20/4/15

Φυλακές τύπου Ξ (ξέφραγες)


Ο Πολωνός βιαστής και δολοφόνος του 9χρονου κοριτσιού στη Γαλλία είχε καταδικαστεί στο παρελθόν, είχε απελαθεί από τη χώρα, αλλά βρήκε τον τρόπο να γυρίσει και να κυκλοφορεί ελεύθερος. Μετά την καταδίκη του, πότε πρέπει να πάρει άδεια από τις φυλακές;
Αν απαντήσετε «ποτέ», μόλις συμφωνήσατε στις φυλακές τύπου Γ. Όλα τα σοβαρά κράτη στην Ε.Ε. και στην Αμερική κατανοούν το προφανές: δεν είναι όλοι οι φυλακισμένοι ίδιοι. Είναι άλλο ο φυλακισμένος για ακάλυπτη επιταγή, άλλο ο φονιάς επειδή το έφερε η κακιά στιγμή κι άλλο ο ειδεχθής δολοφόνος ή ο επαγγελματίας που εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Το σύστημά μας λέγεται σωφρονιστικό και αυτή πρέπει να είναι η αποστολή του, αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που δεν δέχονται να σωφρονιστούν. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, η προστασία της κοινωνίας από πιθανά νέα εγκλήματα που θα διαπράξουν αν αφεθούν ελεύθεροι, είναι πιο σημαντική από το 10ήμερο που θα«ξεσκάσουν» οι ίδιοι έξω από τα σίδερα, με μεγάλη πιθανότητα να μην επιστρέψουν. Επίσης, προστασία χρειάζονται και οι ίδιοι οι φυλακισμένοι από τις συμμορίες των σκληρών της παρανομίας.

Όλα τα κράτη, λοιπόν, έχουν φυλακές με διαβάθμιση ασφάλειας. Οι φυλακές τύπου Γ δεν θεσπίσθηκαν για να βασανίζουν τους κρατούμενους. Οι κυριότερες διαφορές που έχουν από τις τύπου Α και Β είναι ότι δεν δίνουν άδειες και υπάρχει συνεχώς περιμετρικά εξωτερική περίπολος. Ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα των φυλακισμένων καταπατούνται, ούτε το συσσίτιο είναι λιγότερο.
Θα έλεγε κανένας ότι δεν θα υπήρχε νοήμων άνθρωπος για να διαφωνήσει. Κι όμως! Ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, και ο αντεξουσιαστικός χώρος ήταν κατά της λειτουργίας τους ως αντιπολίτευση, θέση που έκαναν πράξη ως κυβέρνηση! Γιατί; Είναι υποστηρικτές των επαγγελματιών δολοφόνων; Όχι βέβαια. Αλλού είναι το «κουμπί». Στις φυλακές τύπου Γ θα μεταφέρονταν και μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Εκεί θα πήγαινε και ο Χριστόδουλος Ξηρός και ο Κουφοντίνας.
Εδώ να ανοίξω μια παρένθεση. Όσοι παρακολουθούν την πολιτική μου πορεία τα τελευταία 3 χρόνια ξέρουν ότι είμαι περισσότερο αντικρατιστής κι από τον Μαζιώτη. Όχι όμως κατά της έννοιας του κράτους γενικώς, αλλά κατά του συγκεκριμένου κράτους με τον τρόπο που δυναστεύει και εξοντώνει τους Έλληνες. Όμως, αν για να το αλλάξουμε πάρουμε τα όπλα, το αποτέλεσμα θα είναι αλληλοσφαγές και μόνο. Ούτε τα λαϊκά δικαστήρια, ούτε οι τιμωροί εκτελεστές μπορούν να φτιάξουν κράτος ευνομίας. Καλώς ή κακώς αυτό γίνεται με έναν μόνο τρόπο: θεσμικά. Αν λοιπόν θέλετε η Ελλάδα να γίνει κάποτε ένα σύγχρονο, αξιοπρεπές, παραγωγικό κράτος που θα σέβεται τους πολίτες της και θα τους βοηθάει να προκόψουν, έχετε στα χέρια σας το πιο αποτελεσματικό όπλο: την ψήφο. Κλείνει η παρένθεση.
Το μέτρο της άδειας στον φυλακισμένο είναι σχετικά πρόσφατο και δεν είναι υποχρεωτικό για την Πολιτεία. Κρίνεται κατά περίπτωση και συνδέεται πάντα με την συμπεριφορά του και κυρίως με την έμπρακτη μεταμέλειά του. Ακούσαμε ποτέ από τα χείλη τού κατά συρροήν δολοφόνου Σάββα Ξηρού, μια αίτηση συγχώρεσης προς τις οικογένειες που βύθισε στο πένθος; Είπε ποτέ, όπως τα μέλη των Ερυθρών Ταξιαρχιών στην Ιταλία, ότι ήταν ένα μεγάλο λάθος όλο αυτό; Προέτρεψε τους επιγόνους του να εγκαταλείψουν την ένοπλη δράση και να εκφραστούν πολιτικά; Όχι βέβαια! Όχι μόνο δεν αποκήρυξαν τις δολοφονίες κι αυτός κι ο Κουφοντίνας αλλά απευθύνουν συνεχή«διαγγέλματα» ένοπλης εξέγερσης, ενώ αποδεδειγμένα συνεργάζονται με τα νέα φυντάνια της τρομοκρατίας αλλά και καθαρόαιμους ποινικούς: απαγωγείς, ληστές, δολοφόνους.
Τα συντρόφια όμως του ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύουν τις ένοπλες συμμορίες. Λίγο ακόμα και θα τις είχαν ως συνιστώσες, επίσημα! Τις περιθάλπτουν ακόμα και στην ίδια τους την οικογένεια, κυριολεκτικά. Τα φυντάνια κορυφαίων υπουργών συλλαμβάνονται για ληστείες και τρομοκρατία και δεν τρέχει κάστανο. Πώς να δεχθούν τα πρωτοξάδερφά τους, οι «λαϊκοί αγωνιστές» της 17Ν, να μην έχουν τις ανέσεις τους και τις αδειούλες τους; Γι’ αυτούς έγινε όλη η φασαρία. Για να αποφυλακιστεί ο ένας λόγω βλάβης της υγείας του (που ο ίδιος προκάλεσε στον εαυτό του ετοιμάζοντας βόμβα που θα σκότωνε ανθρώπους) και να είναι ελεύθεροι να δραπετεύσουν με την πρώτη ευκαιρία οι άλλοι.

Σε μια χώρα που είναι μισό βήμα πριν τον απόλυτο οικονομικό όλεθρο, η κυβέρνηση δεν φέρνει στη Βουλή νόμους που θα μειώσουν τη γραφειοκρατία, θα εκσυγχρονίσουν τη διοίκηση και θα βοηθήσουν την ανάπτυξη, αλλά επείγεται να καταργήσει έναν τύπο φυλακών που υπάρχει σε όλα τα σοβαρά, οργανωμένα κράτη στον κόσμο. Είναι έτοιμη μπροστά στις ανέσεις του Κουφοντίνα να χαλαλίσει και μερικούς νεκρούς ακόμα (όπως η άτυχη κοπέλα στην Κόρινθο) από τις σφαίρες των βαρυποινιτών που θα αποδράσουν ή θα πάρουν άδεια και θα την «κοπανήσουν». Κι ούτε σκέφτεται τον αντίκτυπο από την απελευθέρωση του αμετανόητου δολοφόνου στις ΗΠΑ και την Αγγλία, πολίτες των οποίων ήταν ανάμεσα στα θύματα της 17Ν. Αν βγάλουν μια ταξιδιωτική οδηγία οι ΗΠΑ θα έχουν άδικο;
Το μόνο καλό είναι ότι αρχίζουν να πείθονται και πιο δύσπιστοι για την πραγματική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Υ.Γ. Συνελήφθη το Σάββατο 59χρονος ισοβίτης δραπέτης. Είχε σκοτώσει δυό γυναίκες με τις οποίες είχε σχέση, στη Βασιλεία της Ελβετίας το 1992 και στην Θεσσαλονίκη το 1998. Του είχε δοθεί τον Σεπτέμβριο του 2014 δεκαήμερη άδεια από την οποία δεν επέστρεψε. Ερώτηση: πότε πρέπει να πάρει την επόμενη άδεια;

Θ. Τζήμερος

3 σχόλια:

  1. Εδώ ο Ξηρος θα εγειρει αγωγη εναντιον της πολιτειας με βασικο μαρτυρα τον υπ.δικαιοσυνης στηριζόμενος στην δηλωση του ότι η Ελληνικη πολιτεια τον τυφλωσε.
    Υ.Γ. Συνιστω να κανουν το ιδιο και αυτοι που 'τυφλωμενοι' ψηφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και κράτος τύπου ΜΠΟΥ (μπουρδέλο) ,και , απαραίτητη προυπόθεση ,πολίτες τύπου ΜΑ (δεν επιτρέπεται να το γράψω αλλα αυτονόητο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Τζήμερος κάνει ένα βασικό λάθος σε όλο τον συλλογισμό του...Μιλάει για φυσιολογικές χώρες και τις συγκρίνει με την Ελλάδα...Την χώρα του παραλόγου...Παρεμπιπτόντως κατανοώ το βάσανο του ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών αναρχικών....Ταυτίζουν τις φυλακές τύπου ΓΑΜΑ με τα γκούλαγκ των συντρόφων τους...Ξέρουν τι σήμαινε γκούλαγκ και για αυτό θεωρούν ότι στις φυλακές τύπου ΓΑΜΑ θα βασανίζουν τους συντρόφους τους τρομοκράτες...Ε λοιπόν αγαπητοί σύντροφοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΕΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.