24/5/15

Η έκπληξη Τσίπρα για την ΕΡΤ

PantelisΜεγάλη έκπληξη προκάλεσε η αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον λόγο επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, κατά τη χθεσινή ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του Συριζα, μετά από πρόκληση του κ. Καλφαγιάννη, πρώην προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ.
Ο κ. Τσίπρας είπε πως η ΕΡΤ δεν επαναλειτουργεί για να βρουν κάποιοι την δουλειά τους αλλά για να ενημερώνεται καλύτερα ο ελληνικός λαός. Και στο σημείο αυτό χειροκροτήθηκε από τα μέλη της ΚΕ.
Σωστή θέση αλλά δεν την τήρησε στο νομοσχέδιο που πέρασε από τη βουλή και με βάση το οποίο θα επαναλειτουργήσει ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας.

Πρέπει, επιτέλους, να γίνει αντιληπτό από τους εργαζόμενους πως δεν είναι ιδιοκτήτες της ΕΡΤ αλλά υπάλληλοί της. Και πως, ως υπάλληλοι, οφείλουν να τηρούν όσα οι νόμοι επιβάλλουν.

Τα «μπουκαρίσματα» και η βίαιη επιβολή της θέλησής τους πρέπει να σταματήσουν. Διότι στην δράση αυτού του είδους θα υπάρξει και αντίδραση.

Οι αυτοδιαχειριστικές ονειρώξεις δεν μπορεί να ικανοποιούνται με την ασφάλεια της κρατικής και κοινωνικής προστασίας. Αν θέλουν να αυτοδιαχειρίζονται ένα ενημερωτικό μέσο, ας δημιουργήσουν ένα δικό τους και ας το διακινδυνεύσουν.

Τα φαινόμενα των τελευταίων ετών, από τα οποία φαίνεται να θέλει να αποστεί και ο Συριζα δεν μπορεί να συνεχισθούν. Μετά την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα είναι υπόλογοι απέναντι και στην πολιτεία και στην κοινωνία για ότι παράγουν.

Και στη θέση αυτή φαίνεται να συγκλίνει και ο κ. πρωθυπουργός. Επιτέλους.

Ας υπάρξει μια διακομματική συναίνεση για να διατυπωθούν κοινά αποδεκτοί κανόνες για τη λειτουργία της ΕΡΤ που να μην αλλάζουν αναλόγως της κυβέρνησης.

Ανιχνεύσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.