Δεν εξετάζεται από την αμερικανική κυβέρνηση μια ομοσπονδιακή διάσωση για το Πουέρτο Ρίκο, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Josh Earnest επιβεβαίωσε την δέσμευση της αμερικανικής κυβέρνησης να συνεργαστεί με το Πουέρτο Ρίκο καθώς το νησί προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.
Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, Alejandro Garcia Padilla δήλωσε νωρίτερα ότι οι επενδυτές θα πρέπει να ετοιμαστούν να θυσιαστούν εάν θέλουν να περάσει στην ανάπτυξη η οικονομία του μικρού νησιού.
Οι επενδυτές θα πρέπει να συνεργαστούν για να μειωθούν οι υποχρεώσεις του Πουέρτο Ρίκο, δήλωσε ο Garcia Padilla μιλώντας στους New York Times. "Το χρέος δεν μπορεί να πληρωθεί”, δήλωσε. "Δεν υπάρχει άλλη επιλογή”.
Ο κυβερνήτης μίλησε για αναδιάρθρωση των γενικών υποχρεώσεων, μια αλλαγή στην προηγούμενη στάση του για προστασία του χρέους του Πουέρτο Ρίκο, σχολίασε ο Gary Pollack, επικεφαλής σταθερού εισοδήματος στη μονάδα διαχείρισης πλούτου της Deutsche Bank AG στη Νέα Υόρκη, όπως μεταδίδει το Bloomberg.