σε έναν άλλο άντρα.

    Και στην τελική Κε Κριστιάν, άμα ερχόταν σε εσάς και απαιτούσε να της φτιάξετε το κήπο θα το εκτιμούσατε; Μάλλον θεωρείτε ότι οι εργάτες, οι μη έχοντες τη δυσθεώρητη παιδεία και μόρφωση σας, δε δικαιούνται αρνήσεως εις τα απαιτήσεις των του κύκλου σας, κιτς...

    Εν κατακλείδι, είχα εκτίμηση στη Κωνσταντοπούλου διότι θεωρούσα ότι είχε έμφυτη τάση στην εντιμότητα και εξ αυτής της αρετής συμπεριφερόταν με τέτοια θρασύτητα σε πολλούς. Πλέον, από ότι εξήγαγα από αυτή την υπόθεση, είναι απλά θρασύς ως χαρακτήρας και ο θρασύς άνθρωπος είναι ο άνθρωπος που δε σέβεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Tempor
      Φίλτατε Tempor, ναι πράγματι έχουμε πραγματικά λαλήσει όλοι στην Ελλάδα στις μέρες μας, αλλά και στο ιστολόγιο μας, και δεν θέλω να εξαιρέσω ούτε τον εαυτό μου ούτε το δικό σου.
      Εντυπωσιακό γεγονός για μένα είναι η απουσία κάθε γυναικείας φωνής από τη παρούσα συζήτηση (εκτός της ange-ta που είναι γυναίκα μου) και γενικά από τα σχόλια στο σύνολο των αναρτήσεων του ιστολογίου, εκεί που πριν από 2-3 χρόνια είχαμε σημαντική παρουσία γυναικών σχολιαστών. Αλλά κάτι δεν κάνουμε καλά η γίναμε όλοι φαλλοκράτες και μας απωθούν …
      Ισχυρίζεσαι ότι υπάρχει πλήρης ισότητα των 2 φυλών στη κοινωνία μας, να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω ρητά. Φτάνει να παρατηρήσεις τη σύνθεση του σημερινού κοινοβουλίου, εκφράζει την ισότητα των φυλών;
      Όσον αφορά τους κανόνες συμπεριφοράς του άνδρα ενώπιον μιας άγνωστης γυναίκας στη κοινωνική ζωή του τόπου και σε εργασιακούς χώρους, ναι, παραμένει διαφορετική από αυτή που ισχύει μεταξύ άγνωστων ανδρών, και δεν έχει σχέση με τον ιπποτισμό που αναφέρεις… στη γυναίκα θα προσφέρεις λουλούδι, στον άνδρα τσιγάρο.
      Ένα άλλο ζήτημα είναι και η απαιτούμενη ευγένεια του εμπόρου (η του υπάλληλου του) στο χώρο που ασκεί το επάγγελμα του. Εκεί αγαπητέ φίλε αναγνώστη, δεν υφίσταται «δημοκρατία», υπάρχει ξεχωριστός κώδικας συμπεριφοράς για την εξυπηρέτηση της πελατείας.

      Φυσικά κανένας από τους δυο μας δεν ήταν παρόν στο καυγά.
      Και να είμαστε, οπωσδήποτε θα ήταν διαφορετική η μαρτυρία μας.
      Εδώ έχομε αναφορές από τρίτους, ακόμα και το αφεντικό που δεν ήταν παρόν δίνει δημόσια την μαρτυρία του…
      Δεν έχω λόγους να αμφισβητήσω τη μαρτυρία της Πόντιας φίλης του Σάββα, αλλά μέχρι εκεί μόνο, για το τι λέει και γράφει είναι σαφώς πολιτικά προσανατολισμένα.
      Πως είναι δυνατόν να πιστέψω ότι βγήκε εκτός εαυτό της η Ζ.Κ. χωρίς να αναφερθεί ο πρωταρχικός λόγος του θυμού της, όταν γνωρίζω –από τις πολλές παραστάσεις της- το πόσο ευγενικό άτομο είναι.
      Ένα βενζινάδικο δεν είναι μόνο χώρος τροφοδοσίας υγρών καυσίμων η αέριου. Εκεί ελέγχουν και αλλάζουν τα λάδια –αλλά έχουν εργαλεία-, ελέγχουν τα νερά η ψυκτικά, κλπ.
      Συνεπώς, τι το πιο φυσικό, όταν διαπιστωθεί διαρροή αέρα σε λάστιχο που μόλις ελέγχτηκε, τη Κυριακή του Πάσχα (!) που είναι όλα κλειστά, να ζητήσει μια γυναίκα να της αλλάξει τον τροχό ο υπάλληλος –ένα γρύλο κι ένα κλειδί θέλει, εργαλεία που κανονικά βρίσκονται στο αυτοκίνητο αν δεν διαθέτει το βενζινάδικο τα δικά του εργαλεία. Ποιος στην Ελλάδα που γνωρίζω θα έλεγε όχι;;; Είναι απίστευτα ασυνήθιστο περιστατικό, που μου κάνει να πιστέψω ότι συνοδεύτηκε και από ασυνήθιστο συνοδευτικό λεξιλόγιο, που εξηγεί μάλλον την ασυνήθιστη συμπεριφορά της Ζ.Κ.
      Δεν του ζήτησε να της φτιάχνει το κήπο, όπως το λες, δεν καταλαβαίνω γιατί το λες, και γιατί με χαρακτηρίζεις με τα επακόλουθα. Κ’ εσύ είσαι αγενής, αστοιχείωτος και προκλητικός, απορώ γιατί αυτή η εμπάθεια.
      Με αυτά τα δεδομένα, ασφαλώς και δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε, εκτός βέβαια με τη κατάληξη σου: «ο θρασύς άνθρωπος είναι ο άνθρωπος που δε σέβεται».
      Καλή νύκτα.

      Διαγραφή
    2. @ Tempor, γράφετε: "Η γυναίκα δεν αποτελεί αδύναμο πλάσμα στην εποχή μας και είναι επιεικώς, άθλιος σεξισμός, για έναν άντρα να συμπεριφέρεται προς μια γυναίκα διαφορετικά από ότι θα συμπεριφερόταν προς σε έναν άλλο άντρα"

      Τελικώς εκεί μα οδήγησε το φεμινιστικό κίνημα, να γίνουμε ίσοι στο κοινωνικό φορτίο και να συνεχίζουμε να είμαστε άνισοι στις κοινωνικές απολαβές. Πάντως εμένα δεν με προσβάλει καθόλου να μου πάρει το ανδρικό μέρος της συντροφιάς μου την βαλίτζα μου... Εσείς δεν το κάνετε;; ¨η θα ήταν σεξισμός;;;;;

      Επιπλέον, έχω ένα ερώτημα, ο πρόεδρος των πρατηριούχων δήλωσε ότι ο αγενής υπάλληλος ήταν ξένος. Μήπως ήταν μουσουλμάνος μισογύνης;;

      Επίσης, ναί στην Δημοκρατία όλοι ίσοι είμαστε, αλλά ο υπάλληλος αντί να εξυπηρετήσει την κ. Ζ.Κ. την έβρισε αυτήν και την οικογένεια της. Πολύ ισότητα.

      Διαγραφή
    3. @Christian Haccuria

      Αγαπητέ κε Κριστιάν,

      μου γράψατε: "Κ’ εσύ είσαι αγενής, αστοιχείωτος και προκλητικός, απορώ γιατί αυτή η εμπάθεια. "

      -θα διαφωνήσω με το αγενής, μάλλον υπερβολικά καυστικός. Εν αντιθέσει με εσάς, σας απευθύνθηκα και συνεχίζω να σας απευθύνομαι στον πληθυντικό (χωρίς να το περιμένω και από εσάς),

      -Το γιατί με λέτε αστοιχείωτο δεν το στοιχειοθετείτε,

      -Συμφωνώ ότι ήμουν προκλητικός (είναι της μόδας τελευταία),

      -Δεν έχω ουδεμία εμπάθεια προς το πρόσωπο σας παρά μόνο σε όσα εκφέρατε επί του ζητήματος. Και σίγουρα μέχρι πρότινος δεν είχα εμπάθεια ούτε προς την κα Πρόεδρο.

      Θα σεβαστώ αυτό που μου είπατε ότι "Με αυτά τα δεδομένα, ασφαλώς και δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε" και δε θα συνεχίσω τον αντίλογο, αν και έχω ισχυρότερα επιχειρήματα από αυτά που παρουσιάσατε μέχρις στιγμής.

      Και μιας και δεν σας εκτόξευσα προσωπικούς χαρακτηρισμούς όπως πράξατε εσείς προς το πρόσωπο μου, επιβεβαιώνω την συμφωνία μας στο ότι «ο θρασύς άνθρωπος είναι ο άνθρωπος που δε σέβεται» και σας αντεύχομαι καλή σας νύχτα.

      Διαγραφή
    4. @ange-ta
      κα ange-ta,

      θα συμφωνήσω με την άποψη σας για το φεμινιστικό κίνημα. Όσον αφορά τις ερωτήσεις σας:

      Σε οποιονδήποτε θα έκρινα ότι είναι αδύναμος να αντεπεξέλθει "στην ανύψωση της βαλίτσας" είτε άνδρας, είτε γυναίκα, είτε παιδί θα τον/την/το βοηθούσα. Κατ' επέκταση δεν θα ανήγαγα την απόφαση μου να βοηθήσω ή να μη βοηθήσω σε θέμα σεξισμού και αντιμετώπισης του κατ' επίφαση "ασθενούς" φύλου.

      Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης σας σχετικά με τον υπάλληλο, πιστεύω ότι είναι αδιάφορο στην υπόθεση αυτή για το λόγο του ότι δεν υπάρχουν αποδεδειγμένες μαρτυρίες που να δείχνουν άμα ο υπάλληλος ήταν ή δεν ήταν μισογύνης, αγενής ή Μουσουλμάνος. Στον παρόντα χρόνο αυτές είναι αυθαίρετες εικασίες.

      Προσέξτε, αυτό που δεν κατάλαβε ο σύζυγος σας και εσείς είναι ότι η αντίδραση μου δεν έχει να κάνει με την ιστορία της υπόθεσης καθ' αυτής αλλά με τους σχολιασμούς επί της υπόθεσης (και όχι αποκλειστικά με τους σχολιασμούς του κου Κριστιάν). Αυτό όμως είναι θέμα για άλλη συζήτηση.

      Διαγραφή
  24. Εάν το τρίτο πιο σημαντικό πολιτικο πρόσωπο στην Ελλάδα κυκλοφορεί χωρίς συνοδεία/προστασία που εαν χρειαζόταν θα άλλαζε και ένα λάστιχο, εμένα αυτό με ικανοποιεί παρα πολυ. Και ας τσακώνεται και με άνθρωπο στο δρόμο.
    Είναι ο ορισμός της Δημοκρατίας κατά Αριστοτέλη. Όπου ο άρχων είναι αγαπητός και δεν φρουρειται.
    Γυναίκα κιόλας.
    Ο κάθε ένας από εμάς έπρεπε να την βοηθήσει τάχιστα γιατί η φύση της δουλειάς της είναι τέτοια. Και για την δουλειά που κάνει την έχει ψοφήσει ο Ελληνικός Λαός.
    Αυτα προς συμπληρωση των Niko Apelles και Christian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τρίτο πιο σημαντικό πρόσωπο είναι ο πρόεδρος της βουλής; Όσο ζούμε μαθαίνουμε. Προσέξτε τι γράφετε και τι συμπεριφορές θεωρείτε ανεκτές, γιατί θα τα βρείτε μπροστά σας....

      Διαγραφή
    2. Ο άρχων επίσης δεν φρουρείται για να προστατεύεται από τους πολίτες της χώρας του, αλλά προς αποφυγή άλλων απειλών....Έλεος πραγματικά πως έχετε συνδυάσει τα πράγματα στο μυαλό σας, τι ανυπολόγιστη ζημιά σας έχει κάνει η μεταπολίτευση και τα παπαγαλάκια της μεταξύ αυτών και η σημερινή κυβέρνηση; Ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες δεν συναντώνται τέτοιες λογικές!

      Διαγραφή
    3. @ Αλέξανδρε,
      >Το τρίτο πιο σημαντικό πρόσωπο είναι ο πρόεδρος της βουλής; <
      Δεν το ισχυρίζομαι εγώ Αλέξανδρε, αλλά ο τίτλος του άρθρου.

      Περεταίρω, πάψε σε παρακαλώ να μας δώσεις και συμβουλές για το πώς και τι να σκεπτόμαστε με τον επιτακτικό τόνο που το κάνεις.
      Από το ιμπεριαλιστικό Λονδίνο που έχεις μπλέξει, δεν περιμένω βέβαια τίποτα άλλο, αλλά εσύ τι ξέρεις από τριτοκοσμικές χώρες;

      Διαγραφή
    4. @waves, Είναι κάτι που κανείς δεν το έχει πει μέχρι τώρα!!!

      Κυκλοφορεί με το αυτοκίνητό της χωρίς οδηγό και βρίσκεται σε ένα βενζινάδικο που την βρίζει ο ίσως μουσουλμάνος μισογύνης! Θα έχει άδικο να απαιτήσει αύριο από την βουλή μερσεντές αλεξίσφαιρη των 800.000 Ευρώ;;; Φαίνεται ότι αυτό μας αξίζει!!

      Διαγραφή
  25. Και μόνη η φράση: "Ξέρεις ποια είμαι εγώ!", καταμαρτυρά έλλειψη ΠΑΙΔΕΙΑΣ! Τα λόγια, λοιπόν, είναι περιττά! Κώστας Μαυρόπουλος (ο Σαντέτες), Δημοσιογράφος-συγγραφέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. An mia gynaika den sevetai ton eauto tis, tha tin sevastoune oi alloi???

    Agapite Tavarish Haccuria. Oti eisai Stalino Dimokratikos stis alles apopseis to kseroume prosopika. Opos gliodis sta skoupidia tis aristeras pou pernane syntaksi logo tis mammas tous kai meta pou eklisan ta 18, xoris na ksexname tous kontinous oikious protis syggeneias pou toso eukola xastoukizane tin proin gynaika tous..Mou fainete oti ksexnas eukola.. (mia pou eisai kai prostatis tou thilikou genous).. Alla min mas vgazeis kai pseutes kai tyflous. Ta skoupidia tou Tsyriza einai gnosta. Opos einai gnosta kai ton allon paratakseon. Gia na min kryvomaste mono apo tin mia meria. Alla to na min vlepeis ta xalia tis parataksis sou syntrofe Haccuria opos esy eidika ETHELOTYFLEIS SKOPIMA.
    Savva ego sou exo ekfrasei tin gnomi mou edo kai kati xronia gia utin tin parataksi. Ti einai sta ethnika kai sta esoterika dromena apo to 1919 mexri simera..Opos kai ta xalia ton allonon.. Oi palioi kybernountes vouliazane tin Ellada stadiaka. Oi torinoi tha tin kanoune tin zimia ksafnika.... Proti fora aristera skepsou na kerdizane ta zoa kai ton emfylio. Mexri tin Larissa tha itane I kostaina.....Metaksy mas syntrofe Haccuria ase ta eironika sxolia gia tous Pontious. (....Και δεν φτάνει που ο υπάλληλος του βενζινάδικου δεν είναι σε θέση να αλλάξει μια ρεζέρβα, μιλάει κιόλας και γίνεται και εθνικό -και ποντιακό- ζήτημα όταν του γίνεται παρατήρηση από τη γυναίκα)...
    Ekei pou efodeusane autoi fytroses esy opos lene kai sta meria mou... Telos syntrofe Haccuria Elpizo kapia mera na mas kaleseis gia psarema sto mikro karavi sou kai pou eisai min kaneis to psari kreas san ton proin KKEtzi dimosiografo (alla me mammala tora) pou stin epoxy tou Chernobyl mas elege gia radienerga kapitalistika pseudi tis Dyseos. (Telika tora pou esteile to paidi tou stin dysi na spoudasei kai oxi stin Rosia i Borea Korea fainete pos mas douleve tosa xronia.) Opos kai oi alloi aristeropateres me mamala.Alavanos, papariga....ETSI GIA NA MIN KSEXNOMATSE APO POU PROERXETE TO 96% TON DIMISOGRAFON TOU KOLOU STA ELLINIKA MME (KKE OLE).STALINOTSOLIADES ME ALLA LOGIA
    Inte kai kalin kardian..tora Syntrofe Haccuria..
    Tora oso gia to synthima "Proti fora aristera" kapios mporei na mou eksigisei Diladi 'po to 1981..ti ginaite stin Ellada?? Allagi den to legane tote??...Na mas pei kapios ti exei ginei Stin paideia, stin oikonomia, ston idiotiko tomea???
    PS: Ena grifo gia ollous edo mesa?? Ti koino exei o Mpompolas, to KKE kai o syntrofos kokkalis??
    O Nikitis Pernei ena KNE odigiti...den ksereis mporei na xreiasti gia koloxarto se kairous krisis?
    (Kai mia voitheia): Oxi den einai i Securitate auti edine lefta sta Orfana tou Tsaouseskou)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Mis-ellina
      Αναστήθηκες με 5 μέρες καθυστέρηση αλλά δεν είσαι ο μεσσίας… και ακόμα να βρεις ελληνικό πληκτρολόγιο!
      Σ’ ευχαριστώ από καρδιά για τη αμείωτη συνεχή προσοχή που μου δίνεις, αλλά ειλικρινά δεν μου χρειάζεται και τους χαρακτηρισμούς που μου αποδίδεις μ’ αφήνουν τελείως αδιάφορο .
      Πάντως έμεινες πιστός στη γκροτέσκα και πρόστυχη πρόζα σου με μισελληνική σάλτσα.
      Άντε με τύπους σαν εσένα να φτιάξεις ένα πατριωτικό ιστολόγιο και μέτωπο.

      Διαγραφή
  27. @Alexandros

    Ο Αριστοτέλης δεν εξειδικευει.
    Όσο πιο πολύ φρουρά βλέπεις γυρω απο τον άρχοντα βλέπεις λέει, τόσο τείνει προς την τυραννία. Είμαι σίγουρος ότι έτσι τους δικαιολογουσε και ο τύραννος τους φρουρούς.
    Τους χαρακτηρισμους βάλτους εκεί που ξέρεις.
    Και κοίτα πρώτα τι σου έχει κάνει εσένα η μεταπολιτευση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 1ον Το περιστατικό είναι πρααγματικό
    2ον Η ΠτΒ προέρχεται από την αριστερή "οικογενειοκρατεία"
    3ον Οι συμπεριφορές δεν εξομοιώνονται ώστε έτσι να πετυγχάνουν εκπτώσεις
    4ον Ο συγκρουσιακός της χαρακτήρας είναι δεδομένος και άρα και το ύφος και ο τόνος της φωνής της
    5ον Το μείζον είναι ότι επιχείρησε να σβήσει τα στοιχεία βάζοντας χέρι σε ξένα πράγματα
    6ον Αν πράγματι το/τα βίντεο κοινοποιούνταν παράνομα μπορούσε να κάνει μήνυση διότι είναι έγκριτη νομικός.
    7ον Δεν επιλέγεται κάτι τόσο απλό για προβοκατόρικη ενέργεια όταν έχει αποδεδειγμένα υπερασπιστεί δεκάδες κουκουλοφόρους αντεξουσιαστές.
    8ον Όποιος την αντιπαθεί ή την κριτικάρει δεν είναι "προδότης" ή "γερμανοτσολιάς".
    9ον Ο κ. Καλεντερίδης παρέθεσε τα γεγονότα και τα κριτικάρισε. Μήπως απαγορεύεται από την "πρωτη φορά αριστερά"
    10ον Αν μπορεί κάποιος ας ισχυριστει ότι η σεπτή ΠτΒ ήταν ευγενέστατη, υπομονετική και με " το χαμόγελο στα χείλη" ζήτησε από τον υπάλληλο να την εξυπηρετήσει και στη συνέχεια - αν εκνευρίστηκε- ότι ζήτησε από τις δύο κυρίες να σβήσουν το υλικό που είχαν στα κινητά τους παραδεχόμενη ότι βγήκε εκτός ορίων και ζητώντας συγνώμη για την εν γένει συμπεριφορά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.