29/6/15

Αυτή είναι ολόκληρη η επιστολή Τσίπρα προς τους ηγέτες της ευρωζώνης

ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Αυτή είναι ολόκληρη η επιστολή Τσίπρα προς τους ηγέτες της ευρωζώνης

Την επιστολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τους ηγέτες της Ευρωζώνης, με την οποία ζητά επανεξέταση του αιτήματος παράτασης του ελληνικού προγράμματος, αποκαλύπτουν οι Financial Times.
Ιδού η επιστολή που έχει αποδέκτη τον ομόλογό του του Λουξεμβούργου και: 
«Αγαπητέ πρωθυπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, τους τελευταίους πέντε μήνες εντατικές διαπραγματεύσεις διεξήχθησαν μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, μέσα στο πλαίσιο της απόφασης του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου για την οικονομική επέκταση του προγράμματος της Ελλάδας.

Στις 27 Ιουνίου 2015, η Ελληνική Βουλή ενέκρινε με πλειοψηφία την πρόταση του υπουργικού συμβουλίου για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, που επιτρέπει στον ελληνικό λαό να αποφασίσει εάν θα αποδεχθεί ή όχι τις προτάσεις που υποβλήθηκαν στην κυβέρνησή μας από τους θεσμούς, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που αναφέρθηκαν πιο πάνω.

Με σκοπό να διεξαχθεί το δημοψήφισμα σε ένα ήρεμο και θετικό κλίμα που επιτρέπει στον ελληνικό λαό να πάρει αυτήν την κρίσιμη απόφαση χωρίς εξωτερική πίεση, η ελληνική δημοκρατία υπέβαλε στις 27 Ιουνίου 2015, κατά την συνεδρίαση του Eurogroup ένα αίτημα παράτασης του MAFA, για χρονική περίοδο ενός μηνός, από την ημερομηνία υποβολής του.

Οι διαπραγματεύσεις θα επαναξεκινήσουν την Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015, με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας άμεσα, ευθυγραμμισμένη με την απόφαση του ελληνικού λαού.

Δυστυχώς, και για ασαφείς λόγους, το αίτημα αυτό δεν έγινε δεκτό. Η απόφαση αυτή, σε συνδυασμό με την σχετική απόφαση της ΕΚΤ που ακολούθησε, οδήγησε σε σοβαρές επιπτώσεις στη χρηματοδότηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας.

Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η διενέργεια δημοψηφίσματος επί των προτάσεων αυτών είναι ένα κυρίαρχο δημοκρατικό δικαίωμα του ελληνικού λαού, απαραίτητο επί του προγράμματος οικονομικής βοήθειας που θα θα συμφωνηθεί τελικά με τους θεσμούς. Επιπλέον, το δημοψήφισμα θα επικεντρώνεται αποκλειστικά στις προτάσεις των θεσμών και δεν δημιουργεί άμεσα ή έμμεσα οποιοδήποτε θέμα αφορά στην παραμονή της Ελλάδας στην Νομισματική Ένωση, με την οποία η ελληνική κυβέρνηση είναι πλήρως δεσμευμένη.

Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να αιτηθώ από τον κυβέρνησή σας την επανεξέταση της θέσης αυτής επί του θέματος και να υποστηρίξω την αναθεώρηση του αιτήματος της Ελληνικής Δημοκρατίας  από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνη με σκοπό την έγκρισή του. Η απόφαση αυτή θα συμβάλει στον κοινό μας στόχο της επίτευξης αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας, για την εξασφάλιση της δημοσιονομικής, οικονομικής βιωσιμότητας του χρέους, που θα επιτρέψει στην Ελλάδα την ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνης».
Ημερησία

8 σχόλια:

  1. Λέει ο κ Πρωθυπουργός με την γνωστή του προεκλογική αλαζωνία

    "Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η διενέργεια δημοψηφίσματος επί των προτάσεων αυτών είναι ένα κυρίαρχο δημοκρατικό δικαίωμα του ελληνικού λαού," δίνοντας μαθήματα δημοκρατίας ο αθεόφοβος!!!

    Να ξέρεις κ. Πρωθυπουργέ ότι το ίδιο δικαίωμα έχουν και οι υπόλοιποι 18 λαοί από τους οποίους ζητάς δανεικά. Να εξασκήσουν και αυτοί το δημοκρατικό τους δικαίωμα τότε όχι δανεικά δεν θα πάρεις αλλά θα βρεθεί η Ελλάδα εκτός ΕΕ.

    Ξύπναααααα Αλέξη – η προεκλογική περίοδος τελείωσε – ήδη βρισκόμαστε στα βράχια …..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποτε θελήσουν μπορούν να το εξασκήσουν. Κανείς δεν τους εμποδίζει και πόσον μάλλον ο Τσίπρας. Ο τελευταίος αποφάσισε να το εξασκήσει και είναι δικαίωμα του. Και σένα είναι δικαίωμα σου να λες την γνώμη σου και΄οι άλλοι έχουν το δικαίωμα να την απορρίψουν. Χαρακτηρισμούς όμως θα πρέπει να αποφεύγεις προ πάντων σε κάποιους που δεν διατηρείς φιλικά αισθήματα και νομίζω τα αισθήματα σου τα αποκαλύπτεις τα μάλα.

      Διαγραφή
    2. Τότε γιατί δεν έκανε και ένα δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό να πούνε οι Έλληνες την γνώμη τους?

      Ακουσε, δεν γίνεται έτσι δουλειά δεν μπορείς να κάνεις δημοψήφισμα για ένα πρόγραμμα που είναι υπο διαπραγμάτευση. Ας πεί το μεγάλο 'ΟΧΙ' οπως υποσχέθηκε.

      Το δημοψήφισμα δεν είναι παρά μια υπεκφυγή ενός δειλού ηγέτη.

      Διαγραφή
    3. Δεν μπορεί να γίνεται δημοψήφισμα για το κάθε τι. Ο Τσίπρας και η βουλή θα κρίνουν πότε!

      Το δημοψήφισμα γίνεται για να δώσει την γνώμη του ο λαός. Αν ήταν δειλός ο Τσίπρας δεν θα τα έβαζε με όλα τα κοράκια.

      Διαγραφή
    4. Ανδρέα,

      αυτό που γράφεις ότι ο Τσίπρας και η Βουλή θα κρίνουν πότε θα γίνεται δημοψήφισμα αποδεικνύει πόσο αντιδημοκρατικό είναι.
      Οι πολίτες θα έπρεπε να επιλέγουμε τα θέματα προς δημοψήφισμα και όχι οι πολιτικοί.
      Εσύ δε, απολύτως ταυτισμένος με τω όντι πολίτευμα, την πρωθυπουργοκρατία, το πας κι ένα βήμα πιο κει, ήτοι να αποφασίζει ο Τσίπρας.
      Ένα κανονικό "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" δηλαδή.

      Διαγραφή
    5. Τα βάζει με τα κοράκια ή τα παρακαλεί τώρα?? άσε χορτάσαμε απο σκληρούς και σκληρές διαπραγματεύσεις

      Διαγραφή
  2. Ρὲ παλληκάρι πολὺ σίγουρος εἶσαι ὅτι τὸ χρέος μας εἶναι αὺτὸ ποὺ λένε.

    Τίποτα γιὰ ΕΛΣΤΑΤ,γιὰ Γεωργαντᾶ,γιὰ λογιστικὸ ἔλεγχο,ἔχεις ἀκουστὰ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά εσύ έχεις μείνει ακόμα στο project ζωή - που ούτε ο Τσίπρας του δίνει και πολύ σημασία ....

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.