7/5/15

Ερντογάν και Ακιντζί κάλεσαν Ελλάδα και Κύπρο «να συνεργαστούν για λύση»

Σε βηματισμούς Άγκυρας 
Λευκωσία: Καμία διαφορά δεν άφησαν να φανεί δημοσίως, Ερντογάν και Ακιντζί, οι οποίοι παρουσιάστηκαν με «κοινή γλώσσα» και με στόχο να εκθέσουν την ελληνική πλευρά, την οποία κάλεσαν να συνεργασθεί για λύση.
Ο Μουσταφά Ακιντζί πραγματοποίησε χθες επίσκεψη στην Άγκυρα, την πρώτη του μετά τις ψευδοεκλογές και είχε σειρά επαφών. Η σημαντικότερη συνάντηση ήταν, εκ των πραγμάτων, με τον Πρόεδρο Ερντογάν ενώ το έδαφος προετοίμασαν ο Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου και ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τα μηνύματα που έστειλαν Ερντογάν και Ακιντζί, μετά τις συνομιλίες που είχαν, κωδικοποιούνται ως εξής: Πρώτο, υποστηρίζουν τη διαδικασία, θέλουν γρήγορα βήματα, ει δυνατόν και επίτευξη συμφωνίας εντός του 2015, στη βάση της κοινής διακήρυξης της 11ης Φεβρουαρίου 2014. Δεύτερο, θεωρώντας ότι αυτοί πράττουν ό,τι είναι δυνατό για τη λύση, κάλεσαν τις κυβερνήσεις Ελλάδος και Κύπρου να τους… ακολουθήσουν.
Κατά τις επαφές Ακιντζί στην Άγκυρα μελετήθηκε ο οδικός χάρτης και τα επόμενα βήματα της τουρκικής πλευράς ενόψει της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.
Στο μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία, διάρκειας 24 λεπτών, είχαν χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Ο Αμερικανός αξιωματούχος παρουσιάσθηκε έτοιμος να βοηθήσει τόσο στις συνομιλίες για το Κυπριακό όσο και στα ΜΟΕ, εάν και εφόσον του ζητηθεί. Φιλελεύθερος

1 σχόλιο:

  1. Δεν διευκρινιζουν οι μογγολοι αν μας θελουν μπανιαρισμένους και αρωματισμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.