26/4/15

Τούρκος υπουργός: Για όλα τα δεινά του κόσμου φταίνε η Γαλλία, η Βρετανία και η Ρωσία

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Ισμέτ Γιλμάζ, λέει ότι η Γαλλία, η Βρετανία και η Ρωσία φταίνε για όσα διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και αυτές προκάλεσαν τις δολοφονίες των Αρμενίων: «Οι τρεις αυτές χώρες  έχουν διαπράξει κάθε μορφή του κακού έναντι όλων των άλλων εθνών», είπε.

Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα, η Τουρκία παραδέχεται ότι πολλοί Αρμένιοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου, αλλά, λέει, ότι ο αριθμός των νεκρών είναι ‘φουσκωμένος’.

Η επίσημη θέση της Άγκυρας είναι και Τούρκοι σκοτώθηκαν όταν οι Αρμένιοι πήραν τα όπλα για να δημιουργήσουν ένα ανεξάρτητο κράτος, σε συνεργασία με τις ρωσικές δυνάμεις που εισέβαλαν στην ανατολική Ανατολία εκείνη την εποχή.

Ο υπουργός Άμυνας, Γιλμάζ, δήλωσε το Σάββατο, ότι ενώ οι Τούρκοι στρατιώτες πολεμούσαν στα μέτωπα του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, οι Μεγάλες Δυνάμεις ήθελαν να δημιουργήσουν ένα αρμενικό κράτος επί του τουρκικού εδάφους και έτσι οι ένοπλοι Αρμένιοι αντάρτες, απελάθηκαν στη Συρία και ήταν ένα προληπτικό μέτρο για την προστασία και τη διατήρηση της Ανατολίας στην Τουρκία.

«Αν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος (για τα γεγονότα του 1915) είναι εκείνοι οι οποίοι όπλισαν τους Αρμένιους τρομοκράτες και αυτοί είναι η Γαλλία, η Βρετανία και η Ρωσία», είπε, «είναι αυτές οι τρεις χώρες που έχουν προξενήσει κάθε μορφή κακού έναντι όλων των άλλων εθνών», πρόσθεσε, σύμφωνα με την Bugün.
 --
               
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.