26/4/15

Ο Βαρουφάκης απαντά στις επικρίσεις που δέχτηκε με μια φράση του Ρούσβελτ. 'Καλωσορίζω το μίσος τους'

Μέσω Twitter, και χρησιμοποιώντας μια φράση του Φρανγκλίνου Ρούσβελτ, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης απαντά στις επικρίσεις που δέχθηκε μετά το κρίσιμο Eurogroup
Με μία φράση που χρησιμοποίησε ο Φρανγκλίνος Ρούσβελτ σε ομιλία του στις 31 Οκτωβρίου του 1936 στη Madison Square Garden, στη Νέα Υόρκη, απάντησε μέσω Twitter ο Γιάνης Βαρουφάκης, στις επικρίσεις που δέχθηκε μετά το κρίσιμο Eurogroup.

"Εκφράζουν ομόφωνα το μίσος τους για μένα κι εγώ καλωσορίζω το μίσος τους", έγραψε και σχολίασε: "Αυτή είναι μια φράση που αγαπώ (και πολύ κοντά στην πραγματικότητα) αυτές τις μέρες".

Χτες, δημοσίευμα του Reuters, αναφερόμενο στη παρουσία του Έλληνα υπουργού οικονομικών στη Ρίγα, τον παρουσίαζε απομονωμένο, να αποφεύγει να παραστεί σε δείπνο με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, κυκλοφορώντας σχεδόν συνέχεια μόνος του .

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι όταν "το βράδυ της Παρασκευής (24/04) πούλμαν μετέφεραν τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομικών για δείπνο στην πρωτεύουσα της Λετονίας, ένας είχε μείνει πίσω, στο ξενοδοχείο και περιπλανιόταν μόνος του στο σκοτάδι. Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι είχε άλλα σχέδια μετά από την επίθεση που δέχτηκε την πρώτη μέρα του μίτινγκ στη Ρίγα, κάτι που υπογράμμισε την απομόνωσή του, καθώς προσπαθεί να αποτρέψει την εθνική χρεοκοπία.

Την ώρα που οι υπόλοιποι υπουργοί δέχονταν από τις συνοδείες τους φαγητό και ζεστά ρούχα κατά τη συνεδρίαση στη Ρίγα, ο Βαρουφάκης εθεάθη να είναι σχεδόν συνέχεια μόνος τους, αποφεύγοντας τους βοηθούς ή την κάλυψη από security.

"Είναι εντελώς απομονωμένος. Δεν ήρθε ούτε καν στο δείπνο να εκπροσωπήσει την χώρα του" είπε ένας ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης στο Reuters, κρατώντας την ανωνυμία του. Στο πρωινό, πριν από τη συνεδρίαση, ο Βαρουφάκης και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι απέφυγαν να διασταυρώσουν το βλέμμα τους, όπως παρατήρησαν δημοσιογράφοι του Reuters.

news247

6 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. O τύπος πιστεύει ότι ο όλος ντόρος γίνεται γύρω από το πρόσωπο και το όνομα του...Δεν μπορεί να καταλάβει, του είναι αδύνατο, ότι ο οποιοσδήποτε και να έκανε τις βλακείες που κάνει αυτός και να είχε την στάση που έχει αυτός, οι Ευρωπαίοι τα ίδια θα έλεγαν...Το πρόβλημα τους είναι ότι η Ελλάδα συνεχίζει να είναι πρόβλημα...Και στο πρόβλημα αυτό έχει συμβάλει και ο Μπαρουφάκης.

      Διαγραφή
  2. Επίσης έγινε γνωστό, ότι καθ΄ όλη την διάρκεια του Eurogroup, ο Βαρουφάκης δεν επισκέφτηκε καθόλου τις τουαλέττες, αλλά προτίμησε να κατουρήσει το βράδυ στο ξενοδοχείο.

    Τόσο μεγάλη απομόνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν είσαι μέλος μίας ομάδας και ξαφνικά βρίσκεσαι απομονωμένος απ' όλους και μάλιστα δεν κάνεις τίποτα για να το διορθώσεις, το πιο πιθανό σενάριο είναι σε λίγο καιρό να βρίσκεσαι εκτός ομάδος. Ο νοών νοείτω και ουέ τω ανοήτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.