27/5/15

Οι προκλήσεις της Αλβανίας και οι Τζιχαντιστές

του Ιωάννη Μιχαλέτου

Η Αλβανία ολοένα και περισσότερο γίνεται κέντρο της προσοχής από τις υπόλοιπες Βαλκανικές χώρες, όχι μόνο για την μόχλευση υπερεθνικιστικών αντιπαραθέσεων με όλους τους γείτονες της, αλλά και ως ένας κόμβος προώθησης, συνάντησης και πιθανότατα και εκπαίδευσης εξτρεμιστών και Τζιχαντιστών σε άμεση συνάρτηση με τους πολέμους στη Μέση Ανατολή. 
Ο παρών ιστότοπος έχει αναφερθεί τόσο σε πρόσφατα όσο και παλιότερα άρθρα στη σημασία της Αλβανίας και των υπόλοιπών Αλβανόφωνων περιοχών στα Βαλκάνια επί τους ζητήματος. 
Πρόσφατα Αμερικανοί αξιωματούχοι ευρισκόμενοι στα Τίρανα σε κλειστό συνέδριο περιφερειακής ασφάλειας,έκρουσαν για μια ακόμη φορά το κώδωνα του κινδύνου, ασχέτως βεβαίως της μη επαρκούς πίεσης προς πάσα κατεύθυνση εκ των ιδίων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η προβληματική αυτή κατάσταση.Παρακάτω ορισμένες σταχυολογημένες πληροφορίες θα παρατεθούν ώστε να δοθεί μια  τωρινή εικόνα της κατάστασης.

Το 2013-14, υπολογίζεται ότι 20 εκατομμύρια σφαίρες των 7.62 χλ, 10 τόνοι πλαστικών εκρηκτικών, 5.000 ΑΚ-47 και 15.000 χειροβομβίδες, εξήχθησαν λάθρα από τη Βοσνία προς εξοπλισμό των Τζιχαντιστών στη Μέση Ανατολή μέσω Τουρκίας και ενός ενδιάμεσου ονόματι Κυρίογλου, με τη σημαντική συμβολή του οργανωμένου εγκλήματος Αλβανικής προέλευσης στο Κόσοβο. 

Τα όπλα κατά κύριο λόγο προέρχονταν από το εργοστάσιο Πιμπιέντα Ρούντέντ στο Γκόρενιε της Βοσνίας. Μεταξύ 2011-2014 ο συνολικός όγκος λαθραίου οπλισμού ξεπέρασε τα 200 εκ. Δολάρια με συμμετοχή κατά κύριο λόγο Βοσνίων, Τούρκων και Αλβανών. Τα τοπικά ΜΜΕ στη Βοσνία, Σερβία αλλά και Μαυροβούνιο και τοπικοί αξιωματούχοι έχουν κατά καιρούς αναφερθεί στα ανωτέρω μαζί με πολλές ακόμα λεπτομέρειες που έχουν γίνει ευρέως αποδεκτές. 
Επιπροσθέτως Λίβυος αξιωματούχος που εδρεύει σε Δυτικό-Ευρωπαική χώρα διαβεβαιώνει ότι μαζικές ποσότητες οπλισμού φεύγουν σε εβδομαδιαία βάση από τα Δυτικά Βαλκάνια και ιδιαίτερα από το Μπάρ του Μαυροβουνίου και το Δυρράχιο της Αλβανίας προς εξοπλισμό των Τζιχαντιστών της Δυτικής Λιβύης όπου δρουν 30 ομάδες τρομοκρατών με τη σημαντικότερη εκ των οποίων την παρούσα περίοδο το "Ισλαμικό Κράτος-παράρτημα της Λιβύης".  

Όλα τα δρομολόγια πλοίων μεταξύ Δυρραχίου-Βεγγάζης , Ντέρνας και Τομπρούκ μπορούν να θεωρηθούν ύποπτα.
Ταυτόχρονα η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας Ερντογκάν έφερε στην επιφάνεια ένα θέμα με το οποίο ο παρόν ιστότοπος είχε ασχοληθεί και προβλέψει το Φεβρουάριο του παρόντος έτους. 
Αυτό είναι η προσπάθεια πλέον της Τουρκίας να ελέγξει το "σύστημα Γκιούλεν"στην Αλβανία και στα λοιπά Βαλκάνια, θέτοντας υπό την αιγίδα του, την εντυπωσιακή υποδομή που έχει ήδη δημιουργήσει ο εξόριστος στις ΗΠΑ Τούρκος Ιμάμης. Το μεγάλο "παιχνίδι"σε ότι αφορά την Αλβανία λαμβάνει χώρα πλέον για τον έλεγχο της οργάνωσης "SEMA" που ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος των θρησκευτικών σχολείων και σεμιναρίων στη γειτονική χώρα και επίσης ασκεί ιδιαίτερη επιρροή σε όλα τα σχολεία από νηπιαγωγεία μέχρι πανεπιστήμια που έχει ιδρύσει ο Γκιουλέν στην Αλβανία (Για πλήρη καταγραφή βλέπε παλαιότερα άρθρα του ιστότοπου).

Ο Ερντογκάν έθεσε ως βασικό όρο για τη στήριξη των "Μεγαλό-Αλβανικών οραμάτων"του Έντι Ράμα τη βοήθεια του για τον έλεγχο του Γκιουλέν, κάτι όμως που δεν θα είναι τόσο εύκολο ως φαίνεται εκ πρώτης όψεως, καθότι ο ευρισκόμενος εν Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, Ιμάμης, διαθέτει σοβαρή στήριξη από το Αμερικανικό κατεστημένο.
Τέλος πρέπει να αναφερθεί ότι οι πρόσφατες συγκρούσεις στη ΠΓΔΜ και οι ανακοινώσεις της εκεί Αστυνομίας ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες και νεκρούς Αλβανούς τρομοκράτες, βρίσκονταν και βετεράνοι που πολέμησαν στις τάξεις των Τζιχαντιστών στη Συρία, έχουν εν τέλει βάση. 
Αυτό σηματοδοτεί μια νέα πρόκληση για τις Βαλκανικές χώρες και βεβαίως την Ελλάδα, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των Τζιχαντιστών-Βαλκάνιων που επιστρέφουν στους τόπους καταγωγής τους μέσω Τουρκίας, δεν διέρχονται από την Ελλάδα/Βουλγαρία αλλά κατευθείαν αεροπορικώς από Τουρκικά αεροδρόμια. 
Ως εκ τούτου η αντί-τρομοκρατική εκστρατεία" του ΝΑΤΟ πρέπει να επικεντρωθεί στην Πρίστινα, Σεράγεβο, Τίρανα και βεβαίως σε όλη τη Τουρκία που αποτελεί την παρούσα περίοδο, το βασικό άξονα μετακίνησης ένθεν κακείθεν τρομοκρατών, όπως και παράνομου οπλισμού όχι μόνο για τη Μέση Ανατολή αλλά και για τη Βόρεια Αφρική σε συνδυασμό με την συστηματική και οργανωμένη προώθηση μεταναστών και προσφύγων προς την Ε.Ε. 



12 σχόλια:

  1. Η Αλβανία θέτει ξανά ζήτημα θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα ...

    Αυτοί οι αλήτες, οι Αλβανοί, θα αιματοκυλήσουν κάποτε τα Βαλκάνια, αν δεν τούς κόψει κάποιος τον βήχα. Λυπούμαι που η Ελλάδα δεν είναι αυτή που θα το κάνει, ενώ μπορεί. Αντιθέτως, εδώ και 25 χρόνια, μάς έχει κουβαληθεί ο μισός πληθυσμός της Αλβανίας στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μισός πληθυσμός της Αλβανίας πριν 25 χρόνια ήταν 3.3 εκ. κάτοικοι, που σημαίνει ότι πρέπει να ήρθαν στην Ελλάδα περί τους 1.65 εκ Αλβανούς...Πράγμα που δεν έγινε ποτέ...
      http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Albania#Historical

      Το πιο πιθανόν είναι να μην έφτασαν ποτέ οι Αλβανοί λαθρομετανάστες πάνω από 700000, ο οποίος φυσικά δεν είναι μικρός αριθμός.Για χάρη της ακρίβειας όμως δεν μπορούμε να γράφουμε υπερβολικά νούμερα για χάρη εντυπωσιασμού...

      Διαγραφή
    2. Kαι για του λόγου το αληθές http://en.wikipedia.org/wiki/Albanian_diaspora#Greece
      Και μάλιστα συμπεριλαμβάνοντας τους Έλληνες της βορείου Ηπείρου που ήρθαν μαζί με τους Αλβανούς έχοντας Αλβανική υπηκοότητα.

      Διαγραφή
    3. Το wikipedia είναι ένα ενημερωτικό site το οποίο μπορεί ο καθένας μας να συμπληρώσει ό,τι κοτσάνα του κατέβει.

      Διαγραφή
    4. Κάνετε λάθος.Ότι προσπαθεί ο καθένας να συμπληρώσει ελέγχεται υποτίθεται από ιστορικούς και διάφορους επιστήμονες που συνεργάζονται με την wiki, ανάλογα τον τομέα και υπάρχουν παραθέσεις στο τέλος του κάθε άρθρου της wiki.Γενικά έχει αξιόπιστες πληροφορίες αλλά προφανώς όποιος θέλει τις εμπιστεύεται.Πάντως οι ίδιοι αριθμοί και μικρότεροι βρίσκονται και σε άλλες σελίδες.

      Να συμπληρώσω απλά και την δική μου προσωπική εμπειρία αφού έζησα το 90-94 στην Καστοριά και είδα με τα μάτια μου Αλβανούς να φτάνουν σε χωριά (Διποταμία, Χιονάτο, Κομνηνά, Πολυάνεμος και γενικά χωριά του δήμου Ακριτών) στα σύνορα παράνομα.Αυτά τα οποία διαβάζουμε στο ίντερνετ δεν διαφέρουν από αυτά που είδα εγώ και οι δικοί μου.

      Διαγραφή
    5. @ overlord821

      α) Όπως σωστά γράφει ο Καμίνης, η Βικιπαίδεια δεν είναι αξιόπιστη πηγή, τουλάχιστον στα θέματα αυτά, διότι βασίζεται στα επίσημα στοιχεία, τα οποία, στην περίπτωση των λαθρομεταναστών, δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα, διότι δεν γνωρίζουν πόσοι ακριβώς είναι. Πολλώ μάλλον δε, αν προέρχονται από αλβανικές πηγές, που δίδουν τον αριθμό 480.000 (sic), για τούς εν Ελλάδι (λαθρο)διαβιούντες Αλβανούς. Για άλλα θέματα, κυρίως τεχνικά, η Βικιπαίδεια είναι καλή.

      β) Δεν θα ασχοληθώ ξανά μ' ένα θέμα, για το οποίο έχω γράψει και κατά το παρελθόν(*). Άλλωστε, δεν είναι το θέμα της αναρτήσεως και του σχολίου αυτό και καλό είναι να μην εκτρέπεται η συζήτηση.

      ΥΓ: Το ήμισυ περίπου εκ των (λαθρο)διαβιούντων εν Ελλάδι μεταναστών είναι Αλβανοί. Υπάρχει βιβλιογραφία/αρθρογραφία σοβαρή (π.χ. Γιάννης Κολοβός, Κωνσταντίνος Ρωμανός κ.ά.). Η Βικιπαίδεια είναι εντελώς ακατάλληλη για το θέμα.

      Διαγραφή
    6. Καταρχήν οι "σοβαροί" αρθρογράφοι που αναφέρεις δεν είναι επίσημες πηγές, δηλαδή μπορεί να γράφουν ότι θέλουν και αυτοί.Αντιθέτως στην wiki χρησιμοποιούνται και τέτοιες.Από εκεί και πέρα, συμφωνώ ότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει επακριβώς τους αριθμούς αφού ακόμη και οι επίσημες καταγραφές έχουν κενά όταν μιλάμε για λαθρομετανάστες.
      Πάντως οι αριθμοί ΔΕΝ βγαίνουν όταν γράφεις υπερβολές για τον "μισό πληθυσμό της Αλβανίας στην Ελλάδα" γιατί όπως σου έγραψα ήδη ο πληθυσμός της Αλβανίας το 1990 ήταν 3.3 εκ. (απογραφή πληθυσμού πριν την κατάρρευση-δεν αμφισβητείται).Με δεδομένο ότι και στην Ιταλία πήγαν καταγεγραμμένα πάνω από 800000 Αλβανοί και τον δικό σου υπερβολικό αριθμό του μισού Αλβανικού πληθυσμού (1.65 εκ) στην Ελλάδα. τότε μάλλον η Αλβανία έμεινε με κάτι λιγότερο από 900000 κατοίκους, κάτι που όμως διαψεύδεται από όλες τις απογραφές στην Αλβανία όλα τα επόμενα χρόνια...Για εσένα οι αριθμοί μπορεί να μην λένε κάτι αλλά για εμένα που είναι η δουλειά μου, οι αριθμοί πάντα λένε πολλά...

      ΥΓ Εγώ έμεινα στο γεγονός ότι γράφεις υπερβολές για να τονίσεις κάποιο άλλο θέμα, και μάλιστα χωρίς να στηρίζεις τους αριθμούς που δίνεις...Με άλλα λόγια πυροτεχνήματα...
      Οι αριθμοί της wiki πάνω στο θέμα, βρίσκεται και σε άλλες πηγές πέρα από αυτήν...Φαντάζομαι ότι ούτε εκείνες θα τις θεωρείς "κατάλληλες" γιατί μάλλον δεν συμφωνούν με εσένα...Δεν είναι έτσι όμως τα πράγματα...

      Διαγραφή
    7. Κατ' αρχάς (και όχι ασφαλώς κατ' αρχήν), διάβασες κανέναν απ' αυτούς, ώστε να γνωρίζεις πού βασίζουν τις πηγές των, ή εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια; Τα υπόλοιπα είναι για να "μού την πεις", ανταποδίδοντας κάποιες υποδείξεις, που σού έκανα κατά καιρούς. Καλά κάνεις, αλλά βρες άλλη πηγή, διότι στην Βικικπάιδεια δεν μπορείς να στηριχθείς, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο.

      Περιττό να επανέλθω.

      Διαγραφή
    8. Καταρχήν (γιατί προφανώς έτσι μου αρέσει αν και θα μπορούσα και εγώ να σου κάνω παρατηρήσεις σχετικά με την ορθογραφία σου μόλις προχτές - όταν ξεκινά κανείς να κάνει παρατηρήσεις σε ορθογραφία/σύνταξη σημαίνει ότι για κάποιον λόγο στριμώχνεται) έκανα τον κόπο να διαβάσω τον Κολοβό.Συγκεχυμένες πληροφορίες που δεν καταλήγουν πουθενά.Μήπως εσύ κάθισες να διαβάσεις όλες τις πληροφορίες από τις παραθέσεις της wiki ή κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια;;;
      Τα υπόλοιπα που σου λέω είναι ότι απλά παπαρολογείς σε μερικά θέματα (θέλοντας να δείξεις τι άραγε;Ότι οι Αλβανοί θα την πατήσουν από κάποιον κάποια στιγμή;;;Και τι σχέση έχει αυτό με τις τερατολογίες που γράφεις για τους Αλβανούς λαθρομετανάστες;)

      Για αυτό λοιπόν επειδή ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ να κρίνεις την κάθε πηγή καθότι δεν έχεις το αλάθητο του Πάπα, σταμάτα να τερατολογείς και αν μπορείς στήριξε την άποψη σου καθότι σου έγραψα ήδη ότι τα μαθηματικά σε διαψεύδουν...Ένα απλό άθροισμα αριθμών είναι...Αν δεν μπορείς να το κάνεις, τότε μην ασχολείσαι...

      Περιττό να επανέλθεις γιατί δεν έχεις κάτι να πεις παραπάνω όταν δεν έχεις επιχειρήματα ή στοιχεία...
      Αλλά θα σε βοηθήσω...Υπάρχουν και άλλες πηγές:
      http://www.albaniandiaspora.com/2010/02/albanian-diaspora.html

      Αλλά ξέρω...Ούτε αυτή είναι "κατάλληλη" πηγή....Λοιπόν αγαπητέ όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, λέει μία σοφή Ελληνική παροιμία...

      Διαγραφή
    9. Σπεύδε βραδέως, διότι δεν γνωρίζεις το θέμα της λαθρομετανάστευσης, με το οποίο εγώ ασχολούμαι περίριπου 15 χρόνια. "Αλλά θα σε βοηθήσω...", "Αλλά ξέρω..."... Αν είσαι τόσο προπέτης, μάλλον δεν μπορείς να κάνεις σοβαρό διάλογο. Βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα για τις πηγές αρθρογράφων και συγγραφέων, που μέχρι χθες δεν γνώριζες καν και των οποίων δεν έχεις τίποτε διαβάσει.

      Διάβασες τι γράφει το αλβανικό site, που μού παρέθεσες;

      Για την Ελλάδα: "It is claimed that albanians make up 10% of the whole Greece population. It means there are more than a million albanians in Greece." Και αυτό το 2001, δηλαδή 14 χρόνια πριν! Και τότε, το 2001, βεβαίως οι Αλβανοί αποτελούσαν 65-70% του συνόλου των λαθρομεταναστών, διότι οι τελευταίοι δεν ήσαν περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο.

      Σού διαφεύγει, βλέπεις, μία σημαντική "λεπτομέρεια". Το 2001, δεν είχε αρχίσει ακόμη το δεύτερο κύμα των λαθρομεταναστών από Ασία (κυρίως) και Αφρική (δευτερευόντως), το οποίο εκτίναξε τον υπερδιπλάσιο το σύνολο των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ΕΥΠ, την κατά τεκμήριο αρμοδία για το θέμα, το 2007, όπως σού έγραψα παραπάνω, αλλά προφανώς και ως συνήθως δεν μπήκες τον κόπο να διαβάσεις, το σύνολο των λαθρομεταναστών εκτιμάτο σε σε περίπου 2,5 εκατομμύρια -οκτώ χρόνια πριν!- κι έκτοτε προφανώς έχουν αυξηθεί κατά πολύ.

      Οι εξ Αλβανίας και άλλων πρώην ανατολικών χωρών, που ανήκουν στο πρώτο κύμα των λαθρομεταναστών (~ 1990-2003), δεν αυξήθηκαν σημαντικά, παρά μόνον περισσότερι λόγω γεννήσεων. Έτσι σήμερα ο αριθμός των Αλβανών λαθρομεταναστών υπολογίζεται σε περίπου 1.300.000, δηλαδή το 13% του πληθυσμού της Ελλάδος, το 30-35% τού συνόλου των λαθρομεταναστών και το 44% του συνολικού πληθυσμού της Αλβανίας (2,893,005). Eγώ έγραψα περίπου ο μισός. Πού είναι το πρόβλημά σου και άνοιξες ολόκληρο θέμα;

      Τέλος, στο ΓΛΩΣΣΙΚΟ και όχι ασφαλώς ορογραφικό/συντακτικό σου λάθος. Διαμαρτύρεσαι διότι, όπως φαίνεται δεν κατάλαβες την υπόδειξη.

      Κατ' αρχήν (καταρχήν) σημαίνει σύμφωνα με κάποια αρχή. Π.χ., ο ΠτΔ είναι καταρχήν η κεφαλή του ελληνικού κράτους.

      Κατ' αρχάς (καταρχάς) σημαίνει "πρώτα απ' όλα", "εν πρώτοις", αυτό που ήθελες να γράψεις. Όλοι κάνομε λάθη κι εγώ προσωπικά χαίρομαι να με διορθώνουν. Μόνον άτομα κομπλεξικά δυσαρεστούνται από κάτι τέτοιο.

      Διαγραφή
  2. @ overlord821.27/05 - 11:02.
    Δηλαδη αμφισβητείται το γεγονος ενεκα ανακριβούς αριθμου Αλβανων λαθρομεταναστών ;.Μην μου το κανεις εσυ αυτό.
    Πιασατε διαφωνιες που είναι εντελως εξω από το θεμα.
    Για να το απαλυνω θα σου πω μια ιστορια.Καποτε μπηκε σε μια βαρκα ενας καθηγητης Πανεπιστημιου για να τον παει ενας ψαρας μια βολτα.Στην διαρκεια της βαρκάδας ο καιρος αρχισε να χαλαει απότομα και σε λιγο επιασε μια μεγαλη φουρτουνα.
    Βλέποντας ο ψαρας τι θα γινει,αρπαζει ένα σωσιβιο και φωναζει του καθηγητη : Βαλε ρε γρηγορα το σωσιβιο.Αυτος όμως δεν εκανε καμμια κινηση,σε λιγο η βαρκα ηταν ετοιμη να τουμπαρει και ο ψαρας φορωντας το δικο του σωσιβιο επεσε στην θαλασσα φωναζωντας του καθηγητη γιατι δεν βαζει το σωσιβιο για να σωθει.
    Τοτε ο καθηγητης του απαντα : Δεν νομιζα ότι το ελεγες σε εμενα γιατι δεν με λενε -ΡΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αμφισβητείτε πραγματικά κανένα γεγονός.Φυσικά και οι Αλβανοί είναι οι νέοι παπάρες των Βαλκανίων όπου μάλλον δεν έπαθαν αρκετά με τις βαλκανικές διαμάχες και ψάχνονται να την πάθουν τώρα.Είναι περιτριγυρισμένοι από άλλα κράτη με τα οποία έχουν ψυχρές έως εχθρικές σχέσεις και το ξέρουν ότι δεν μπορούν να τους νικήσουν όλους.Και το θέμα είναι ότι ακόμη και οι ΗΠΑ στις οποίες πιστεύουν τόσο, δεν έχουν σκοπό να διαρρήξουν τις σχέσεις τους με τις μισές χώρες της Βαλκανικής και κυρίως με την Ελλάδα, για τα μάτια της Αλβανίας...Έχουν πάντα επίγνωση του ποιος είναι ποιος σημαντικός ως σύμμαχος και μας το έχουν δείξει στην διαμάχη μας με την Τουρκία.
      Από εκεί και πέρα επειδή ως βιοπορισμό κάνω data analysis and processing οι αριθμοί με γοητεύουν περισσότερο από τον μέσο άνθρωπο.Τα δε στατιστικά στοιχεία αποτελούν ένα είδος ιερότητας για εμένα.Αυτό σημαίνει ότι όταν βλέπω νούμερα σχεδόν αυτόματα σκέφτομαι πως μπορούν να αναλυθούν και τι σημαίνουν.Και όταν βλέπω υπερβολές στα νούμερα, τις καταλαβαίνω...
      Τέλος πάντων, όπως έγραψα και πριν 700000 άνθρωποι είναι μεγάλο ποσοστό για την Ελλάδα (7% περίπου των τότε περίπου 10 εκ το 1990) και μάλιστα από μία συγκεκριμένη εθνικότητα (αν εξαιρέσουμε τους Έλληνες της βορείου Ηπείρου) από μία γειτονική χώρα η οποία είχε εχθρικές σχέσεις με την Ελλάδα.Αυτά ήταν μεγάλα λάθη για την Ελλάδα, πέρα του ότι δεν ήταν προετοιμασμένη για τόσους λαθρομετανάστες από οικονομικής άποψης.
      Αλλά το να λες ότι ήρθε στην Ελλάδα ο μισός πληθυσμός της Αλβανίας και να βλέπεις και πόσοι ΕΠΙΣΗΜΑ (800000) πήγαν στην Ιταλία (ανεπίσημα περισσότεροι), για να δηλώσεις το ΚΑΘΑΡΟ ΑΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ, ε για εμένα είναι τερατολογία...Δεν βγαίνουν τα αθροίσματα του πληθυσμού της Αλβανίας...
      Η χώρα μας δεν χρειάζεται εντυπωσιασμούς για βρει το δίκιο της.Σοβαρό σχέδιο χρειάζεται...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.