1/6/15

Περιοχές κοντά στη συροτουρκική μεθόριο κατέλαβε το Ισλαμικό Κράτος από άλλους αντάρτες

Μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος προήλασαν έναντι αντίπαλων ομάδων εξεγερμένων στη Συρία, καταλαμβάνοντας περιοχές κοντά σε συνοριακό πέρασμα με την Τουρκία και απειλώντας την οδό ανεφοδιασμού των υπόλοιπων ανταρτών στην πόλη Χαλέπι.
Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την πόλη Σοράν Αζάζ και δύο γειτονικά χωριά έπειτα από συγκρούσεις με μαχητές συμμαχίας ανταρτών του βορρά, η οποία περιλαμβάνει τόσο υποστηριζόμενους από τη Δύση αντάρτες όσο και ισλαμιστές μαχητές.
Οι τζιχαντιστές θα μπορούν τώρα να κινηθεί κατά μήκος ενός δρόμου που οδηγεί βόρεια στο πέρασμα Μπαμπ Αλ Σαλάμ ανάμεσα στη συριακή επαρχία Χαλέπι και την τουρκική επαρχία Κιλίς, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η απώλεια της πόλης είναι ισχυρό πλήγμα για τους αντάρτες που ανήκουν στη λεγόμενη συμμαχία Τζαμπχάτ αλ-Σαμίγια (Μέτωπο του Λεβάντε), επειδή βρίσκεται πάνω σε βασική οδό ανεφοδιασμού για τη μεταφορά οπλισμού στο ανατολικό Χαλέπι, δήλωσαν δύο μαχητές.
«Η κύρια γραμμή ανεφοδιασμού ανάμεσα στην Τουρκία και στο Χαλέπι θα επηρεαστεί σοβαρά», ανέφερε σε ηλεκτρονικό μήνυμά του ο Αμπού Μπακρ, τοπικός διοικητής της συμμαχίας.
Το Μέτωπο του Λεβάντε δημιουργήθηκε στο Χαλέπι στην προσπάθεια να σφυρηλατηθεί η ενότητα διαφόρων φατριών στη Συρία που συχνά πολεμούν η μία εναντίον της άλλης, καθώς και εναντίον του συριακού στρατού και των σκληροπυρηνικών τζιχαντιστικών οργανώσεων, υπονομεύοντας την εξέγερση εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Αντάρτες δήλωσαν ότι η προώθηση του Ισλαμικού Κράτους ανατρέπει τα σχέδια για ευρύτερη επίθεση που ετοιμαζόταν πριν από τον ιερό για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού με σκοπό να καταληφθούν τμήματα του Χαλεπιού που τελούν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης.
Κάτοικοι στο ανατολικό Χαλέπι δήλωσαν ότι αυτοκινητοπομπές μαχητών των ανταρτών επιστρέφουν σε περιοχές στην ύπαιθρο της Σοράν προκειμένου να αποκρούσουν το Ισλαμικό Κράτος. Κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν το δυτικό τμήμα της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.