30/5/15

«Μέσα σε δύο ημέρες η Ρωσία θα μπορούσε να καταλάβει χώρες της Βαλτικής»

Ο ρωσικός στρατός θα μπορούσε να καταλάβει τις χώρες της Βαλτικής εντός δύο ημερών, δήλωσε οπρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ (αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Ιουνίου 2015), Τσέχος στρατηγός, Πέτερ Πάβελ.
Ο Πάβελ μίλησε στο συνέδριο «Η ασφάλειά μας», που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον Πάβελ, το ΝΑΤΟ «δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί καταλλήλως» σε μια τέτοια κατάσταση.
Σύμφωνα με τον Πέτερ Πάβελ, η Ρωσία μπορεί να αποφασίσει σχετικά με την κατάληψη των χωρών της Βαλτικής σε λίγες ώρες, ενώ το ΝΑΤΟ, που περιλαμβάνει 28 χώρες, θα περάσει πάρα πολύ χρόνο για το συντονισμό της κοινής θέσης, αναφέρει το «Ράδιο Πράγα».
Όπως είπε ο Πάβελ, το ΝΑΤΟ σε τέτοια κατάσταση θα έπρεπε να λάβει μια πολύ δύσκολη απόφαση για το αν θα πρέπει να ξεκινήσει πόλεμο με τη Ρωσία, η οποία είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.
Επίσης, σύμφωνα με τον Πάβελ, η Ρωσία μπορεί εντός δύο ημερών να καταλάβει την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων του NATO στην Ευρώπη, ο Αμερικανός στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλαβ δήλωσε, ότι οι ρωσικές δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία «είναι αρκετές για να κάνουν ένα ελεύθερο άλμα μέχρι την Υπερδνειστερία».
Είπε επίσης, ότι στο ζήτημα της επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία, η Ρωσία «ενεργεί περισσότερο ως εχθρός παρά ως εταίρος» του ΝΑΤΟ.
vz.ru

1 σχόλιο:

  1. Δεν είπε κάποιο ψέμα ή μυστικό ο στρατηγός...Η αλήθεια είναι ότι οι Βαλτικές χώρες, με τις μεγάλες Ρωσικές μειονότητες, είναι ο πιο εύκολος στόχος για την Ρωσία.Το θέμα είναι τι μπορεί να κάνει μετά από κάτι τέτοιο το ΝΑΤΟ.

    Προσωπικά πιστεύω ότι τέτοιες δηλώσεις έχουν απώτερο σκοπό και στοχεύουν στο να ωθήσουν τις Ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως κάποιες συγκεκριμένες στο να αυξήσουν τα επόμενα χρόνια τους στρατιωτικούς τους προϋπολογισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.