1/5/15

Ανάγκη για κυβέρνηση εθνικής ενότητας

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ε. ΔΟΥΔΟΥΜΗΣ Γεώργιος Ε. Δουδούμης
Παρά το γεγονός ότι μπήκαμε για τα καλά στην άνοιξη του 2015 και μεγάλα τμήματα της ακόμη ωραίας Αθήνας μας είναι μεθυσμένα από τις ευωδιές των ανθών των νεραντζιών, μόνο ανάλαφρη και ανέμελη δεν είναι η ατμόσφαιρα απ’ άκρο σε άκρο της Ελλάδος.
Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου έδωσαν στον νέο κυβερνητικό συνασπισμό τη δυνατότητα ανασυγκρότησης και ανανέωσης των εθνικών προσπαθειών, ώστε μέσα από ένα πιο φιλολαϊκό σκεπτικό και μια πιο αποφασισμένη παρουσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να έδιωχνε την ψυχολογία της μιζέριας και της κατάθλιψης και φυσικά να έφερνε και τα ανάλογα θετικά αποτελέσματα, έστω και σε επίπεδο προοπτικών.

Δυστυχώς, παρά την ιδιαίτερα μεγάλη λαϊκή στήριξη που κέρδισε τις πρώτες εβδομάδες η κυβέρνηση, λόγω των προθέσεων που εκδήλωσε –και μάλιστα με ύφος έντονο και πειστικό– η πραγματικότητα θόλωσε γρήγορα την εικόνα του σχηματισμένου ονείρου. Ήδη ο αριθμός των μελών της νέας κυβέρνησης έσπειρε τις πρώτες αμφιβολίες, εφόσον για άλλη μια φορά το υποσχεθέν μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα ξεπέρασε τα σαράντα άτομα. Λογικό ήταν, ένα κόμμα που ξεπετάχτηκε από το σχεδόν τίποτε στα ύψη της κυβερνητικής εξουσίας να παρουσίαζε πολλά περισσότερα από τις συνηθισμένες «παιδικές ασθένειες».

Συνέχεια στο Pontos News

3 σχόλια:

  1. εγώ αν ήμουν στο κοινοβούλιο θα είχα παραιτηθεί .... και αυτό γιατί δεν θα μπορούσα να αντέξω δίπλα στα σκουπίδια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κλέφτες, απατεώνες, επιστήμονες, ολιγάρχες, παλιά κόμματα, νέα κόμμάτα, κατσιαπλιάδες και έντιμοι, ουλ αντάμα για την πατρίδα, όλοι δικοί μας είμαστε και ο παραλογισμός έφτασε στο έσχατο σημείο ώστε να προσδοκά κανείς την σωτηρία μιας χώρας χωρίς να λειτουργεί η δικαιοσύνη, χωρίς να ανακουφίζεται το κοινό περί δικαίου αίσθημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Why they cannot help the existing government? The unity they are calling upon means jobs to their own unemployed useless they never stop producing

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.