28/5/15

Guardian: H Ελλάδα λέει πολιτική παρέμβαση ή χρεοκοπία


Η Ελλάδα χρειάζεται μια παρέμβαση στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη για να αποσοβήσει μια χρεοκοπία, αναφέρει η Guardian σε δημοσίευμα με τίτλο "Η Ελλάδα λέει ότι είναι αναγκαία η πολιτική παρέμβαση για να μην χρεοκοπήσει", αποδίδοντας την τοποθέτηση αυτή στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Ευκλείδη Τσακαλώτο. 
Να σημειωθεί ωστόσο πως στο δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας δεν παρατίθεται σχετική αυτούσια δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου. 
Ο Guardian συνεχίζει στο δημοσίευμα του πως ο κ. Τσακαλώτος διευκρίνισε πως οι δύο πλευρές πλησιάζουν η μία την άλλη, όμως η τελική συμφωνία θα πρέπει να λάβει χώρα μεταξύ πολιτικών προσωπικοτήτων. "Οι δύο πλευρές ποτέ δεν θα συγκλίνουν πλήρως, όμως η γενική εντύπωση είναι ότι συγκλίνουν", δήλωσε ο έλληνας υπουργός στη βρετανική εφημερίδα. "Υπάρχει τώρα μια εύλογη πιθανότητα, η όποια σύγκλιση εξακολουθεί να πρέπει να γίνει μετά το Brussels Group, να γίνει σ' ένα υψηλότερο επίπεδο, στο οποίο πολιτικοί θα κληθούν για την τελική συναλλαγή και θα γεφυρώσουν το κενό", πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως "το Brussels Group εργάζεται με κουτάκια, τσεκάροντας τα θέματα, δεν υπάρχει εκεί συναλλαγή".


Για περισσότερα Capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.