30/5/15

«Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον»


Δεν έχω την παραμικρή διάθεση να γράψω εκτεταμένο άρθρο για τη διαδικασία της Δευτέρας που μας πέρασε, την οποία καθοδήγησε η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος (και) της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, συνεπικουρούμενη από τη φίλη της κ. Ραχήλ Μακρή.

Δυο μελαγχολικά μίνι σχόλια μονάχα:

Α. «Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον / στο μέλλον που γράφεται όπως θέλετε / Αφού η Ιστορία σάς ανήκει / Σαρώστε το λοιπόν αν επιμένετε. / Μένω μονάχος στο παρόν μου / Να σώσω οτιδήποτε αν σώζεται / Κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου / Συνένοχο στο φόνο δεν θα μ’ έχετε». 
«Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον», Δ. Τσακνής

Ρωτάω το νέο πρόεδρο της ΕΡΤ και δημιουργό του υπέροχου παραπάνω τραγουδιού: Νιώθετε πως ήσασταν προχτές αντάξιος των παλιών στίχων σας;

Β. Τον πρώτο ή δεύτερο χρόνο της δικτατορίας, ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος μάζεψε στη μεγάλη αίθουσα τελετών (του Πανεπιστήμιου ή της Ακαδημίας, δεν θυμάμαι) τους καθηγητές των πανεπιστημίων (εκτός από τους λίγους που είχαν απολυθεί ή και εξοριστεί) και τους έβγαλε ένα λόγο, που το ρεζουμέ ήταν το εξής: Εγώ σκοπεύω να κάνω στα πανεπιστήμια αυτά κι αυτά, κι αν κανείς διαφωνεί ας σηκωθεί να το πει τώρα, ας φύγει τώρα.


Κανένας δεν σηκώθηκε, κανένας δεν διαφώνησε, κανένας δεν διαφοροποιήθηκε, κανένας δεν παραιτήθηκε.

Για περισσότερα AV

6 σχόλια:

  1. Γιατί κανείς δεν χαρακτηρίζει και τους νεοφιλελέ εθνομηδενιστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό πάλι που συγκρίνουν την επιλογή των διευθυνόντων στελεχών της ΕΡΤ με ανακρίσεις της Χούντας κλπ είναι τουλάχιστον ατυχές και σίγουρα προσβάλει τα απανταχού θύματα του αυταρχισμού. Τους υποψηφίους της ΕΡΤ δεν τους έσυρε κανένας με χειροπέδες ούτε υπερασπίζονταν τη ζωή και την ελευθερία τους. Διεκδικούσαν με τη θέλησή τους δημόσια θέση με καλά χρήματα και κύρος. Έπρεπε και η ΠτΒ να κάνει λίγο το κομμάτι της δίνοντας μια επίφαση "αυστηρής επιλογής" και τελείωσε το παραμύθι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Γιαννης.
      Μηπως το σοου αποσκοπει και σε καμμια συνταξη 'αντιστασιακου',εννοείται επιπλέον του μισθου και των προνομιων.

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι οι μισθοί και τα λοιπά προνόμια μια χαρά είναι. Το σόου πιστεύω ότι αποσκοπεί στην ενίσχυση της εικόνας της υποτιθέμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης και δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με την ΕΡΤ αυτή καθεαυτή.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.