15/7/15

Σάββας Καλεντερίδης: Καλή τύχη Ελλάδα, πατρίδα μου γλυκιά…

Το Οίκαδε, η «Κόκκινη Μηλιά», ο Εμφύλιος, ο Τσίπρας και ο Ηρόστρατος
Του Σάββα Καλεντερίδη (άρθρο της 30ής Ιουνίου)
"Μπράβο μας σύντροφε, τους τη φέραμε. Ζήτω η ταξική επανάσταση". Ο Βούτσης και Βαρουφάκης, εισερχόμενοι στο Μαξίμου, λίγο πριν πάρουν την απόφαση για το κλείσιμο των τραπεζών!!!
Εν όψει του «δημοψηφίσματος» της Κυριακής, 5 Ιουλίου 2015, με την πατρίδα μας κυριολεκτικά στην κόψη του ξυραφιού, θα επιχειρήσουμε μια ιστορική αναδρομή εξετάζοντας πολιτικές επιλογές, για τις οποίες πλήρωσε βαρύ τίμημα το έθνος.

Από το Οίκαδε στην Κόκκινη Μηλιά
Το 1920, η Ελλάδα ήταν και πάλι στην κόψη του ξυραφιού. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν αντιμέτωπος με ένα σημαντικό γεωπολιτικό πρόβλημα. Από την 2α Μαΐου 1919 ο Ελληνικός Στρατός είχε αναπτυχθεί στη Σμύρνη και αργότερα προχώρησε την προέλασή του στην Ανατολική Θράκη και στην ενδοχώρα της Ανατολίας, μέχρι την Προύσα, τη Νικομήδεια, την Κιουτάχεια, το Ουσάκ και το Ντενιζλί. Τον Ιούλιο οι συμμαχικές δυνάμεις του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου υπέγραψαν με την Οθωμανική Αυτοκρατορία τη Συνθήκη των Σεβρών, με την οποία δημιουργούνταν η «Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών». Τη συμφωνία αυτή, όμως, δεν αποδέχτηκε ο Μουσταφά Κεμάλ, ο οποίος από τις 19 Μαΐου 1919, είχε αποβιβαστεί στην μαρτυρική Αμισό, για να ηγηθεί των δυνάμεων που αποτελούσαν συνέχεια του Κινήματος των Νεοτούρκων. Ο Μουσταφά Κεμάλ, όσο ο Ελληνικός Στρατός προχωρούσε στην ενδοχώρα της Ανατολίας, κατόρθωσε να συνενώσει πολιτικές δυνάμεις αλλά και εθνοτικές, φυλετικές και θρησκευτικές ομάδες της Μικράς Ασίας, δημιουργώντας ένας «εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα», το οποίο έσπευσαν να προσεταιριστούν οι Σοβιετικοί, οι οποίοι, όμως, προηγουμένως, βρήκαν κλειστή την πόρτα της Αθήνας, όταν ζήτησαν τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων.
Από τη στιγμή, όμως, που ο Μουσταφά Κεμάλ έγινε συνομιλητής των Σοβιετικών*, σταδιακά κατέστησε εαυτόν «μήλον της έριδος» για όλους εκείνους που είχαν υπογράψει τη Συνθήκη των Σεβρών. Έτσι, με τη σειρά άρχισαν να αναζητούν γέφυρες συνεννόησης και συνεργασίας οι Ιταλοί, οι Γάλλοι και στο τέλος οι Άγγλοι, οι οποίοι ήταν οι κύριοι υποστηρικτές του Βενιζέλου, στο εγχείρημα της αποστολής Ελληνικού Στρατού στη Μικρά Ασία.
Ακριβώς εκείνη τη στιγμή, που ο Μουσταφά Κεμάλ και το κίνημά του έγινε ένα γεωπολιτικό μήλον της έριδος, ο Βενιζέλος, νοιώθοντας αυτήν την κρίσιμη αλλαγή, άγνωστο με ποιον απώτερο σκοπό, αποφάσισε να καταφύγει στις κάλπες.
Τότε, για πρώτη φορά όλα τα κόμματα, με εξαίρεση τον πρόδρομο του ΚΚΕ (ΣΕΚΕ), συνασπίστηκαν απέναντι στο Κόμμα των Φιλελευθέρων, συναπαρτίζοντας το μέτωπο της Ηνωμένης Αντιπολίτευσης.
Το πιο σημαντικό προεκλογικό σύνθημα της Ηνωμένης Αντιπολίτευσης ήταν το περίφημο «οίκαδε», που σήμαινε επιστροφή στο σπίτι των στρατιωτών, που ήδη συμπλήρωναν σχεδόν δέκα χρόνια στα διάφορα πολεμικά μέτωπα, αρχής γενομένης από τους Βαλκανικούς Πολέμους. Ο ελληνικό λαός, κουρασμένος από τους πολέμους και οι οικογένειες που είχαν στερηθεί τους άνδρες και τα παιδιά τους που βρίσκονταν στο μικρασιατικό μέτωπο, δέχτηκαν σαν «σωσίβιο» την υπόσχεση της Ηνωμένης Αντιπολίτευσης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στις εκλογές το Κόμμα των Φιλελευθέρων να μην εκλέξει ούτε έναν βουλευτή, να μην εκλεγεί βουλευτής ούτε ο ίδιος ο Ελευθέριος Βενιζέλος και να επιστρέψει ο βασιλιάς, δίνοντας έτσι το άλλοθι που αναζητούσε η Αγγλία, για να μας εγκαταλείψει μόνους στην έρημο της Ανατολίας.
Ποιο ήταν το αποτέλεσμα;
Εκείνοι που υποσχέθηκαν το οίκαδε, ότι θα φέρουν τους άνδρες και τα παιδιά πίσω από το μικρασιατικό μέτωπο, τους πήγαν στην «Κόκκινη Μηλιά», για να ακολουθήσει η κατάρρευση του μετώπου και η Μικρασιατική Καταστροφή!

Καζέρτα, Βάρκιζα, Εμφύλιος
Τις δεκαετίες που ακολούθησαν ο Ελληνισμός, πληγωμένος και συρρικνωμένος, προσπάθησε να γιατρέψει τις βαθιές και χαίνουσες πληγές του. Μια από αυτές ο διχασμός, ο οποίος είχε πάρει εθνικά χαρακτηριστικά το 1914-1917, λόγω διαφορετικών απόψεων που επικρατούσαν στις τότε ελίτ για τον γεωπολιτικό προσανατολισμό της χώρας. Ακριβώς το ίδιο «κόλπο» χρησιμοποίησαν οι μεγάλες δυνάμεις για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντάς τους, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Και ο αγγλικός αλλά και ο σοβιετικός παράγοντας, όταν βοηθούσαν την ελληνική αντίσταση, είχαν κατά νου την επόμενη μέρα. Δηλαδή, να δημιουργήσουν συνθήκες για να ελέγξουν την κατάσταση στην Ελλάδα, μετά το πέρας του πολέμου.
Έτσι, και οι μεν και οι δε, προσπάθησαν να προσεταιριστούν τις φιλικές προς αυτούς πολιτικές και κομματικές ελίτ της υπόδουλης Ελλάδας, για να ενισχύσουν τη διαπραγματευτική τους δυνατότητα, όταν θα αποφάσιζαν το μοίρασμα της Ευρώπης. Τελικώς, το μοίρασμα έγινε το Φεβρουάριο του 1945, στη Γιάλτα, όπου αποφασίστηκε η Ελλάδα να είναι σε ποσοστό 90% υπό την επιρροή του Ηνωμένου Βασιλείου και το υπόλοιπο της Σοβιετικής Ένωσης.
Όμως, παρά την ανωτέρω συμφωνία, κάποιοι στην Ελλάδα αποφάσισαν να συνεχίσουν τον ένοπλο αγώνα, Έλληνας εναντίον Έλληνα αυτή τη φορά, ενώ είχαν ήδη υπογράψει τη Συμφωνία της Καζέρτας, το Σεπτέμβριο του 1944 και της Βάρκιζας, το Φεβρουάριο του 1945.
Πέραν του τι είχαν στο νου τους εκείνοι που αποφάσισαν τον εμφύλιο, πέραν του αν κάποιοι από κείνους είχαν ως στόχο την εθνική ανεξαρτησία και αν οι πρώην δωσίλογοι και ταγματασφαλίτες τους εξώθησαν με τις ενέργειές τους σ’ αυτό, επί της ουσίας, με την απόφασή τους εκείνη οδήγησαν τη χώρα σε μια μεγάλη καταστροφή, παίζοντας το παιχνίδι της Αγγλίας, η οποία με τον εμφύλιο, τον οποίο επιδίωξε, ήθελε να εξυπηρετήσει δυο στρατηγικούς στόχους:
Πρώτον, να διχάσει τον ελληνικό λαό, για να μπορέσει να τον χειραγωγήσει πιο εύκολα τη μεταπολεμική περίοδο, καθότι μανούλες οι Άγγλοι στο «διαίρει και βασίλευε»!
Δεύτερον, να αποδυναμώσει την Ελλάδα, που τότε ήταν μια παγκόσμιας εμβέλειας ηθικοπολιτική δύναμη, για να μην είναι σε θέση να διεκδικήσει την Κύπρο, ως επιβράβευση της συμβολής της στον πόλεμο και την αντίσταση εναντίον του ναζισμού και του φασισμού.

Από τα «δόντια της μυλόπετρας» στον τρίτο πόλο
Η Ελλάδα, στη διάρκεια του λεγόμενου Ψυχρού Πολέμου, διχασμένη και κατεστραμμένη από τον πόλεμο και από τον Εμφύλιο, συνεθλίβη στα δόντια της μυλόπετρας, μεταξύ του «κληρονόμου» της Αγγλίας στην περιοχή, των ΗΠΑ, και της Ρωσίας. Σε λίγες δεκαετίες, αιχμάλωτοι στα δόντια της μυλόπετρας, χάσαμε τον ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου, και το 40% της Κύπρου, ενώ έχασαν κυριολεκτικά τη ζωή τους μια δυο γενιές στα ξερονήσια και στην εξορία, θύματα του διχασμού και των αφρόνων επιλογών των κομματικών ελίτ, που αδυνατούσαν ή δεν ήθελαν να «αναγνώσουν» σωστά τις γεωπολιτικές εξελίξεις και ισορροπίες, όχι για να εξυπηρετήσουν ξένα συμφέροντα αλλά τα συμφέροντα του ελληνικού έθνους.
Από τη δεκαετία του ’60, μέρος της κυρίαρχης πολιτικής ελίτ της πατρίδας μας, με κορυφαίο τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αναζήτησε έναν τρίτο πόλο, για να μπορεί η Ελλάδα να βρει στήριγμα και να ξεφύγει από τη μέγγενη του ανταγωνιστικού διπόλου ΗΠΑ-Ρωσίας. Ο τρίτος αυτός πόλος ήταν η Ε.Ο.Κ., η οποία είχε έντονα «Γκωλικά» χαρακτηριστικά, ως εξισορροπητικός γεωπολιτικός παράγοντας μεταξύ ΗΠΑ-
Ρωσίας. Με τέτοια κριτήρια, εξυπηρέτησης των γεωπολιτικών της συμφερόντων, έγινε μέλος της Ε.Ο.Κ./Ε.Ε. η Ελλάδα, και όχι για να επωφεληθεί οικονομικά. Αυτό ήταν το έλασσον.
Το θέμα όμως είναι ότι μετά το 1981 η Ελλάδα άλλαξε σελίδα. Οι παλιές ελίτ παραμερίστηκαν και ήλθαν στο προσκήνιο άλλες, με έντονα λαϊκίστικα χαρακτηριστικά, οι οποίες έκτοτε επικρατούν στο πολιτικό σκηνικό της πατρίδας μας. Αυτές οι ελίτ, οι οποίες, μέσω της κομματικοποίησης διέλυσαν το ελληνικό κράτος, την ελληνική δημόσια διοίκηση και τις Ένοπλες Δυνάμεις, με αποκορύφωμα την αποδυνάμωση της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μέχρι τότε επικρατούσε και κυριαρχούσε στο Αιγαίο, δεν κατόρθωσαν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της Ε.Ε., η οποία με τη κριτήρια του Μάαστριχτ απαιτούσε την πραγματοποίηση συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων και τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων στον τομέα της οικονομίας.
Την έλλειψη πολιτικής και εθνικής υπευθυνότητας, οι κυβερνήσεις προσπάθησαν να καλύψουν με την εξυπηρέτηση του κομματικού κράτους και των κομματικών μηχανισμών, δημιουργώντας ένα σαθρό και διεφθαρμένο δίπολο, που οδήγησε τη χώρα σταδιακά στην καταστροφή.
Αυτό το διεφθαρμένο δίπολο, πολιτικό σύστημα – κομματικοποιημένο κράτος, που καθόρισε σε μεγάλο βαθμό και τη στρεβλή διαμόρφωση και εξέλιξη της παραγωγικής βάσης και της οικονομίας της χώρας, δεν κατόρθωσε να διαχειριστεί με επιτυχία την κρίση του 2008, με αποτέλεσμα να βιώνουμε τις δραματικές στιγμές όλα αυτά τα χρόνια, με αποκορύφωμα το «δημοψήφισμα» της Κυριακής.

Από το «ψηφίστε μας για να κάνουμε αποτελεσματική διαπραγμάτευση», στην πρόταση των 8 δις ευρώ και το «δημοψήφισμα»
Τη στιγμή που τα κριτήρια του Μάαστριχτ ήταν εκεί, τα οποία, σε συνδυασμό με το οικονομικό μοντέλο της Ε.Ε., επέβαλαν ένα μικρό, ευέλικτο, ακομμάτιστο και αποτελεσματικό κράτος, ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντί να στείλει στην ελεύθερη αγορά τον κομματικό στρατό που παρασιτοβιούσε στο δύσμοιρο ελληνικό κράτος, μέσα από αμαρτωλές συμβάσεις που εξασφάλιζε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, προχώρησε στη μονιμοποίηση δεκάδων χιλιάδων συμβασιούχων, παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ και νομιμοποιώντας την πολιτική αθλιότητα.
Η πολιτική αθλιότητα και ο λαϊκισμός, που έφθανε τα όρια της εθνικής προδοσίας, οδήγησαν τη χώρα στις εκλογές του 2009, ενώ ο συνδυασμός των παραπάνω δεν επέτρεψε στη χώρα να αντιμετωπίσει εχθρούς και φίλους που ήθελαν να την καταστρέψουν ή να την σώσουν, αναλόγως, μέσα από τα μνημόνια.
Το πολιτικό σύστημα, ανήθικο και διεφθαρμένο, δεν είχε το ηθικό ανάστημα να αποκολληθεί από τον θανατηφόρο εναγκαλισμό του διεφθαρμένου κράτους.
Αυτό το ανήθικο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, δεν είχε τη δυνατότητα να διαπραγματευθεί με τους εταίρους μας στην Ε.Ε., για να αποτελέσουν τα όποια μνημόνια μια ευκαιρία για τον πραγματικό εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους και της οικονομίας.
Αυτήν την αδυναμία του ανήθικου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος εκμεταλλευθήκαν ξένοι και ντόπιοι, για να «χώσουν» στα μνημόνια εκείνα που τους εξυπηρετούσαν.
Έτσι, μαζί με την εξαθλίωση και την υποδούλωση της χώρας στους δανειστές, ήλθαν στο προσκήνιο και οι νεολαϊκιστές. Δεν χρειάζεται να καταφύγουμε σε χαρακτηρισμούς. Μια ματιά στα βιογραφικά αυτών που μας κυβερνούν, μια ματιά στα έδρανα της Βουλής, μας δίνει την ξεκάθαρη εικόνα. Ο χαρακτηρισμός που δεν είναι δυνατόν να αποφύγουμε, είναι ο εξής: πρόκειται για τη χειρότερη Βουλή, το χειρότερο πολιτικό προσωπικό, τη χειρότερη Κυβέρνηση όλων των εποχών, ακόμα και από αυτή του ΓΑΠ!
Υφάρπαξαν την εξουσία μέσω μιας εξ αντικειμένου συνταγματικής εκτροπής, εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, με βασικό επιχείρημα, αφού είχαν προηγηθεί τα ευτράπελα για τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την κατάργηση των μνημονιακών νόμων και δεσμεύσεων με ένα νόμο και άλλα τέτοια, διανθισμένα με έντονο πολιτικό και αισθητικό εκχυδαϊσμό, το εξής:
«Οι άλλοι δεν διαπραγματεύονται. Δώστε μας τη λαϊκή εντολή για να διαπραγματευτούμε και να πετύχουμε μια καλύτερη συμφωνία με τους δανειστές.»
Επί πέντε μήνες, που υποτίθεται ότι διαπραγματεύονταν, επιδεινώθηκαν όλοι ανεξαιρέτως οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας, ενώ η συμφωνία την οποία φάνηκαν διατεθειμένοι να υπογράψουν, ήταν ένα πακέτο μέτρων ύψους 8 δις ευρώ, από τα 800 εκατ. ευρώ που περιλάμβανε το μέιλ Χαρδούβελη. Το πακέτο αυτό φέρει την υπογραφή του νέου Ηρόστρατου, του Αλέξη Τσίπρα.
Αυτό το συνοθύλευμα των αριστεροδεξιών νεολαϊκιστών, οδήγησε τα πράγματα στο παρά πέντε, για να προκηρύξει ένα δημοψήφισμα που αποτελεί κακοποίηση και βιασμό αυτής της δημοκρατικής διαδικασίας.
Πέρα όμως από τα διαδικαστικά, το δημοψήφισμα γίνεται και πάλι με την επίκληση του ίδιου σκεπτικού:
«Δώστε μας διευρυμένη, δημοψηφισματικού χαρακτήρα λαϊκή εντολή, για να διαπραγματευτούμε από θέσεως ισχύος με τους δανειστές».
Όμως, εκτός του ότι δεν δίνεται η δυνατότητα και ο χρόνος στους πολίτες να ενημερωθούν και να «ζυμωθούν» με τις επιπτώσεις της απόφασης που θα πάρουν, εκτός του ότι η κυβέρνηση ¨σημάδεψε την τράπουλα, βάζοντας το ΟΧΙ πάνω από το ΝΑΙ στο ένα και μοναδικό ψηφοδέλτιο, ενέργεια που δίνει σύμφωνα με μετρήσεις ένα… μπόνους 5% στο ΟΧΙ, υπάρχει και ένα άλλο τεράστιο πολιτικό ζήτημα.
Η κυβέρνηση, με έναν αντιδημοκρατικό και εντελώς ανορθόδοξο τρόπο προσπαθεί να ανανεώσει τη λαϊκή εντολή, χωρίς να κάνει απολογισμό της προηγούμενης προς τους ψηφοφόρους, μέσα από μια προεκλογική διαδικασία, θέτει το ίδιο δίλημμα με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, χωρίς να δίνει και πάλι απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα.
Τότε, στην ερώτηση «Τι θα κάνετε αν οι δανειστές αρνηθούν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα, τα οποία υπόσχεστε στους ψηφοφόρους, τι θα κάνετε; Τι θα κάνετε αν αποτύχετε στις διαπραγματεύσεις; Ποιο είναι το σχέδιό σας;», απαντούσαν ότι ξέρουμε πολύ καλά τι θα κάνουμε, αλλά δεν μπορούμε να το αποκαλύψουμε, γιατί αυτό επιβάλλει η τακτική της διαπραγμάτευσης που θα ακολουθήσει.
Τώρα, στην ίδια ερώτηση που τους γίνεται «Τι θα κάνετε αν οι δανειστές αρνηθούν και πάλι να ικανοποιήσουν τα αιτήματά σας;», και πάλι απαντούν θολά, ότι «Ξέρουμε τι θα κάνουμε. Θα επιζήσουμε, θα συνεχίσει να βγαίνει και πάλι ο ήλιος κάθε μέρα!» (Τσίπρας στη ΝΕΤ, 29 Ιουνίου).

Επιμύθιον
Οι μέρες και οι ώρες που περνούν είναι κρίσιμες για το μέλλον της πατρίδας μας και του Ελληνισμού.
Αναλύοντας κανείς με ψυχραιμία τη στρατηγική της κυβέρνησης, φθάνει σε λογικό αδιέξοδο. Και για να βρεθεί εξήγηση, να εξαχθεί ένα λογικό συμπέρασμα, θα πρέπει να ανατρέξει κανείς στην ιδεολογία των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και γενικότερα στα ιδεολογικά και άλλα χαρακτηριστικά του κινήματος των αγανακτισμένων, που αποτέλεσε το πρόπλασμα το οποίο οδήγησε στη δημιουργία του πλειοψηφικού ρεύματος του αντιμνημονιακού μετώπου στην κοινωνία.
Δεν θα σταθούμε στην εξ αντικειμένου σύμμαχο του ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή, ούτε στον κανονικό σύμμαχο, τους ΑΝΕΛ. Αυτό είναι «άλλου… παπά Ευαγγέλιο», που λέει ο λαός μας.
Θα προσπαθήσουμε, όμως, να αναλύσουμε το φαινόμενο και τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, για να ερμηνεύσουμε και να επιλύσουμε το λογικό αδιέξοδο που προαναφέραμε.
Την λύση και την ερμηνεία, μας την έδωσε μια φωτογραφία, μια εικόνα. Το βράδυ της 28ης Ιουνίου, την ώρα που υπουργοί προσέρχονταν στο Μέγαρο Μαξίμου, για να συμμετάσχουν στο έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο στο οποίο αποφασίστηκε το κλείσιμο των τραπεζών και ο έλεγχος κεφαλαίων, οι φωτογράφοι απαθανάτισαν μια εξαιρετικά εύγλωττη σκηνή. Στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Εσωτερικών Βούτσης, θιασώτης της λαϊκής επανάστασης, χαιρέτησε χαρούμενος τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, με έναν τρόπο που ήταν σαν του έδινε συγχαρητήρια, γιατί έφερε με επιτυχία σε πέρας μια αποστολή. Ήταν σαν έλεγαν «τους τη φέραμε». Έτσι εξηγείται η δημιουργική ασάφεια της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου και η αλλοπροσαλλοσύνη του κατά τη διάρκεια όλων αυτών των μηνών στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, την οποία ανέχθηκε ο Τσίπρας.
Επίσης, έτσι εξηγείται η δήλωση του υπουργού Νίκου Παπά, ο οποίος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, λίγο μετά την απόφαση για το δημοψήφισμα, δήλωνε εύχαρις το "Αύριο θα είναι μια πολύ καλή μέρα", εννοώντας την Κυριακή που έκλεισαν οι τράπεζες!
Ο στόχος λοιπόν ήταν το αδιέξοδο, στη συνέχεια η δημιουργία ενός κλίματος εχθρικού απέναντι στους δανειστές και εξ αυτού η ευαισθητοποίηση των εθνικών αλλά και των ιδεολογικών αντανακλαστικών διαφόρων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας, μέσα από την επίκληση της Επανάστασης του 1821, του ΟΧΙ του 1940 και του ΟΧΙ του Τάσου Παπαδόπουλου, για την υφαρπαγή του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
Ο τελικός στόχος;
Μα φυσικά η... ταξική επανάσταση.
Πώς θα γίνει αυτή;
Σύμφωνα με τη λογική που επικρατεί σε διάφορες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, η επανάσταση ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2008, τότε που με αφορμή τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου και με βάση επιτελικό σχέδιο «κάποιοι» κατέστρεψαν την Αθήνα και κινητοποίησαν τις δυνάμεις τους σε όλες τις πόλεις της χώρας.
Η επανάσταση συνεχίστηκε στην Πλατεία Συντάγματος, με το κίνημα των αγανακτισμένων, ενώ οι τάξεις των επαναστατημένων ενισχύθηκαν με τους εξαθλιωμένους Έλληνες της συνεχιζόμενης κρίσης και των μνημονίων.

Μετά το ενδεχόμενο ΟΧΙ της Κυριακής, τι;
Δεν θα πέσουμε στην παγίδα του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, γιατί όλη αυτή η ιστορία είναι ένα καλοστημένο παιχνίδι διχασμού από τους "ινστρούχτορες" της επανάστασης, για να οδηγήσουν κι άλλο απονήρευτο κόσμο στο μαντί του "νέου ΕΑΜ".
Θα επιχειρήσουμε όμως να εκτιμήσουμε τι θα γίνει σε περίπτωση που ο κόσμος ψηφίσει ΟΧΙ.
Σε περίπτωση, λοιπόν, που επικρατήσει το ΟΧΙ, αν είναι σωστή η ερμηνεία που δίνουμε παραπάνω, η χώρα θα οδηγηθεί εκτός Ε.Ε. και εκτός ευρώ, στην απόλυτη εξαθλίωση, για να προστρέξουν κι άλλοι εξαθλιωμένοι Έλληνες, μαζί με τους εκατοντάδες χιλιάδες συντρόφους μετανάστες που τρέφουν ήδη αισθήματα... αγάπης στους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ, στην αγκαλιά της επανάστασης, και να χτιστεί έτσι η νέα Ελλάδα, της λαϊκής δημοκρατίας, με ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις χώρες-μοντέλα που εφαρμόστηκε ο σοσιαλισμός.
Σ’ αυτήν την πορεία το ρόλο τους έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν διάφοροι χρήσιμοι ηλίθιοι, οι οποίοι όταν ξυπνήσουν και αντιληφθούν το κακό που έκαναν στην Ελλάδα, θα είναι πολύ αργά.
Τώρα, καλούνται να παίξουν το ρόλο τους οι εξαθλιωμένοι από την κρίση και τα μνημόνια Έλληνες, στους οποίους επικρατεί η άποψη «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των ομοφύλων». Αυτό κραυγάζουν διάφοροι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην κοινωνία: «Δεν με νοιάζει τι θα γίνει η κοινωνία και η Ελλάδα. Από τη στιγμή που εγώ έχω καταστραφεί οικονομικά και έχω χάσει τη ζωή μου, να γίνουν όλα στάχτη, δεν με ενδιαφέρει».
Είμαστε ακριβώς στη στιγμή που ο Τσίπρας, σαν ένας Ηρόστρατος, ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή στην Ελλάδα που ξέρουμε.
Την ίδια ώρα τρίβουν τα χέρια τους ο Σόιμπλε και όλοι εκείνοι που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ, για να αγοράσουν τις ελληνικές τράπεζες και την ίδια τη χώρα μπιρ παρά, όπως και λενε και οι Τούρκοι.
Την ίδια ώρα, θέτουμε σε κίνδυνο για άλλη μια φορά την Κύπρο, και εισερχόμεθα σε μια περίοδο που ο ελληνικός χώρος, από τις Διαπόντιες νήσους μέχρι το Λιβυκό Πέλαγος, τις ακτές της Αιγύπτου, του Ισραήλ, του Λιβάνου, της Συρίας, το Καστελόριζο, τη Σάμο, της Χίο, της Λέσβο, τη Σαμοθράκη, τον Έβρο, τη Θράκη και τη Μακεδονία, θα κινδυνεύσει με λεηλασία από ισχυρούς και ανίσχυρους παίκτες που καραδοκούν στην περιοχή.
Είναι η ώρα που ο κάθε πολίτης βρίσκεται προ των ευθυνών του.
Αυτή η ευθύνη ήταν που μας ώθησε στη συγγραφή αυτού του άρθρου και τίποτε άλλο.
Το μόνο που μένει να πούμε, είναι να σκεφθούν καλά οι Έλληνες και να πράξουν αυτό που είναι καλό όχι για τον εαυτό τους και το κόμμα τους, αλλά για την πατρίδα.
Εκείνοι που πιστεύουν στην πάλη των τάξεων, θα πράξουν αυτό που εξυπηρετεί την… επανάσταση.
Όλοι οι άλλοι, καλό είναι να μην παρασυρθούν από την παγίδα που έχουν στήσει οι «ινστρούχτορες» της επανάστασης, και να θυμηθούν ότι για χιλιετίες ο Ελληνισμός επιβίωσε επειδή πίστευε στο «Υπεράνω όλων η πατρίς» του Πλάτωνα και το σωκρατικό:
«Μητρός τε καὶ πατρὸς καὶ τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρὶς καὶ σεμνότερον καὶ ἁγιώτερον καὶ ἐν μείζονι μοίρᾳ καὶ παρὰ θεοῖς καὶ παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι, καὶ σέβεσθαι δεῖ καὶ μᾶλλον ὑπείκειν καὶ θωπεύειν πατρίδα χαλεπαίνουσαν ἢ πατέρα, καὶ ἢ πείθειν ἢ ποιεῖν ἃ ἂν κελεύῃ, καὶ πάσχειν ἐάν τι προστάττῃ παθεῖν ἡσυχίαν ἄγοντα, ἐάντε τύπτεσθαι ἐάντε δεῖσθαι, ἐάντε εἰς πόλεμον ἄγῃ τρωθησόμενον ἢ ἀποθανούμενον, ποιητέον ταῦτα, καὶ τὸ δίκαιον οὕτως ἔχει, καὶ οὐχὶ ὑπεικτέον οὐδὲ ἀναχωρητέον οὐδὲ λειπτέον τὴν τάξιν, ἀλλὰ καὶ ἐν πολέμῳ καὶ ἐν δικαστηρίῳ καὶ πανταχοῦ ποιητέον ἃ ἂν κελεύῃ ἡ πόλις καὶ ἡ πατρίς, ἢ πείθειν αὐτὴν ᾗ τὸ δίκαιον πέφυκε· βιάζεσθαι δὲ οὐχ ὅσιον οὔτε μητέρα οὔτε πατέρα, πολὺ δὲ τούτων ἔτι ἧττον τὴν πατρίδα;” τί φήσομεν πρὸς ταῦτα, ὦ Κρίτων; ἀληθῆ λέγειν τοὺς νόμους ἢ οὔ;»***
Καλή τύχη Ελλάδα, πατρίδα μου γλυκιά…


*Στις 23 Απριλίου ιδρύθηκε η «Εθνοσυνέλευση του Μεγάλου Τουρκικού Έθνους και στις 26 Απριλίου ο Μουσταφά Κεμάλ έστειλε επιστολή στον Λένιν, με την οποία του ζητούσε τη σύναψη πολιτικών και στρατιωτικών σχέσεων. Στη θετική απάντηση του υπουργού εξωτερικών Τσιτσέριν, ο Μ. Κεμάλ απάντησε με αποστολή του δικού του υπουργού εξωτερικών Μπεκίρ Σαμί στη Μόσχα, για να ακολουθήσει σοβαρή στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στο κίνημα του Κεμάλ, η οποία επιστεγάστηκε με υπογραφή συμφωνίας το Μάρτιο του 1921.
η οποία

**Το 356 π.Χ., ο Ηρόστρατος πυρπόλησε και κατέστρεψε ένα από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, τον Ναό της Αρτέμιδας στην Έφεσο, το περίφημο Αρτεμίσιο, με σκοπό να τον γράψει η ιστορία! Όπως αναφέρει ο Πλούταρχος στους Παράλληλους Βίους (Αλέξανδρος, 3), την νύκτα που πυρπολήθηκε ο ναός γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος.


*** Από τη μητέρα και από τον πατέρα και από όλους τους άλλους προγόνους το πολυτιμότερο πράγμα είναι η πατρίδα και σεβαστότερο και αγιώτερο και σε ανώτερη θέση, κατά τη γνώμη των θεών και των φρονίμων ανθρώπων, και ότι πρέπει να σεβόμαστε και περισσότερο να υπακούμε και να αγαπάμε την πατρίδα, όταν οργίζεται, παρά τον πατέρα, και, ή να προσπαθούμε να την πείθουμε, ή να εκτελούμε ό,τι κι αν διατάζει. Και ή να υποφέρουμε, αν αυτή το θέλει, χωρίς το παραμικρό παράπονο, και αν θέλει ακόμα να μας δείρει ή να μας ρίξει στην φυλακή, ή να μας στείλει στον πόλεμο για να πληγωθούμε ή να σκοτωθούμε, όλα αυτά πρέπει να τα κάνουμε. Και έτσι είναι το σωστό. Μάλιστα δεν πρέπει να ξεφεύγουμε ούτε να οπισθοχωρούμε ούτε να εγκαταλείπουμε τη θέση μας, αλλά και στον πόλεμο και στα δικαστήρια και όπου αλλού, καθήκον μας είναι να εκτελούμε όσα διατάσσει η Πολιτεία και η πατρίδα, ή, το πολύ, αν εκείνο που διατάζει δεν μας φαίνεται δίκαιο, να της υποδείξουμε και να την πείσουμε ποιο είναι το δίκαιο. Δεν είναι όμως ασέβεια να μεταχειριζόμαστε βία σε μια μητέρα, σε έναν πατέρα και πολύ περισσότερο στην πατρίδα;” Τι θα απαντήσουμε εμείς σε όλα αυτά, Κρίτων; Θα απαντήσουμε ότι οι νόμοι λένε αλήθεια ή όχι;
Ο Σωκράτης είχε ακυρώσει σε δυο γραμμές τη λογική της επανάστασης του ΣΥΡΙΖΑ

66 σχόλια:

  1. Λάθος, πάμε γιὰ τὸ τέλος τῆς ἀριστερᾶς, ὅπως συνέβη μετὰ τὴν κατάρρευσι τοῦ ἀνατολικοῦ μπλόκ τὸ 1992.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H αριστερά δεν τελειώνει, υπάρχει το ΚΚΕ
      Ετούτοι εδώ του ΣΥΡΙΖΑ,των ΑΝΕΛ και της ΧΑ είναι η Νέα Τάξη (ο άνθρωπος της Νέας Τάξης ήταν αυτός του Χίτλερ-Υπεράνθρωπος της Νέας Εποχής).

      Για το άρθρο συγχαρητήρια Σάββα, δυνατό, 93 χρόνια μετά από τη μικρασιατική καταστροφή. Πιστεύω ότι δεν τελειώνουμε ως χώρα, υπάρχουν μεγάλες δυνάμεις της Ομογένειας που στενάζουν κάτω από το ζυγό των Λάϊονς, του Σιωνισμού και των Ρόταρυ.
      Δυνάμεις που θέλουν να βοηθήσουν την πατρίδα τους και η Κομμουνιστική Ελλάδα από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν δεν τις άφηνε. Και με το ΝΑΙ και με το ΟΧΙ η χώρα είναι καταστρεμμένη εσκεμμένα για να πληρωθούν ασφάλιστρα, για να λεηλατηθούν περιουσίες, να παραδοθεί το τραπεζικό σύστημα μαζί με τα υποθηκευμένα χωράφια
      σε δυνάμεις που δεν γνωρίζουμε.
      Στο έδαφος της Ελλάδας υπάρχουν κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες και εφοπλιστές και όχι ένας Γ. Αβέρωφ να χαρίσει 7 εκατομμύρια για την αγορά ενός θωρηκτού, βοήθεια για τη Μεγάλη Ιδέα. Δεν υπάρχει ένας Ίωνας Δραγούμης, ένας Περικλής Γιαννόπουλος αλλά ο ποιητής του αιδοίου.
      Πιστεύω ότι θα υπερισχύσει το ΝΑΙ και θα διαλυθεί το στημένο σκηνικό της Μεταπολίτευσης. Θα αρχίσει ο Έλληνας να ανακτά τις δυνάμεις του, οι ξενιτεμένοι να στέλνουν τα χρήματά τους στην Πατρίδα και να αφεθούν οι Έλληνες Ομογενείς να ψηφίζουν για την πατρίδα τους.

      Όλες οι καταστροφές της χώρας ήρθαν από την αριστερά.
      Στη Μικρασιατική καταστροφή με τις απεργίες του Μπεναρόγια χάσαμε τη Μικρή Ασία.
      Η αριστερά χόρευε στο κέντρο Μαξίμ όταν παλικάρια έπεφταν στο Μέτωπο.
      Ο υπερπράκτορας Ισραέλ Λαζάρεβιτς Πάρβους (γκόμενος της Ρόζας) , Πρέσβης της πόλης που έλεγχε Κεμάλ, Λένιν, Μπεναρόγια και Βενιζέλο οργάνωσε τα πάντα.

      Η ευχή μου είναι να μη χορέψουν στο Μαξίμου σήμερα κάτω από τις Ιαχές του Σόρος,
      Αριστερού χεριού του Ρότσιλντ (αυτός δεν εμφανίζεται στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου γιατί είναι φιλάνθρωπος)

      Διαγραφή
    2. "H αριστερά δεν τελειώνει, υπάρχει το ΚΚΕ
      Ετούτοι εδώ του ΣΥΡΙΖΑ,των ΑΝΕΛ και της ΧΑ είναι η Νέα Τάξη (ο άνθρωπος της Νέας Τάξης ήταν αυτός του Χίτλερ-Υπεράνθρωπος της Νέας Εποχής)"

      Τα έχεις μπερδέψει καλέ μου φίλε. Μελέτησε και άλλες ιστορικές πηγές, απαλλάξου απο τα δόγματα, διασταύρωσε τα στοιχεία σου και άσε την κρίση να εργαστεί με όσο το δυνατόν λιγότερες προκαταλήψεις γίνεται. Εαν είσαι υγιής στο σώμα και στο μυαλό και εμπιστευτείς την πραγματική σου ανθρώπινη φύση ίσως δεις ποιοί πραγματικά είναι η "Νέα Τάξη Πραγμάτων". Δεν είναι και τόσο δύσκολο.

      Διαγραφή
    3. Αν ανοίξεις συζήτηση για Νέα Τάξη είσαι χαμένος.
      Οι πηγές μου είναι ιστορικές αλλά τα τελευταία χρόνια διαβάζω βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου και έχω βρει τις απαντήσεις για την πολιτική. Αν διαβάσεις ποιος ήταν ο Αδάμ Βαουσχάουπτ, ποιος καθοδήγησε τον Μαρξ να γράψει το Κεφάλαιο και τη ίδια εποχή στην Φραγφούρτη την άλλη άποψη θα αρχίσεις να ξετυλίγεις το κουβάρι.
      Αν δεις ποιος ήταν ο Καρλ Ρίτερ που έδωσε αναφορές στον Νίτσε. Ποια ήταν η Μπλαβάτσκυ, ποιος ο Κρόουλυ, ποιος ίδρυσε την Εταιρία της Θούλης, πως μύησαν τον Χίτλερ.

      Αντιθέτως αν ψάξεις την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και το Βυζάντιο θα βρεις τον Έλληνα

      Διαγραφή
    4. Αν ανοίξεις συζήτηση για Νέα Τάξη είσαι χαμένος.
      Οι πηγές μου είναι ιστορικές αλλά τα τελευταία χρόνια διαβάζω βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου και έχω βρει τις απαντήσεις για την πολιτική. Αν διαβάσεις ποιος ήταν ο Αδάμ Βαουσχάουπτ, ποιος καθοδήγησε τον Μαρξ να γράψει το Κεφάλαιο και τη ίδια εποχή στην Φραγφούρτη την άλλη άποψη θα αρχίσεις να ξετυλίγεις το κουβάρι.
      Αν δεις ποιος ήταν ο Καρλ Ρίτερ που έδωσε αναφορές στον Νίτσε. Ποια ήταν η Μπλαβάτσκυ, ποιος ο Κρόουλυ, ποιος ίδρυσε την Εταιρία της Θούλης, πως μύησαν τον Χίτλερ.

      Αντιθέτως αν ψάξεις την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και το Βυζάντιο θα βρεις τον Έλληνα

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια.
    Ίσως είναι το σημαντικότερο και πληρέστερο άρθρο που έχεις γράψει μέχρι σήμερα.

    Κακά μαντάτα.

    Χ.Ν.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενδιαφερον το αρθρο, με αναφορα σε παρελθοντα ιστορικα γεγονοτα, αλλα κανενα μηνυμα για τον ελληνα του σημερα για το αυριο του. Ολοι οι ληστες του δημοσιου χρηματος ενώ είναι αρπακτικα κορακια, συνεχιζουν να τιτιβιζουν με φωνες αηδονιών και να προσπαθουν να πεισουν τον εξαθλιομενο ελληνα πως είναι ο καθενας τους ο καταλληλότερος σωτηρας του εθνους! (Σαββα, τους πολιτικους στοχευω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ιστορικές στιγμές άνευ επανάστασης!

    Η Ελλάδα γίνεται το πιο κρίσιμο πεδίο μάχης

    http://goo.gl/xZR3BM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη, η Χ.Α. είναι χέρι χέρι με το ΣΥΡΙΖΑ. Μας δουλεύεις;

      Διαγραφή
    2. Ετσι έλεγα μέχρι χθές. Αλλα η σύμπλευση με τους Συριζέους ανθέλληνες με έχει αηδιάσει.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ Γιάννη. Ο Μιχαλολιάκος είναι τρομερός πολιτικός! Μέσα απο την απόλυτη φίμωση και την απομόνωση κατάφερε να εκλεγεί τρίτο κόμμα! Θαύμα; Άθλος; Δεν ξέρω αλλά οποιοδήποτε άλλο κόμμα θα είχε διαλυθεί απ τον πρώτο μήνα των διώξεων. Εδώ δεν αντέχουν βλέπεις, ούτε στην κριτική απ την τηλεόραση κάτι πολιτικάντηδες, φαντάσου τι θα πάθαιναν σε ένα τέτοιο αβυσσαλέο πόλεμο. Σίγουρα υπάρχουν πολύ δυνατά μυαλά πίσω απ την βιτρίνα της ΧΑ. Πιστεύω οτι είναι οι τελευταίοι πιστοί για την Πατρίδα και τα Ιερά της, Έλληνες (έχω ακούσει νεοδημοκράτη να ομολογεί οτι τα καλύτερα πρόσωπα τα έχει πάρει ο Μιχαλολιάκος και δεν μπορούν να κατεβασουν στις ευρωεκλογές κανένα σοβαρό άνθρωπο!)
      Κανείς απο εσάς εδώ δεν γνωρίζει τι επικρατεί στην καθημερινή πάλη των χρυσαυγιτών. Απολύονται απ τις δουλειές τους, επειδή είναι "ναζί", επειδή φοβούνται οι εργοδότες το αριστερό παρακράτος μην τους κάψει το μαγαζί ή ακόμα και τον μικροπρεπή φόβο ότι μπορεί να χάσουν πελατεία αν μαθευτεί οτι έχουν χρυσαυγίτη στην δούλεψη τους. Και όμως αυτά τα παιδιά με τα μαύρα δεν το βάζουν κάτω. Τέτοια πίστη, θέληση και κουράγιο για να ανταπεξέλθεις σε τέτοιες κακουχίες έβλεπα μόνο σε κάτι υποψήφιους που τραγουδούσαν για την "κυρά Λευτεριά"...
      Τέτοιοι αγωνιστές σπανίζουν απ τα σάπια κόμματα της μεταπολίτευσης, πως είναι δυνατόν να γινόταν αλλιώς, επειδή τους πρόδωσαν όλοι οι πολιτικά ορθοί. Και τώρα θα φανεί η απόλυτη ύβρις στην δημοκρατία τους και το μεγαλείο των χρυσαυγιτών πολεμιστών που ακολουθούν μία αδίκως φυλακισμένη αλλά ποτέ προσκυνημένη στα πλούτη και τις ηδονές του συστήματος, παράταξη. Η "σύμπλευσή" της ΧΑ με τον Σύριζα, φόβισε απίστευτα τους σφαλιαροεισπράκτορες των κομμουνιστών, νεοδημοκράτες. Περισσότερο όμως τρόμαξε το κατεστημένο της αριστεράς και αυτό θα φανεί στις επόμενες διώξεις των χρυσαυγιτών, που θα ξεπεράσουν τα ανθρώπινα.
      Ο Μύθος της ΧΑ, έχει γραφτεί ήδη. Και κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τέτοια συλλογική συνείδηση. Έτσι μετά την ερχόμενη καταστροφή που δημιούργησε η μεταπολίτευση, νέα κόμματα θα ξεπροβάλλουν με πρώτη την ΧΑ.
      υ.γ. Ξέρω οτι, θα διαγραφτεί αυτό το σχόλιο, επειδή αυτή η σελίδα κρατά τα ίδια μέτρα και σταθμά των ΜΜΕ. Όλοι μπορούν να μιλούν, εκτός τους χρυσαυγίτες. Δεν πειράζει όμως, αφού το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον και η Ελλάδα θα απελευθερωθεί θέλει δεν θέλει το παλιό σύστημα.

      Διαγραφή
  7. Σαββα, συγχαρητηρια για το αρθρο. Δεν ειναι μονον η συντομη αλλα πολυ καθαρη ιστορικη αναδρομη, που οι μεν νεωτεροι δεν την γνωριζουν και οι καπως ηλικιομενοι την ξεχασαν και τωρα μας την φρεσκαρες, αλλα και η αναλυση που κανεις για τις τελευταιες πολιτικες εξελιξεις, που δειχνει την πραγματικη διασταση της γενικα επικρατουσας σημερα καταστασης στην χωρα μας.
    Και ειναι σαν να μιλησες μεσα απο την ψηχη του μεσου Ελληνα. Ενα ευγε και ευχομαι να κατανοησουν την κατασταση στην οποια βρησκομαστε και αυτοι που επιρρεαζονται απο λαικιστικες μπαρουφολογιες και να αναλογιστουν τις ευθυνες τους ως Ελληνες πολιτες απεναντι στην Πατριδα τους κανοντας σωστη επιλογη της ψηφου των.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα σε όλους και όλες ....Διαβάζοντας το άρθρο ένιωσα την ανάγκη να σας πω αυτό και τίποτα παραπάνω... Οσοι θέλουν το διαβάζουν όσοι θέλουν απλά το προσπερνούν...
    Σε μία χώρα που εδώ και το λιγότερο 40 χρόνια ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του και την κλίκα του...πανταχόθεν.
    Σε μια χώρα που τουλάχιστον 2 γενιές παιδιών μεγάλωσαν με το ‘’είσαι ότι έχεις ‘’.
    Σε ένα πολιτικό σύστημα που ανδρώθηκε μέσα στη ρεμούλα των πολιτικών και των πολιτών αχταρμά. Που κανείς δεν μίλαγε γιατί είχε ένα κομμάτι ψωμί να φάει και ένα κοκκαλάκι να γλύψει...
    Οπου αν δεν ανήκες σε κόμμα γινόσουν αποκομα, που η έννοια διαφθορά και μίζα ήταν εφαλτήριο για τον κάθε τυχάρπαστο.
    Που ξεπουλήθηκαν αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμός ,εθνική κυριαρχία.
    Που για πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά σε περίοδο ειρήνης έγινε υποστολή σημαίας σε έδαφός της
    Σε μια χώρα με 2.5 εκ συνταξιούχους και 4.5 εκ εγγραφές συντάξεων μηναίως, 1 εκ δημόσιους υπαλλήλους περιπου , 1.5 εκ και παραπάνω άνεργους , περιπου 1 εκ παιδιών κάτω των 15 ετών, και 1,5 εκ ιδιωτικούς υπαλλήλους να δουλεύει για να τους πληρώσει.
    Σε μια χώρα που επέτρεψε στο κάθε λαμόγιο ξένο να κάνει ότι θέλει και να λεει ότι θέλει (ας μη ξεχνάμε τι έκανε ο κος. Σοιμπλε στην Ανατ. Γερμανία επι εποχής ‘’τείχους’’ και πως την έσπασε σε μικρά κομμάτια για να γίνει εύκολα εξαγοράσιμη , γιατί φαίνεται ότι όλοι έχουμε μια τάση σε μνήμη χρυσόψαρου καθότι δεν μπορεί πάντα οι Ελληνες να είναι οι κακοί και οι ΑΛΛΟΙ οι καλοί) γιατί όλοι θυμόμαστε μόνο τι πρέπει να πληρώσουμε αλλα τι να μας πληρώσουν τα ξεχνάμε ...
    Ομως τα δάνεια της επαναστάσεως ,που κάποια εξ αυτών αποπληρώθηκαν το 1986 ,δεν ήταν αρκετά μακριά ο χρόνος για να αποπληρωθούν ενώ Κατοχικά δάνεια είχαν το θράσος οι Γερμανοί να πουν ότι 70 χρόνια πίσω είναι μακρύς χρόνος (ξέρω τι θα πείτε κάποιοι)
    Στη χώρα του Κοσκωτά αλλα και του Χριστοφοράκου ...Στη χώρα που ξέχασε το Λάλα ...κάποιοι τον ξεχασαν τουλάχιστον
    Σε μια χώρα που απο το 1990 έως το 2004 αποπληρώσαμε 570δις που να παμε πριν και που να πάμε και μετά ....
    ΣΕ μια χώρα που όλοι όσοι ήθελαν να την σώσουν, την κατέστρεψαν και ακόμα και μέχρι σήμερα, κανείς μα κανείς δεν έχει τα κάκαλα όπως λέμε στο χωριό μου είτε ν αυτοκτονήσει είτε να βγει και να πει ΦΤΑΙΩ ..
    Σε αυτή τη χώρα λοιπόν του ΝΑΙ και του ΟΧΙ που φοβούνται όλοι την οικονομική εξαθλίωση έχω να πω τούτο....Η ΠΡΩΤΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ 90% έπαψε να ειναι ΕΛΛΗΝΕΣ με την καθεαυτό σημασία της λέξεως ...Ετσι όπως έπρεπε να είναι ο Ελληνας έτσι όπως μάθαμε ότι ήταν ο Ελληνας...Γιατι αλλιώς το υπέρ πάντων όλων η πατρίς δεν θα είχε αλλάξει σε παρτις και ο καθένας θα χρησιμοποιούσε την δημαγωγία και την χειραγώγηση ,τον φόβο και την τρομοκρατία ,για να περάσει είτε το ΝΑΙ είτε το ΟΧΙ
    Λοιπον για μένα όλοι αυτοί που έφεραν αυτό τον τόπο εδώ είτε έχοντες είτε κατέχοντες είτε πολιτικοί είτε πολίτες ...αξίζουν όσο μια σφαίρα στο κεφάλι τους γιατί ειναι προδότες.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα, αποδεικνύεις ότι υπάρχουν ακόμη Ελληνίδες στην ψυχή και στο πνεύμα

      Διαγραφή
    2. Ειναι όλες οι παρατηρήσεις σου σωστές, η κρίση δεν ειναι οικονομική, τα προβλήματα της οικονομίας ειναι συνέπεια του αφελληνισμού και το ωχαρδεφισμου!

      Διαγραφή
    3. Μπραβο ρε Χριστινα σπανια ακους γυναικα να μιλαει ετσι .
      Εχουν βγει ολα τα υπαλληλακια να τα ριξουν στους ''διεθνιστες αριστερους'' που οι ιδιοι εξεθρεψαν τοσα χρονια. Και να κανουν για αλλη μια φορα ξεδιαντροπα πολιτικη δειχνοντας τι ειναι ικανοι μονο να κανουν. Αυτοι που τοσα χρονια εθρεφαν την αναρχια τα ιντυμιντια και τις τοσες τρομοκρατικες οργανωσεις. Την Δραγωνα την Ρεπουση την ευρωπαικη μεταρυθμιση στην παιδεια τον ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΞΕΥΡΩΠΑΙΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΕ ΧΩΡΟ.
      Διαλυσαν τα χωρια (Καποδιστριας ενσωματωσεις δημων) Διαλυσαν την παραγωγη κατ επιταγη της ΟΝΕ. Διαβρωσαν το στρατο διεδωσαν το διεθνισμο και εφτασαν στο σημειο μια κουφαλα να πει στο Ευρωκοινοβουλιο ( αν ειναι να καει η Ελλαδα για το καλο της Ευρωπης ας καει ). Προδοτες παντου σε ολα τα κοματα παντου μονο και μονο για περναει ο καιρος και να κοιμομαστε. Το ποσο στημενα και ελεγχομενα ειναι ολα φαινεται και απ το γεγονος οτι ποτε δεν αφησαν κομα εθνικο να δημιουργηθει αλλα παντα συγχεοταν ο φασισμος με τον πατριωτισμο. Για να μην μπορει το σχημα να περπατησει παραπερα και αξιωσει κυβερνηση.
      Τι περιμενεις απο χωρα που εχει τον Βενιζελο και τον Καραμαναλη ως εθναρχες ?

      Με τους ανθρωπους που βλεπεις καθημερινα παντου γυρω σου εχεις διαπιστωσει ευαισθησια σε θεματα εθνικα εχεις διαπιστωσει μια στοιχειωδη γνωση σε θεματα καταγωγης ταυτοτητας και ιστοριας ? Εχεις διαπιστωσει καποιο επιπεδο που να συνιστα εναν λαο που εχει μια δυναμικη για επιβιωση ?
      Ποσοι νοιαζονται και αντιλαμβανονται ποσο εχει αλλοιωθει ο τοπος τους και η παρουσια τους σε αυτον ? ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕI ! Εχουν γινει κατι σαν κοσμοκαλογεροι εχουν ολοι ιδιωτευσει. Μιλαμε για τεραστιο προβλημα κοινωνικο. Ποιοι πληρωνονταν τοσα χρονια κατ εντολην απ εξω να τροποποιησουν την κοινωνια κατ αυτον τον τροπο ?
      Π.χ. Ο Γκαπ ψηφισε την μη ανανεωση τον παπαδων στα χωρια οι θεσεις χηρευουν και γιατι ? για οικονομια ? Οχι για αποθρησκειοποιηση . . . Τα τζαμια ομως τα προωθουμε αρκουντος . Ποιος ασχολειται με αυτα τα χιλιαδες μικρα κι ομως μεγαλα που συμβαινουν 40 χρονια τωρα ?
      ΚΑΝΕΙΣ
      Και τωρα ξετσουτσουνισανε ολοι και θα καθαρθουνε μεσα απο την αμαρτωλη αριστερα
      ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΓΑΜΩ ΤΑ ΘΡΙΛΕΡ .
      Τι Κρονεμπεργκ και Στεφεν Κινγκ μου λες . . . Εδω εχουμε Θριλερ για πολλες συγκοπες.

      Διαγραφή
  9. Μετανάστες στην Αλβανία και στα Σκόπια που θα έχουν μπει στην ζώνη του Ευρώ για το "καπρίτσιο" και τις ιδεοληψίες των Τσίπρα-Λαφαζάνη αλλά και τον πολύ ύποπτο ρόλο των Βαρουφάκη-Τσακαλώτου.

    "ΟΧΙ" σημαίνει δορυφόροι της Τουρκίας και στο έλεος του ISIS...
    "ΝΑΙ" σημαίνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ αλλά... (το ΜΕΓΑΛΟ "αλλά")... ΟΧΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΑ!

    Tόσο απλά.

    Διαλέγουμε και παίρνουμε.

    "ΦΥΛΑΚΗΣ ΜΝΗΣΑΣΘΕ ΚΑΙ ΕΓΡΗΓΟΡΘΕ ΕΚΑΣΤΟΣ"
    γράφει το τιμημένο "ΜΠΑτζόσημο" των παλικαριών του όρους Όθρυς....και όχι μόνο...
    Ένα "σήμαντρο μνήμης" για τους παλιούς ΜΠΑτζήδες (νυν ΜΑΦιόζους) της Π.Α....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και ξαναγράφω πως δεν δικαιώνω τους προηγούμενους εγκληματίες και δεν τους θέλω πίσω γιατί δεν τους θεωρώ καταλληλότερους του Σύρριζα, θεωρώ όλα τα κόμματα ακατάλληλα!

    Αλλα ο Τσίπρας απέδειξε την μεγιστη ανηθικότητα του όπως αποδεικνύουν τα ίδια και τα μεγαλοστελέχη του! Το μονο που κοίταξαν είναι να απεμπολήσουν τις ευθύνες τους και να οδηγήσουν τον ελληνικό λαό και τη χωρα σε ένα αδιέξοδο που όμοιο του δεν έχουμε ξαναζήσει! Είναι τόσο ξεδιάντροποι που συνεχίζουν να ψεύδονται και μάλιστα έχουν το θράσος να συγκρίνουν εαυτούς με Μεταξά και Παπαδόπουλο! Ο Μεταξάς είπε όχι μονος του έχοντας δικό του ξεκάθαρο σκεπτικό με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, ο Παπαδόπουλος είπε όχι λέγοντας ξεκάθαρα τις δυο επιλογές η καταργείται η Κυπριακή δημοκρατία η συνεχίζουμε με το κράτος εναντίον των ορδών του Αττίλα! Εδώ δε μας λένε τι σημαίνουν οι επιλογές! Το Όχι στη λιτότητα είναι ψεύδος γιατί το πρόγραμμα Βαρουφάκη είναι πολύ βαριά λιτότητα! Άρα λοιπόν που ευελπιστούμε ακριβώς? Στην καλύτερη περίπτωση ευελπιστούμε να πούμε πως εμείς αποφασίσαμε και περάσαμε το δικό μας, με τι όμως τίμημα? Ακόμα και αν περάσουμε το δικό μας, με αυτά που κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα το πρόγραμμα θα έχει αποτύχει και σε δυο χρονια η Ελλάδα θα είναι ακόμα χειρότερα και αυτό γιατί το ερώτημα δεν είναι λιτότητα η παροχές είναι Ελλάδα η κόμμα? Ο Τσίπρας λέει ξεκάθαρα με τις πράξεις του ΝΑΙ στο κόμμα Όχι στην Ελλάδα, αυτό είναι το δημοψήφισμα! Είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία να ξεφορτωθούμε το σάπιο αυτό και καταστροφικό σύστημα! Ξέρω είναι δύσκολο να το φαντάζεται κανεις, αλλα ας ψηφίσουμε ΝΑΙ στην Ελλάδα, ώστε να πάμε σε εκλογές και εκεί να καταβαραθρώσουμε το πολιτικο αυτό σύστημα αναδεικνύοντας καινούριες δυνάμεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μπάρμπα Γιάννης ήταν Ήρωας βγαλμένος από ελληνική τραγωδία. Μορφωμένος , αριστούχος της Ευελπίδων, αριστούχος της σχολής πολέμου του Βερολίνου (Ουδέν άλυτο για
      τον Μεταξά έλεγαν οι δάσκαλοί του). Δεν δέχτηκε ποτέ την αποζημίωση των 200 χιλ δραχμών όταν τον έφεραν από την εξορία για την πραγμάτωση της Μεγάλης Ιδέας. Διάβαζε Πλάτωνα, Αριστοτέλη, διέλυσε το Βενιζέλο στη μονομαχία δημοσιεύσεων στην καθημερινή του Βλάχου. Θαυμαστής του ήταν ο Τσώρτσιλ, ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος και ο ίδιος ο Βενιζέλος. Κρίμα που αρνήθηκε να αναλάβει Αρχιστράτηγος στη Μικρασιατική εκστρατεία, ας μη συμφωνούσε. Ας πήγαινες 5ος στη σειρά.Είχε διαβάσει όσο κανένας άλλος
      τα πληθυσμιακά, τα εθνοτικά και θρησκευτικά πιστεύω των λαών της Μικράς Ασίας.
      Εξάλλου με εντολή Κων/νου είχε μπει στη Στοά Ησίοδος να μάθει περισσότερα.

      Το σκαλπ του Κεμάλ θα κρεμόταν ακόμη στην Κόκκινη Μηλιά..

      Διαγραφή
    2. Ετσι ειναι, αλλα για να μην δέχτηκε τοτε κάτι θα έβλεπε που δεν έβλεπαν οι άλλοι....Από ο,τι φαίνεται ο τελευταίος σοβαρός πολιτικός στην Ελλαδα η τέλος πάντων ο τελευταίος που έθεσε το εθνικό συμφέρον υπεράνω!

      Διαγραφή
    3. Αυτά που έγραψε στην αναφορά του στο Βενιζέλο ήταν:
      Έχουμε τη συνθήκη των Σεβρών που μας εξασφαλίζει τα Μικρασιατικά παράλια. Ο λαός είναι κλονισμένος από τους συνεχείς πολέμους (προηγήθηκαν οι Βαλκανικοί). Πρέπει να αυξήσουμε τον πληθυσμό μας στη Μικρά Ασία και μετά να γίνει η εκστρατεία. Ο Βενιζέλος δεν τον άκουσε, ο λαός ενθουσιάστηκε όταν είδε τον Βασιλιά Κωνσταντίνο πάνω στο άλογο λυγισμένο παραταύτα από την αρρώστια του και το θωρηκτό Αβέρωφ κάτω από τα σήμαντρα της Αγιάς Σοφιάς στο Βόσπορο.

      Ο μπάρμπα Γιάννης ήταν ο λογικός, ο ψύχραιμος, ο διαβασμένος.
      Τα Γιάννενα το 1914 τα είχε πάρει από τον συμμαθητή του Κωνσταντίνου στη σχολή Πολέμου στο Βερολίνο, Εσέτ Πασά , όπως παίρνουν παιχνίδια από παιδιά σε παιδότοπο.

      Διαγραφή
  11. Σάββα, λυπάμαι, αλλά θεωρώ ότι αντιμετωπίζεις την τωρινή κυβέρνηση με τρομακτική υποκειμενικότητα.
    Το ΟΧΙ την Κυριακή δε σημαίνει αυτομάτως έξοδο από το ευρώ. Έτσι εκβιαστικά θέτουν το μήνυμα οι "εταίροι" μας. Αυτό είναι παρέμβαση στα εσωτερικά μας. Με την ιστορική προσέγγιση που κάνεις στο θέμα έχω να σου πω πως η ιστορία μάλλον έχει αποδείξει πως οι δυτικοί μας σύμμαχοι είναι ιδιαιτέρως αναξιόπιστοι και πολιτικοί μύωπες. Αν οι Ευρωπαίοι ήξεραν από πολιτική δε θα είχαν αιματοκυλήσει 2 φορές όλο τον πλανήτη. Πιθανό ΟΧΙ είναι μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός δεν αποδέχεται τα μέτρα και θέλει άλλη λύση. Τώρα αν οι "δημοκράτες" Ευρωπαίοι δεν διαπραγματευτούν θα σημαίνει πως εκείνοι φεύγουν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
    Συνεχίζοντας, είναι γνωστό σε όλους πλέον πως θέλουν να συντρίψουν την αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας για να στείλουν 1 ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Αν θριαμβεύσει εδώ ο Τσίπρας, σειρά έχουν οι podemos με αποτέλεσμα να αρχίσει να τρίζει η καρέκλα της γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρώπη.
    Διαφωνώ κάθετα με τον τρόπο που αντιμετωπίζεις το όλο θέμα. Αυτή τη στιγμή ζούμε την ιστορία και όποιος φοβάται να πεθάνει, τελικά δε ζει ποτέ. Δυστύχως(ή μήπως ευτυχώς;), είμαστε μάρτυρες ενός εκβιασμού όπου η Ευρώπη ενοχλείται από το γεγονός ότι επιτέλους ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει μόνος του για το μέλλον του. Αν είναι να καταστραφούμε από μια επιλογή που θα κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, τότε τελειώνουν οι δικαιολογίες και τα "οι άλλοι φταίνε για όλα" και αναγκαζόμαστε εκ των πραγμάτων να ωριμάσουμε πολιτικά.
    Κατά τα άλλα για άλλη μια φορά στην ελληνική ιστορία η αντιπολίτευση είναι τουλάχιστον κατώτερη των περιστάσεων. Εδώ ο κόσμος καίγεται και οι αξιωματικοί αντιπολίτευση ασχολείται με ψευτοτσαμπουκάδες με την κ. Κωνσταντοπούλου. Διακόπτουν μια απο τις πιο κρίσιμες συνεδριάσεις όλων των εποχών στη Βουλή γιατί λέει η πρόεδρος παραβίασε τον κανονισμό. Ίσως λέω ίσως θα έπρεπε να σώσουν τη χώρα πρώτα και να ραπίσουν σε δεύτερο χρόνο την κυρία πρόεδρο; ΕΤΣΙ καλλιεργείται ο εθνικός διχασμός και όχι από τη δημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκεπ΄τομενε άνθρωπε
      νομίζω ότι ανέπτυξα ένα σκεπτικό.
      Ο Τσίπρας στην πράξη εξυπηρετεί κύκλους στην Ε.Ε. που αφ' ενός μεν θέλουν να ξεμπλέξουν με το πρόβλημα που λέγεται Ελλάδα και αφ' ετέρου θέλουν αν υφαρπάξουν το τραπεζικό μας σύστημα και μαζί μ' αυτό σπίτια, καταστμήατα, περιουσίες και γείες, μπρι παρά.
      Λυπάμαι, αλλά θα σου πω ότι ήλθε η ώρα να ξυπνήσουμε.
      Αυτά που λες είναι επιχειρήματα που μας σέρβιρε μια ομάδα τροτσιστών και μαρξιστών, για να μας παραμυθιάσει, να παραμυθιάσει τον απλό κόσμο.

      Διαγραφή
    2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ, ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή
    3. Ειλικρινά μακάρι να έχεις δίκιο σε αυτά που λες. Εγώ ιδεολογικά δεν απέχω απλά από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μιλάμε για βόρειο με νότιο πόλο. Απλώς έχω να πω ότι ως πολίτης είμαι πλήρως απογοητευμένος από την ΕΕ και ως αξιωματικός αδυνατώ να δεχθώ τον αφοπλισμό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.
      Δεν είχα καμία πρόθεση να σου επιτεθώ αν έτσι φάνηκε από τα λεγόμενα μου, απλά πιστεύω πως ένα ΟΧΙ θα αποτελέσει διαπραγματευτικό όπλο και όχι ταφόπλακα των διαπραγματεύσεων. Εσυ δηλαδή είσαι της άποψης ότι δίνοντας γη και ύδωρ θα οδηγηθούμε σε κάτι καλό; Το μόνο που ζητάμε σαν απλός λαός είναι να γίνει μια συμφωνία με προοπτικές για το μέλλον. Ούτε αυτό δε δικαιούμαστε;

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ σκεπτομενε ποια δημοκρατία; Διάβασε παραπάνω και διάβασε και αυτό, οι Έλληνες που έχουμε φύγει στο εξωτερικό 300000 τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια πως θα ψηφίσουμε; Ούτε η πρεσβεία δεν σηκώνει το τηλέφωνο!

      Διαγραφή
  12. Σάββα συγχαρητήρια.Ακριβής και στοχευμένη ανάλυση.
    Όταν διατυπώνω παρόμοιες απόψεις στο ιστολόγιό σου, με χαρακτηρίζουν προδότη. Τουλάχιστον εσύ έχεις μία ιστορία και ένα κύρος πίσω σου, που δεν θα τολμήσει κανείς να σε κακοχαρακτηρίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΝΑΙ ή ΟΧΙ ?Σάββα μου ? Ή μήπως λευκό ; Ίσως αποχή ? Τί προτείνεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για λόγους αρχής θα προτιμούσα την αποχή, για να μην νομιμοποιήσω με την ψήφο μου τη διαδικασία, που είναι άθλια από κάθε άποψη.

      Διαγραφή
    2. Για λόγους αρχής και συνειδησιακής μας Δικαιοσύνης, πράγματι, η αποχή θα ήταν η ορθότερη επιλογή για τρεις λόγους:
      1) Διότι το δημοψήφισμα αυτό πάσχει αντισυνταγματικότητας,
      2) Διότι σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να ψηφίσουμε ΟΧΙ και να νομιμοποιήσουμε έτσι την έξοδό μας από το ευρώ (αρχικά μόνο, επειδή μετά θα ακολουθούσαμε την "άγουσα" γενικά) και
      3) Διότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να ψηφίσουμε ΝΑΙ, επιλέγοντας την πρόταση των δανειστών, αποδεχόμενοι σκληρότατα, υφεσιακά μέτρα.
      Όμως, κ. Καλεντερίδη, ο Τσίπρας επιβεβαιώνει αυτό που γράφετε περί επαναστάσεώς τους - ήδη από το 2008 - με τη φράση του: "έχουμε την κυβέρνηση όχι την εξουσία".
      Έκαναν το πρώτο βασικό βήμα και απομένει το δεύτερο.
      Στο πλαίσιο αυτό δεν επέτρεψαν χθες στο ΔΣ του ΤΕΕ να συνεδριάσει για το δημοψήφισμα, κλειδώνοντας τις πόρτες και σήμερα, αυτήν την ώρα, μέλη της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων έχουν διακόψει τη συνεδρίαση στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.
      Μήπως, λοιπόν, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, δηλαδή ιδιαίτερα αρνητικά και με δεδομένη πλέον την ομολογία δειλίας εκ μέρους της συγκυβέρνησης, η ορθότερη επιλογή θα ήταν να συμμετάσχουμε, προκειμένου να αναγκάσουμε αυτούς τους επικίνδυνους να απομακρυνθούν μια ώρα αρχύτερα ;

      Διαγραφή
    3. Savvas Kalenteridis 30 Ιουνίου 2015 - 6:05 μ.μ.

      Στὸ διὰ ταῦτα. Πήγαινε νὰ ψηφίσῃς.

      Διαγραφή
  14. «ο Βενιζέλος, νοιώθοντας αυτήν την κρίσιμη αλλαγή, άγνωστο με ποιον απώτερο σκοπό, αποφάσισε να καταφύγει στις κάλπες»:
    Ὁ λόγος εἶναι, Σάββα, ὅτι ἡ Ἐλευθέριος Βενιζέλος, ἔλαβε ἀπό τούς δυτικο-εὐρωπαίους τότε ἑταίρους μας, τήν ἀπόκρουση τῶν προτάσεών του, ὅτι δέν μπορεῖ νά μιλᾶ ἐξ ὀνόματος τῆς Ἑλλάδας, διότι εἶχαν παρέλθει ἀπό τίς προηγούμενες ἐκλογές πάνω ἀπό 4 χρόνια, καί ἄρα δέν ἔχει δημοκρατική νομιμοποίηση. Ἐπρόκειτο γιά ἀλλαγή στάσεως τῶν ἑταίρων, καί ὁ Βενιζέλος θεώρησε ὄτι θά κέρδιζε φυσικά τίς ἐκλογές. ΔΕΝ ΔΙΑΝΟΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ, ΝΑ ΒΑΛΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΩΣ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟ ΟΙΚΑΔΕ, διότι ὁ ἴδιος τό θεωροῦσε, ὅπως καί ἦταν, ἐθνική προδοσία γιά μικροκομματικούς λόγους. Ἔτσι καί σήμερα, ὁ Τσίπρας - πού δέν ἔχει παρά ὡς ἀοριστο ἱστορικό του πρότυπο τήν ἱστορία τῆς ἀριστερᾶς. ἀλλά δέν νομίζω ὅτι θέλει κάποιο νέο ΕΑΜ, ἴσα -ἴσα ἡ ψυχολογία του δείχνει ὅτι ἀποδοκιμάζει κάθε ἀκρότητα, ἐκτός ἀπό κάποια λετικά πυροτεχνήματα ἑνός καλόπιστου ἀριστεροῦ ἐρασιτέχνου τῆς πολιτικῆς καί ὄχι...ἀριστεροῦ «μπουρλοτιέρη» - μᾶλλον δέν διανοήθηκε ὅτι σήμερα θά βρίσκονταν ἄνθρωποι που γιά νά ξαναέλθουν στήν ἐξουσία νωρίτερα, θά ὑπονόμευαν τόσο πολύ στο έσωτερικό κάθε προσπάθεια γιά ἐπιτυχῆ διαπραγμάτευση. _ Καί ἐνώ πέριξ τῆς Μέρκελ συγκεντρώνεται ὅλο τό γερμανικό πολιτικό σύστημα, καί δή μέ ὀργανωμένο σχέδιο, στήν Ἑλλάδα πού ἔχει τέτοια κρίση, ἀπέναντι στόν Τσίπρα μέ πλήρη ἐμπαθέστατη καί ἀλαζονική προσωπική περιφρόνηση γιά τό πρόσωπό του, στέκουν οἱ φιλόδοξοι .... (ΗΡΟΣΤΡΑΤΟΙ;). Διότι, ἐπιτρέπεται νά μήν ἔχει ἡ Ἑλλάδα τήν δυνατότητα νά ἐπιβιώσῃ μέ δικά της μέσα διατροφῆς, ἔστω φτωχικά, ὅπως ἐπί αἰῶνες εἶχε; Καί νά προβάλλεται αὐτό ὡς φυσικό ...«δεδομένο»; Τό κακό εἶναι ὅτι ἕνα μέρος τῶν παιδιῶν τῶν ἀριστερῶν, πού εἶναι πραγματικά καλά παιδιά ἀλλά ἄπειρα ἀπό ἐξουσία, πιστεύουν στήν Εὐρώπη καί στίς διακηρύξεις της γιά δημοκρατία. Ἄν σχεδίαζαν τό νέο ΕΑΜ αὐτά τά παιδιά , πατριῶτες μέν ἀλλά δυστυχῶς μέ τόν τρόπο τῶν γονέων τους καί εἰρηνικά ὅπως τουλάχιστον φαίνεται, δέν θά εἶχαν φτιάξει ἕνα ἰσχυρότερο μέτωπο μέ μερικούς ἀριστερούς πού μιλᾶνε γιά σφαγή τῶν ἀντιπάλων τους ἀκόμη καί σήμερα; Μέ τόν Καμμένο θά συμμαχοῦσαν;Ἤ μᾶλλον με τό ποτάμι τῆς ἀνθελληνικῆς θολοκουλτούρας....; Γιά τόν ἀντιρατσιστικό δέ νόμο, πού τόν ἔφεραν στήν Βουλή ἄλλοι (οἱ «πατριῶτες»!), ποιός φταίει πρῶτα πρῶτα;
    _Τό βέβαιον εἶναι ὅτι ἡ διαίρεσή μας πάντα στηρίζεται σέ φιλοδοξα ἄτομα πού θάλλουν σε ὅλες τίς παρτατάξεις, καί πού δημιουργοῦν πρόβλημα σέ κάθε ἐθνική συνεννόηση. Τί θά ἐμπόδιζε π.χ., καί τί ἐμπόδισε πράγματι, μετά τίς ἐκλογές τοῦ Ἰανουαρίου μιά τέτοια συνενόηση; Τό ὅτι πίστεψαν οἱ περισότεροι Ἕλληνες, πιστέυω ὄχι ἀφελῶς, ὅτι ἔπρεπε νά ἔχει γίνει σοβαρότερη διαπραγμάτευση, εἶναι φυσικό. Ἀφύσικο εἶναι τό να πιστεύεται ὅτι ὅποιος τήν ἐπιδιώκει, ἔστω καί μέ τήν ψῆφο του, ἤ ὡς πολιτκός εἶναι ἐπικίνδυνος γιά τήν πορεία τῆς Ἑλλάδας στήν Ε.Ε. καί στό ....εὐρώ! Πού ὅσο χρήσιμο καί ἄν εἶναι τό εὐρώ σήμερα, γιά συγκυριακούς ἐθνικούς λόγους, οἰκονομικά καί ἐθνικά μᾶς ἔχει σακατέψει ὅσο καί ἡ κομματοκρατία. Ἡ ἀπαγκίστρωση ἀπό τό εὐρώ μακροπρόθεσμα, θά ἔπρεπε νά ἦταν ἡ ἑνιαία ἐθνική πολιτική μας στάση. Μαζί μέ τήν οἰκονομική ἀνάπτυξη. Τήν ὁποία ὅμως, ἕνα ΝΑΙ θά καταργήσει γιά πάντα καί θά ἀποτελειωθῆ ἔτσι τό ἑλληνικό ἔθνος στον τόπο αὐτόν, συνεργούντων καί τῶν ἑλληνοποιημένων ὑπό τῆς παγκοσμιοποιημένης μερίδος τοῦ ἀνεύθυνου «πολιτικοῦ» κόσμου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλά όλα αυτά όμως υπάρχει τρόπος να ξανααποχτήσουμε την εθνική κυριαρχία που έχουμε εκχωρήσει στον Σόιμπλε και την παρέα του;Πως θα ξανααναχτήσει η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση την δυνατότητα να καθορίζει την τιμή που θα έχει ένα σουβλάκι ή το ψωμί;Μήπως πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι σήμερα λέγοντας όχι σε όλα αυτά έτσι ώστε το 2030 η Ελλάδα να μην είναι μια χώρα ταπεινομένων γερόντων που θα περιμένουν την επιταγή από το παιδί τους που ζει στην ξενητειά;Το ζητούμενο λοιπόν πρέπει να είναι όχι το μικροκομματικό συμφέρον απο όπου κι αν προέρχεται αλλά η επιβίωση της πατρίδας μας και του λαού της !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο μπορεί να γίνει, αλλα πρεπει να ειναι ηγέτες άνθρωποι που πιστεύουν σε εθνική ανεξαρτησία και δεν επιδιώκουν να βρουν λιμάνια να αραξουν. Για να γίνει αυτο πρεπει να ανατραπεί το σύστημα, το οποιο εχει δημιουργηθεί από τους ανθέλληνες που μας κυβερνούν. Μονον ετσι μπορούμε να τα καταφέρουμε και από το 2009 μπορούσαν να είχαν μπει οι βάσεις ανεξαρτησίας, θα μπορούσαν να είχαν δημιουργήσει μια εθνική οικονομία η τις βάσεις για αυτήν, αλλα κανενας δε νοιάστηκε για να κάνει ένα τέτοιο σχέδιο! Ακόμα και τώρα περιμένουν το σχέδιο σ τρόικας!

      Διαγραφή
  16. Nομίζω πως όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, θα έχουμε άσχημες εξελιξείς σε μεγάλο βαθμό. Το τίμημα της ελευθερίας μοιάζει να είναι βαρύ, αλλά εκεί έγκειται η αξία του. Πιστέυω πως θα έρθουν για όλους ανάποδα τα πράματα και επιτέλους θα απαλαχτούμε από αυτό το σαθρό πολιτικό σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητε Σαββα,αν ο ανωτατος αρχων ανεκοπτε την διεξαγωγη του ψευδεπιγραφου πραξικοπηματος δεν θα ειχαμε το διλημμα μεταξυ αποχης και ναι.Οπως τιθεται ομως,θα ψηφισουμε ναι και ν αλλαξει η ανικανη και καταστροφικη κυβερνηση.Νικος Ερρ.Ιωαννου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όλα καλα....αλλα πουθενα δεν γινεται αναφορα στο οτι θα πρεπει να λογοδοτησουν ολοι οι πρωην πρωθυπουργοι οπως επισης και ο λαος που αγεται και φερεται χωρις να σκεπτεται ουσιαστικα...δηλαδη ως αρνια!!!
    Θελω να πιστευω πως οι μεγαλες αλλαγες γινονται οργανωμενα, με σχεδιο και με σωστη προετοιμασια!! Ειναι λαθος να επιδιωκεις και να απαιτεις αλλαγες απο τους δανειστες οταν εσυ ο ιδιος δεν εχεις αποφασισει πρωτα να εκριζωσεις οτι σαθρο και σαπιο εχει το ελληνικο πολιτικο συστημα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλιππε
      συμφωνά μαζί σου.
      Τέλος σε ολόκληρο το παλιό, φθαρμένο και διεφθαρμένο πολιτκό σύστημα.
      Κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης για ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και μετά εκλογές, με νέα κόμματα και νέους πολιτικούς.
      Αν ο λαός θέλει να σωθεί, ας οργανωθεί και ας αναδείξει νέα πρόσωπα και κόμματα.

      Διαγραφή
    2. Τα οποία νέα κόμματα θα γίνουν κι αυτά παλιά. Όχι, Σάββα, όχι μία από τα ίδια.
      Ναι σε ΕΞΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ κυβέρνηση εθνικής ΣΩΤΗΡΙΑΣ (το "συνεννόησης" μού ακούγεται πολύ ήπιο), αλλά όχι πάλι με τούς ίδιους. Θυμήσου την υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμένου. Ήταν ή όχι η καλύτερη που είχαμε από την μεταπολίτευση και μετά;

      Διαγραφή
    3. Nativist
      θα ήταν κάτι σαν εθνική αυτοκτονία να συμμετέχουν σ' αυτήν άτομα των προηγούμενων κυβερνήσεων.
      Όμως, αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει πολιτκή νομιμοποίηση, ήτοι τη στήριξη των κομμάτων.
      Ίσως να είναι και ένα καλό μοντέλο για τη διακυβέρνηση της χώρας.
      Άλλο πράγμα η κυβέρνηση, η διοίκηση της χώρας και άλλο η βουλή.
      Εκτελεστική εξουσία η κυβέρνηση, νομοθετική η βουλή.
      Ας το δοκιμάσουμε.

      Διαγραφή
    4. Nativist
      θα ήταν κάτι σαν εθνική αυτοκτονία να συμμετέχουν σ' αυτήν άτομα των προηγούμενων κυβερνήσεων.
      Όμως, αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει πολιτκή νομιμοποίηση, ήτοι τη στήριξη των κομμάτων.
      Ίσως να είναι και ένα καλό μοντέλο για τη διακυβέρνηση της χώρας.
      Άλλο πράγμα η κυβέρνηση, η διοίκηση της χώρας και άλλο η βουλή.
      Εκτελεστική εξουσία η κυβέρνηση, νομοθετική η βουλή.
      Ας το δοκιμάσουμε.

      Διαγραφή
  19. Σάββα,

    Με την πρώτη παράγραφο συμφωνώ, αφού λέμε το ίδιο αυτονόητο.

    Δεν κολλώ εγώ στην πολιτική νομιμοποίηση και την στήριξη των κομμάτων, αρκεί να καταφέρει αυτό που δεν κατάφεραν αυτά. Δηλαδή, οικονομική (και όχι μόνο) πολιτική με αληθή γνώση της καταστάσεως και τού αντικειμένου και απαλλαγμένη από τα δεσμά, την τροχοπέδη, πολιτικάντηδων, που το μόνο που τούς ενδιαφέρει είναι η καρέκλα, που τούς εξασφαλίζει η συμμορία των.

    Σίγουρα θα είναι. Στο παρακάτω σού απάντησα ήδη.

    "Εκτελεστική εξουσία η κυβέρνηση, νομοθετική η βουλή"

    OXI! Ξανά μανά τα ίδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nativist
      Αυτό που γράφω στην ουσία είναι ένα νέο μοντέλο, γιατί μέχρι τώρα νομοθετούσε η κυβέρνηση και η βουλή ενέκρινε.
      Ήταν κάτι σαν Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει.
      Πρέπει να κοπούν οι δεσμοί και λώρος μεταξύ κυβέρνησης και βουλής.
      Πού διαφωνείς;

      Διαγραφή
    2. Δεν διαφωνώ, απλώς δεν βλέπω πώς θα γίνει αυτό. Ποιος θα νομοπαρασκευάζει; Λιγάκι ασαφή όλα αυτά.
      Επίσης, αν γίνει κάτι τέτοιο, αυτό θα πρέπει να είναι το δεύτερο βήμα και μετά που θα έχομε κάπως (εντελώς δεν νομίζω ότι θα το επιτύχουμε) δρομολογηθεί και ξαλαφρώσει.
      Για να γίνει, όμως, η δρομολόγηση, δεν χρειάζεται Βουλή. Είναι επιζήμια και τροχοπέδη. Το πρώτο βήμα είναι ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ (ή όπως αλλιώς θέλεις να την πεις) ΜΕ ΧΕΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!

      Διαγραφή
    3. Nativist
      Δεν γίνεται χωρίς την έγκιση και τη νομιμοποίηση της βουλής.

      Διαγραφή
    4. Και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο; Δύσκολο το βλέπω, εκτός πια κι αν η Βουλή θελήσει (ή την κάνουν να ... "θελήσει") ν' αυτοδιαλυθεί και να παραχωρήσει την θέση της σε οικουμενική κυβέρνηση εκ προσωπικοτήτων). Άλλη λύση δεν βλέπω, διότι η κυβέρνηση πρέπει να έχει ευελιξία και να εργασθεί απερίσπαστη, για να βγούμε από τον τάφο.

      Διαγραφή
    5. Nativist
      δεν μπορεί να λειτουργήσει κυβέρνηση χωρίς την ύπαρξη και τη λειτουργία νόμια εκλεγμένης βουλής.
      Είναι αδύνατον.

      Διαγραφή
    6. Γιατί, Σάββα; Από πού βγαίνει αυτό;

      Διαγραφή
    7. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει από κάπου ψήφο εμπιστοσύνης, την οποία πρέπει να διατηρεί εν όσω κυβερνά.
      Αυτήν θα την πάρει από τη βουλή.

      Διαγραφή
    8. Μα λέω παραπάνω, "αν η Βουλή θελήσει (ή την κάνουν να ... "θελήσει") ν' αυτοδιαλυθεί και να παραχωρήσει την θέση της σε οικουμενική κυβέρνηση εκ προσωπικοτήτων)".

      Σάββα, είμαστε εν καιρώ εκτάκτου ανάγκης και δεν μπορούν να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες. Κάποια πράγματα ίσως να χρειασθεί ν' αυτοσχεδιαστούν. Υπέρτατον χρέος η σωτηρία της Πατρίδος.

      Διαγραφή
  20. Κύριε Καλεντερίδη χθες άκουσα στο ραδιόφωνο πως ένας Κούρδος του ΙΔΡ πρότεινε η Τουρκια να δώσει άτοκα 1.6 dis στην Ελλάδα να πληρώσει το ΔΝΤ, αναφερόμενος μάλιστα μετά πως έτσι θα συσφιχτούν οι σχέσεις των δυο χωρων και θα μετατραπεί το Αιγαίο σε θάλασσα ειρήνης! Επειδή οι αναφορές δεν μπορεί να είναι τυχαίες, ελπίζω να μην κοστολογεί το Αιγαίο 1.6 dis. Καλο θα είναι να ξεκαθαρίσουμε πως το Αιγαίο δεν είναι προς πώληση προς όλες τις κατευθύνσεις! Δυστυχώς νομίζω με τέτοιες ενέργειες μερίδα Κούρδων δυσχεραίνουν την προσέγγιση της Ελλάδος με αυτούς και μπορεί τώρα να αισθάνονται καβαλα στο άλογο, αλλα όπως πολύ καλά ξέρουμε όλοι μας η ζωή κάνει κύκλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλέξανδρε
      ο βουλευτής είναι ο Κιουρκτσού, Τούρκος αριστερός στο (κουρδικό) Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών.
      Αυτό το έκανε από πραγματικά αισθήματα αλληλεγγύης.
      Ο Νταβούτογλου το συνέδεσε με Αιγαίο και Κύπρο.
      Είναι θετικό το ότι το έκανε. Θα επανέλθω.

      Διαγραφή
  21. Κε Καλεντερίδη τη γνώμη σας θα παρακαλούσα:
    Όπως και σε άλλες περιπτώσεις πολιτικών exit strategies (πχ κατα τη γνώμη μου - δεκτές διαφωνίες- την """άτυχη""" έμπνευση Βενιζέλου για εκλογές εν μέσω πολέμου την οποία περιπτωση αναφέρετε κι εσείς ή τη μη διαφύλαξη της 2ης νησίδας Ιμίων από Σημίτη), η προκήρυξη δημοψηφίσματος από Τσίπρα δεν ειναι κι αυτο μια υπεκφυγή ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ήτοι οπως λεει ο λαός 'πετάω το μπαλάκι στην κερκίδα'; Και το Ναι και το Όχι δεν ειναι παγίδες και το σωστότερο μήνυμα θα ηταν να καταστεί άκυρο το δημοψήφισμα δια της αποχής, εφόσον δεν το αποσύρει η κυβέρνηση απο μόνη της; Με εκτίμηση,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ η Μικρασιατική καταστροφή είχε χορηγό. Αν ψάξεις ποιος ήταν ο Σιωνιστής υπερπράκτορας Ισραέλ Λαζάρεβιτς Πάρβους, που κρύβουν τα βιβλία Ιστορίας

      http://deltio11.blogspot.gr/2009/08/blog-post_16.html

      θα ξεκαθαρίσεις πολλά. Βέβαια οι περισσότεροι δεν θέλουν να υποβιβάσουν τον Βενιζέλο
      από εθνάρχη σε ολετήρα. Το βιβλίο του Κ .Μπαρμπή είναι διαφωτιστικό

      http://www.biblionet.gr/images/covers/b84023.jpg

      Για την Ιστορία τον Βενιζέλο τον έβαλε στην πολιτική, αφού βρέθηκε ορφανός στην Συναγωγή των Χανίων ο Κων. Μητσοτάκης το 1896. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν αδερφός του Μωυσή Μητσοτάκη...

      Διαγραφή
  22. Αγαπητέ μου Σάββα, διάβασα το σπουδαίο αυτό άρθρο σου καθυστερημένα λόγω απουσίας μου, αλλά όχι μόνο συμφωνώ απόλυτα, αλλά στο τέλος συγκινήθηξα και δύσκολα συγκράτησα ένα δάκρυ.
    Το αναδημοσίευσα στο blog μου και το στέλνω σε όλους τους ομαδικούς αποδέκτες που έχω, διότι το άρθρο αυτό πρέπει να το διαβάσουν όσο το δυνατό περισσότεροι Έλληνες, μήπως και την τελευταία στιγμή σοβαρευτούν και διακρίνουν την πραγματικότητα.
    Πολλές φορές έχω εκφράσει τι κατά τη γνώμη μου πρέπει να κάνεις, αλλά είμαι βέβαιος ότι «έχουν γνώσιν οι φύλακες». Τέλος επειδή φοβάμαι ότι με έχεις παρεξηγήσει, προσδοκώ να βρεθεί κάποια στιγμή να συζητήσουμε εκτενώς από κοντά για να διευκρινιστούν όλα.
    Σε πιστεύω, σε θαυμάζω και σε καμαρώνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΟΙΟΣ ΕΦΕΡΕ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ "ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ;;;
    ΕΦΕΡΑΝ: ΑΛΒΑΝΟΥΣ, ΓΥΦΤΟΥΣ, ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΑΓΡΙΟΥΣ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΥΣ, ΜΑΥΡΟΥΣ ΑΝΘΩΠΟΦΑΓΟΥΣ....
    ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΟΥΝ ΕΜΕΝΑ;;;
    ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΕ, ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΤΟΥΣ ΚΑΚΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ;;;
    ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ, ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, ΜΠΛΕ, κ.λ.π.ΨΕΥΤΕΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ, ΘΡΑΣΕΙΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ, Ο ΟΧΛΟΣ ΥΠΑΚΟΥΕΙ
    ΣΑΝ "ΑΡΝΑΚΙ" ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΠΟΥΛ, ΕΙΠΕ Ο ΒΡΩΜΕΡΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ.

    ΟΧΛΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΨΗΦΙΣΕ.
    ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΝΑ "ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ"...ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣ;;;...
    Ε ΛΟΙΠΟΝ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΥΤΕ ΙΣΟΙ ΟΥΤΕ ΙΔΙΟΙ.

    ΟΧΛΕ , Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΣΕ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ.
    ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣ,
    ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟ ΠΡΕΠΟΝ.

    *****************************************
    *ΚΥΡΙΟΙ, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΙΛΑΤΕ;;;*

    *ΜΕ ΠΟΙΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ;;;*
    *ΜΕ ΤΟΝ ΥΒΡΙΔΙΑΚΟ ΟΧΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΛΑΜΨΕΣ ΟΡΔΕΣ ΑΓΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ;;;;;;*
    *ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΣΑΚΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ, ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ;;;*

    *TΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.*

    *ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ.*

    ****************************************
    ΤΡΑΠΕΖΕΣ:
    ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ.
    ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
    ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΟΧΟΥΣ (ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ) ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ.
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΚΕΛΑΗΔΑΝΕ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝ ΑΥΤΩ. 

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ *ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ*, ΜΕ ΕΝΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ .
    ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΧΘΡΟΙ, ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η ατυχία μας, ήταν η δολοφονία του Γεωργίου Α' στη Θεσσαλονίκη (σχεδιασμένη από ποιούς άραγε;). Λίγο αν ζούσε ακόμη....Οσον αφορά τις κρίσιμες εκλογές του 1920 που έχασε ο Βενιζέλος, τι να πούμε για τον Τσώρτσιλ, που από σωτήρας της χώρας του και θριαμβευτής νικητής στον 2ο Π.Π., έχασε τις εκλογές και παρά λίγο να μην εκλεγεί και ο ίδιος, στη προσωπική του εκλογική περιφέρεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ειμαστε ελευθεροι ο καθενας μας, να εναποθεσουμε την πιστη, την ελπιδα, τον φοβο, τη σωτηρια μας, σε οποιον εμεις κρινουμε και επιθυμουμε. Μετα ομως απ’αυτη την εναποθεση, ας επωμισθουμε και τις ευθυνες μας, ας αποδεχθουμε τις συνεπειες, ας υπομεινουμε τα επερχομενα κι ας μεμφομαστε τους εαυτους μας και τη ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ κακη επιλογη μας. Ας παψουμε να διερωτωμαστε, «γιατι»; Ας παψουμε να βριζουμε ως αιτιους τους πολιτικους που ΕΜΕΙΣ επιλεγουμε, το πνευμα των οποιων εκ των προτερων γνωριζαμε ( Αν δεν το γνωριζαμε, τοτε γιατι τους ψηφισαμε ; ). Δυστυχως, η βουληση των περισσοτερων μας ειναι στραμμενη στο ιδιον συμφερον, με αποτελεσμα να μην μας ειναι αρεστες τετοιες αποψεις σκληρης αυτοκριτικης,
    Στο δια ταυτα, φαινεται καθαρα ο ρολος του νεου ΜΠΑΤΣΟΚ-συγνωμη του ΣΦΥΡΙΖΑ. Θελουν να μας επιβαλουν την αχρηματη κοινωνια κατ' εντολη των μεγαλων αφεντικων τους. Διοτι αγαπητοι συνελληνες, μακαρι να πεσω εξω, αλλα απο Δευτερα ειτε με μνημονιο, ειτε χωρις μνημονιο ετοιμαστειτε να υποδεχτουμε τις υποσχετικες πληρωμης - ΙΟUs. Περισσοτερα επι της οθονης . . . .
    Και μια καλοπροαιρετη παρατηρηση αν μου επιτρεπεται. Ολοι εσεις οι χρωματισμενοι πολιτικα, με τις πολυ καλες και τεκμηριωμενες αποψεις γιατι δεν γραφεται το αυτονοητο ? Επειδη ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ να πληρωσουν απο εδω και μπρος ο αγαπητοι πρωην πρωθυπουργοι-υπουργοι-γεν. γραμματεις-εφοπλιστες-μεγαλοβιομηχανοι και τα τεκνα αυτων. Προσωπικα σαν ανεργος ΔΕΝ θα πληρωσω. Αλλα μου κανει εντυπωση ποσο πισω ειμαστε σαν λαος και χανουμε το δασος και ασχολουμαστε με τα δενδριλια..Ουτε καν με τα δενδρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Επιεικώς απαράδεκτοι και ερασιτεχνικοί οι χειρισμοί της κυβερνήσεως.
    Έκανε και ένα σοβαρό πολιτικό λάθος.Έπρεπε προ των εκλογών να πολιτευθεί με κύρια πρόταση την επιστροφή στη δραχμή.Είτε δε θα έμπλεκε σε μνημόνια και θα άφηνε το χρόνο να υπάρξει ανατροπή στην Ευρώπη μέσω των εκλογών στο Νότο ή αν έβγαινε θα έσπευδαν οι ξένοι είτε να συνδράμουν στο ενδεχόμενο είτε να αλλάξουν τη γνώμη.Τελικώς το δημοψήφισμα ήταν της πλάκας.Ευτυχώς που πήγα για μπάνιο την Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτη ειναι η επιφανειακη εξηγηση του θεματος αν μου επιτρεπεις. Εμεις παντως και ψηφισαμε και πηγαμε για μπανιο.

      Διαγραφή
    2. "Έπρεπε προ των εκλογών να πολιτευθεί με κύρια πρόταση την επιστροφή στη δραχμή"

      Kαι να τον ψηφίσει ποιος, αφού ήξερε ότι σχεδόν το 80% των Ελλήνων είναι υπέρ τής παραμονής μας στο €; Κι αν βγαίναμε/βγούμε από το €, αυτό μάς απαλλάσσει από το χρέος;

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.