13/5/15

Περί Ευάγγελου Βενιζέλου και εικονικής πραγματικότητας

του Σάββα Καλεντερίδη
Η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιπέσει σταδιακά η πατρίδα μας, μετά την -εξ αντικειμένου- εγκληματική υπαγωγή της στο ΔΝΤ και το μηχανισμό ελέγχου που δημιουργήθηκε από τους δανειστές, γνωστή ως Τρόικα, έδωσε τη δυνατότητα σε άτομα και οργανωμένες ομάδες και κόμματα να αναδείξουν τα πιο ανεύθυνα και λαϊκιστικά τους έντστικτα, που είχαν ως στόχο όχι να βοηθήσουν την πατρίδα να ξεφύγει από τη μέγγενη των δανειστών, αλλά να δημιουργήσουν κατάλληλες συνθήκες, που θα άνοιγαν το δρόμο προς την εξουσία στους λαϊκιστές και τους οπορτουνιστές.
Για να δημιουργηθούν αυτές οι κατάλληλες συνθήκες, και πάλι άτομα, ομάδες και κόμματα δημιούργησαν μύθους και εικονικές πραγματικότητες, που είχαν ως στόχο να πλήξουν πρόσωπα και πολιτικούς, εκτοξεύοντας επί δικαίων και αδίκων κατηγορίες, που έφθαναν όχι μόνο σε ψεκασμούς αλλά ακόμα και σε... κουνούπια που έφεραν μικροκάμερες, για να προωθηθούν τα σχέδια των δανειστών, εις βάρος πάντα της Ελλάδος.
Αυτή η δημιουργία της εικονικής πραγματικότητας, τώρα που οι δυνάμεις αυτές έχουν αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας, προς μεγάλη τέρψη και ανακούφιση των δανειστών, τείνει να εξελιχθεί σε επιστήμη, βοηθούντων πάντα των "ημετέρων δημοσιογράφων", οι οποίοι αντί να έχουν ως αποστολή την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών, λειτουργούν ως εγκάθετοι του κόμματος και της κυβέρνησης, εκτελώντας ενίοτε και συμβόλαια, όπως είδαμε στην περίπτωση της Βάλιας Παναγιωτίδου και εσχάτως του Γιάννη Στουρνάρα!
Μάλιστα, όταν "εκτελούν" δια του τύπου τα πρόσωπα που ενοχλούν το κόμμα και την κυβέρνηση, ο φανατισμός και η στυγνότητά τους είναι τέτοια, που ο ιστορικός του μέλλοντος θα τους κατατάξει δίπλα στα όργανα εκείνα που κατασκεύαζαν ενόχους και εσωτερικούς εχθρούς επί σταλινικού καθεστώτος, για να ακολουθήσουν τα στημένα δικαστήρια και τα γκουλάγκ, για τα οποία βέβαια, οι παλαιότεροι δημοσιογράφοι αλλά και στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης δεν γνώριζαν τίποτα...
Ένα από τα πρόσωπα που έχουν λοιδωρηθεί από τους "εκτελεστές" των κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση, είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μέσω της συγκεκριμένης προπαγάνδας έχει καταστεί το πιο μισητό πρόσωπο στην Ελληνική κοινωνία.
Φυσικά οι προπαγανδιστές έχουν εκμεταλλευτεί και τα λάθη που έχει διαπράξει ο συγκεκριμένος πολιτικός, που δεν είναι και λίγα. Ειδικά ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, έδειξε αλαζονεία και είχε τέτοια συμπεριφορά, που "όπλισε" τα χέρια των επικριτών του, ενώ απομάκρυνε από κοντά του ακόμα και πολλούς θαυμαστές και υποστηρικτές του.
Να σημειώσουμε ότι ο γράφων δεν είχε ποτέ καμία σχέση με τον περί ού ο λόγος και το κείμενο δεν αποσκοπεί ούτε στην αποκατάσταση ούτε στην αγιοποίησή του.
Όμως, σε κάθε περίπτωση, εκτιμούμε ότι η προπαγάνδα των νεοσταλινικών και των λαϊκιστών, έχει δημιουργήσει μια εικόνα, που δεν συνάδει με την πραγματικότητα. Για να είμαστε πιο ακριβείς, έχει δημιουργηθεί και εικονική πραγματικότητα γύρω από το πρόσωπο, τον πολιτικό λόγο αλλά και τον πολιτικό βίο του Βενιζέλου, που θα πρέπει να μας προβληματίσει, γιατί αν συμβαίνει το ίδιο και στα υπόλοιπα ζητήματα του πολιτικού μας βίου, τότε έχουμε σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας, ενώ είναι εξαιρετικά πιθανόν και οι πραγματικοί κίνδυνοι που συσσωρεύονται πάνω από την πατρίδα, να είναι μεγαλύτεροι από  όσο αντιλαμβανόμαστε, ακριβώς γιατί ζούμε στην εικονική πραγματικότητα που δημιουργούν οι εντεταλμένοι κονδυλοφόροι!
Τέλος, επειδή είναι καλύτερο να θέσουμε οι ίδιοι τον δάκτυλο επί των τύπων των ήλων, ιδιαίτερα οι αναγνώστες που ιστολογίου μας, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων καθυβρίζουν τον Βενιζέλο,
παραθέτουμε την συνέντευξη που παραχώρησε ο Βενιζέλος στον Νίκο Χατζηνικολάου, και αναμένουμε την κριτική όλων σε αυτά που βλέπουν και όχι σε αυτά που του "πασσάρει" το κύκλωμα των εντεταλμένων και των νεοσταλινικών δημοσιογράφων, που απέκτησαν πλέον και νέο βήμα και εννοούμε την ΕΡΤ, όπου επικρατεί κυριολεκτικά... μονοκαλλιέργεια απόψεων!!!
Καλή τηλεθέαση, με ψυχραιμία και πάνω απ' όλα αίσθημα δικαιοσύνης...

49 σχόλια:

  1. Επειδή, πρόκειται περί video διαρκείας 2 ωρών και 14΄ λεπτών .
    Επειδή, έχουμε ικανά δείγματα (και δήγματα) γραφής και λόγου τού τε Bennietto και τού Χατζηνίκου, ώστε να χρειάζεται να αναζητήσουμε τεράστια και δυσεύρετα αποθέματα υπομονής και καρτερίας για να τούς ξανακούσουμε.
    Επειδή, το αδίκημα τού Bennietto είναι η εσκεμμένη μεθόδευση οιονεί νομιμοποίησης μιάς απόλυτα αντισυνταγματικής τρίπλας (εισαγωγή νομοθεσίας με ανάθεση εξουσιών σε όργανα έξω από τις Συνταγματικά συντεταγμένες εξουσίες τού Πολιτεύματος με ψήφους ολιγότερες των 180, η οποία άπαξ και έγινε, ισσυναμεί πλέον με "διακόρευση" τού συστήματος, ώστε εξαιρετικά μειωμένης σημασίας οι συζητήσεις για τις επόμενες "διεσδύσεις", αφού η διακόρευση άπαξ μόνο συμβαίνει και μετά "ο δρόμος είναι ανοιχτός") .
    Επειδή, το κατ' εμέ, αυτή η πράξη έγινε κατά την αβίαστη, ελεύθερη και έλλογη επιλογή τού τε "συνταγματολόγου" Bennieto και τού πρωθυπουργού του Jeffrey GAP, προς εξυπηρέτηση ιδίων σκοπών (πιθανόν και συμφερόντων ξένων) και δεν είναι δεκτική μειωμένου καταλογισμού και ουδεμία χωρεί δικαιολογία στο νομικό και πολιτικό επίπεδο (ίσως μόνον η ψυχανάλυση μπορεί να δώσει εξηγήσεις).
    Επειδή, παπάς δεν είμαι για να αναζητήσει συγγνωστά κίνητρα μέσα στους καταρράχτες δικαιολογιών, με τις οποίες "εξ ορισμού" μάς περιλούζει ο Bennietto.
    Επειδή, παγίως σέβομαι , εκτιμώ και υπολήπτομαι το site-blog σας,
    ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
    Δεν θα χαραμίσω το χρόνο μου για ν' ακούσω τις αερομπουρδολογίες τού εξυπνάκια (πιστοποιημένης ιδιοτέλειας) αμοραλιστή πολιτευτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίτωνα
      κανείς δεν σε υποχρεώνει.
      Μπορείς να συνεχίσεις να πιστεύεις αυτά που λες.
      Μόνο όταν έλθει η ώρα και γίνεις και συ θύμα των εκτελεστών συμβολαίων, των "δημοσιογράφων" εννοώ, που εύχομαι να μην γίνει αυτό, θα καταλάβεις το νόημα του άρθρου.
      Σου μιλώ εκ πείρας...
      Κατά τ' άλλα, μείνε στον κόσμο σου και την πραγματικότητά σου...

      Διαγραφή
    2. Σάββα δεν αμφιβάλλω για τις πρακτικές των "δημοσιογράφων", ούτε υποτιμώ τις επισημάνσεις σου. Απλά το δικό μου "αίσθημα δικαιοσύνης" με οδήγησε σ' αυτήν την "απόφαση" . Αλλά μιάς και παραδέχομαι ότι η φράση μου στο τέλος "αερομπουρδολογίες τού εξυπνάκια (πιστοποιημένης ιδιοτέλειας) αμοραλιστή πολιτευτή" υποδηλώνει προκατάληψη, την διαγράφω με την παρούσα απάντηση.
      Κατά τα λοιπά, καλές συνέχειες σε όλα.

      Διαγραφή
  2. Κύριε Καλεντερίδη καλημέρα,

    Μάλλον έχετε βαλθεί να μας διώξετε από το ιστολογιό σας. Δεν εξηγείται αλλιώς.

    Γνωρίζουμε τον κ. Βενιζέλο αρκετά χρόνια. Δεν περιμένουμε να τον μάθουμε από μία συνέντευξη στον Χατζηνικολάου. Και σίγουρα θυμόμαστε τις αγιοποιητικές προσπαθεις των ανθρωπων του δημοσιογραφικού παρακράτους που προσπάθησαν να μας τον επιβάλουν ως αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και αργότερα ως Πρωθυπουργό, για να τον "λυπηθούμε" τωρα ως στοχοποιημένο.

    Ως εκεί καλά. Δεν έχουμε μνημη χρυσόψαρου.

    Αλλά, ότι θα σπεύδατε να υπερασπιστείτε έναν τέτοιο βιαστή της νοημοσύνης και της αισθητικής μας, δεν το περίμενα. Μιλάμε για τον άνθρωπο (ένα από τα πολλά παραδείγματα) που με χυδαία χαράτσια διέλυσε την αξια της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας, και μας έλεγε (νομίζοντας πως απευθύνεται σε ιθαγενείς του 18ου αιώνα) πως "πρόκειται για ένα μικρό ασφάλιστρο για να διατηρηθεί η αξία της ακίνητης περιουσίας". Ναι!

    Περισσότερο όμως, πρόκειται για τον ΥπΕξ που έκανε ρηματική διακοίνωση στην Κυπριακή Δημοκρατία για την ερώτηση μίας ευρωβουλευτού, την ωρα που κάποια (από τις πολλές) τουρκική κορβέτα χαιρετούσε τους λουομένους στη Ραφήνα. Την προηγούμενη ρηματική διακοίνωση την είχε κάνει η χούντα του Ιωαννίδη. Πρόκειται επίσης για τον ΥπΕξ που συναίνεσε να ανοιξει ο δρόμος της Αλβανίας προς την ΕΕ χωρίς να διευθετηθεί το θέμα της ΑΟΖ, των Τσάμηδων, κτλ.

    Αυτον σπεύδετε να υπερασπιστείτε. Μάλιστα.

    Στους αναγνώστες του ιστολογίου που θα δουν την εκπομπή, ναι, καλη τηλεθέαση και μπραβο στο κουράγιο σας.

    Σε εσάς, εύγε. και εις ανώτερα, απο καρδιάς. Δεν βρίσκω εξηγηση στον εμπαιγμό που μας επιφυλλάσσετε τον τελευταίο καιρό, εσείς κάτι παραπάνω θα γνωρίζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Stan de Finetti
      αν δεν έγινα κατανοητός να γίνω τώρα.
      Το θέμα δεν είναι ο Βενιζέλος, αλλά η προπαγάνδα ποτ στρεβλώνει την πραγματική εικόνα προσώπων και καταστάσεων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται εικονική πραγματικότητα.
      Όσο για την άθλια συμπεριφορά Βενιζέλου στη Θεοχάρους, είμαι από εκείνους που τη στηλίτευσα δημοσίως και επωνύμως τότε, πράγμα για το οποίο με ευχαρίστησε η Ελένη Θεοχάρους στο πρόσφατο ταξίδι μας στην Αρμενία και το Καραμπάγ.
      Ο Βενιζέλος είναι το δένδρο και η εικονική πραγματικότητα το δάσος.

      Διαγραφή
  3. Πάλι μας ψεκάσαν σήμερα και ξεχάσαμε τα πρόσφατα σκάνδαλα της PROTON και του κουρέματος των ασφαλιστικών ταμείων. Ιδιαίτερα στην περίπτωση της PROTON το σκάνδαλο έγινε κατανοητό και από τους μη μυημένους. Είναι γνωστό ότι η κατανόηση σκανδάλων στην Ελλάδα απαιτεί μυαλό πυρηνικού επιστήμονα, αξεπέραστος παγκοσμίως ο τρόπος που τα κάνουν και πως μετά τα μπουρδουκλώνουν με δημόσιες δηλώσεις που διαλύουν και τα λίγα ψήγματα λογικής που υπάρχουν στον καθένα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στὴν ἀνάρτησι τοῦ ἱστολογίου Ο Εμφύλιος και ο αφανής πόλεμος Βρετανίας και ΗΠΑ εναντίων των Ελλήνων http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/05/blog-post_479.html ἔχει ἕνα ντοκιμαντὲρ https://youtu.be/R0xlMdvmeHA ἐκεῖ βλέπουμε τὴν ἀδυναμία κατανοήσεως τοῦ διεθνοῦς περιβάλλοντος καὶ τῆς διεθνοῦς κατανομῆς ἰσχύος ἐκ τοῦ Κ.Κ.Ε. καὶ τοῦ Ε.Α.Μ. - Ε.Λ.Α.Σ.
    Σήμερα ἡ Ἀριστερὰ ἑτοιμάζεται νὰ διαπράξῃ παρόμοια καταστροφικὰ λάθη. Πέραν τοῦ τί λέγει ὁ Ε. Βενιζέλος, θὰ βοηθοῦσε καὶ μία καλὴ ἱστορικὴ ἀναδρομὴ καὶ ἔπειτα σαφῶς νὰ κριθῇ ὁ Μπένι. Κι ἐγὼ δὲν τὸν συμπαθῶ ἀλλὰ ξέρω βάσει κοινῆς λογικῆς ὅτι χρήματα ἔξωθεν τέλος κι αὐτὸ θὰ ἔχῃ συνέπειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κόνιον,
    πρέπει να απαλλαγούμε από στερεότυπα, ιδεολογικές αγκυλώσεις και προκαταλήψεις και να δούμε με ψυχραιμία τα γεγονότα και τις καταστάσεις.
    Όλοι μας έχουμε τα κολλήματά μας.
    Η κατάσταση όμως είναι τόσο κρίσιμη, που πρέπει όσο είναι αυτό δυνατόν να απαλλαγούμε απ' αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Savvas Kalenteridis

      Συμφωνῶ ἀπολύτως, γι' αὐτὸ θὰ ἀκούσω τὸν Βενιζέλο, ἀλλὰ θὰ ἔχω πιὸ πρὶν μελετήσει τὴν ἱστορία καὶ θὰ ἔχω βγάλει τὰ κατάλληλα συμπεράσματα καὶ θὰ ξέρω τί θὰ τὸν ρωτήσω. Ὁ ἐμφύλιος ἦταν μία κάκιστη στιγμὴ στὴν ἱστορία τοῦ ἔθνους, ἡ ἀριστερὰ εἶναι κολλημένη ἀκόμη ἐκεῖ! Οἱ πρᾶξεις τῆς κυβερνήσεως δείχνουν παρόμοια συμπεριφορά, πρόσκρουσι σὲ τοῖχο. Μᾶς ἔχουν παραμυθιάσει μὲ τὴν ἐξ Ἀνατολῶν βοήθεια. Ἀλήθεια, ποιὸς θὰ σὲ βοηθήσῃ ἄνευ ὅρων καὶ ὅταν ξέρῃ ὅτι οὐσιαστικῶς γίνεται μετακύλισις χρέους στὴν πλάτη του;
      Σὲ λίγο ὁ Μπένι θὰ δίνῃ διαλέξεις (καὶ στὸ τέλος θὰ ἀπαντᾶ σὲ ἐρωτήσεις τῶν ἀκροατῶν) στὰ διάφορα πανεπιστήμια τοῦ ἐξωτερικοῦ, λέτε τυχαίως θὰ τὸν καλοῦν; Σημειωτέον ὁ Ἀλογοσκούφης εἶναι καθηγητὴς στὴν Α.Σ.Ο.Ε.Ε., ξέρετε ὅτι οἱ κομματικὲς νεολαῖες, τὸν κυνηγοῦν καὶ δὲν μπορεῖ νὰ διδάξῃ στὰ προπτυχιακά; Ὅλοι αὐτοὶ πρέπει νὰ ἀνακριθοῦν ἐντέχνως ἀπὸ τοὺς φοιτητὲς τῶν πανεπιστημίων, ὥστε οἱ αὐριανοὶ πολίτες νὰ ἔχουν γνῶσι ἀπὸ πρῶτο χέρι τοῦ τί ἔγινε, ἀλλιῶς πῶς θὰ βγοῦν τὰ σωστὰ συμπεράσματα; Ἐδῶ πῆγε ὁ Σημίτης νὰ μιλήσῃ στὴν Γερμανία καλεσμένος τῶν γερμανῶν πρασίνων καὶ κάποιοι ἕλληνες ἀριστεροὶ φοιτητές (νομίζω) δὲν τὸν ἄφησαν νὰ μιλήσῃ, τί εἶναι αὐτά; Ἄσ' τὸν νὰ μιλήσῃ καὶ μετὰ ἐξανάγκασέ τον μὲ τὶς ἐρωτήσεις σου μέσα ἀπὸ τὰ ἴδια του τὰ λόγια νὰ πῇ τὴν ἀλήθεια.

      Κράτη τὰ ὁποῖα δὲν βγάζουν ὅσα καταναλώνουν, τότε ἀναγκάζονται οἱ κυβερνήσεις των νὰ στρέφονται εἰς ἄλλα κράτη πρὸς ἐξασφάλιση τῶν ἀναγκαίων, συνεπῶς ποτὲ δὲν θὰ εἶναι πατριωτικές. Ἡ Ἑλλὰς εἶναι κράτος β' κατηγορίας καὶ θὰ παραμείνῃ β' κατηγορίας ἐὰν δὲν βάλῃ κάποτε ὡς στόχο νὰ ζῇ μὲ αὐτὰ τὰ ὁποῖα βγάζει.

      Διαγραφή
  6. Κύριε Καλεντερίδη, καλημέρα.Παρακολούθησα ολόκληρη την εκπομπή και ομολογώ ότι το κοινό (ο μέσος πολίτης-ψηφοφόρος δηλαδή) ήταν “όλα τα λεφτά”. Μήπως γνωρίζετε αν ο αριθμός που αναγράφεται δίπλα στο ονοματεπώνυμο του ερωτών είναι ο δείκτης IQ ή κάτι άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλέξανδρε
      επειδή είμαι σε δέκα μέτωπα ανοικτός αυτή τη στιγμή, δεν αντιλαμβάνομαι αν κάνεις πλάκα.
      Είναι η ηλικία τους.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Καλεντερίδη, το πρόβλημα δεν είναι τι λένε οι πολιτικοί αλλά τι καταλαβαίνουν οι πολίτες!!!
      Δεν μπορώ να γράψω περισσότερα...ένα κουνούπι με μικροκάμερα που αυτομόλησε με περιτριγυρίζει, απόρροια της αντικαθεστωτικής μου δράσης...μάλλον.Καλό απόγευμα!!!

      Διαγραφή
  7. Ο Βενιζέλος είναι ένας επιφανής εκφραστής του διεφθαρμένου ολιγαρχικού συστήματος που κυριαρχεί ακόμα και τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απλώς της πολιτική εξουσία και δεν ξέρει τί να την κάνει. Είναι αυτό που λέει πάντα το ΚΚΕ, την εξουσία την κατέχει αυτός που έχει τα μέσα παραγωγής , αν βάλει κανείς και τα ΜΜΕ, ΕΕ, τράπεζες κτλ καταλαβαίνει καλά ποιος κυβερνάει ακόμα αυτόν τον τόπο.
    Όταν δεν λειτουργεί στοιχειωδώς η δικαιοσύνη τότε μπορεί ο κάθε Βενιζέλος να εμφανίζεται και ως κατατρεγμένος μέχρι φυσικής εξοντώσεως , είναι μετά να μην γίνει κανείς Τούρκο-γλου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από τα πέντε πρώτα λεπτά άρχισε να μου ανεβαίνει η πίεση!

    Με ποιον γνώμονα διαπραγματευόταν? Για ποιον? Ποιο ήταν το συμφέρον που είχε θέσει πάνω από όλα? Πρωτογενή πλεονάσματα....και καμια αναφορά στη διαστρέβλωση των στοιχειων ώστε να υπαχθούμε στο ΔΝΤ, καμια αναφορά στη δυσφημείς της χώρας από τον Παπανδρέου!

    Το μονο που λέει είναι πως έδωσε τη μάχη να σώσει τους διεφθαρμένους! Για αυτό βρέθηκε και εκεί που είναι και πολύ τιμητικό είναι εκεί που είναι, ασχέτως αν και αυτοί που τον αντικατέστησαν ήταν το ίδιο, αυτό είναι αναπόφευκτο όπως έχουμε πει πολλές φορες!

    Δεν ξέρω τι κάνει η εφημερίδα των συντακτών, οι σταλινικές συμπεριφορές τους ήταν αναμενόμενες, αλλα η αλήθεια είναι ότι ο Βενιζέλος είναι εύκολος στόχος! 2 ώρες δεν είπε ποια ήταν η στρατηγική της χώρας! Δεν είπε γιατί ποτε δεν υπήρξε όπως δεν υπάρχει και τώρα! Το μονο στρατηγικό σχέδιο ήταν είναι και θα είναι πως θα παραμένουν οι κουτάλες στην εξουσία!

    Ποσο ωραία τα λένε όλοι όταν είναι στην αντιπολίτευση, δε θα περνούσε τίποτα άλλο και πίνει και λίγο νεράκι να μην πνιγει κιόλας με τις μπούρδες που λέει! Όπως ο Τσίπρας και ο Σαμαράς που ανακοινώνανε τι θα κάνουν μετά τις εκλογές και κοιτάγανε με βλέμμα μετά το τέλος κάθε πρότασης σαν να λένε, καλά μας πιστεύει κανεις?

    Μπορείτε να με πείτε ισοπεδωτικός, αλλα οι μώμοι ισοπεδωτικοί είναι αυτοί που είναι μέρος της "κομματοκρατοριας" κλεπτοκρατίας, και έχουν ισοπεδώσει εμάς και την πατρίδα μας! Ας πάει και αυτός και ο Σαμαράς και ο Τσίπρας και οι "σταλινοηιτλερο" εφημερίδες τους στα κομμάτια!

    Προσέξτε γιατί θα αν συνεχίσουμε με αυτούς θα μας εξαφανίσουν οριστικά και αμετάκλητα, δε θα μας έχουν ούτε για φτύσιμο!

    Μα είναι τρομερό πράγμα να μην ντρέπεται καθόλου, μα ο τύπος είναι απερίγραπτος, περηφανεύεται για το κούρεμα, δηλαδή την υφαρπαγή των χρημάτων των Ελλήνων επενδυτών, το οποιο μάλιστα έστειλε και την Κύπρο στο ΔΝΤ! Και κοίτα έκπληκτος για τη λίστα langard, δεν ήξερε τίποτα...Αφού είχε κάνει άρση απορρητου και ξέρει γιατί δεν τα λέει? Απλώς αυτή η κίνηση δεν αποσκοπούσε στη διαφάνεια! Αποσκοπούσε σε έλεγχο όσων χρωστούσαν όπως ελεγχόταν και ο ίδιος μάλλον από την Τρόικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αλέξανδρε
    οι παρατηρήσεις σου είναι σε γενικές γραμμές σωστές.
    Όμως και ο ίδιος ανήκε και ανήκει σε ένα διεφθαρμένο σύστημα.
    Κανείς δεν λέει το αντίθετο.
    Δεν θα μπορούσε λοιπόν να στραφεί εναντίον το κόμματός του, για να εξιχνιαστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μπήκαμε στο μνημόνιο, γιατί αυτό είναι το ζήτημα.
    Ίσως έπρεπε να το κάνει.
    Αν θες, αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος της κυβέρνησης Σαμαρά, ότι έγινε συνένοχος στο έγκλημα της υπαγωγής.
    Ας ελπίσουμε ότι η Εξετστική Επιτροπή θα βγάλει την αλήθεια και δεν θα γίνει για άλλη μια φορά πλυντήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σας κύριε Σάββα.
      Για να γίνει κατανοητή η θέση σας από τους σφοδρούς αντιμνημονιακούς αναγνώστες σας (και γω αντ/μνημονιακός και μάλιστα αντι-ευρωπαϊστής είμαι) θα πρέπει να προλάβει ο Τσίπρας και λοιποί να συνάψουν την συμφωνία με την ε.ε η οποία από οτι φαίνεται θα καταστήσει τα μνημόνια κωμικώς ήπια σε σχέση με την ίδια. Θα ακουστεί ύποπτο και ακραίο από τους άλλους αναγνώστες σας (τους "μνημονιακούς") αλλά το μόνο που μας σώζει από την συμφωνία Μαμούθ των συριζαιων είναι μια χρεωκοπία τώρα. Σε περίπτωση που υπογραφεί (με εικονικά ανταλλάγματα πράγματα που δεν έχουν παρά μονο τυπική ισχύ, βλέπε συλλογικές συμβάσεις) η συμφωνια Μαμούθ θα κλάψουν μανούλες. Αυτό δικαιώνει μεν εν μέρει όλο το παλιό πολιτικό κατεστημένο και εσάς (καραμπελιά και λοιπούς) που κρατάγατε μικρό καλάθι (καθόλου καλάθι) αλλά δεν το σώζει. Αναλωθήκανε και ο κόσμος τους μισεί. Τον Τσίπρα θα τον μισήσει περισσοτερο, και έτσι θα περνάει ο χρόνος καταβροχθίζοντας οι δυτικοί όλο το αστικό και "αντι-αστικό" πολιτικό προσωπικό μέχρι να δώσουν κάτι στους εθνικούς εχθρούς μας. Πως θα τους σταματήσουμε; Όχι με μίσος όλων εναντίον όλων. Αυτό το μίσος που μοίρασαν η αντιμνημονιακή και η μνημονιακή παράταξη είναι εργαλειοποιήσιμο από τους ξενους. Μια μπουκιά γίνονται όλοι από τους "κουτόφραγκους" (στο κουτόφραγκοι γελάμε πικρά)

      Διαγραφή
    2. Eriugena
      είμαι εντελώς αντίθετος με το μνημονιακός-αντιμνημονιακός, γιατί αυτό ενέχει στοιχεία ολοκληρωτισμού και ακύρωσης της ελεύθερης σκέψης.
      Όσον αφορά την ανάρτηση, όπως αντιλαμβάνεσαι, θα ήταν πολύ εύκολο να είμαι ένας από εκείνους που βρίζουν και τσουβαλιάζουν τα εύκολα θύματα και να είμαι αρεστός στις... λαϊκές μάζες.
      Όμως αυτό δεν είναι το ζητούμενο.
      Κάπου παραπάνω λέω για το δέντρο και το δάσος.
      Δυστυχώς, όμως, ο Έλληνας πολίτης έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά αγέλης και μάζας.
      Κρίμα.
      Όσο για την κυβέρνηση, μακάρι να διαψευστώ, όμως νομίζω ότι θα επαληθεύσει το ρητό που λέει: Έσπειρες ανέμους, θα σπείρεις θύελλες.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ με την καταδίκη του "μνημονιακός-αντιμνημονιακός". Το χρησιμοποιώ συμβατικά. Συμφωνώ επίσης με την διαπίστωση της αγελαιοποίησης, αλλά σε όλα τα μέρη. Το υπερισχύον βέβαια τώρα (μέχρι να σφίξουν....οι ζέστες) είναι το "αντιμνημονιακό" αγελαίον, που δεν το πιάνουν ούτε κουνούπια! Πραγματικά έχει αναποδογυριστεί ο κόσμος πάλι. Οι πρώην ισχυροί έχουν γίνει για λύπηση, μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα και πάλι τα ίδια ως το τέλος. Το ερώτημα είναι: ποιό είναι το τέλος;
      Δεν νομίζω πάντως αυτό το τέλος να το αντιληφθούν οι μαστούρες στο Σύνταγμα, που από οτι είδα (όχι δεν πέρασα ούτε παραδίπλα) ήταν πάρα πολλοί και πολύ νέοι..

      Διαγραφή
    4. Eriugena
      εγώ που είμαι στο Σύνταγμα, την άκουσα με τους μπάφους...

      Διαγραφή
    5. Χα χα! Το σκέφτηκα στ΄αλήθεια!
      Πάντως απορώ με την υπομονή μερικών ανθρώπων μέσα στο κράτος. Αν πέρναγα από εκεί, με τις βρισιές που θα μοίραζα θα αποκτούσα την σίγουρη στάμπα του φασίστα αν επιβίωνα, και όχι μόνο του εθνικιστή.
      Τέτοιος εξευτελισμός του έθνους-κράτους δεν έχει ματαγίνει.
      Μαζική παραβίαση του νόμου απαγόρευσης ΝΑΡΚΩΤΙΚΟΥ με την χορηγεία της κυβερνητικής νεολαίας, και κανένας εισαγγελέας δεν έκανε τίποτα. Αλλά εγώ δεν είμαι με το κράτος, θα προτιμούσα απλά να γίνει μια αντιπαράθεση ζωντανή. Να φανταστείς ακόμα και το 18 άνω που είναι αρκετά αριστερό, αριστερίστικο θα έλεγα, έβγαλε μια σκληρή ανακοίνωση για τους χασισο-αριστερούς. Ξεστρατίσαμε, αλλά έχει σχέση...

      Διαγραφή
    6. Savvas Kalenteridis 13 Μαΐου 2015 - 5:52 μ.μ.

      Ἡ κάνναβις δὲν εἶναι ἀθῶο ναρκωτικό, προκαλεῖ σὲ κάποιο καλὸ ποσοστὸ τῶν χρηστῶν της σοβαρὰ ψυχολογικὰ προβλήματα, εἰδικῶς στὶς μικρὲς ἡλικίες. Ὑπάρχουν σοβαρὲς μελέτες ἐπὶ τοῦ θέματος ἀλλὰ ποιὸς νοιάζεται.
      Ὁ μόνοι ὠφελημένοι θὰ εἶναι οἱ ἔμποροι καννάβεως καὶ τῶν λοιπῶν ναρκωτικῶν, οἱ ψυχίατροι, οἱ φαρμακοβιομηχανίες καὶ οἱ χρῆστες οἱ ὁποῖοι θὰ εἶναι νόμιμοι μέχρι νὰ πάνε στὸν ψυχίατρο ἢ σὲ ἄλλη κατηγορία ναρκωτικῶν λόγῳ τῶν σοβαρῶν ψυχώσεων, τὶς ὁποῖες ἡ κάνναβις δημιουργεῖ.
      Ὅσοι μείνουμε!

      Διαγραφή
  10. Ευγε Σαββα Καλεντεριδη!

    Εδω παμε ολοταχως προς το προοδευτικα ολοκληρωτικο καθεστως Ελληνοσοβιετ, δες Μπαλτας, Κωνσταντοπουλου, Ξηρος, παρελαση Μοσχας, ΕΡΤ κτλ., και μετα σου λενε πως φταινε "οι ξενοι" και οχι ο ψηφοφορος για την απεραντη συνομοσιολογια και αυτοκτονικη ηλιθιοτητα του τοπου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κυριε Καλεντεριδη αληθεια, σας εκαναν προταση να γινεται μελος στο ποταμι? Μια χαρα θα σας πηγαινε αυτη η ιδιοτητα.
    Τελος παντων.
    Ο "Βενιζελος", ειναι η πιο προκλητικη περιπτωση στις μεταπολεμικες κυβερνησεις δοσιλογων.
    Στυγνος.
    Εκδικητικος
    Απατρις
    Δολοφονικος
    Σαδιστης
    Εκτελεσε στο ακεραιο ολες τις οδηγιες που πηρε απο τα γερμανικα αφεντικα του.
    Κανονικα αυτος επρεπε να εκτελεστει επι εσχατη προδοσια
    Και εσεις τον παρουσιαζεται σαν πολιτικο και μαλιστα ελληνα. Ντροπη σας!
    Το 45, στην χωρα μας εγινε το αδιανοητο, οι πουστηδες αγγλοι, με την βοηθεια των βρωμιαρηδων συνεργατων τους (πρωην συνεργατων των γερμανων) , ξεπλυναν ολους τους προδοτες συνεργατες των γερμανων (μαυραγοριτες, κουκουλοφορους, ταγματασφαλιτες, φονιαδες του πουλου και του σουμπερτ. Με λιγα λογια ολο το κατακαθι που βρωμιζε τον τοπο μας) και ταυτισαν την μονη δυναμη που αντισταθηκε κατα των γερμανων, τον ΕΛΑΣ, με το απολυτο κακο. Σε αυτο, στενος συνεργατης τους το ΚΚΕ, το οποιο φοβοταν τον ΕΛΑΣ, γιαυτο και τον "εδωσε" με τις τρεις προδοτικες συνθηκες.
    Απο τοτε, την ελλαδα την κυβερνα το κατακαθι.
    Απο τοτε την Ελλαδα την κυβερνουν οι καθε λογης βενιζελοι
    Οποιος στηριζει αυτο το κατακαθι, ειναι συνειδητα ομοειδεατης και αρα κοινωνικα απορριπτεος.
    Σημερα, ειναι η πρωτη φορα που η Ελλαδα προσπαθει να σταθει ορθια.
    Με καθε επιφυλαξη, πρεπει να αναγνωρισουμε την προσπαθεια που γινεται απο τον τσιπρα.
    Συντομα θα ξερομε αν ο τσιπρας ειναι γνησιος ή φο.
    Μεχρι τοτε οι ΕΛΛΗΝΕΣ τον στηριζουν. Ανεξαρτητα απο το βαθμο μαλακιας που διακρινει τον καθενα ξεχωριστα. (μαλακια=κομματικη προτιμηση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιπροοδευτικέ
      όπως πάντα είσαι χείμαρρος στα σχόλιά σου.
      Όμως μην αδικείς τον εαυτό σου και να αποφεύγεις τους χαρακτηρισμούς, γιατί υποδηλώνουν έλλειψη επιχειρημάτων.
      Φιλικά στο λέω.

      Διαγραφή
  12. Πρωτη φορα βλέπω τόσος ντόρος να γινεται για ένα χοντρό φελλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και μόνο το γεγονός, ότι οι περισσότεροι αντιδρούμε αρνητικά στο άρθρο αποδεικνύει άνευ άλλου τινός πόσο εύστοχη και επιτυχημένη είναι η δημιουργία μύθων και εικονικής πραγματικότητας.
    Αντί να σκεφτούμε την ουσία του άρθρου, μας παρασύρει ο σκεπτικισμός/αρνητισμός μας (δικαιολογημένος) για το πρόσωπο, το οποίο χρησιμοποιείται ως αφορμή για τη συγγραφή του κειμένου.
    Επομένως, κ. Καλεντερίδη, ο αντικειμενικός σκοπός του ουσιώδους άρθρου Σας επετεύχθη.

    Αυτό να συζητήσουμε κύριοι και όχι τα καλά ή τα κακά (διαπιστωμένα) του Βενιζέλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά λέω μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι την Ελλάδα θα την σώσουν οι Πόντιοι.

      Διαγραφή
    2. Θα συμπλήρωνα, ότι η Πατρίδα μας έχει ανάγκη από Έλληνες που όταν το εθνικό συμφέρον το απαιτεί, σκέφτονται και νιώθουν σαν Πόντιοι, άλλοτε σκέφτονται και νιώθουν σα Μανιάτες και ούτω καθεξής.

      Διαγραφή
    3. Ότι πιο λογικό έχω διαβάσει εδώ και αρκετή ώρα κύριε Σημαιοφορίδη.

      Διαγραφή
  14. Σχόλιο στα σχόλια. Πολύ σωστά η κυρίαρχη ισέα του άρθρου είναι η προπαγάντα που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Όμως, από τη συνέντευξη αυτή, αναδείχθηκαν και αλήθειες και η πιο σημαντική είναι ότι οι σημερινοί κυβερνώντες είναι τελείως άπειροι, ερασιτέχνες της πολιτικής και οι όποιες αποφάσεις τους θα έχουν ολέθρια αποτελέσματα σε βάρος όλων μας. Ήταν έγκλημα που ο ελληνικός λαός υπερψήψισε ΣΥΡΙΖΑ. Θα μου πεις ποιόν να ψήφιζε; Τον Βενιζέλο; Το Σαμαρά; Τον Καμένο; Όλοι τους βράζουν στο ίδιο καζάνι μα χειρότερος, μέχρι τα τώρα, αποδείχθηκε ο Τσίπρας. Δίσμοιρε ελληνικέ λαέ. Όλοι αυτοί είναι ...η αφρόκρεμα του τόπου μας, γιαυτό πάμε κατά διαβόλου. Με τέτοιους ηγέτες το μέλλον του ελληνισμού είναι δισοίωνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ήθελα την γνώμη σας κύριε Σαρηγιάννη.Μήπως την χα τον Τζήμερο,τον Μανο,δεν είμαι σίγουρος αν ήταν υποψήφιος, το κκε,τον Σταύρο μας τον Μπόμπολα Τους ψαριανούς κ.λ.π. Λαμόγια,αν θέλετε,δίνετε το στίγμα σας,δεν είναι υποχρεωτικό βέβαια.
      Η τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας-Καραμανλή.-

      Διαγραφή
    2. Το πιο ωραίο κύριε Σαρηγιάννη, είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η μόνη κυβέρνηση που προλαβαίνει να αυτοαναιρεί τις υποσχέσεις και τα λεγόμενα της, βδομάδα με την βδομάδα.Δεν είναι μόνο ότι αποδείχτηκαν ψεύτες και δημαγωγοί με κεφαλαία γράμματα, αλλά ότι συνεχίζουν να είναι ψεύτες κάθε βδομάδα...Ίσως και κάθε μέρα...Η αυτοαναίρεση τους είναι πραγματικά ΑΠΙΘΑΝΗ!!!

      Διαγραφή
  15. Κύρια Σάββα.
    Αν κατάλαβα καλά,σύμφωνα με τα γραφόμενα σας,ετούτη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,πρέπει να είναι ίδια με την χούντα του 67,που κατόρθωσε,και μας έσωσε από τους Κομμουνιστάς το έτος 1967,με την υπερδύναμη Αμερική,να κάνει κουμάντο,παντού!!!!,και οι ήρωες μας Απριλιανοί πράκτορες,το έκαναν για να μας σώσουν,και όχι να παραδώσουν την μισή Κύπρο-αεροπλανοφόρο στεριανό,στην Τουρκία !!!.!!!!!,.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα
      έκανες έναν εύστοχο χαρακτηρισμό, αλλά δεν έχω χρόνο να το αναλύσω.

      Διαγραφή
  16. Όποιος δεν το ξέρει ας το μάθει, οι κύριοι θέλουν εθνική συνεννόηση για να μην έχουν οι ολιγάρχες να φοβούνται κάτι , και ο ΣΥΡΙΖΑ να καταρρεύσει δεν θα διαφύγει με ελικόπτερο ο Τσίπρας από την κατακραυγή του κόσμου, θα σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας με την Καραμανλική δεξιά ή και με άλλους ή μια κυβέρνηση συνεργασίας μετά από εκλογές. Και να πεις ότι δεν κάνουν και επί ΣΥΡΙΖΑ οι ολιγάρχες χρυσές δουλειές; Kάνουν, όμως το ότι η πολιτική εξουσία βρίσκεται σε χέρια ανθρώπων με τους οποίους δεν έχουν απόλυτη κολεγιά τους τρομάζει, φοβούνται το εν δυνάμει της ιστορίας που άμα πάρει φόρα κάνει το ανέφικτο αναπόδραστο. Αν δεν βάλει ο Θεός της Ελλάδος το χέρι του στο τέλος αυτού του κατηφορικού δρόμου θα παζαρεύεται η Ελλάδα ανάμεσα στους ολιγάρχες-ΕΕ-Τουρκία-Ρωσία-Κίνα-Αμερική χωρίς να πέφτει λόγος στον λαό. Ας μην ονειρεύεται κανείς ελικόπτερα και κυνηγητά στον Τσίπρα.
    Καλά οι Συριζαίοι πώς γίνεται να είναι και Ευρωπαϊστές και νεοσταλινικοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δηλαδή από ότι κατάλαβα, αν ξαναδώ και σε video την δίωρη παπαρολογία από το πλέον βρωμόδες γουρούνι της πολιτικής που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια, θα αντιληφθώ αμέσως ότι ο απατεών έχει πέσει θύμα καταδίωξης δημοσιογράφων, κομμάτων, διεθνών οργανισμών και άλλων σκοτεινών δυνάμεων.

    Που όλως περιέργως η γνώμη που έχω για αυτό το γουρούνι ταιριάζει και με την γνώμη του 96 % των πολιτών, πλήν βεβαίως της συμμορίας του Αντωνάκη.

    Ομολογώ ότι για μία τέτοια "δημοσιογραφική προσέγγιση" θα έχανα και στοίχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Απόλυτη και ελεγχόμενη φτωχοποίηση των πάντων, (και το αστείο είναι ότι έγινε με την συγκατάθεσή μας) εξολόθρευση των χρημάτων και της ελεύθερης συναλλαγής.Ελπίζω να ξεστραβωθούμε σύντομα γιατί με το σοβιέτ που θέλουν να μας περάσουν, δεν θα έχει προηγούμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τουλαχιστον 3 φορες το εμαιλ Χαρδουβελη θα υπογραψουν οι εγκληματικα ανικανοι της Πρωτης Φορας Αριστερα.

    Και ακομα αναρωτιεται προοδευτικα η πλειοψηφια των ψηφοφορων εαν χρειαζεται μνημονιο, εαν χρεοκοπησαμε και εαν μας φταινε τα ΟΥΦΟ για τα χαλια μας.

    - Σ. Κασιματης, "Γνώρισα τον άνθρωπο, αγάπησα το ζώο"
    http://www.kathimerini.gr/815132/opinion/epikairothta/politikh/gnwrisa-ton-an8rwpo-agaphsa-to-zwo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα και προφανώς μας φταίνε τα ΑΤΙΑ αγαπητέ...Είναι δυνατόν να κάνει λάθος ο περιούσιος λαός;;;

      Διαγραφή
  20. Το νόημα του άρθρου είναι απόλυτα εύστοχο και φαίνεται δυστυχώς από τα σχόλια ότι πολλοί δεν θέλουν να το καταλάβουν.
    Πέραν της όποιας αντιπάθειας προκαλεί ο Βενιζέλος, πέραν των ευθυνών που έχει, η ουσία είναι ότι η συγκυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ, μετεξελίσσεται σε ένα καταφανώς αντιδημοκρατικό και ολοκληρωτικό καθεστώς.
    Αυτό φάνηκε σε μία σωρεία γεγονότων.
    1. Στην προπαγάνδα που ακολούθησε μετά το συμβάν στο πρατήριο καυσίμων
    2. Στον διορισμό στελεχών στην Δημόσια Διοίηση, χωρίς κανένα ουσιαστικό προσόν παρά μόνο την κομματική τους ιδιότητα. Εδώ ακούγεται το όνομα του δντη της Αυγής για δντης ειδήσεων στην ΕΡΤ.
    3. Στον πόλεμο λάσπης εις βάρος του Στουρνάρα για ένα mail συνεργάτη του, το οποίο έλεγε πράγματα που όλοι γνωρίζουν. Αναρωτήθηκε κανείς πως υπεκλάπη το mail και ποιος το έδωσε στην εφημερίδα των συντακτών; (και να σκεφτεί κανείς ότι αυτός τους υπέδειξε τον κουμπαρά στην Τράπεζα της Ελλάδος, από τον οποίο πληρώθηκε η τελευταία δόση στο ΔΝΤ).
    4. Στο νομοσχέδιο κατεδάφισης της Παιδείας που μόλις ψηφίστηκε με την διαδικασία του κατεπείγοντος!!! Ενώ το προηγούμενο νομοσχέδιο για την Παιδεία ψηφίστε με 255 (ρεκόρ συναίνεσης) βουλευτές, αυτό ήρθε χωρίς καμία διαβούλευση και ψηφίστηκε τάχιστα γιατί θέλουν να αλώσουν τα Πανεπιστήμια. Αλήθεια οι αναρχοφασίστες που χτυπήσαν φοιτητές στις χτεσινές εκλογές έχουν το ελέυθερο από το καθεστώς να δρούν ανενόχλητοι;
    5. Στον πόλεμο λάσπης και μίσους σε όποιον εκφράζει τις διαφωνίες του με το καθεστώς. Ως παράδειγμα αναφέρω χαρακτηριστικά ότι ορισμένοι που σχολιάζουν στο παρόν ιστολόγιο, λειτουργούν ως γνήσια πνευματικά τέκνα του αιμοσταγούς δολοφόνου Άρη Βελουχιώτη.
    Και ειλικρινά αναρωτιέμαι. Εκεί θέλετε να οδηγήσετε τα πράγματα για να ξεφύγετε από τα αδιέξοδα των ψεύτικων υποσχέσεων που δώσατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά απλά και λογικά ερωτήματα...Να αναφέρω ακόμη ότι έχουν φέρει με την μορφή κατεπείγοντος ότι νομοσχέδιο έχουν καταθέσει, την χρήση του καναλιού της βουλής ως προπαγανδιστικό όργανο της Ζωίτσας της Κωνσταντοπούλου αλλά και την γενικότερη συμπεριφορά της...Αλλά το εντυπωσιακό είναι πραγματικά η στοχοποίηση που γίνεται από τους κομματικούς μηχανισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και τον φιλικά προσκείμενο τύπο, σε ότι δεν αρέσει στην κυβέρνηση ή το κόμμα...Και μάλιστα με την χρήση και των social media εδώ και κάποια χρόνια...Είναι εντυπωσιακό...Η χώρα σιγά σιγά μου θυμίζει πανεπιστήμιο με τις φοιτητικές παρατάξεις...

      Διαγραφή
  21. Ειλικρινά εκπλήσσομαι. Τόσο από το περιεχόμενο του άρθρου, όσο και από μερικά εκ των σχολίων, αλλά και τις απαντησεις του κ. Καλεντερίδη.

    Εχουμε ζήσει πει δεκαετίες ένα δυσώδες δημοσιογραφικό παρακράτος, ο κορμός του οποίου μάλλον έχει ρίζες προδικτατορικές, ίσως και παλαιότερες. Ο τρόπος με τον οποίον λειτούργησε αυτό το παρακράτος, ιδιαίτερα μετά την "κατάληψη" του κράτους και των δομών του από το ΠΑΣΟΚ, ταιριάζει απολύτως σε εγκληματική συμμορία. Και δεν εννοώ την "αυριανή" η οποία εξύβριζε χυδαία όποιον στοχοποιούσε το πασοκικό καθεστώς - αυτή ηταν πολύ χυδαία και βαρβαρη για να επηρεαζει πραγματικά την κοινη γνώμη. Εννοώ δημοσιογραφικούς οργανισμούς που πρωτοστάτησαν στην Αποστασία του '65 και διετρεξαν μία καταπληκτική διαδρομή μέχρι τις ημέρες μας. Που προσπάθησαν - και κατάφεραν - να μας επιβάλουν τον Γιωργάκη Παπανδρέου ως πρωθυπουργό και υποστήριξαν λύσεις τύπου "Παπαδήμου" - δηλ ένα μεταμοντέρνο πραξικόπημα στο παρασκήνιο του οποίου θα βρεί ο ιστορικος του μέλλοντος πολλές ομοιότητες πιστεύω με όσα έγιναν (και δεν μαθαμε ποτε) στο καλοκαιρι του 1974.

    Συμπλήρωμα σε αυτό το (εντυπο) δημοσιογραφικό παρακράτος, τα θλιβερα τηλεοπτικά κανάλια, μπροστά στα οποία η Πράβδα του σοβιετικού καθεστώτος μοιάζει με υποδειγμα αντικειμενικής ενημέρωσης.

    Το χειρότερο από όλα, είναι πως τον πόλεμο της λάσπης και τις επιχειρήσεις εξόντωσης που ανελάμβαναν εργολαβικά αυτοί οι παρακρατικοί μηχανισμοί, τα έχει βιώσει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και επώδυνα ο κ. Καλεντερίδης. Δεν έχω ξεχάσει τις ημέρες της περιπέτειας Οτζαλάν στην Κένυα, όταν όλοι αυτοί οι αλητηριοι είχαν βαλθεί να μας πείσουν πως επρόκειτο γοα διπλό πράκτορα της Μοσάντ, αυτονομημένο ακραίο εθνικιστή που λειτουργούσε με τη δική του ατζέντα, κτλ κτλ.

    Συγκρατώ λοιπόν πως, τόσα χρόνια, δεν έχω δει εδώ στο ιστολόγιο κάποια άρθρα που να λένε τα πράγματα με το ονομα τους σε σχέση με αυτό το δυσώδες παρακράτος - με το οποίο, για να είμαι τίμιος, μόνο ο Κ. Καραμανλής προσπάθησε να τα βάλει με το μετεωρο βήμα του "βασικού μετόχου".

    Και βλέπω τωρα ένα άρθρο για τους μηχανισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, των "ημετέρων δημοσιογράφων που εκτελούν συμβόλαια", κτλ.

    Δεν έχω καμμία αμφιβολία, πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα θελήσει να εκμεταλλευτεί την εξουσία για να δημιουργήσει τους δικούς του μηχανισμούς προπαγάνδας. Και εικονικής πραγματικότητας πιθανώς. Προς το παρόν όμως, δεν θα πιστέψω πως σε 100 ημέρες διακυβέρνησης, έκανε τόσο πολλά για να γράφετε ένα τέτοιο άρθρο. Τη στιγμή που δεν έχω δεί ένα αντίστοιχο άρθρο για τους αθλιους τραμπούκους των "δημοσιογραφικών οργανισμών" και των "εφημερίδων των εθνικών κατασκευαστών" που ταίστηκαν επί χρόνια με τα μάρκα που έπαιρνε ο Τσουκάτος από την Siemens και τα πήγαινε τσουβαληδόν στο κόμμα, και που εξακολουθούν να μας ενημερώνουν.

    Και δεν θα λυπηθώ, σαφώς, τον Βενιζέλο, που χρησιμοποίησε αυτούς τους μηχανισμούς επανειλημμένα, αν και όταν γίνει στόχος των "για πρωτη φορά αριστερά" εξαδέλφων τους. Καθόλου δεν θα τον λυπηθώ και ακόμη αναρωτιέμαι για το νόημα και τον στόχο αυτού του άρθρου.

    Πολύ περισσότερο, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, στο μέτρο που ο κ. Καλεντερίδης γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημάινει "εκτέλεση συμβολαίου" από "ημετέρους δημοσιογράφους", από το 1999. Σιγά μην προλαβαν οι Συριζαίοι να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο δημοσιογραφικής και προπαγανδιστικής "τελειότητας". Και σιγά μην λυπηθούμε τον Βενιζέλο ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ΣΥΡΙΖΑίοι χρησιμοποιούν την δημοσιογραφική προπαγάνδα πριν γίνουν καν κυβέρνηση και ακόμη περισσότερο την προπαγάνδα μέσω του διαδικτύου πολύ πριν τα ζαγάρια των ΄προηγούμενων κομμάτων εξουσίας καταλάβουν την αξία και την δύναμη του διαδικτύου...

      Και να συμπληρώσω ότι η σύγκριση της Πράβντα με τα Ελληνικά μέσα που ελέγχονταν από κόμματα, είναι μέρα με τη νύχτα...Τώρα μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας...

      Διαγραφή
    2. Stan de Finetti
      νομίζω ότι πρέπει να αοφεύγουμε τα άλματα λογικής.
      Ο Βενιζέλος ήταν και παραμένει μέλος ενός διεφθαρμένου συστήματος.
      Νομίζω ότι κανείς δεν αμφιβάλλει γι' αυτό.
      Όμως, οι λαϊκιστές και οι οπορτουνιστές, τα αρπακτικά της εξουσίας, δημιουργούν μια άλλη εικόνα, αυτό που λέω εικονική πραγματικότητα, για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους.
      Αν ο Βενιζέλος είναι διεφθαρμένος, να δουλέψουν σιωπηρά και μεθοδικά, να συλλέξουν στοιχεία και να τον παραπέμψουν στον εισαγγελέα.
      Αν έκανε λάθη, που έκανε, να του κάνουν πολιτική κριτική, συγκεκριμένη και όχι την δαιμονοποίηση, όπωε γίνεται από τα γνωστά κέντρα που καταγγέλω.
      Όσο για το τι στάση κράτησα στο ΔΟΛ και τα λοιπά εκδοτικά συγκροτήματα των εργολάβων, ποτέ δεν τους χάιδεψα και πάντα τους ασκούσα σκληρή κριτική.
      Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ασκούμε τώρα κριτική στην εξουσία, επειδή υπάρχει η διαπλοκή στα άλλα ΜΜΕ.

      Διαγραφή
    3. Παρακαλώ τον κ. Stan de Finetti να επαναλάβει μερικές φορές ακόμη το σχόλιο του πρός εμπέδωση, αλλά και για την ανανέωση του αέρα που μυρίζει πολύ άσχημα.

      Διαγραφή
  22. Καλά τα γράφεις φίλε, τον Σημίτη μας τον παρουσίαζαν περίπου ως εθνάρχη και εθνικό ευεργέτη μαζί ενώ τον Γιώργο Παπανδρέου ως τον πολιτικό του 21ου αιώνα. Αυτοί κυριαρχούν και τώρα, άρα οι συγκρίσεις που κάνουν με καταστάσεις Σοβιετικής ένωσης και Πράβδα είναι εκ του πονηρού, μια χαρά ξέρουν ποια είναι η αλήθεια και ποιος ακόμα κυριαρχεί.
    Υπάρχουν άνθρωποι που κινούνται βάσει των συμφερόντων που έχουν ανά πάσα στιγμή χωρίς να τους επηρεάζει στο ελάχιστο το παρελθόν, η μνήμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. κ. Καλεντερίδη,
    Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάθε μορφής προπαγάνδα και αντιπροπαγάνδα αποτελεί έκφραση εξουσιαστικών μηχανισμών, που δεν υπόκειται σε κανένα δημοκρατικό έλεγχο και επομένως είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τη δημοκρατία, ειδικά μάλιστα γιατί στόχο έχει τη χειραγώγηση των πολιτών και την αλλοίωση της πραγματικότητας προς εξυπηρέτηση άδηλων συμφερόντων. Συνεπώς καλά κάνετε και στηλιτεύετε τέτοιες πρακτικές, από όπου κι αν προέρχονται.
    Ωστόσο, δεδομένου ότι στην εποχή υπερπληροφόρησης (και, συνακόλουθα, αποπληροφόρησης) στην οποία ζούμε τέτοιες πρακτικές αποτελούν τα κυρίαρχα μέσα για την άσκηση της εξουσίας, καλό είναι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κριτική μας, διότι αλλιώς κινδυνεύουμε να μετατραπεί η κριτική αυτή σε όπλο στα χέρια όσων εμπλέκονται σε αυτού του είδους τις συγκρούσεις, ακυρώνοντας τελικά το ίδιο το περιεχόμενο και την ουσία της.
    Δεν φτάνει λοιπόν να λέτε ότι τα όσα γράφονται στο άρθρο σας δεν είναι προς υπεράσπιση του κ. Βενιζέλου και της πολιτικής του (άλλωστε δεν είναι αυτό το θέμα - το Βενιζέλο θα τον κρίνει τελικά η ιστορία) αλλά προς στηλίτευση των αθέμιτων πρακτικών παραπληροφόρησης εναντίον του. Ας δεχτούμε ότι τέτοιες πρακτικές όντως εφαρμόζονται εναντίον του κ. Βενιζέλου (και άλλων ενδεχομένως) από κέντρα που ελέγχει η νέα κυβέρνηση. Αντίστοιχες όμως πρακτικές και μάλιστα σε πρωτοφανή έκταση εφαρμόζονται και από κέντρα ελεγχόμενα από τους εντός και εκτός Ελλάδος αντιπάλους της σημερινής κυβέρνησης. Η περίπτωση του ΥπΟικ Βαρουφάκη είναι νομίζω αναντίρρητα κραυγαλέα, καθώς η προσπάθεια ηθικής του εξόντωσης και αποδόμησης δεν έχει προηγούμενο, όσο κι αν στηρίχτηκε και στα δικά του επικοινωνιακά ατοπήματα. Είναι δε ασύγκριτα βιαιότερη από αυτή που υφίσταται ο Βενιζέλος, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι το βάρος των πεπραγμένων του πρώτου δεν μπορεί σε καμια περίπτωση να συγκριθεί με εκείνο του δεύτερου.
    Είναι λοιπόν τουλάχιστον μεροληπτικό να στέφετε τα βέλη της κριτικής σας μονομερώς εναντίον των προπαγανδιστών / αποδομητών της μιας πλευράς αλλά να αφήνετε στο απυρόβλητο τους προπαγανδιστές / αποδομητές της άλλης! Η πρακτική των ίσων αποστάσεων θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να διαφυλάξετε την αντικειμενικότητα της κριτικής σας αλλά κυρίως να αναδείξετε τη σοβαρότητα της ουσίας της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναγιώτη
      η προπαγάνδα των ξένων είναι δεδομένη, όμως ο πόλεμος εναντίον τους δεν γίνεται στα ελληνικά και με ελληνικό ακροατήριο.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ, όμως δεν μιλώ τόσο για την προπαγάνδα των ξένων, όσο για την εγχώρια αναπαραγωγή της. Επίσης, δεν είναι λιγότερο προβληματικός ο ρόλος και των ιδιωτικών ΜΜΕ στην Ελλάδα που εκπροσωπούν, σχεδόν απροκάλυπτα, συγκεκριμένα συμφέροντα και επιδίδονται συστηματικά σε δολοφονίες χαρακτήρων μέσω της διόγκωσης ειδήσεων (βλ. π.χ. το περίφημο αλλά όχι αδιάσειστα επιβεβαιωμένο περιστατικό με την Κωνσταντοπούλου στο βενζινάδικο) και της παραποίσης δηλώσεων.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.