29/5/15

Καμμένος: Οχι πώληση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων

Θα αξιοποιηθεί μέσω μακροχρόνιων μισθώσεων
Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Συμβουλίου 'Αμυνας, που συνήλθε υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Πάνου Καμμένου σήμερα, Παρασκευή.
Όπως γνωστοποίησε ο κ. Καμμένος, σε συνομιλία του με τους στρατιωτικούς συντάκτες, δεν πωλείται τίποτε από την ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία θα αξιοποιηθεί, μέσω μακροχρόνιων μισθώσεων. 

Διευκρίνισε ακόμη ότι δεν ενοποιούνται τα περιουσιακά στοιχεία των Τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως είπε ο υπουργός, τα ποσά που θα αποφέρει η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας θα διατεθούν, κατά προτεραιότητα, στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων - εν ενεργεία και εν αποστρατεία - κι ένα άλλο μέρος τους θα διατεθεί στα Μετοχικά Ταμεία των Κλάδων.

Στόχος του υπουργείου είναι η αξιοποίηση των «καθαρών» ακινήτων -δηλαδή εκείνων για τα οποία δεν υπάρχουν διεκδικήσεις- να αποφέρει έσοδα ύψους 1,1 δισ. ευρώ ετησίως.

Όπως εξήγησε ο κ. Καμμένος, η διαδικασία θα γίνεται μέσω διαδικτύου. Θα δίνεται ένα χρονικό περιθώριο στους ενδιαφερομένους να καταθέσουν τις προσφορές τους και εκείνος που θα δώσει το υψηλότερο τίμημα θα αξιοποιεί το ακίνητο μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης.

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας εξήγγειλε, επίσης, τη δημιουργία πρότυπου οικισμού στο στρατόπεδο στη Μαλακάσα, όπου είχε σημειωθεί η έκρηξη των πυρομαχικών, τη δεκαετία του '80, για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των στρατιωτικών της ευρύτερης περιοχής. Στο στρατόπεδο θα υπάρχει σχολείο και εκκλησία. 

Δεδομένου δε ότι πρόκειται περί στρατιωτικού χώρου, τις εργασίες για τη δημιουργία του οικισμού θα εκτελέσει η νεοσυσταθείσα Διακλαδική Διοίκηση Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού με τον επιχειρησιακό τίτλο ΔΙΔΕΡΓΩΝ (πρώην ΜΟΜΑ).
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.