16/7/15

Οι Αμερικανοί είναι αντίθετοι σε κουρδικό κράτος στη βόρεια Συρία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υποστηρίζουν τη δημιουργία μια αυτόνομης κουρδικής οντότητας στο βόρειο τμήμα της Συρίας, όπως δήλωσε επιτετραμμένος του προέδρου την Τρίτη.
Ο στρατηγός Τζον Άλεν- John Allen,  πιστεύει ότι οι Κούρδοι στη βόρεια Συρία δεν υποστηρίζουν μια ‘ξεχωριστή κρατική οντότητα’, αλλά δεν προέβη σε λεπτομέρειες.
Τις τελευταίες εβδομάδες, δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ενημέρωσης, έχουν υποστηρίξει ότι το Δημοκρατικό Κόμμα της Συρίας (PYD) έχει προσπαθήσει να αλλάξει τον πληθυσμό της βόρειας Συρίας για τη δημιουργία ενός κουρδικού κράτους που θα εκτείνεται από το Ιράκ και θα φθάνει μέχρι τις ακτές της Μεσογείου Θάλασσας.
«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ένας εταίρος που έχει, τελικά τη δυνατότητα  να νικήσει το Ισλαμικό Κράτος, δεν θα γίνει μια κατοχική δύναμη», είπε ο Άλεν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Κέντρο για την Αμερικανική Πρόοδο που εδρεύει στην Ουάσιγκτον- μία μη κομματική πολιτική οργάνωση.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν την περιοχή να χωρίζεται σε θρησκευτικά και εθνοτικά κομμάτια».
Ο Άλεν αναφέρθηκε, επίσης,  στην συμφωνία με το Ιράν και των παγκόσμιων δυνάμεων, λέγοντας ότι ορισμένοι από τους συμμάχους της Αμερικής ανησυχούν για τη συμφωνία.
«Για πολλά από τα μέλη  των συμμάχων μας, το Ιράν ήταν, είναι και μάλλον θα παραμείνει μία από τις κύριες πηγές απειλών για την εθνική τους ασφάλεια», είπε και πρόσθεσε ότι «δεν θα κάνω εικασίες για τη σημερινή ανακοίνωση της συμφωνίας, αλλά είναι για όλους μας ένα σημαντικό ζήτημα».
--
               

3 σχόλια:

  1. Αυτο Σαββα ειναι είδηση, δεδομένου οτι οταν ξεκίναγε ηυρκαγια πριν απο χρονια στη περιοχη υπήρχαν απόψεις για κουρδικό κρατος τριών θαλασσών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορφέα
      η δήλωση του στρατηγού είναι θολή.
      Και η θολούρα στην περίπτωση αυτή είναι υπέρ των Κούρδων.

      Διαγραφή
  2. Η Αμερική δεν θέλει σε καμία περίπτωση να βάλει τη Συρία απέναντι στους Κούρδους ή να την κάνει να τους αντιμετωπίζει επιφυλακτικά ή ακόμη χειρότερα, επιθετικά.
    Κοινός τους εχθρός τώρα είναι οι τζιχαντιστές.
    Γι' αυτό θεωρώ ότι έγινε αυτή η δήλωση, η οποία στο κάτω κάτω αναφέρει τι υποστηρίζουν οι Κούρδοι και όχι τι θέλουν οι Αμερικανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.