2/8/15

Αυτή είναι η λίστα με τα 16 προαπαιτούμενα για να εκταμιευτεί η πρώτη δόση του νέου προγράμματος

Παλιά και νέα μέτρα περιλαμβάνει η καινούρια λίστα των δανειστών προς την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, προκειμένου να εκταμιευτεί η πρώτη δόση του νέου προγράμματος, η Ελλάδα θα πρέπει μέσα σε τρεις μήνες (έως το Νοέμβριο) να έχει περάσει από τη Βουλή και εν συνεχεία υλοποιήσει μια σειρά σκληρών και επώδυνων μέτρων.

Τα 16 νέα προαπαιτούμενα που ζητούν οι δανειστές είναι:

1. Αλλαγές στους νόμους περί προσλήψεων στο Δημόσιο, ρύθμισης των χρεών με 100 δόσεις, κρατικής χρηματοδότησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Επίσης, κατάργηση του υψηλού συντελεστή της έκτακτης εισφοράς 8% στα ετήσια εισοδήματα άνω των € 500.000,00. Μάλιστα, το «κουαρτέτο» ζητά από την κυβέρνηση να υιοθετήσει νομοθεσία για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων της εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων, σχετικά με τις αυξήσεις στις συντάξεις και το εφάπαξ.

2. Να αλλάξει ο νόμος για το διορισμό των διοικητών των νοσοκομείων, ώστε να διασφαλιστεί η ανεξάρτητη επιλογή τους.

3. Να μην επαναπροσλαμβάνονται στο δημόσιο όσοι έχουν κατηγορηθεί και καταδικαστεί για δωροδοκία, όπως έγινε με περιπτώσεις γιατρών του ΕΣΥ που είχαν καταδικασθεί για "φακελάκια".

4. Να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τις πρόωρες συντάξεις στα 67 έτη ή στα 62 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης από το 2022.

5. Να μειωθεί στο μισό η δαπάνη για τα επιδόματα πετρελαίου θέρμανσης στον προϋπολογισμό του 2016.

6. Να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές για τους αγρότες, με πρώτο βήμα τη μείωση της επιδότησης στο αγροτικό ντίζελ κατά 50%. Στη συνέχεια, η σταδιακή κατάργηση του αφορολογήτου των € 12.000,00.

7. Να αυξηθεί ο φόρος στους εφοπλιστές.

8. Να γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις εγκαίρως για να διασφαλιστεί η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ του 2015.

9. Να δρομολογηθεί η μείωση στο 50% στις τιμές των off-patent φαρμάκων και στο 32,5% στις τιμές των γενοσήμων και να επανεξεταστούν τα όρια στη συνταγογράφηση γενοσήμων.

10. Να μειωθούν κατά € 200 εκ. οι στρατιωτικές δαπάνες από το 2016, με περικοπές από τις δαπάνες προσωπικού (λιγότερες προσλήψεις) και από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

11. Να γίνει έλεγχος σε μισθούς και επιδόματα, και ειδικά στα οδοιπορικά και τις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων.

12. Να γίνει η αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ)

13. Να μειωθεί το ακατάσχετο όριο των € 1.500,00 για τους οφειλέτες στο Δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες.

14. Να αλλάξει ο νόμος για τις ρυθμίσεις των οφειλών στο Δημόσιο και στα Ταμεία, με αυστηρότερα μέτρα για τους μεγαλοοφειλέτες (για ποσά άνω των € 100.000,00).

15. Να προχωρήσει η απελευθέρωση της αγοράς με βάση την εργαλειοθήκη και τις συστάσεις του ΟΟΣΑ. Προτεραιότητα αποτελεί η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων και τις Κυριακές.

16. Να ολοκληρωθεί ως τον Οκτώβριο η πώληση τουλάχιστον του 51% των μετοχών του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, όπως και η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Να κλείσει η διαπραγμάτευση με τη Fraport για την παραχώρηση 10 μεγάλων αεροδρομίων της χώρας (πλην Χανίων).

freepen

13 σχόλια:

  1. Μάλιστα. Αυτά τα προαπαιτούμενα, προαπαιτούμενα αφού σας μάθανε τι κολπαδόροι είστε, είναι όλα πολύ καλά και ίσως να χρειάζονται κιάλλα. Να τα εφαρμόσετε, θα τα εφαρμόσετε αν θέλετε να παραμείνετε στο ευρώ. Προσωπικά επειδή ξέρω είναι δύσκολο για τους έξυπνούληδες σημερινούς έλληνες να συμμορφωθούν, υποστήριζα την έξοδο. Αφού όμως κανείς σας δεν έχει τα κότσα να οδηγήσει την ελλάδα έξω, θα πρέπει να έχει την ευπρέπεια να οδηγήσει την Ελλάδα...μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απευθυνόμενος στο β' πληθυντικού -το κάνουν πολλοί- σε ποιον απευθύνεσαι;

      Αν η Ελλάδα βγει από το €, θα τής χαριστεί το χρέος;

      "Αφού όμως κανείς σας δεν έχει τα κότσα να οδηγήσει την ελλάδα έξω"

      Γράφοντας, όπως γράφεις, αφήνεις να εννοηθεί ότι εσύ έχεις τα κότσα αυτά. Διερωτώμαι ως τι; Υπεύθυνος κάποιου πόστου, ή σαν σχολιαστής σ' ένα ιστολόγιο;

      Διαγραφή
    2. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ. ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ Η ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΟΥ. ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΗΝ ΑΦΗΝΩ ΣΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΟΥ.

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι απλώς θέμα γραμματικής, η χρήση τού β' πληθυντικού, αλλά σημαίνει ότι εννοούμε κάποιους άλλους συγκεκριμένους. Και όταν γράφομε "κανείς σας δεν έχει", αφ' ενός σημαίνει ότι ο γράφων έχει και ερωτάται:

      1) (πάλι) ΠΟΙΟΙ δεν έχουν, σε ποιους απευθύνεται και
      2) ως τι. Με λόγια χτίζει κανείς ανώγεια και κατώγια.

      Απλά πράγματα.

      Διαγραφή
    4. Μήπως είσαι ποιητής, σαν των συνώνυμό σου, τον Άκη; Έτσι δεν τον λένε θαρρώ;

      Διαγραφή
  2. Απο τη στιγμη που τα οποια προαπαιτούμενα τα αναθέτουμε για την εφαρμογή τους σε καθεστωτικά πρόσωπα ,που το καθένα τους κουβαλά στην πλάτη του ολόκληρη πολιτική δικονομία και χαίρει ανομίας ευκολα βγαινει η κατάληξη τους.Ας δουμε την εξέλιξη των θεμάτων διαφθοράς και την κατάληξη των αντιςτοιχων αμυντικών θεμάτων .
    Κρατος χωρις δικαιοσύνη στο ύψος που του αρμόζει ειναι νομοτελειακά ενα αποτυχημένο κρατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Kατρούγκαλος πρόλαβε να πάρει το12%;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θεατρικό σκηνικό στημένο από τους Γερμανοκίνητους θεσμούς, με σαφή στόχο τον συνεχή βομβαρδισμό του λαού και την μετατροπή της ψυχολογίας του σε μία μάζα δούλων του Δ΄ Ράιχ.

    Κανένα μνημόνιο δεν έχει δουλέψει σύμφωνα με το πώς έχει διαφημιστεί, και φυσικά το ίδιο ισχύει και για το πρόσφατο.

    Αποδεικνύεται καθημερινά ότι στο συγκεκριμένο γήπεδο και με τον συγκεκριμένο διαιτητή δεν πρόκειται να κερδίσουμε ποτέ.

    Η έξοδος από την Ευρωζώνη, έναντι οποιουδήποτε κόστους, από επιλογή μετατρέπεται νομοτελειακά σε μονόδρομο.

    Είναι πλέον μόνον θέμα χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τις παραγραφους 2,3,11 και 12 επρεπε να μας τα επιβαλλουν οι ξενοι με προαπαιτουμενα ! Σα δε ντρεπομαστε λιγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ, αλλά δεν βλέπω πουθενά να επιβάλλονται περικοπές στις απολαβές, τα προνόμια και τις συντάξεις των βουλευτών. Ούτε που έγινε σκέψη για κάτι τέτοιο. Γιατί άραγε;

      Διαγραφή
    2. Απο την Πολη ερχομαι και στην κορφη κανελα...

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή, δεν σε ενοχλεί εσένα αυτό, ή τι ακριβώς εννοείς;

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.