29/5/15

Το Ίδρυμα Ωνάση αναλαμβάνει το κόστος των μαθητικών ολυμπιάδων

Το υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του είχε δηλώσει οτι αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα
Αθήνα 
Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, ανακοίνωσε ότι το ίδρυμα αναλαμβάνει εξολοκλήρου το κόστος όλων των μαθητικών ολυμπιάδων αυτής της χρονιάς.
Μιλώντας στον Real Fm 97,8, ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι το Ίδρυμα Ωνάση έθεσε εαυτόν στη διάθεση του υπουργείου Παιδείας, ώστε να αναλάβει και να καλύψει εξολοκλήρου τις δαπάνες συμμετοχής των ελληνικών ομάδων για το 2015.

Για το σκοπό αυτό υπήρξε επικοινωνία του προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση με τον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδη Μπαλτά.

Το κόστος υπολογίζεται στα 50.000 ευρώ.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου με σχετικό έγγραφό του τους είχε ενημερώσει ότι: «Aδυνατεί να καλύψει δαπάνες μετάβασης ή συμμετοχής σε Διεθνείς ή Βαλκανικές Ολυμπιάδες, λόγω περικοπών συνεπεία της δημοσιονομικής συγκυρίας». Το υπουργείο είχε διευκρινίσει ότι θα υποστηρίξει κάθε αίτημα χορηγίας τους από τρίτους, καθώς αυτό δεν μπορεί πλέον να τους στηρίξει.

Η Μαθηματική Εταιρεία προγραμματίζει να λάβει μέρος στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, που φέτος διεξάγεται στην Ταϊλάνδη, στο διάστημα 4-16 Ιουλίου με κόστος αποστολής περίπου 9.000 ευρώ. Στη διοργάνωση συμμετέχουν 111 χώρες, εκ των οποίων αρκετές είναι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από την Ελλάδα.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.