9/8/18

Η φωνή ενός Κυπρίου: Όχι στην αναγνώριση του Κοσόβου

Εάν η Αθήνα αναγνωρίση το μόρφωμα του Κοσόβου, θα είναι ωσάν να αναγνωρίζη το νομικώς άκυρον κατοχικόν μόρφωμα εις το 36.2% της εδαφικής Επικρατείας της Κυπριακής Δημοκρατίας
Η Αθήνα οφείλει, όχι βεβαίως να αναγνωρίση το αποσχισθέν μόρφωμα του Κοσόβου, αλλά να υποστηρίζη την κυριαρχίαν, ανεξαρτησίαν, εδαφικήν ακεραιότητα και ενότητα της Δημοκρατίας της Σερβίας, αναπόσπαστον τμήμα της οποίας είναι και το Κόσοβον.
Η Αθήνα όπως και η μη αντιδρώσα Λευκωσία (έχει συμφωνήσει σιωπηρώς άραγε;) οφείλουν να γνωρίζουν, ότι η ‘de facto’ καθώς και η επικρεμαμένη ‘de jure’ αναγνώρισις του μορφώματος του Κοσόβου από την Αθήναν συνιστά ανέλπιστον και ύπουλον κτύπημα το οποίον διαπερνά το σώμα του φίλου Σερβικού Λαού και καταλήγει εις την  καρδίαν της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Οι ληφθείσες κατ’ Άρθρον 24(2) του Καταστατικού Χάρτου Απαφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας διά σεβασμόν της κυριαρχίας, ανεξαρτησίας, εδαφικής ακεραιότητος και ενότητος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν ισχύουν μόνον εις την  περίπτωσιν της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ισχύουν και εις την  περίπτωσιν οιουδήποτε άλλου κράτους μέλους του ΟΗΕ περιλαμβανομένης και της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Το εθνικόν συμφέρον και το αιώνιον ελληνικόν ήθος απαιτούν πλήρη αναστροφήν της πολιτικής εν σχέσει προς το Κόσοβον. Υποστήριξιν δηλαδή προς την Δημοκρατίαν της Σερβίας και το Σερβικόν Έθνος εις το θέμα του Κοσόβου, η οποία θα επιστρέφη ως υποστήριξις προς την ιδίαν την Κυπριακήν Δημοκρατίαν και θα λειτουργή ως αποτροπή εν τη γενέσει οιασδήποτε αποπείρας ‘κοσοβοποιήσεως’ του ελευθέρου τμήματος της Θράκης.

Ακόμη και εάν διά οιουσδήποτε λόγους υποκύψη οιαδήποτε Σερβική Κυβέρνησις και αναγνωρίση το μόρφωμα του Κοσόβου, η Αθήνα και η Λευκωσία οφείλουν να μη το πράξουν.

Σωτήρης Κωνσταντίνου

19 Ιουλίου 2015

8 σχόλια:

  1. Ναι, αλλά το Κόσοβο το έχουν αναγνωρίσει περί τις 110 χώρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας αναγνωρίσει η Ελλάδα τότε και τις αποσχισθείσες Δημοκρατίες της Νοτίου Οσσετίας και Αμπχαζίας από την Γεωργία όπως και την Δημοκρατία του Ντονέσκ και του Λουγκάνσκ που αποσχίσθηκαν και διεκήρυξαν την ανεξαρτησία τους από την Ουκρανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολα τα θραυσματα τα αναγνωριζει η Ελλαδα...και των βομβων.Εδω αναγνωριζει τα ...αποβρασματα !! Εγινε προταση στο Υπεξ...να αναγνωρισουν και τα ...νετρονια...καποιος εκει φωναζε και για το σωματιδιο του Χικστ...τα φωτονια..κλπ...Εδω ανεβηκαν οι γαιδαροι στα κεραμιδια..κι οι ματζουρανες στα..στασιδια...
      Ακους Μπαμπιλονιαν ???

      Διαγραφή
    2. "Αν η διορατικότητα των Ελλήνων συμβάδιζε με την ιδιοφυΐα τους, τότε ίσως και η βιομηχανική επανάσταση να άρχιζε χίλια χρόνια πριν από τον Κολόμβο. Και στην εποχή μας τότε δεν θα προσπαθούσαμε να περιφερόμαστε απλώς γύρω από την Σελήνη, αλλά θα είχαμε φθάσει και σε άλλους κοντινούς πλανήτες"
      Άρθουρ Κλαρκ

      Διαγραφή
    3. Μπαμπυ ..παραδινομαι...Με σκοτωσες....Βρε π.....ουτε κιχ δεν σου ξεφυγε...ουτε οι αδυναμιες μου...Τι σοι ...δολοφονος εισαι εσυ ?? Στελθ....

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.