3/5/15

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΦΗΜΩΝ ΥΠΟΙΚ: Δεν παραιτείται ο Γιάνης Βαρουφάκης

ΥΠΟΙΚ: Δεν παραιτείται ο Γιάνης Βαρουφάκης
«Ουδέποτε ετέθη θέμα παραίτησης του υπουργού Οικονομικών Γιανη Βαρουφάκη αμέσως μετά την επιστροφή του από το Eurogroup στη Ρίγα.
Για μια ακόμη φορά μεταδίδονται και δημοσιεύονται ανακρίβειες που στόχο έχουν να υπονομεύσουν την κυβέρνηση και να εισάγουν ρήγματα στο εσωτερικό της, σε μία κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης».

Με τον τρόπο αυτό απαντά το υπουργείο Οικονομικών στα σενάρια περί παραίτησης του Γ. Βαρουφάκη, μετά το ναυάγιο στο Eurogroup αλλά και τον ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφημερίδα Καθημερινή γράφει ότι ο υπουργός Οικονομικών επισκέφθηκε τον κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου προκείμενου να τον ενημερώσει, αλλά και να τον διευκολύνει με κάθε τρόπο στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης.

Κυβερνητικές πηγές, ανάφεραν μιλώντας στην Καθημερινή, ότι ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα της παραίτησης, καθώς αυτό θα φάνταζε ως άτακτη υποχώρηση.

Πάντως, η κίνηση αυτή του Γιάνη Βαρουφάκη διευκόλυνε τον Αλέξη Τσίπρα καθώς άρχισε την αναδόμηση της διαπραγματευτικής ομάδας.

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή ο κ. Βαρουφάκης στην ενημέρωση που έκανε για το Eurogroup της Ρήγας στον πρωθυπουργό, αμέσως μόλις επέστρεψε στην Αθήνα, του είπε πως ένας έντιμος συμβιβασμός είναι αδύνατος στο πλαίσιο του Eurogroup, και ότι έπρεπε να βρεθεί τρόπος να προηγηθεί πολιτική λύση που να επιβληθεί στο Eurogroup κατά κάποιο τρόπο.

Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει ότι ετέθη θέμα παραίτησης του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη αμέσως μετά την επιστροφή του από το Eurogroup στη Ρίγα.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι “για μία ακόμη φορά, μεταδίδονται και δημοσιεύονται ανακρίβειες που στόχο έχουν να υπονομεύσουν την κυβέρνηση και να εισάγουν ρήγματα στο εσωτερικό της, σε μια κρίσιμη φάση τη διαπραγμάτευσης¨.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.