29/6/15

Οι υπεύθυνοι της καταστροφής: Τσίπρας, Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου...

...Ραχήλ Μακρή, Πάνος Καμμένος, Μιχελογιαννάκης, Στρατούλης, Λαφαζάνης, Παπαδημούλης, Φίλης, Φλαμπουράρης, Βούτσης, Βρούτσης, Δραγασάκης, Κοτζιάς, Τσακαλώτος, Χουντής, Σταθάκης, Δρίτσας, Βαλαβάνη, Μαρδάς, Λαφαζάνης, Τσιρώνης, Σκουρλέτης, Θεανώ Φωτίου, Μπαλτάς, Ξυδάκης, Κουράκης, Κουρουμπλής, Ησυχος, Παρασκευόπουλος, Ν. Παππάς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Κατρούγκαλος ή κύριος 12% και όλοι όσοι καταλήφθηκαν από τη μανία της εξουσίας και τον ιδεολογικό φανατισμό, καταστρέφοντας προσπάθειες ετών και δεκαετιών και θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο το μέλλον της χώρας.
Η ιστορία θα τους κρίνει, όμως πρέπει να τους κρίνουμε κι εμείς, οι πολίτες της Ελλάδας.
Και μάλιστα πολύ σύντομα...

17 σχόλια:

  1. Έλεος ρε Σάββα ! Δηλαδή οι Παπανδρέηδες , οι Καραμανλήδες , οι Μητσοτάκηδες και η συμμορίες τους είναι άμοιροι ευθυνών ; Αυτοί δεν είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την καταστροφή της χώρας ; Ποιός οδήγησε την χώρα να έχει περί τις τριάντα χιλιάδες απόπειρες αυτοκτονίας , ποιός έστειλε στην ανεργία δύο εκατομμύρια Έλληνες, ποιός γέμισε την χώρα με τρία και πλέον εκατομμύρια λαθρομετανάστες , ποιός αφαίμαξε τον Ελληνικό λαό ;

    Προφανώς έχεις επιλεκτική μνήμη !
    Λυπάμαι γιατί οι κομματικές σου παρωπίδες αλλοιώνουν το αισθητήριο της κρίσης σου στην απόδοση ευθυνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακεδόνα,
      είμαι από τους λίγους στην Ελλάδα που δικαιούμαι να το λέω και να το γράφω, να τους απευθύνω κατηγορίες, γιατί από την αρχή του έτους κρούω τον κώδωνα του κινδύνου.
      Διάβασε σε παρακαλώ τα άρθρα που έχω αναρτήσει και μετά κάνε όση κριτική θέλεις.

      Διαγραφή
    2. Ο καθένας δικαιούται να κάνει κριτική Σάββα, δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο κανενός!

      Και εγώ τους κατηγορώ μα να δίνεις άφεση στους προηγούμενους καθιστώντας του τωρινούς αποκλειστικούς υπεύθυνους μου έδωσε το δικαίωμα να σε χαρακτηρίσω ως μεροληπτικό με επιλεκτική μνήμη .

      Εγώ πιστεύω πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις μας έριξαν στον γκρεμό με δεμένα χέρια και πόδια και η νυν κυβέρνηση απλά χτυπιέται δεξιά και αριστερά στα βράχια δήθεν προσπαθώντας να αναρριχηθεί , αρνούμενη όμως και το λεπτό "σωτήριο" νήμα , δίκην σχοινιού αναρριχήσεως, που την πέταξαν οι Ευρωπαίοι.

      Λάβε υπ΄όψιν σου πως δεν πήραν την ψήφο μου ... μην παρεξηγηθώ κιόλας !

      Διαγραφή
  2. Έχει δίκιο ο Μακεδών.
    Σάββα, ψυχραιμία και αντικειμενικότητα. Δεν σού ταιριάζει ο ρόλος του κομματικού κλακαδόρου. Σού το έχω ξαναγράψει αυτό και όχι μόνον εγώ.

    Ο Σωκράτης δεν ήταν που έλεγε "Αν κάποιος σού πει ότι κάνεις λάθος, μπορεί να έχει δίκιο, μπορεί και όχι. Αν δύο σού πουν ότι κάνεις λάθος, φρόντισε να το διορθώσεις". Εσένα σού το έχουν πει πάνω από δύο.

    Ελπίζω να ακούσεις αυτούς που δεν σού χαϊδεύουν τ' αυτιά, αλλά σού μιλούν ντόμπρα και στα ίσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nativist
      όπως αποδεικνύεται από την αρθρογραφία μου, είχα δίκιο στην κριτική μου.
      Η κριτική είναι εθνική ευθύνη, ειδικά όταν την κάνεις πριν έλθει το κακό.
      όσο για τον κομματισμό, περιττό είναι να πω ότι αν ήθελα να είμαι σε κόμμα, θα ήμουν πολύ "ψηλά" σ' αυτό.
      Είμαι εκτός κομμάτων και το αντιλαμβάνεται κανείς αβίαστα.

      Διαγραφή
    2. Σάββα,

      "Είμαι εκτός κομμάτων και το αντιλαμβάνεται κανείς αβίαστα"

      Όχι μ' αυτά που γράφεις, Σάββα. Δυστυχώς, το ακριβώς αντίθετο αντιλαμβάνεται αυτός που σε διαβάζει! Κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα έλεγε να μην κάνεις κριτική. Προ Θεού! Αλλά όχι τέτοια μονομέρεια, που φτάνει πια στα άκρα.

      Ούτε εγώ, ούτε ο Μακεδών, απ' ό,τι βλέπω, σε κατηγορούμε, επειδή κάνεις κριτική. Το πρόβλημα είναι ότι κατηγορείς για την καταστροφή τής Ελλάδας μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, λες και οι άλλοι ήσαν αθώες περιστερές.

      40 χρόνια νοσεί το σύστημα, εκ των οποίων, ελέω ανικανότητάς των προηγουμένων, ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά μονά μισό χρόνο. Γιατί επιτίθεσαι με τόση λύσσα σ' αυτόν, ουσιαστικά απαλύνοντας την ευθύνη των ΚΥΡΙΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ; Γιατί ξεπέφτεις στο επίπεδο των ... καράδων από την Washington DC;

      Διαγραφή
    3. Nativist
      Η ανάρτηση αυτή είναι πολιτική παρέμβαση.
      Τι θα πει μονόπατη κριτική.
      Η κριτική γίνεται στην εξουσία, στην κυβέρνησ, σε εκείνους που κυβερνούν, ακριβώς για να μην κάνουν τα λάθη που εντοπίζεις στην κριτική σου.
      Όσο για τους άλλους.
      Οι άλλοι έκαναν πολλά κακά, όμως δεν έρριξαν τη χώρα στα βράχια.
      Τους ξέρω και τους μεν και τους δε.
      Αυτοί είναι πολύ χειρότεροι από τους άλλους, όπως αποδεικνύεται από την κατάσταση που έφεραν τη χώρα.
      Δεν αξίζει να τους υπερασπίζεσαι, είναι πολύ χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από όσο φανταζόμαστε.

      Διαγραφή
    4. Γιατί δεν θέλεις να με καταλάβεις; Δεν υπερασπίζομαι κανέναν. Αυτοί απλώς έδωσαν την χαριστική βολή, έριξαν μία ώρα αρχύτερα την χώρα στα βράχια, δηλαδή εκεί που θα κατέληγε και με τούς άλλους, ίσως πιο αργά και βασανιστικά. Δεν είναι εκεί το θέμα, αλλά στο τι καταλαβαίνει ο άλλος που διαβάζει ως κύριο τίτλο "Οι υπεύθυνοι της καταστροφής: Τσίπρας, Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου..." και στην συνέχεια, μετά τα ονόματα των συριζαίων, "όσοι καταλήφθηκαν από τη μανία της εξουσίας και τον ιδεολογικό φανατισμό, καταστρέφοντας προσπάθειες ετών και δεκαετιών και θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο το μέλλον της χώρας". Για ποιες "προσπάθειες ετών και δεκαετιών" μιλάς; Τις "προσπάθειες" να μάς φέρουν όλοι κι όλοι στα σημερινά χάλια;

      Και παρακάτω .... "Η ιστορία θα τους κρίνει, όμως πρέπει να τους κρίνουμε κι εμείς, οι πολίτες της Ελλάδας. Και μάλιστα πολύ σύντομα.." Λες η Ιστορία να έχει τόσο επιλεκτική μνήμη;

      Διαγραφή
    5. Nativist
      δεν μιλάω για τα οικονομικά μεγέθη.
      Μιλάω για τις προσπάθειες που έγιναν επί δεκαετίες για την ενσωμάτωση της χώρας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και για την αξιοπιστία της στην Ε.Ε. και τη διεθνή κοινότητα.
      Αυτή καταστράφηκε, αυτήν κατέστρεψαν οι προαναφερθέντες.

      Διαγραφή
    6. Η προσπάθεια ενσωμάτωσης στους ευρωπαϊκούς θεσμούς ξεκίνησε την δεκαετία του '50 από τον Κων/νο Καραμανλή και ολοκληρώθηκε από τον ίδιο το 1981.

      Ακολούθησαν, όμως, κι άλλες ενσωματώσεις, που δεν απεδείχθησαν τόσο επιτυχημένες και μία απ' αυτές, η είσοδός μας στην Ευρωζώνη με πλασματικά στοιχεία (2001), απέβη μοιραία.

      Η ΕΟΚ του '80 ελάχιστη σχέση έχει με την ΕΕ του 2015 και πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να σού το εξηγήσω. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι, πριν συνάψομε άλλες συμμαχίες, πρέπει να οδηγήσομε την χώρα σε τριτοκοσμικές ατραπούς, όπως πάλαι ποτέ ο αλήστου μνήμης Παπανδρέου, καμαρώνοντας ως συμμάχους την Βενεζουέλα και την Κολομβία. Σ' αυτό το τελευταίο, ναι, φταίει η ιδεοληψία των Συριζαίων, αλλά δυστυχώς και ο αυταρχισμός της γερμανικής πλέον ΕΕ και η ασυνέπειά της.

      Μήπως το ότι φούντωσαν παντού κόμματα και κινήματα ευρωσκεπτικιστικά είναι τυχαίο; Έδειξε ποτέ αλληλεγγύη η ΕΕ στην Κύπρο, κράτος-μέλος (με το ζόρι) της ΕΕ, της οποίας το ήμισυ κατέχεται από την Τουρκία, που δεν την αναγνωρίζει καν σαν κράτος; Ή μήπως η "αξιόπιστη" ΕΕ συζητά αναίσχυντα με τον κατακτητή, παραβλέποντας το έγκλημά του; Έδειξε η ΕΕ αλληλεγγύη και αξιοπιστία προς την Ελλάδα, όταν αδιαφορεί για το casus belli της Τουρκίας, που εμποδίζει την άσκηση νομίμου δικαιώματός της, που αφορά και την ίδια την ΕΕ, αφού τα χωρικά ύδατα της Ελλάδος υποτίθεται ότι είναι και ευρωπαϊκά; Πολλά τέτοια μπορώ να αναφέρω ακόμη, αλλά δεν χρειάζεται. Τα ξέρεις.

      Τέλος πάντων, τώρα που διευκρίνισες και "μάζεψες" το πράγμα, κάπως πλησιάσαμε. Τώρα ναι, είμαστε κυριολεκτικώς στον αέρα, αφού ούτε η Ρωσία μάς προσέφερε καταφύγιο, όπως ήλπιζε ο Λαφαζάνης, που ονομάζει ακόμη Λενινγκράντ την Αγία Πετρούπολη, ούτε ο Ευρωπαϊκός Νότος δέχτηκε να συμπήξουμε μέτωπο κατά του πλούσιου Βορρά, όπως είχε ελπίσει ο Τσίπρας.

      Διαγραφή
    7. Nativist
      για να προετοιμάσεις την επόμενη μέρα και το εναλλακτικό βήμα, χρειάζεται σοβαρή δουλειά από ανθρώπους έμπειρους και υπεύθυνους.
      Αυτοί είναι ένα τσίρκο ή μάλλον το "κλουβί με τις τρελλές" στην κυριολεξία.

      Διαγραφή
    8. Ακριβώς, φίλε Σάββα.
      Αμέσως από την αρχή, έπρεπε να είχαν διαλύσει την Βουλή και να είχαν σχηματίσει εξωκομματική κυβέρνηση εκ προσωπικοτήτων. Έχομε τέτοιες, αλλά το πρόβλημα ήταν πώς και ποιος θα συμφωνούσε γι αυτές.
      Επιτροπή σοβαρών ανθρώπων, που γνωρίζουν καλά την οικονομία της χώρας και όχι τυχάρπαστων και χρυσοπληρωμένων κηφήνων από τα πέρατα της γης, θα είχε καταστρώσει σοβαρό και εφαρμόσιμο σχέδιο, του οποίου την πρόοδο θα ήλεγχε και διόρθωνε, αν χρειαζόταν.
      Έτσι και μόνον έτσι θα μπορούσαμε να είχαμε βγει από το χάος.

      Τώρα πια είναι αργά και δυστυχώς ο πολύς κόσμος ελπίζει ακόμη την σωτηρία από το ένα και το άλλο κόμμα (λέγε συμμορία), που μάς έφερε σ' αυτήν την κατάσταση.

      Η επιστροφή στους προηγούμενους δεν γεννά καμμία απολύτως ελπίδα.

      Διαγραφή
    9. Σάββα,

      Δες και τούτο εδώ. Πόσοι, απ' αυτούς που ψήφισαν κι εξακολουθούν να πιστεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ, λες να το λάβουν υπ' όψιν και να προβληματιστούν;

      Αναδημοσιεύεται κι εδώ, με τον τίτλο "Γιώργος Παπαδόπουλος-Τετράδης : Συγγνώμη που συνέβαλλα στην ευπιστία του κόσμου στον ΣΥΡΙΖΑ".

      Διαγραφή
    10. Συγγνώμη, τώρα μόλις είδα ότι το έχεις αναρτήσει.
      Πας πιο γρήγορα, απ' ό,τι μπορώ να παρακολουθήσω :)

      Διαγραφή
  3. Αγαπητέ Σάββα. Όλα τα άρθρα που αναδημοσιεύεις σήμερα όντως είναι προφητικά. Μην το πάρεις όμως επάνω σου κι αυτό γιατί, με το συνοθύλευμα που μας κυβερνά, η οποιαδήποτε πρόβλεψη που οδηγεί στην καταστροφή δεν αποτελεί ικανότητα. Σε άρθρα σου που έχω σχολιάσει, το έχω γράψει. Μαύρες μέρες κι άραχνες περιμένουν τον ελληνισμό, μα ο ναρκισισσμός απ' τον οποίο διακατέχονται δεν τους επιτρέπει να δουν πέρα από τη μύτι τους. Δεν αποτελεί λοιπόν ικανότητα για να προβλέψεις το μαύρο μέλον που μας περιμένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιχάλη
      η αναδημοσίευση των άρθρων έχει και την εξής έννοια:
      Η κριτική είναι εθνική ευθύνη.
      Δεν είναι μόνο προβλέψεις, είναι κριτική που έγινε στην ώρα της και αν την λάμβαναν υπ' όψιν, σήμερα θα ήμασταν αλλιώς.
      Γι' αυτό λεώ ότι δικαιούμαι να τους απευθύνω πολιτικές κατηγορίες.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.