5/5/15

Συνέχεια στα περί μεταφοράς χρημάτων αναπλ. υπουργού στο εξωτερικό δίνει η «Μακεδονία»


REUTERS/YVES HERMAN
Συνέχεια στα περί μεταφοράς χρημάτων μέλους της κυβέρνησης στο εξωτερικό δίνει με σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Μακεδονία», μετά το χθεσινό σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη».
Συγκεκριμένα, η «Θεσσαλονίκη» ανέφερε ότι από τραπεζικό λογαριασμό μέλους της κυβέρνησης μεταφέρθηκε σε πιστωτικό ίδρυμα του εξωτερικού, ποσόν περίπου 80.000 ευρώ, κατά την περίοδο μετά την ορκωμοσία του.
Σήμερα, η «Μακεδονία» γράφει ότι χθες, λίγες ώρες πριν πηγή του Μεγάρου Μαξίμου καλέσει την εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» να δημοσιοποιήσει συγκεκριμένα στοιχεία, το εν λόγω κυβερνητικό στέλεχος, σε συνομιλία που είχε με τη «Μ», αφού διέψευσε το δημοσίευμα της «Θεσσαλονίκης», απαγόρευσε ρητά να δημοσιοποιηθεί το όνομά του απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα στραφεί δικαστικά εναντίον της.
Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα «Μακεδονία», το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι σε διάστημα πριν να μπει στην κυβέρνηση προέβη σε μεταφορά χρημάτων προς το εξωτερικό, χωρίς όμως να δώσει περισσότερα στοιχεία.
Στο ερώτημα εάν «υπάρχει κάποια ανάλογη τραπεζική συναλλαγή που να αφορά κάποιο άλλο ποσόν, σε διαφορετικό χρόνο» ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε ότι αυτό είναι μια άλλη υπόθεση και δεν εχει σχέση με την περίοδο κατά την οποία βρίσκεται στην κυβέρνηση. Επισήμανε μάλιστα ότι δούλευε στο Βέλγιο από το 1992.
Στην επισήμανση της «Μακεδονίας» ότι το ερώτημα δεν αφορά χρήματα που αποκτήθηκαν κατά το μακρινό παρελθόν από δραστηριότητα στο εξωτερικό, αλλά πρόσφατη μεταφορά χρημάτων, το κυβερνητικό στέλεχος απάντησε ότι και η σύζυγός του κινεί χρήματα και ούτε ξέρει τι κάνει και η σύζυγός του.
Σύμφωνα πάντα με το σημερινό δημοσίευμα, ο αναπληρωτής υπουργός, ερωτηθείς αν μπορεί να έχει γίνει μεταφορά άλλου ποσού προς άλλες τράπεζες του εξωτερικου, απάντησε ότι αυτό «το έχει κάνει ο μισός πλανήτης, αλλά όχι σε περίοδο που είμαι μέσα στην κυβέρνηση».
Ανέφερε επίσης ότι η κόρη του θα σπουδάσει στο εξωτερικό και «είναι εύλογο ότι κάποια χρήματα θα χρειαστεί για να κάνει αυτές τις σπουδές της».
Η «Μακεδονία» επισημαίνει ότι εξακολουθεί να δεσμεύεται από το τραπεζικό απόρρητο από το οποίο, όπως τονίζει, δεν την απελευθέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός προκειμένου να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία.
Όπως υποστηρίζει, τα στοιχεία που έδωσε η ίδια στη δημοσιότητα, είναι υπέρ αρκετά για να ερευνηθεί η εν λόγω καταγγελία και καλεί το Μέγαρο Μαξίμου, εάν πράγματι το επιθυμεί να ελέγξει όλες τις τραπεζικές κινήσεις από την Ελλάδα προς το εξωτερικό του συγκεκριμένου κυβερνητικού στελέχους, καθώς και των συγγενικών προσώπων του.
Ναυτεμπορική

3 σχόλια:

  1. Η πολιτικη εξουσια στο πιο αισχρο και υποκριτικο της προσωπο.Αφου απαγορευει λογω προσωπικων δεδομενων και μη δικαστικης καταδίκης να δημοσιοποιηθεί το ονομα του φερομενου ως ενοχου από την άλλη επιτίθεται στην εφημεριδα εγκαλωντας την και απειλωντας την να δημοσιευσει το ονομα αλλοιως είναι συκοφάντης.Μονα-ζυγα δικα τους.
    Αντι να βγουν στον ηλιο και να αποδειξουν ότι είναι αθωοι,κρυβονται πισω από φτηνα και τιποτένια προσκομματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "...η σύζυγός του κινεί χρήματα..."

    Απο την εποχή των ψευτο-αριστερών Πασόκων που αλληλοαποκαλούνταν "σύντροφοι" , ΕΝΑΝ "Αριστερό" δεν άκουσα να παντρευτεί μιά απλή φτωχή κοπέλα! Ολοι (κατα σύμπτωση βέβαια) παντρεύονταν με κυριλέ πλούσιες!

    Εμπρός της γής οι κολασμένοι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όσοι από τούς συντρόφους(*) ήσαν παντρεμένοι με απλές, φτωχές κοπέλες, τις παράτησαν και βρήκαν μικρές και πεταχτές. Από την κεφαλή βρωμά το ψάρι.

      (*) σύντροφος σημαίνει κυριολεκτικά αυτός με τον οποίο κάποιος συντρώγει (συν+τροφή), ο ομοτράπεζος. Σωστή, λοιπόν, η προσφώνηση. Μαζί τα έτρωγαν, έστω και ανισομερώς.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.