1/7/15

Σάββας Καλεντερίδης: Μια φιλική συμβουλή προς όλους, συμφωνούντες και διαφωνούντες: Προσοχή να μην γίνουμε Αργεντινή

Ο Τσίπρας είχε πει μακάρι να γίνουμε Αργεντινή.
Εμείς λέμε "Προς Θεού, να μην γίνουμε Αργεντινή".
Ο Ελληνικός λαός πρέπει να δείξει ψυχραιμία.
Η βενζίνη είναι χυμένη, και λείπει ένα σπίρτο, που μπορεί να το ανάψει κάποιος πολιτικά αφελής ή προβοκάτορας - να μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν κι αυτοί και καραδοκούν-, βάζοντας φωτιά σ' ολόκληρη την Ελλάδα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ όλα αυτά τα χρόνια νομιμοποίησαν τα "σπίρτα", βρίζοντας και προπηλακίζοντας τους πάντες, που δεν ήταν σαν κι αυτούς.
Τα άτομα αυτά, αυτές τις κρίσιμες ώρες και μέρες, συνεχίζουν να βρίζουν και να βωμολοχούν εναντίον όσων έχουν άλλη άποψη. 
Μην τους απαντάτε και μη ρίχνετε λάδι στη φωτιά.
Αφήστε τους να λένε.
Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο καλύτερο.
Τώρα, αυτές τις δύσκολες στιγμές, ήλθε η ώρα να απομονώσουμε και να αποβάλουμε αυτές τις νοοτροπίες, να προσέχουμε και να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να δυναμιτίσει το κλίμα και να βάλει φωτιά στο σπίρτο και στη συνέχεια στη χυμένη βενζίνη που θα κάψει ολόκληρη τη χώρα.
Το ότι η Ελλάδα είναι σε κακή κατάσταση και μισοκατεστραμένη, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και χειρότερα.
Υπάρχουν εκείνοι που μας θέλουν εκτός Ευρώπης, κατεστραμένους και διχασμένους, για να μας τα πάρουν όλα, μπιρ παρά που λένε και οι Τούρκοι.
Και σ' αυτές τις στιγμές, οι καλύτεροι σύμμαχοι του Σόιμπλε και της παρέας του, είναι όλοι εκείνοι που χάλασαν τις προηγούμενες συμφωνίες, χωρίς προηγουμένως να έχουν εξασφαλίσει συμφωνία με καλύτερους όρους.
Είναι όλοι εκείνοι που δεν λένε, έστω και τώρα, να αντληφθούν το λάθος και επιμένουν προκλητικά, ως εξ αντικειμένου προβοκάτορες.
Γι' αυτό απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή και αυτοσυγκράτηση.
Μην παρασύρεστε από κανέναν και ειδικά από εκείνους που ίσως θα σας πουν "να μπουκάρουμε", "να τους κρεμάσουμε" και άλλα τέτοια, που έκαναν μέχρι χθες οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Η πατρίδα μας διέρχεται τις κρισιμότερες στιγμές στην νεώτερη ιστορία της και επιβάλλεται υπομονή, ψυχραιμία και σύνεση.
Ίσως, αν είμαστε ψύχραιμοι και σόφρωνες, να αποφύγουμε τα χειρότερα.
Ίσως ήλθε η ώρα τώρα να δημιουργήσουμε το καινούργιο και το υγιές, που θα ξαναστήσει την Ελλάδα στα πόδια της.
Είναι στο χέρι μας.
Ακολουθεί άρθρο που εξιστορεί τα γεγονότα που ακολούθησαν της χρεοκοπίας, στην Αργεντινή.
Όταν η Αργεντινή αδυνατούσε να αποπληρώσει το δάνειο στην Παγκόσμια Κεντρική Τράπεζα
Το παράδειγμα της Αργεντινής έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές για την περίπτωση της Ελλάδας, με την ιστορία να επαναλαμβάνεται 13 χρόνια μετά

Μετά πολλές αναταράξεις και κοινωνική κατακραυγή, η χρεοκοπημένη Αργεντινή οδηγούνταν το Νοέμβριο του 2002 να μην αποπληρώσει το δάνειο προς την Παγκόσμια Κεντρική Τράπεζα, περιπλέκοντας τις διαδικασίες διαπραγμάτευσης, διαβάσουμε σε άρθρο της εποχής της αμερικανικήςWall Street Journal. Το Μπουένος Άιρες κατέθεσε μόλις 79,2 εκατ. δολάρια από τα 805 εκατ. δολάρια που έπρεπε να δώσει με αποτέλεσμα να μπει σε καθεστώς ληξιπρόθεσμης οφειλής. Από την Αργεντινή η κυβέρνηση κατηγόρησε το ΔΝΤ για το οικονομικό καθεστώς που επέβαλε στη χώρα, όμως δήλωσε πως συνεχίζει τη διαπραγμάτευση αναζητώντας διεθνή βοήθεια.
Η τότε κυβέρνηση της Αργεντινής είχε αδυνατίσει να πληρώσει σειρά χρεών της προς διεθνείς πιστωτές μέχρι τότε, όμως ήταν η πρώτη φορά που αθέτησε αποπληρωμή σε ένα θεσμό όπως η Παγκόσμια Τράπεζα. Η χώρα έφτασε στο χείλος του γκρεμού με 25% ανεργία και τον Τύπο στη χώρα να αφιερώνει ρεπορτάζ για θανάτους παιδιών από τον υποσιτισμό.
Τι θα σήμαινε τότε η αδυναμία πληρωμής; Σύμφωνα με το άρθρο η Παγκόσμια Τράπεζα θα αρνούνταν οποιαδήποτε αποδέσμευση δόσης δανείου και αν η κατάσταση παραμείνει ως έχει, τότε η τελευταία θα την έβγαζε σε καθεστώς "μη εξυπηρέτησης δανείου".

Το μάθημα της Αργεντινής για την Ελλάδα

Διαβάζουμε στο BBC ποιο μπορεί να είναι το μάθημα της λατινικής χώρας για την Ελλάδα που μπαίνει στα ίδια αχαρτογράφητα νερά. Το βρετανικό μέσο μιλά με τον Ντομίνγκο Καβάλο, τον υπουργό Οικονομικών εκείνης της εποχής που αναφέρει: "Η χρεοκοπία όχι μόνο στις προς τους διεθνείς πιστωτές, αλλά και στο εσωτερικό το 2002 ήταν πραγματικά μια καταστροφή". Για πολλούς Αργεντίνους η περίοδος που ακολούθησε ήταν εφιαλτική: η ανεργία διπλασιάστηκε περισσότερο από 20%. Ο πληθωρισμός επέστρεψε και το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν έπεσε κατά 11%. Το ποσοστό των Αργεντίνων που ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας ήταν άνω 50%.
Στην προσπάθειά της να ισορροπήσει η κυβέρνηση μετέτρεψε τις καταθέσεις των τραπεζών σε πέσος (υπήρχε μια συμφωνία, ισοτιμίας με το αμερικανικό δολάριο) και έτσι κατάσχεσε τις καταθέσεις των πολιτών. Χιλιάδες πολίτες βρέθηκαν σε κατάσταση αδυναμίας πληρωμής των δανείων τους, αφού εκείνα παρέμειναν σε αμερικανικά δολάρια.
Ιδιωτικές εταιρίες βρέθηκαν επίσης σε δεινή θέση, ειδικά εκείνες που παρείχαν υπηρεσίες, αφού οι πολίτες δεν μπορούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Οι χαμένες καταθέσεις και οι φόβοι για το μέλλον οδήγησαν στην απώλεια ακόμη και ανθρωπίνων ζωών. Οι αναταραχές φυσικά οδήγησαν μια σειρά από πολιτικούς να παραιτηθούν.
Η Αργεντινή όμως ανέκαμψε κυρίως χάρη στην ισχυρή αγροτική της πολιτική, που βοήθησε στις εξαγωγές, ιδιαίτερα στην αχανή κινέζικη αγορά. "Η Αργεντινή ανέκαμψε χάρη στην βελτίωση στους όρους των συναλλαγών, με την τιμή της σόγιας που έφτασε από τα 120 δολάρια τον τόνο στα 600 δολάρια". 
Η σύγκριση με την Ελλάδα
Ενώ κάποιοι προτείνουν πως η Ελλάδα θα είχε μια αντίστοιχη ανάκαμψη, υπάρχουν σοβαροί λόγοι κάποιοι να είναι σκεπτικοί, αφού η χώρα δεν έχει τόσο δυνατό τομέα εξαγωγών. "Η Ελλάδα δεν έχει δυνατό και ανταγωνιστικό τομέα παραγωγής, δεν είναι ένα έθνος εξαγωγών".
Παρά το γεγονός πως μια αδύναμη δραχμή μπορεί να ενθαρρύνει ξένους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα, είναι πολύ δύσκολο να πει κανείς πως ένας ενισχυμένος τουρισμός θα μπορούσε να αναπαράγει γενική οικονομική ανάκαμψη, σημειώνει το άρθρο. "Πόσα χρόνια πριν δούμε στην Ελλάδα φως στην άκρη του τούνελ;" σημειώνει ο οικονομικός αναλυτής Πολ Μπλαστέιν, ο οποίος και έχει αναφερθεί σε βιβλίο του στην χρεοκοπία της Αργεντινής. "Η Ελλάδα θα περνούσε μια εφιαλτική περίοδο" αναφέρει.
Πηγή: BBCWSJ, news247.gr

26 σχόλια:

  1. Δεν με απογοήτευσαν τόσο οι πολιτικοί στα τελευταία γεγονότα όσο οι Έλληνες πολίτες,και κυρίως όσοι σε χρόνο ρεκόρ υιοθέτησαν εμφυλιοπολεμικές συμπεριφορές,απίστευτο!!!

    Το να σεβαστούμε ο καθένας την άποψη του άλλου είναι τόσο δύσκολο;

    Πάντως,μπράβο σου Σάββα,η στάση σου είναι πραγματικά αξιέπαινη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σέ εἶχα γιά Ρωμηό. Τώρα συντάσεσσαι μέ τούς Φράγκους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρωμανέ
      δίνεις υπόσταση και νόημα στο σημείωμα που έγραψα.

      Διαγραφή
    2. Είμαστε Έλληνες....Τα ρωμιός κλπ να τα αφήσεις να τα λένε οι Τούρκοι...

      Διαγραφή
  3. Ὅτι πόνταραν στὸν πανικὸ οἱ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ καὶ Χ.Α., αὐτὸ δὲν ἀμφισβητεῖται, ἀλλὰ τὸν πανικὸ καὶ τὴν κρίση κυρίως τὴν προκάλεσαν οἱ δῆθεν Εὐρωπαϊστές...Δυστυχῶς. Ὁπότε, εἴμαστε ἀπὸ χέρι καμένοι, ὄχι Τσιπροκαμμένοι, ἀλλὰ Καμένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ἡ προκήρυξη Δημοψηφίσματος ἦταν ἀνεύθυνη πράξη καὶ ἄκαιρη, ἀλλὰ ἴσως τελικὰ ὅλα νὰ εἶναι νομοτελειακά, ἴσως νὰ πρέπει μέρικα πράγματα νὰ ξεκαθαρίσουν, νὰ πᾶνε στὰ ἄκρα, μπὰς καὶ δοῦμε τὶ θὰ γίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ἡ προκήρυξη Δημοψηφίσματος ἦταν ἀνεύθυνη πράξη καὶ ἄκαιρη, ἀλλὰ ἴσως τελικὰ ὅλα νὰ εἶναι νομοτελειακά, ἴσως νὰ πρέπει μέρικα πράγματα νὰ ξεκαθαρίσουν, νὰ πᾶνε στὰ ἄκρα, μπὰς καὶ δοῦμε τὶ θὰ γίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Pns_Exe
    όταν κάποιος σου στήνει παγίδα, εσύ πρέπει να πέσεις μέσα;
    Είπε ποτέ κανείς ότι η διεθνλης κοινότητα και η Ε.Ε. είναι κοινωνία αγγέλων;
    Γι αυτό υπάρχουν οι εθνικές κυβερνήσεις, για να προασπίζουν και να υπερασίζονται τα εθνικά συμφέροντα.
    Πάλισ τους ξένους θα αναζητήσουμε τους ενόχους;
    Πάλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Γερμανοί, έτσι όπως τα ακούω από την δική τους πλευρά και τα αντιλαμβάνομαι, με την απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης για δημοψήφισμα είναι σε μία κατάσταση win -win.Και αυτό γιατί είτε βγει το ΟΧΙ, αυτοί καθαρίζουν από το βαρίδι που για αυτούς λέγεται Ελλάδα και μας κάνουν και παράδειγμα προς αποφυγήν για τους υπόλοιπους...Αν βγει το ΝΑΙ, τότε προχωρούν με τα μνημόνια τους και πάλι περνούν το μήνυμα τους προς το εσωτερικό της ΕΖ και μάλιστα με την κάλυψη της δημοκρατικής κάλυψης του δημοψηφίσματος ΚΑΙ για τις δύο περιπτώσεις.

      Άρα κύριε Καλεντερίδη μάλλον σωστά τα λέτε...Πέσαμε στην παγίδα τους και τώρα πάλι στους ξένους αναζητούμε τους ενόχους...

      Διαγραφή
    2. Προφανῶς δὲν κατάλαβες Σάββα τὶ ἐννοούσα ὑπὸ τὸν ὅρο Εὐρωπαϊστές. Δὲν ἀναφερόμουν στοὺς Εὐρωπαίους καὶ τὰ Δυτικὰ συμφέροντα, ἀλλὰ στοὺς ἐντοπίους "ἐυρωπαϊστές"ποὺ μὲ τὸ πρόσχημα τῆς σύγκλισης τῆς χώρας μὲ τὴν Εὐρώπη ὁδήγησαν σὲ βαθμιαία ἀποβιομηχάνιση τῆς χώρας καὶ ἐξάρτηση τῆς οἰκονομίας ἀπὸ τὰ δάνεια.

      Διαγραφή
    3. Εἴτε μὲ ναὶ εἴτε μὲ ὄχι εἴμαστε χαμένοι....

      Διαγραφή
  7. ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ! ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ! ΠΡΟΣΟΧΗ!

    Ο λύκος, στην αντάρα χαίρεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν και έχουμε κοινούς εχθρούς (και το εννοώ όπως δεν το εννοούν πολλοί "αριστεροί"), τους Τούρκους, παρὀλαυτά δεν σας κρύβω κύριε Σάββα πως απολαμβάνω την αυτοκαταστροφή του αστικού και ημι-αστικού χώρου (το ότι ο Συριζα είναι αριστερό εργατικό και "επαναστατικό" κόμμα, εμένα μου προκαλεί γέλιο διαρκείας, θα επρεπε να ανησυχείτε που δεν αντιλαμβάνεστε και σεις την συγγένειά σας..όλοι...εμένα με διασκεδάζει και αυτό). Το πράγμα βέβαια σοβαρεύει λόγω των κοινών εχθρών (μας) και λόγω του κινδύνου για την ζωή των απλών ανθρώπων από τις διάφορες τυχοδιωκτικές ενέργειες και σχεδιασμούς των εκάστοτε τυχοδιωκτών. Αλλά, για να μπούμε στην ουσία: Ποιός είναι ο τυχοδιωκτισμόε στο σύνολό του;
    Συνοπτικά:
    1) Ο σημερινός τυχοδιωκτισμός των ισορροπιστών του τρόμου μεταξύ εντός και εκτός ευρώ/ευρώπης δύσης και ανατολής, αλλά μέσα στην δύση. Ένας μάλλον κωμικός, αλλά όχι εξαυτού ακίνδυνος τυχοδιωκτισμός.
    2) Ο τυχοδιωκτισμός μιας προσχωρησης στην "ανατολἠ" χωρίς προετοιμασία και μονόπατα.
    3) Ο τυχοδιωκτισμός του ιστορικού φιλοδυτικού χώρου, που νομίζει ότι μπορούμε ακόμα να ανέβουμε στο βαρκάκι της επεκτεινόμενης και κυρίαρχης δύσης όπως κάναμε μέχρι το 44 περίπου (και με τραγικές συνέπειες, αλλά και με ώφελος)., Κορύφωση αυτής της εμμονής σε μια παλιά στρατηγική η ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ μετέπειτα Ε.Ε. Για να μην κατηγορηθώ για στείρο αντιευρωπαΪσμό θα έλεγα πως η στιγμιαία θέση του Α,Παπανδρέου για ειδική σχέση (θετική) με ΕΟΚ ήταν η εθνικά έλλογη θέση. Συγγνώμη για το χιούμορ. Φάτε τώρα Ευρώπη..Θεωρίες περί αυτο-ευθύνης σε μένα έχουν το εξής αποτέλεσμα κύριε Σἀββα: ναι, εμείς δεν φταίμε, οι ξένοι φταίνε. Ο ελληνικός λαός είναι ο αθώος και οι ξένοι είναι ένοχοι. Το λάθος μας ήταν η αφέλεια (αριστερή διεθνιστική και δεξιά ευρωπαϊστική). Θα το κάνω ακόμα πιο "προκλητικό": Στη περίπτωσή μας εμείς δεν φταίγαμε ποτε και οι ξἐνοι έφταιγαν πάντα. Και μιας και αναφερθήκατε στο προηγούμενο σημείωμά σας στην καταστροφή του 22, θα έλεγα το εξής (ενδεικτικό): Ούτε οι Βενιζελικοί φταίγανε ούτε οι Μοναρχικοί. Είχαν και οι δύο το δίκιο τους, και η μεταξύ τους διαμάχη ήταν από πάθος για την πατρίδα. Επιρροές υπήρχανε, συνεργασία με τον έναν ή άλλον διεθνή πόλο υπήρχανε, αλλά ο σκοπός ήταν ορθός και αν τελικά δεν μας πούλαγαν, ΠΟΙΟΙ? οι δυτικοί (και οι Ρώσσοι βέβαια "κομμουνιστές") τώρα η ανθρωπότητα θα έβλεπε την άνθηση του πολιτισμού στην Ανατολία και μια Τουρκία στα μέτρα που της αξίζανε.
    Σήμερα δεν έχουμε πατριώτες με πάθη και ορθές ή λάθος επιλογές, αλλά μόνο κέντρα της αμερικανο-ευρωπαικής εξουσίας με εδώ τοποτηρητές και ένα αδύναμο διαμορφωνόμενο κέντρο φιλορωσσικό, της ρωσσικής επιρροής και των εδώ φαντασιώσεων.
    Προβλέπω και στην μιά και στην άλλη περίπτωση όλο και μεγαλύτερη κατρακύλα. Συνοπτικά, για να σταματήσουμε σταματήσετε τις διάφορες φιλορωσσικές και φιλοδυτικές φαντασιώσεις προτείνω μια ουδετερόφιλη κοινωνική δημοκρατία (όχι άοπλη βέβαια) με θεσμούς σαν κι αυτοὐς λχ που προτείνει ο υιός σας, με σοβαρότητα και μετριοπάθεια, αλλιώς η μακρόχρονη πορεία προς τον εμφύλιο είναι αναπόφευκτη. Γιατί, με το να επικτρατήσει το ΟΧΙ είναι προφανές πως θα έχουμε εξωτερική και εσωτερική υπονόμευση από την δύση, χωρίς προοπτική, και με το ΝΑΙ τέτοια καταστροφή που θα τρίβετε τα μάτια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιά νά μήν γίνουμε Ἀργεντινή, πρέπει νά πάψουμε νά πιστεύουμε ὅτι εἴμαστε «Εὐρὠπη», καί νά ξαναγίνουμε Ἑλλάδα, ὁπότε καί θα γίνουμε πραγματική Εὐρώπη.
    Αὐτά καί πολιτικά καί οἰκονομικά. Διότι, μέ τόν τερατογεννηθέντα Καλλικράτη, μέ καταναλωτές ἀντί γιά πολίτες, μεταχειριζόμενοι ὡς «ἐπενδυτές» τούς ἀγρότες καί ἐξαφανίζοντάς τους σιγά-σιγά, μεταχειριζόμενοι ὡς «ἐπιχειρηματίες» τούς οἰκογενειάρχες καί τούς νέους βιοπαλαιστές καί ἐξοντώνοντάς τους φορολογικά, μέ ὑπέρμετρη φορολόγηση τοῦ Ἑλληνικοῦ ἐπιχειρηματικοῦ ἐπενδυτικοῦ κεφαλαίου ὡς «κέρδους» πρός ὄφελος τῶν ἀλλοδαπῶν ἐπιχειρήσεων (εὐρωπαϊκῶν ἤ «εὐρωπαϊκῶν»), μέ ἀποσύνθεση τοῦ κοινωνικοῦ ἰστοῦ στό ὄνομα ὄχι τῆς φιλανθρωπίας ἤ τῆς φιλοξενίας πρός ἀλλοδαπούς, ἀλλά στό ὄνομα τῆς ἀναμίξεως τῶν φυλῶν καί τῶν ἐθνῶν (μέ χρησιμοποίηση τῶν ἀναγκῶν προσφυγοποιημένων ἐργαζομένων), καί δή μέ προνομιοῦχο «ἀντιρατσιστική» προστασία τῶν δικαιωμάτων τους ἔναντι τῶν ἀντιστοίχων δικαιωμάτων τῶν Ἑλλήνων, μέ προστασία τῶν τραπεζιτικῶν ἰδεατῶν κεφαλαίων σέ βάρος τῶν πληρωμένων μέ κόπους ἀποταμιεύσεων τῶν ἁπλῶν ἀνθρώπων, ἡ Ἑλλάδα τείνει στήν πλήρη ἐξαφάνιση ὡς ἐστίας τοῦ Ἑλληνισμοῦ καί ὁ Ἑλληνικός λαός κινδυνεύει νά ζῆ στήν διασπορά μετά ἀπό 2-3 δεκαετίες καί στήν συνέχεια νά ἀφομοιωθῆ....
    Βέβαια πρέπει νά γίνουμε Ἀργεντινή μέ τήν καλή ἔννοια. Τῆς ἀνακάμψεως. Πῶς; ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ πιό πολύ καί πιό φιλότιμα ὅλοι, χωρίς περιττό καταναλωτισμό, μέ ὑπεύθυνο καί ὁμοφρονοῦντα στά θεμελιώδη μετά τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ πολτικό κόσμο, καθώς καί μέ ἀξιοκρατική Διοίκηση, ἐπί τέλους!
    Καί τελικά, Σάββα, ἄν κάποιοι ξανασχεδίασουν ψευδῆ ἐθνική ἑνότητα μέ κάποιον τραπεζίτη, ἔχεις σκεφθῆ τήν πιθανότητα νά ἀσχοληθῆς μέ τήν πολιτκή, ἐσύ ἤ κάποιος ἀξιόλογος γνωστός σου,.... ἀντί αὐτοῦ; (ἀστειεύομαι λίγο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί να ανήκω κάπου που δεν με θέλουν εχτός για κλωτσοσκούφι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η βασική και αποκλειστική της "ατυχούς" συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. είναι ότι στις πολύ κρίσιμες, εθνικά, στιγμές που ζούμε δίχασε με την ρητορεία της, με την συμπεριφορά της και την πολιτική της τον ελληνικό λαό, ενώ θα έπρεπε να είμαστε απολύτως ενωμένοι, με μία φωνή και μία ψυχή.
    Και αυτή η ευθύνη πρέπει να της πιστωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θερμή παράκληση: αναρτήστε κι εδώ την είδηση, ότι οι τρεις μειονοτικοί βουλευτές έκαμαν κοινή δήλωση, μήπως και αντιληφθεί και ο τελευταίος Έλληνας - έστω a contrario - τι πρέπει να ψηφίσει την Κυριακή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σάββα, εσύ είσαι πολύ έξυπνος άνθρωπος και δεν επιτρτέπεται να δείχνεις ότι δεν εντιλήφθηκες τι εννούσε ο Τσίπρας: Εννοούσε ότι μακάρι να γινόμασταν μόνο σαν την Αργεντινή, διότι δυστυχώς (εννοούσε) υπάρχει φόβος να γίνουμε πολύ χειρότερα.
    Και μην ξεχνάς ότι ο πρώτος, ο απόλυτος και αδιάλλακτος αντιμνημονιακός ήταν ο Σαμαράς! Άλλωστε το ομολόγησε με το "ουδείς αναμάρτητος" που δήλωσε απαντώντας στην κριτική για κωλοτούμπα και την μεταβολή του σε μνημονιακό.
    Ο Σαμαράς έκανε ό,τι και ο πολιτικός πρόγονός του Γούναρης: Κέρδισε και εκείνος τις εκλογές από το Βενιζέλο με το σύνθημα "Οίκαδε", και αντί να φέρει το στρατό στα σπίτια του τον έστειλε βαθύτερα στη Μ. Ασία και κατέστρεψε και το Στρατό και το έθνος... Έτσι και ο Σαμαράς, κέρδισε τις εκλογές με αντιμνημονιακές διακηρύξεις και αντ' αυτού πήγε το μνημόνιο πολύ πέρα και κατέστρεψε την οικονομία, την κοινωνία, το έθνος. Φυσικά κατέστρεψε και την παράταξή του, διότι όπως ήταν φυσικό, δημιούργησε ψυχολογικό και ιδεολογικό κενό μεταξύ των οπαδών της Ν Δ, που έκδηλώθηκε με την φυγή προς τη ΧΑ και του ΑΝΕΛ, δυστυχώς.
    Εγώ δεν λέω ότι οι ψηφοφόροι του ΝΑΙ είναι νενέκοι. Αλλά και αυτή η υποτακτική στάση απέναντι στους δανειστές, είναι καιρός να πάρει μια ηχηρή απάντηση. Βέβαια εγώ προσωπικά δεν θα πάω να ψηφίσω, όπως κάνω τον τελευταίο καιρό, για λόγους που δεν είναι του παρόντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητε Σαββα. Δεν μπορω να εξηγησω γιατιι οι "Γερμανοι φιλοι" μας συνεπικουρουμενοι απο τους εντος εφιαλτες ( πρωην κυβερνωντες και Μεσα Μαζικης Εξαπατησης ) κοπτονται τοσο πολυ να τους πουμε ΝΑΙ. Απο σημερα δεν εχουμε μνημονιο. Στις τραπεζες μας λεφτα δεν υπαρχουν. Ότι ηθελαν το καταφεραν μεσα σε 2 μονο μερες ( να μας κανουν να τρεμουμε σαν τα ψαρια μηπως και βγουμε απο τον Παραδεισο τους ). Ο κοσμος να ειναι εκνευρισμενος στα ΑΤΜ υπο τον φοβο
    ενος GREXIT. Τι τους κοπτει τοσο πολυ και καθυστερουν αυτο το GREXIT ? Το παιζουν μετα απο 5 χρονια σκληρης λιτοτητας ( λες και δεν ξερουν οτι εμεις ΔΕΝ τα φαγαμε ) φιλλεληνες ? Μηπως συμβαινει κατι αλλο που μας ξεφευγει ? Αφουν εχουν και το καρπουζι και το μαχαιρι. γιατι δεν μας αποτελειωνουν με τη μια ? Γιατι θελουν να μας αποτελειωσουν αργα και βασανιστικα μεσω ενος νεου πιο επωδυνου μνημονιου ? Επειδη δεν ειμαι ουτε Ελληνας Γερμανοτσολιας ουτε ξενος κουτοφραγκος η φτωχη μου γνωμη ειναι οτι τωρα φανηκε οτι ο πολεμος προς τη χωρα μου ειναι καθαρα θρησκευτικος. Δεν πιστευω οτι ειναι οικονομικος.
    Τι σημαινε Ελλαδα χρονια τωρα ? ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Αυτά είναι τα λαβαρα μας που ολοι ζηλευουν και μας πολεμουν. Οφειλουμε να ΜΗΝ τα προδωσουμε ΠΟΤΕ.
    Τοτε ο Μεταξας και οι παπουδες μας ΔΕΝ επρεπε να πουν ΟΧΙ στους κατακτητες γιατι ολα ηταν και τοτε εανντιον τους. Και το πληρωσαν με πολλους θανατους στην Πεινα., Κι ομως δεν σκεφτηκαν ποτε τα υπερ και κατα. ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟΤΕ ΤΑ Μεσα Μαζικης Εξαπατησης με την μαυρη προπαγανδα. κ. Σαββα ΔΙΑΦΩΝΩ καθετα με τις αντιληψεις σας. Να σκεφτουμε μονο ποιοι θα πληρωσουμε τους φορους απο τα χρεη που ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΦΑΓΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή πρέπει να δοθεί και το παράδειγμα τι παθαίνει κάποιος όταν βγαίνει απο το μαντρί. Τι παθαίνει όποιος δεν ακούει...Μου θυμίζει τις ιστορίες που μου έλεγε ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου για το 1940 όταν έπιαναν κάποιον να κυκλοφορεί στην απαγόρευση....
      Αν πέθαινε έφταιγε γιατί ενώ ήξερε για την απαγόρευση βγήκε έξω...
      Εξάλλου ας μη ξεχνάμε ότι ο ένοπλος πόλεμος έχει συνήθως ορατό τον εχθρό και με αντίστοιχα πιθανόν όπλα. Ο οικονομικός όμως είναι πιο αργος και πιο αποτελεσματικός καθώς δίδει και το παράδειγμα και στους γύρω
      Τέλος δε ας μη ξεχνάμε ότι έρχονται και οι εκλογές της Ισπανίας όπου οι Ποδέμος ακολουθούν και απο την άλλη μεριά ας μη ξεχνάμε ότι πλέον Ε.Ε σημαίνει Γερμανία κατα βάση...και τίποτε άλλο...(μέσα σε όλο αυτό σημειώστε ότι μετά τη λήξη το Β ΠΠ 21 βάσεις της ΗΠΑ έμειναν πίσω ...και ακόμα δεν έφυγαν..Γι αυτό και δεν ειναι και καθόλου τυχαία η ρήση ....όταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια... )

      Βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος ...όμως ποιος ξέρει αυτή τη στιγμή εκτός απο τους παίχτες και τους σιωπηλούς παρατηρητές...
      Εδώ όμως θα παραθέσω το :
      Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλα είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.) -

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ φίλε km58 το έχω γράψει πολλές φορές αλλα θα το ξαναγράψω, το ΟΧΙ του Μεταξα δεν εχει καμία σχέση με τη σημερινή κατάσταση! Δεν έχουμε πόλεμο ευτυχώς! Ωστόσο αν όντως ειναι παρόμοια η κατάσταση και μιλάς για πατρίδα,θρησκεία και οικογένεια, στα οποία συμφωνώ, πως εξηγείς ότι καταργήθηκε η διδασκαλία των ελληνικών γενοκτονιών, πως εξηγείς ότι καταργούνται τα αριστεία, πως εξηγείς ότι λαθραία περνάνε αντισυνταγματικά νομοσχέδια; Φιλε στο λέω ξεκάθαρα αν αυτο το ΟΧΙ ήταν ηρωικό και πατριωτικό και ξέρανε τι τους γινοτανε δεν θα σε ρώταγε ο Τσιπρας θα το έλεγε μόνος του όπως εκανε ο τεράστιος Μεταξας! Όποτε λοιπόν αφού μας οδήγησε σε αυτή την καταστροφική διαδικασία είμαστε υποχρεωμένοι αρχικά να ψηφίσουμε ΝΑΙ και μετά να τους ξεφορτωθούμε όλους! Το όχι σημαίνει ναι στην ολοκληρωτική υποδούλωση, ναι στην καταστροφή του κράτους μας που με τόσο αίμα των παππούδων μας χτίστηκε! Αυτο το αίμα κανεις από αυτούς δεν το σεβάστηκε ποτέ! Αυτοί έχουν το κόμμα, εγω έχω την Ελλαδα!

      Διαγραφή
  15. Απο την στιγμή που το συμφέρον και η αγάπη της Ελλάδος ταμπελιάζετε με το εκάστοτε κόμμα το οποίο πριμοδοτείται για τις εκάστοτε καμπάνιες ,προσφορές και ''επιδοτήσεις'' είτε απο τους εντός της Ελλάδος είτε απο τους εκτός της Ελλάδος χορηγούς...είτε ο συνδυασμός και των δυο, είναι λογικό όπως γίνεται και στα λογιστήρια να δημιουργούνται χρεωστικοί λογαριασμοί ακριβώς δίπλα στους πιστωτικούς.....
    Βέβαια η ιστορία της πατρίδος μας , δεν έχει διδάξει κανέναν μέχρι τώρα καθώς αν ήταν διαφορετικά, δεν θα επαναλαμβανόταν τόσες πολλές φορές...
    Ομως η μνήμη χρυσόψαρου ή χειρότερα, η επιλεκτική μνήμη, σε συνδυασμό της άρνησης εκ του αποτελέσματος της συμμετοχής στο έγκλημα, έφτασαν την πατρίδα να γίνει παρτίδα...
    Θ αναρωτηθεί κάποιος αν ειναι σημερινό φαινόμενο...Κατά την προσωπική μου άποψη όχι, έτσι ήταν πάντα, απλά τα ποσοστά άλλαξαν, όχι τόσο των είτε προς τη θετική είτε προς την αρνητική μεριά άκρων, αλλά των αδιάφορων...
    Βλέπετε η άποψη , όποια και αν ειναι αυτή ...αντιμετωπίζεται . Η αδιαφορία όμως προς τέρψιν της προσωπικής και μόνο ευχαρίστησης δεν αντιμετωπίζεται, τουλάχιστον με διαλογικό τρόπο..
    Παρ όλα αυτά προσωπική μου εκτίμηση ειναι πως αν συνεχίσει αυτός ο λαός να ψηφίζει με βάση το κόμμα και όχι τον άνθρωπο ..κάτι που συνάδει με μόρφωση κοινωνική, νοοτροπία, μα πάνω απ όλα αξίες ,που δεν εμπιπτουν στο πόσα νούμερα έχει ο τραπεζικός λογ/σμος .....δεν θα χρειαστεί να μας επιτεθεί οικονομικά ή και πολεμικά κάποια άλλη χώρα η ισοπέδωση θα έρθει εκ των εσω....είμαστε ικανότατοι να τα διαλύσουμε όλα....
    ΚΑθώς θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να ειμαστε μόνο περήφανοι για τους προγόνους μας και να κανουμε περήφανους τους απογόνους μας.Αλλά αυτό θέλει κάτι πολύ σημαντικό που λείπει απο την πλειοψηφία ....αυτοκριτική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. https://youtu.be/Y_uzsL1XFhM

    https://youtu.be/69dQqa6wLDk

    https://youtu.be/5cdwsoCMaGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δελτίο Τύπου No.15 / 310
    30 Ιουνίου 2015 - Ο κ Gerry Rice, Διευθυντής Επικοινωνίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις δημοσιονομικές υποχρεώσεις που οφείλονται σήμερα από την Ελλάδα προς το ΔΝΤ :
    «Επιβεβαιώνω ότι η αποπληρωμή του 1,2 δισεκατομμυρίου SDR (1.500.000.000 ευρώ περίπου) που οφείλονται από την Ελλάδα στο ΔΝΤ δεν έχει ληφθεί σήμερα. Έχουμε ενημερώσει την Εκτελεστική Επιτροπή μας ότι η Ελλάδα είναι τώρα σε καθυστέρηση και μπορούν να λάβουν χρηματοδότηση από το ΔΝΤ μόνο όταν θα εξοφλήσουν τις καθυστερούμενες οφειλές.
    «Μπορώ επίσης να επιβεβαιώσω ότι το ΔΝΤ έλαβε σήμερα αίτημα από τις ελληνικές αρχές για την παράταση των υποχρεώσεων εξόφλησης της Ελλάδας οι οποίες κατέστησαν απαιτητές σήμερα, το οποίο (το ελληνικό αίτημα) θα πάει στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ εν ευθέτω χρόνω».
    Αυτά λοιπόν … είναι η αλήθεια … όποιος βέβαια θέλει μπορεί να συνεχίζει να πιστεύει ανθρώπους που τον εξαπατούν όπως το mega που δια του Μιχάλη Ιγνατίου φοβέριζε μέχρι και το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου 25/6 λέγοντας ότι εάν δεν θα πληρώσουμε την ερχομένη Τετάρτη (σήμερα) τότε η χώρα μας χρεοκοπεί άμεσα. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα …
    Ειπαμε αν ειχαν τηλεοραση το 1940 δεν θα ελεγαν ΠΟΤΕ το ΟΧΙ.
    Υ.Γ. Προσωπικα Δεν ανηκα ποτε σε κομμα. Ειμαι ομως Χριστιανος Ορθοδοξος με τα λαθη μου και τα παθη μου.
    Πιστευω ακραδαντα οτι : Ηλεκτρονική σκλαβιά ή πόλεμος, αντιμάχονται ποιο από τα δύο θα επικρατήσει...Οπως πιστευω επισης οτι η επιγεια ζωη μας δοθηκε για να προετοιμαστουμε για την ζωη την αιωνια και η τυχη μας στην αιωνια ζωη θα κριθει από το πως ζησαμε εδω.
    Οσο για τις αποψεις μου δεν το παιζω ειδημων γιατι δεν ειμαι. Ομως εχω την διαισθηση οτι οι δηθεν φιλελληνες κουτοφαργκοι, ειτε ΝΑΙ ψηφισουμε ειτε ΟΧΙ, η μοιρα μας ειναι προδιαγεγραμμενη.
    Προσωπικα με ενδιαφερει περισσοτερο να μεινουμε ενωμενοι σαν Ελληνες γιατι ειμαστε λιγοι και εχουμε στο αιμα μας τον διχασμο Αυτο φοβαμαι και μονο.
    Απο την μακρυνη Ιαπωνια ο φιλος καθ. Ζουγανελης σημερα μου εγραψε οτι μας πανε φουλ για δραχμη ασχετα απο ΝΑΙ ή ΟΧΙ, και ασχετα απο Τσιπρα ή Οικουμενικη. http://zcode-gr.blogspot.gr/
    Καλο μας κουραγιο συνελληνες ο Θεος μεθ' ημων ! ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για την σημερινή εικόνα της χώρας ευθύνονται κυβέρνηση και αντιπολίτευση.Είναι εξωφρενικό το γεγονός ότι μετά την εξωφρενική κίνηση του Τσίπρα να στηρίξει το ΟΧΙ και ενώ οι Ευρωπαίοι εστήριξαν το ΝΑΙ η αντιπολίτευση στήριξε και αυτή το ΝΑΙ ! Καταρχήν το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι γελοίο.Το αποτέλεσμα του επίσης γελοίο.Και η προσπάθεια των ξένων ηγετών να υπεισέλθουν στα εσωτερικά της χώρας πάλι γελοία.Αν ήμουν Σαμαράς θα κατήγγειλα την ανάμειξη των ξένων στα εσωτερικά,θα έλεγα ότι το ερώτημα είναι ανύπαρκτο και θα πρότεινα στο λαό να απέχει ή θα στήριζα το ΟΧΙ για να μη διχαστεί ο λαός.Το διχαστικό αποτέλεσμα που θα προκύψει είναι βούτυρο στο ψωμί αυτών που θα εφαρμόσουν και το σκληρό ΝΑΙ και το σκληρό ΟΧΙ που και τα δύο οδηγούν στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού και σε κινδύνους ακρωτηριασμών μεγάλων.Ισοδυνάμως κακά είναι και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ όσο και αν θέλουν οι θιασωτές του ενός να το κάνουν ελαφρύτερο του άλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.