10/4/15

Συρία: Οι τζιχαντιστές έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από το παλάτι του Άσαντ

Εκτελούν εν ψυχρώ και αποκεφαλίζουν αμάχους
Συρία: Οι τζιχαντιστές έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από το παλάτι του Άσαντ
Κατεστραμμένο από πυρά αντικαθεστωτικών πορτρέτο του πρόεδρου της Συρίας, σε τοίχο της πόλης Ιντλίμπ. Το σύνθημα στα αραβικά γράφει «Μαζί με τον Μπασάρ».
Οι τζιχαντιστές της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που ελέγχει τεράστιες εκτάσεις στο Ιράκ και στη Συρία βρίσκονται πλέον σε απόσταση αναπνοής, μόλις πέντε χιλιόμετρα μακριά, από το προεδρικό μέγαρο του Μπασάρ Αλ Άσαντ, έπειτα από την κατάληψη ενός παλαιστινιακού προσφυγικού καταυλισμού στη περιφέρεια της Δαμασκού. Μαχητές του ισλαμικού «χαλιφάτου», έχοντας στο πλευρό τους άνδρες της οργάνωσης Τζαμπάτ Αλ Νούσρα, της συριακής πτέρυγας της Αλ Κάιντα, κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το μεγαλύτερο τμήμα του καταυλισμού Γιάρμουκ, όπου παραμένουν παγιδευμένοι περισσότεροι από 18.000 Παλαιστίνιοι.

Όμως πέρα από το δολοφονικό μένος των τζιχαντιστών οι οποίοι εκτελούν εν ψυχρώ, αποκεφαλίζοντάς τους, αμάχους, οι χιλιάδες Παλαιστίνιοι πρόσφυγες καλούνται να αντιμετωπίσουν και τις κυβερνητικές δυνάμεις του προέδρου Άσαντ οι οποίες συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τον καταυλισμό. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών τουλάχιστον 25 βόμβες - βαρέλια έπληξαν την περιοχή. Μιλώντας στον "Ιντιπέντεντ", ο ιδρυτής και επικεφαλής του Παρατηρητηρίου δήλωσε ότι περίπου 2.000 άνθρωποι κατάφεραν να αποδράσουν έπειτα από την εισβολή του Ισλαμικού Κράτους. Η κατάσταση, ωστόσο, για τους χιλιάδες εναπομείναντες πρόσφυγες εξακολουθεί να είναι τραγική.

«Αφού υπέμειναν μια καταστροφική διετή πολιορκία από τα κυβερνητικά στρατεύματα, τώρα είναι καθηλωμένοι από πυρά ελεύθερων σκοπευτών, φοβούνται για τις ζωές τους, ενώ οι βομβαρδισμοί του πυροβολικού και από αέρος κλιμακώνονται», υπογράμμισε η Χασίμπα Χατζ Σαχράουι, υποδιευθύντρια του τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του καταυλισμού «ολοκληρωτικά καταστροφική».Η κλιμάκωση των μαχών κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών καθιστά αδύνατη τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στο εσωτερικό του καταυλισμού με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να έχουν μείνει δίχως νερό, τρόφιμα, και φάρμακα.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.