9/6/15

Κυβερνητικές παροχές με... λεφτά του ΤΧΣ!

Πώς «μοίρασε» η κυβέρνηση τουλάχιστον 60 εκατ. ευρώ σε δύο εργάσιμες. Οι παροχές σε υπαλλήλους ΑΤΕ, Τ.Τ, η ενίσχυση στο ΕΤΕΑ και ο λογαριασμός στις εκκαθαρίσεις. Δεν μπορεί να παρακαμφθεί το ΤΧΣ για ΕΤΕΑ. Το προηγούμενο με ΕΒΖ και οι διαφορές.

Έναν νέο τρόπο άσκησης πολιτικής παροχών έχει βρει η κυβέρνηση καθώς μέσα σε δύο εργάσιμες ημέρες αποδέχθηκε αιτήματα τραπεζουπαλλήλων, ύψους τουλάχιστον 60 εκατ. ευρώ, στέλνοντας τον... λογαριασμό όχι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αλλά στο ΤΧΣ μέσω των υπό ειδική εκκαθάριση τραπεζών!
Την περασμένη Παρασκευή, 5 Ιουνίου, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των συλλόγων εργαζομένωνστην ΑΤΕ και στο νέο Τ.Τ και δεσμεύτηκε να εκδώσει ως το τέλος του μήνα υπουργική απόφαση, με την οποία να υποχρεώνονται οι υπό ειδική εκκαθάριση ΑΤΕ και ΤΤ να καταβάλουν τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους.
Χθες Δευτέρα, 8 Ιουνίου, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλης, συναντήθηκε με τους προέδρους του Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων Αγροτικής-Πειραιώς (ΣΕΤΑΠ), Στέλιο Μπενετάτο και με τον πρόεδρο του Ταμείου Υγείας Προσωπικού της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΤΥΠΑΤΕ), Γιώργο Βίκα.

Στην ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε το υπουργείο μετά τη συνάντηση, αναφέρεται ότι ο κ. Στρατούλης με επιστολή του ζητά από τον ειδικό εκκαθαριστή της ΑΤΕ, Ν. Μαράντο, να καταβάλλει στο ΕΤΕΑ τα 40 εκατ. ευρώ, που οφείλει η υπό ειδική εκκαθάριση ΑΤΕ, ως υπόλοιπο του ποσού των 380 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο προέκυψε με βάση προβλεπόμενη εκ του νόμου ειδική οικονομική μελέτη.
Ο κ. Στρατούλης ζητά πρακτικά να αλλάξει ο πίνακας κατάταξης των προνομιούχων πιστωτών, ο οποίος προβλέπει ότι πρώτα πρέπει να ικανοποιηθεί στο ακέραιο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και αν περισσέψουν χρήματα οι υπόλοιποι.
Για περισσότερα Euro2Day

1 σχόλιο:

  1. Εμετικό κυριολεκτικά το άρθρο όπου χαρακτηρίζει "κυβερνητικές παροχές" και δή εξωφρενικές, την παρέμβαση για να δοθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων της ΑΤΕ και του ΤΤ, που όταν ο υπονομευτής Στουρνάρας έδινε τις κρατικές τράπεζες στον Σάλλα και στον Λάτση για λίγα ψίχουλα, "μερίμνησε" να αποζημιωθούν τελευταίοι (δηλαδή πρακτικά ποτέ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.