29/6/15

Κίνημα υπέρ ενεργού συμμετοχής του Κ. Καραμανλή στο δημοψήφισμα

Ραβανός Αρης 
Πολιτικοί, επιχειρηματίες, μέλη της πνευματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας ζητούν να ηγηθεί του φιλοευρωπαϊκού μετώπου για το «ναι»
Κίνημα υπέρ της ενεργού συμμετοχής του Κώστα Καραμανλή στην μάχη του δημοψηφίσματος υπέρ του «ναι» έχει σχηματιστεί στο παρασκήνιο και πολλαπλασιάζονται οι φωνές όσων ζητούν από τον πρώην Πρωθυπουργό να μπει στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» πάρα πολλοί πολιτικοί, με διαφορετικές αφετηρίες και με διαφορετικές κομματικές αναφορές, αλλά και σημαίνοντα πρόσωπα από το χώρο του επιχειρείν, της πνευματικής ζωής και της ακαδημαϊκής κοινότητας έχουν ενεργοποιηθεί και έχουν στείλει διάφορα μηνύματα στη Ραφήνα, ώστε ο κ. Καραμανλής να ηγηθεί του φιλοευρωπαϊκού μετώπου για το «ναι».
Πολλοί λένε ότι θα ήθελαν και του το έχουν πει, να ηγηθεί ο κ. Καραμανλής και να προσωποποιήσει το «ναι» και μάλιστα του έχουν ζητήσει να αναλάβει πρωτοβουλίες και να βγει στην πρώτη γραμμή της μάχης.
Το αίτημα αυτό έρχεται, όχι μόνο από την πλευρά στελεχών της ΝΔ, αλλά και από πολιτικούς άλλων χώρων, κεντρογενών, όπως από το ΠαΣοΚ και το Ποτάμι με το επιχείρημα: «Ο Καραμανλής είναι ο μόνος που έχει διεισδυτικότητα σε λαϊκά στρώματα».
Ο κ. Καραμανλής που είχε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο που τον ενημέρωσε για την απόφαση του Πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα, έκανε την πρώτη κίνηση με τη δήλωσή του το πρωί του περασμένου Σαββάτου.
Η δήλωσή του με την οποία έκανε λόγο για «άφρονες επιλογές που ωθούν την χώρα σε περιπέτειες» αποτελεί το πρώτο βήμα για την περαιτέρω εμπλοκή του στη μάχη για την ενίσχυση του «ναι» και της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρώπη.
Μάλιστα, ακόμα και ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον οποίο συναντήθηκε τυχαία στο εντευκτήριο της Βουλής το βράδυ του Σαββάτου, φέρεται να του είπε σε μια σύντομη συζήτηση, για τη δήλωση του: «αυτό έχει την πολιτική σημασία του».
Από τότε υπήρξαν πολλά θετικά σήματα για την παρέμβασή του, στο πλαίσιο του μετώπου για τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας, ενώ ο ίδιος διαδραμάτισε και καταλυτικό ρόλο να μην υποβληθεί από τη ΝΔ, η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.
Η ενδεχόμενη ενεργοποίηση του κ. Καραμανλή στην παρούσα φάση, δεν σημαίνει και επιστροφή στην πρώτη γραμμή της πολιτικής με ότι αυτό συνεπάγεται για τα μελλούμενα, αλλά απλά κεντρική συμμετοχή στην μάχη του δημοψηφίσματος για το «ναι».
Παράλληλα, και το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για να ενισχυθεί το μέτωπο του «ναι». 
ΒΗΜΑ

13 σχόλια:

  1. Δεν νομίζω ότι είναι καλή η σημερινή ημέρα για ανέκδοτα και χιούμορ. Κάθε προσωπικότητα από τη σημερινή ΝΔ είναι σκύβαλο και όχι πολιτικό πρόσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει μεγάλη πλάκα η εντόπια "ευρωπαϊστική" ελίτ.

    Παραμένει, σταθερά, ψοφοδεής, μικρόψυχη, ανόητη και ανίκανη.

    Και ως εκ τούτων, γελοία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγα τι καραμανλής - Εδώ έχουμε Bank Controls από Τσίπρα - Τόσο Χαζοί να είναι οι Ελληνες και να ψηφίσουν να γινει η Ελλάδα Τσιπριστάν? ... μιά του κλέφτη - δυό το κλέφτη - τρείς και ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κουρασμένος πάντοτε ο κουρασμένος, ανέθεσε την δουλειά στον "φιλέλληνα" Γιούνκερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το 90% αυτων που σας διαβάζει σας βρίζει . Τελειώσατε κύριοι . Λίγο ακόμα έμεινε και απαλαχτήκαμε από σας . Η Ελλάδα δεν θα γίνει Κομουνιστάν . Το μικρό δείγμα γραφής που δώσατε στους Έλληνες , θα τους κάνει να ψηφίσουν 70% υπέρ του Ευρώ . Μετά εκλογές και ειδικά δικαστήρια.......................
    Απλά μας πήγατε πίσω 1-2 χρόνια πίσω ................... Τουλάχιστον θα απαλαγούμε από την μπόχα σας μια και έξω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιοι σίγουρα τελειώνουν, αλλά δεν ξέρω ποιοι. Όταν σήμερα το βράδυ, ώρα Ουάσιγκτον 18:00, δεν θα έχομε πληρώσει στο ΔΝΤ την σωρευμένη δόση των € 1,56 δισ., θα δούμε ποιος θα είναι ο τελειωμένος.

      Διαγραφή
  6. Τα παπαγαλακια της δημοσιογραφιας καλα κρατουν,,,...οσο ξερουν που υπαρχουν πολλοι Ελληνες που τρωνε τις μπαρουφες θα συνεχιζουν την προπαγανδα.... Αρνια ξυπνατε!!!
    Στο σφαγειο σας πανε και σεις βελαζετε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Κωστάκης έχει αμετάκλητα συνδεθεί με την αρχή του κατήφορου. Αν κάποιοι θέλουν να δυναμώσει το ΟΧΙ μεταξύ των αναποφάσιστων τότε ας κάνει και..διάγγελμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με παλιά υλικά δεν μπορείς να κτίσεις καινούργιο σπίτι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφόν το σαφές. Κι όμως, οι Έλληνες δεν μπορούν ακόμη να ξεκολλήσουν από τα υλικά αυτά. Δεν κάνουν καν προσπάθεια ν' αναζητήσουν καινούρια. Αυτό είναι το θλιβερό.

      Διαγραφή
  9. Μακάρι. Τώρα φαίνεται το έγκλημα που διέπραξε ο Σαμαράς με το να αρνηθεί να παραιτηθεί.
    Τώρα, που χρειάζεται απεγνωσμένα να ακουστεί η φωνή της ΝΔ, όποτε βγαίνει ο Σαμαράς στα κανάλια δίνει ψήφους στον Τσίπρα! Ακόμα και η στάση της Χ.Α οφείλεται στην ύπαρξη του Σαμαρά. Διώξτε τον , ΣΗΜΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΧΑΡΗ Ο ΚΟΥΡΑΔΑΣ. ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΑΡΙΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΠΛΕΞΕΙ.
    ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ ΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.