26/7/15

Το ΡΚΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ που στοίχισε τη ζωή σε δύο Τούρκους στρατιώτες

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΔΙΕΞΗΓΑΓΕ ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΔΡΟΜΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΤΟΥ ΡΚΚ

Το ΡΚΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ που στοίχισε τη ζωή σε δύο Τούρκους στρατιώτες

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη χθες το βράδυ κατά τη διέλευση στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής στην κουρδική επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, και προκάλεσε τον θάνατο δύο Τούρκων στρατιωτών και τον τραυματισμό τεσσάρων.
Η επίθεση αυτή σημειώθηκε την ώρα που η τουρκική πολεμική αεροπορία διεξήγαγε σειρά επιδρομών εναντίον στρατοπέδων των ανταρτών του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνείου της επαρχίας, το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στη συνοικία Λίτσε κατά την άφιξη αυτοκινητοπομπής της χωροφυλακής, η οποία είχε λάβει κλήση για φωτιά σε αυτοκίνητο σε μια διασταύρωση.
Το PKK χαρακτήρισε χθες «επίθεση» τους βομβαρδισμούς που πραγματοποιεί ο τουρκικός στρατός εναντίον στρατοπέδων του και θεώρησε ότι «έχουν παραβιαστεί οι όροι της εκεχειρίας» μεταξύ των μαχητών του και των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, η οποία τηρείτο από τον Μάρτιο του 2013.
Η ισλαμο - συντηρητική κυβέρνηση της Άγκυρας έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή των αεροπορικών επιδρομών έπειτα από σειρά επιθέσεων εναντίον αστυνομικών τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες αποδόθηκαν σε μαχητές που πρόσκεινται στο ΡΚΚ.
Το κουρδικό κίνημα ανέλαβε την ευθύνη, την Τετάρτη, για τη δολοφονία δύο αστυνομικών στη νοτιοανατολική πόλη Τσεϊλανπινάρ, στα σύνορα με τη Συρία, ως αντίποινα για την επίθεση αυτοκτονίας στη νότια πόλη Σουρούτς, που αποδόθηκε στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, κατά την οποία 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατό τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους νέοι υποστηρικτές του κουρδικού ζητήματος.
Η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άρχισε το φθινόπωρο του 2012 ειρηνευτικές συνομιλίες με τον φυλακισμένο ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, σε μια προσπάθεια τερματισμού της εξέγερσης η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή 40.000 ανθρώπων από το 1984.
Η διαδικασία αυτή δεν κατέληξε σε συμφωνία.
Ημερησία

4 σχόλια:

  1. To PKK πολεμά εναντίον τής Τουρκίας και τού ΙΚ.
    Η Τουρκία πολεμά εναντίον του ΡΚΚ και τού ΙΚ.
    Το ΙΚ πολεμά εναντίον τής Τουρκίας και τού ΡΚΚ.

    Σάββα, τι μού διαφεύγει, ή πού κάνω το λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eτοιμάζω άρθρο. Περίμενε λίγο.
      Το σίγουρο είναι ότι πάμε σε προωρες εκλογές και με τις επιθέσεις το κράτος και το δίδυμο Ερντογάν-Νταβούτογλου θέλουν να αποσυσπειρώσουν τους άλλους λαούς της Τουρκίας από το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών, το οποίο το θεωρούν μείζονα απειλή.
      Αν αρχίσουν να έρχονται τα φέρετρα απλών στρατιωτών, που είναι παιδιά όλων των εθνικών ομάδων της Τουρκίας, τότε το 13% θα χαθεί.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ, Σάββα και περιμένω το άρθρο.

      Διαγραφή
    3. Αμφιβάλλω στο κατα ποςο πραγματικα πολεμάει η Τουρκία το ΙΚΙ. Απλα ρίχνει κάποιες βόμβες στο γάμο του καραγκιόζη που λεμε και να κρατάει τα προσχήματα..
      Ομως εκείνο απουσιάζει εκκωφαντικά ειναι η απουςια αντίδρασης της Ρωσίας μέχρις στιγμής και απο αυτη θα μπορουμε να κρίνουμε πολλα πραγματα γενικότερα.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.