25/5/15

Η ΕΕ πρέπει να αλλάξει, δείτε Ελλάδα, Ισπανία, Πολωνία, λέει ο Ματέο Ρέντσι

Η ΕΕ πρέπει να αλλάξει, δείτε Ελλάδα, Ισπανία, Πολωνία, λέει ο Ματέο Ρέντσι
Στις ισπανικές και τις πολωνικές εκλογές, αλλά και στην πολιτική και οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αναφέρθηκε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.
«Ο άνεμος της Ελλάδας, ο άνεμος της Ισπανίας και ο άνεμος της Πολωνίας δεν φυσούν προς την ίδια κατεύθυνση. Φυσούν, αντιθέτως, προς αντίθετες κατευθύνσεις, αλλά όλοι αυτοί οι άνεμοι δείχνουν ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει και εγώ ελπίζω η Ιταλία να φέρει, να στηρίξει δυνατά την φωνή αυτή, υπέρ της αλλαγής της Ευρώπης τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, μιλώντας στην τοπική τηλεόραση της Τοσκάνης Rtv 38.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Κυριακή 23 εκατομμύρια Ιταλοί θα κληθούν στις κάλπες για την ανανέωση επτά περιφερειακών συμβουλίων και πάνω από 700 δήμων της χώρας. Ο Ματέο Ρέντσι έχει δηλώσει βέβαιος ότι το κόμμα του, οι «Δημοκρατικοί», θα καταφέρουν να υπερισχύσουν των κυρίων αντιπάλων τους, του κινήματος Πέντε Αστέρων, της Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι (η οποία συνεχίζει να σημειώνει πτώση) και της Λέγκα του Βορρά.

Ο γραμματέας της Λέγκα του Βορρά Ματέο Σαλβίνι υποστήριξε από την πλευρά του ότι «η περίπτωση της Ελλάδας αποδεικνύει ότι η υιοθέτηση του ίδιου, ενιαίου νομίσματος για 19 χώρες είναι βλακώδης ιδέα και ότι το ευρώ πρόκειται οπωσδήποτε να καταρρεύσει».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.