24/8/15

Εκλογές 2015: Ήλθε η ώρα να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη

Του Σάββα Καλεντερίδη
Η εμφάνιση της κρίσης το 2009, βρήκε την Ελλάδα απροετοίμαστη, με ένα πολιτικό σύστημα διεφθαρμένο και ανίκανο να προβλέψει και να διαχειριστεί, με πολιτικούς ανυπόληπτους, άλλους βουτηγμένους στη διαφθορά, άλλους συνεπαρμένους από ιδεοληψίες, από τον λαϊκισμό και τον οπορτουνισμό, ή συνδυασμό όλων των ανωτέρω.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, τη στιγμή που θα έπρεπε να συνασπιστεί όλος ο κόσμος, κόμματα, πολιτικοί, πολίτες, διανοούμενοι, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες, για να αντιμετωπιστεί η επερχόμενη κρίση, που έμοιαζε και μοιάζει με πόλεμο, αφού τίθενται σε κίνδυνο πέρα από μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, η κοινωνική συνοχή ακόμα και η επιβίωση της χώρας και του έθνους, την αδυναμία εθνικής συνεννόησης με συνέπεια να φθάσουμε στην κατάσταση που βιώνουμε σήμερα.

Τη στιγμή που άλλες χώρες κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό να ξεπεράσουν την κρίση, στην Ελλάδα η κρίση βαθαίνει, με ευθύνες των πολιτών και των πολιτικών.
Τον πολιτικών γιατί δεν ενέπνευσαν την εθνική συναίνεση και των πολιτών γιατί παρασύρθηκαν από ανεύθυνους λαϊκιστές, δημαγωγούς και οπορτουνιστές.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της κρίσης, για να φθάσουμε σήμερα να οδηγούμαστε για πέμπτη φορά στις κάλπες μέσα σε 15 μήνες, καταρρακώνοντας την έννοια της δημοκρατίας και των εκλογικών διαδικασιών που προβλέπονται από το Σύνταγμα.
Πρόσωπα τραγικά, ανεπαρκή και επικίνδυνα για την επιβίωση της πατρίδας, πολιτικοί νάνοι και απατεώνες ολκής, διέσυραν τη χώρα παγκοσμίως, επαιρόμενοι ότι με τον τρόπο αυτό έκαναν γνωστό το ελληνικό πρόβλημα.
Ανεύθυνοι πολιτικοί σαλτιμπάγκοι  περιφέρουν το ανυπόληπτο πολιτικό τους πτώμα από κανάλι σε κανάλι, επιτιμώντας όσους αναρωτώνται γιατί άλλη μια καταστροφική εκλογική διαδικασία, μετά το φιάσκο του δημοψηφίσματος, ότι φοβούνται τη λαϊκή ετυμηγορία.
Ένας πολιτικός παραλογισμός που τινάζει στον αέρα ό,τι έχει απομείνει όρθιο σ’ αυτήν τη χώρα.
Και όλα αυτά τη στιγμή που πέραν του οικονομικού, έρχεται να απασχολήσει την πατρίδα μας και το μεταναστευτικό, που δημιούργησε σε μεγάλο βαθμό η κυβέρνηση, ο παραιτηθείς πρωθυπουργός και η… αρμόδια (sic) υπουργός, με τις ανευθυνότητες περί ανοικτών συνόρων, που κατέστησαν την Ελλάδα τον πιο δημοφιλή προορισμό των λαθρομεταναστών παγκοσμίως, πλήττοντας τον τουρισμό στα νησιά μας και οδηγώντας στην κατάλυση το κράτος και τις αρμόδιες διωκτικές και άλλες διοικητικές αρχές.
Όμως όπως όλοι οι οργανισμοί που φθάνουν στο έσχατο σημείο όταν αντιμετωπίζουν μια μείζονα απειλή, έτσι και η κοινωνία, το κράτος και οι πολίτες, θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι το έθνος και η πατρίδα είναι σε μείζονα κίνδυνο και ότι ήλθε η ώρα να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να αναλογιστούμε το βάρος της ευθύνης που έχουμε, για να σταματήσουμε την καταστροφή και να σώσουμε την πατρίδα.
Η σύνταξη, ο ΕΝΦΙΑ, ο μισθός και τα όποια δικαιώματά μας, έπονται και τη στιγμή αυτή προηγείται η επιβίωση της πατρίδα.
Γιατί αν διαλυθεί η πατρίδα, δεν θα έχουν νόημα, δεν θα υφίστανται όλα τα άλλα.
Το πνεύμα της οργής και της εκδίκησης μας έφερε ως εδώ, με τη βουλή να κατακλύζεται από απάτριδες, εθνομηδενιστές, πρώην καταληψίες και καταστροφείς της δημόσιας περιουσίας, διεφθαρμένους και διάφορα άλλα κατακάθια της κοινωνίας, που μας εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο και ορισμένοι πήραν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Ήλθε η ώρα λοιπόν να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να πράξουμε το καθήκον μας για να σωθεί η χώρα.
Ασχέτως του πού θα ρίξουμε την ψήφο μας, παρά τη λίστα, να προσπαθήσουμε να εκλέξουμε ικανούς και αδιάφθορους και κυρίως αγνούς πατριώτες και να απαιτήσουμε την επομένη των εκλογών να αναζητήσουν τη συναίνεση και τη συστράτευση, για να σωθεί η πατρίδα.
Πόλεμο έχουμε και σε καιρό πολέμου είναι ανεπίτρεπτο να τραβάει ένας εδώ και άλλος εκεί.
Κόμματα, πολιτικοί και πολίτες να συστρατευθούμε για να σώσουμε την πατρίδα, με όποιο κόστος.

52 σχόλια:

  1. "Η σύνταξη, ο ΕΝΦΙΑ, ο μισθός και τα όποια δικαιώματά μας, έπονται και τη στιγμή αυτή προηγείται η επιβίωση της πατρίδας. Γιατί αν διαλυθεί η πατρίδα, δεν θα έχουν νόημα, δεν θα υφίστανται όλα τα άλλα".
    ΣΩΣΤΟ. Ἀλλά τί εἶναι αὐτό πού κάνει τούς περισσότέρους νά προτάσσουν τό ἀτομικό τους συμφέρον; Ὄχι, δέν εἶναι ὁ ἀτομικισμός καί ἡ ἰδιοτέλεια, αὐτό στούς λιγώτερους. Στούς περισσότερους, εἶναι ὁ ἐμπαιγμός ἀπό αὐτούς πού τρώγανε καί χρεώνανε ἐμᾶς. Καί δικαιολογημένα φοβᾶται πλέον ὁ καθένας, ὅτι γιά ἄλλη μιά φορά τοῦ ζητοῦν ΣΑΝ ΚΟΡΟΪΔΟ, νά στερεῖται ὁ ιδιος, γιά νά τρῶνε καί νά πίνουν οἱ ἅλλοι, οἱ πάντα κυβερνητικοί.
    ΠΡΕΠΕΙ λοιπόν, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΘΥΣΙΕΣ, ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ξενοκίνητη "ΕΛΙΤ" ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΚ, δηλαδή τῶν γνωστῶν Μνημονίων, ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι να εισακουστείτε, προσωπικά δεν ειμαι αισιόδοξος, κανενας δεν εχει αντιληφθεί το μέγεθος του κινδύνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. .... στην Ελλάδα η κρίση βαθαίνει, με ευθύνες των πολιτών και των πολιτικών.....

    Αυτό ακριβώς λέει και ο Πάγκαλος, με το πολύ πιο ευκολομνημόνευτο, "Μαζί τα φάγαμε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη
      συνέχισε, είσαι σε σωστό δρόμο.

      Διαγραφή
    2. Ξέρει κανεὶς τὴν ἱστορία τοῦ Νάρκισσου; Εἶναι πολὺ ἐνδιαφέρουσα.

      Διαγραφή
  4. κ. Καλεντεριδη αριστο το αρθρο σας, αλλα συμφωνω με τον Αλεξανδρο -πιο πανω- και αμφιβαλω αν ο νεοελληνας εχει αντιληφθει οτι κινουμαστε πλεον στην κοψη του ξυραφιου.
    Μας εχει απορροφησει για μια ακομη φορα η καθημερινοτητα και τα συναφη. Η αδιαφορια μας για ολα τα συμαινοντα γυρω μας ειναι παροιμιωδης.
    Οπως ελεγε σεχετικα προσφατα- ο Αγ. Παισιος : Eiναι ελλειψη αγαπης το να θελουμε να βγαλει ο αλλος το φιδι απο την τρυπα, για να εχουμε εμεις την ησυχια μας. Υστερα αρχιζει ο ανθρωπος να κινειται απο συμφερον.Οι περισσοτεροι ειναι τελειως αδιαφοροι. Σ' αυτα τα δυσκολα χρονια ο καθενας μας πρεπει να κανει οτι γινεται ανθρωπινως και οτι δεν γινεται ανθρωπινως να το αφηνει στο Θεο. Ετσι θα εχουμε ησυχη την συνειδηση μας οτι καναμε εκεινο που μπορουσαμε. Αν δεν αντιδρασουμε, θα σηκωθουν οι προγονοι μας απο τους ταφους.
    Εκεινοι υπεφεραν τοσα για την πατριδα και εμεις τι κανουμε γι' αυτην; Η Ελλαδα, η Ορθοδοξια, τους Αγιους και τους ηρωες της, να πολεμηται ΚΑΙ απο τους ιδιους τους Ελληνες και εμεις να ΜΗ μιλαμε !

    Μας πνιγουν : η ραθυμία, η λήθη και η άγνοια. Ειθε να ξυπνησουμε εστω την υστατη τουτη ωρα. . . αν και δεν το βλεπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι λάθος να ρίχνουμε ευθύνες ειδικά στον απλό πολίτη. Μπορεί ο μέσος Έλληνας να έχει πολιτιστικό και ίσως και ηθικό πρόβλημα, όμως πάντα πλήρωνε τους παπάδες και τους δασκάλους να του δείχνουν το σωστό δρόμο, πάντα πλήρωνε να έχει κράτος μέσα από τους άμεσους και έμεσους φόρους. Έτρεχε πάντα ο πολίτης και να υπηρετίσει στο στρατό, όπου οι περισσότεροι αξιωματικοί τον έμαθαν πρώτοι στη ζωή του τι θα πει μίζα στην τροφοδοσία, μίζα στα ανταλακτικά, μίζα στο κψμ. Ευθύνες έχουν όσοι κυβέρνησαν, παπάδεψαν και δασκάλεψαν αυτό τον τόπο. Οι λίγοι φτιάχνουν το ήθος και την αξία των πολλών και όχι το αντίθετο. 'Οταν μια κοινωνία σε τιμά και σε κάνει δάσκαλο, παπά, αξιωματικό, πολιτικό, εσύ έχεις τη μεγάλη ευθύνη για το που θα πάει η κοινωνία, όχι εγώ ο εργάτης, ο αγρότης, ο στρατιώτης, ή ο μη έχων καμία εξουσία. Ο κάθε άνθρωπος από τη φύση του ακολουθεί αρχηγούς, έτσι είναι όλα τα θηλαστικά. 'Οταν ο λαός τιμά και πιστεύει έναν αρχηγό, και ο αρχηγός τον τρώει αφού πρώτα τον ναρκώσει, δεν έχει ευθύνη ο λαός για αυτό που κάνει ο δολοφόνος του. Ο λαός δεν θέλει το θάνατό του, δεν κερδίζει από την καταστροφή του. Ο Πάγκαλος αυτό που είπε είναι δείγμα του πόσο πονηρή και ανήθικη και πρόχειρη είναι η πολιτική γενιά του. Ο σκυλάς λαός έχει μέσα του και τον ήρωα λαό, και αυτόν τον ήρωα ο Πάγκαλος τον καταπίεζε, δίνοντας έξοδο μόνο στην ταυτότητα του σκυλά. Οι ευθύνες του απλού πολίτη υπάρχουν, αλλά σε σχέση με αυτές των πολιτικών, των παπάδων, των δασκάλων, των ηθοποιών κτλ, είναι πάρα πολύ μικρότερες.

    Όταν μέχρι σήμερα δεν έχουν καταλάβει οι γνωστοί οικονομικοί αναλυτές μας τι είναι το ευρώ, εμείς που δεν είμαστε οικονομολόγοι τι να πούμε; Από την αρχή της κρίσης κάθε σοβαρός αναλυτής γνωρίζει που θα οδηγήσει το ευρώ. Ο Ελληνικός λαός όμως έχει τρελαθεί από την πολύ προπαγάνδα και νομίζει ότι θα την βγάλει καθαρή με το ευρώ και τους Γερμανούς φίλους. Αυτό δεν είναι ευθύνη του λαού, είναι ευθύνη αυτών που τον τρέλαναν. Πως θα μάθει ο λαός την αλήθεια όταν ακόμα και αυτό εδώ το ιστολόγιο δεν έχει την πληροφόρηση που θα έπρεπε; Όταν από το πρωί μέχρι το βράδυ σε τρελαίνουν τα ΜΜΕ, πως θα δεις το φως σαν πολίτης. Το ΟΧΙ του 62% κάτω από το μπαράζ της παραπληροφόρησης είναι μια μεγάλη ελπίδα ότι ο λαός προσπαθεί να ξεφύγει από τα ΜΜΕ. Το ΟΧΙ όλα δείχνουν επίσης ότι είναι η αυτοκτονία του Τσίπρα, που το προξένησε και μετά το καταπάτησε με τον χειρότερο τρόπο. Να λοιπόν πάλι που ο σκυλάς λαός μπορεί να βρει τον ήρωα μέσα του.

    Από το 2009 τσίριζα για συνασπισμό όλων των εντίμων, ανεξαρτήτου ιδεολογίας, τσίριζα για παγκόσμια επιστράτευση των εντιμοτέρων και ικανοτέρων Ελλήνων. 10 άνθρωποι με λίγα χιλιάρικα στην τσέπη μπορούσαν από τότε να γυρίσουν τη γη δέκα φορές και να στρατολογήσουν σε αυτή την εθνική υπόθεση το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό μας ώστε να αρχίσει μια νέα πολιτική κίνηση. Είναι ντροπή που καμία ομάδα ¨πατριωτών" δεν το έκανε, ενώ θα μπορούσαν πολλές να το κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θεωρείς ότι ο κόσμος δεν έχει ευθύνη γιατί δήθεν "ο κόσμος μαθαίνει από αυτούς που τον οδηγούν" (δάσκαλος, παπάς, αξιωματικός, πολιτικός κλπ κατά την άποψη σου), τότε λυπάμαι αλλά θεωρείς τον κόσμο γενικά ως κοπάδι και τον απλό πολίτη πιο συγκεκριμένα ως πρόβατο.Αυτός ο οποίος κοροϊδεύει τον απλό πολίτη μπορεί να είναι ένας επιτήδειος, δεν μπορεί κανείς να κάνει κάτι για αυτόν.Έτσι είναι.Ο πολίτης όμως έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να καταλάβει ότι τον κοροϊδεύει και μέσα από την ψήφο του να τον απομακρύνει.Και σίγουρα το να κλαψουρίζει ότι τον κοροϊδεύουν συνεχώς οι επιτήδειοι, δεν είναι λύση και ούτε τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του.

      Αν ο απλός πολίτης είναι ΗΛΙΘΙΟΣ και κάνει συνεχώς λάθος επιλογές, τότε δεν του φταίει κανένας άλλος.Κριτική σκέψη δεν έχει ο απλός πολίτης;Πως μπορεί να δέχεται άκριτα οτιδήποτε του σερβίρει ο καθένας;
      Έλεος πια με την ευθυνοφοβία σε αυτή την χώρα...

      ΥΓ Στην φύση όταν ο αρχηγός φανεί ότι κάνει λάθη, τότε ένα άλλο πρωτεύον αρσενικό τον προκαλεί και τον σκοτώνει για να πάρει την θέση του.Ακόμη και στα ζώα υπάρχει μία υποτυπώδης κριτική σκέψη.Οπότε λάθος παραλληλισμός του τι συμβαίνει ανάμεσα στα ζώα-θηλαστικά και τον άνθρωπο-θηλαστικό.

      Διαγραφή
    2. Όλα τα θηλαστικά ακολουθούν αρχηγούς. Οι ανθρώπινοι λαοί είμαστε από τη φύση φτιαγμένοι περίπου ως πρόβαττα αλλά όχι ακριβώς. Σε αντίθεση με τα πρόβαττα είμαστε και σαρκοβόρα, και μας έχει φτιάξει έτσι η φύση μας ώστε σε περιπτώσεις μεγάλης αδικίας να τρώμε τους ηγέτες που είναι άδικοι προς εμάς, και να τους αλλάζουμε με εντιμότερους. Αυτό έχει αποδειχθεί ότι το κάνουν και οι πίθηκοι, και οι μαϊμούδες. Δεν σκοτώνει μόνο ο αντικαταστάτης τον αρχηγό, σε πολλές περιπτώσεις τον αρχηγό τον σκοτώνει συλλογικά η αγέλη. Το μόνο που γλυτώνει τον αρχηγό είναι η αγέλη να μην μαθαίνει για τις αδικίες που κάνει. Αν τα μάθει η αγέλη, δεν την γλυτώνει ο αρχηγός.

      Έχουμε κάποια ηθική όλοι μέσα μας, ακόμα και οι χειρότεροι από εμάς. Μας έχει κάνει η φύση έτσι που να ζητάμε από ένστικτο το δίκιο. Όποις χάνει η καταπιέζει αυτό το ένστικτο, είναι αυτόματα και αντίθετος της κοινωνίας. Όσο ανεβαίνει ο αριθμός των άδικων σε μια μια κοινωνία, τόσο η κοινωνία/αγέλη σαπίζει, μέχρι που να έρθει μια άλλη αγέλη να της πάρει το χώρο που βοσκάει (τη χώρα, το έδαφος που ζει). Η Ελλαδική αγέλη μας, αν δεν πάει άμεσα σε βαθιά κάθαρση θα βιώσει την καταστροφή της από τις γειτονικές Ισλαμικές αγέλες μέσα σε λίγα χρόνια, οι οποίες απλά θα καταλάβουν τα άδεια σπίτια και τις άδειες περιοχές μας. Η Ελλάδα είναι η περισσότερο αραιοκατοικημένη χώρα της Ευρώπης μετά τη Σουηδία. Η ΕΕ θα υποχρεώσει την Ελλάδα να στεγάσει τεράστιους αριθμούς προσφύγων που θα έρθουν από τον πραγματικά μεγάλο πόλεμο που ετοιμάζουν. Τα περισσότερα νησιά θα χαθούν μέσα σε λίγες μέρες, δίχως πόλεμο. Η Ελλαδική επαρχία θα αλλάξει εντελώς μέσα σε λίγους μήνες. Ο σκοπός των μνημονίων είναι το άδειασμα της χώρας από Έλληνες. Η απαγόρευση κάθε είδους στήριξης των γεννήσεων είναι καταεύθυνση που έρχετε από το κέντρο που ετοιμάζει το τέλος μας. Τα άδεια σπίτια σε πολλές περιοχές ξεπερνούν τον αριθμό κατοίκων του χειμώνα. Όποιος έχει γνωρίσει καλά την Ελλάδα και την έχει ταξιδέψει, ξέρει τι λέω.

      Η αδικία είναι η αιτία της κατάρρευσης κάθε κοινωνίας, και η αίσθηση απόδοσης του δικαίου κάνει ακριβώς το αντίθετο, φτιάχνει σιδερένιες κοινωνίες και πολίτες διαμάντια. Μόνο σε συνθήκες δικαιοσύνης μπορεί να μεγαλουργήσει ο πολίτης.

      Το θέμα είναι η σφαγή των ατίμων. Με λίγες χιλιάδες λαμόγια στις φυλακές η Ελλάδα θα φτιάξει σε χρόνο ρεκόρ. Με χιλιάδες λαμόγια ελεύθερα, η Ελλάδα θα τα τινάξει, διαλέξτε και πάρτε.

      Και εγώ έχω κάνει τον σκληρό και τον σοφό απέναντι στο λαό μας, αλλά σε ρωτάω κύριε επικριτή της μάζας, από που θέλεις να μάθει το τι συμβαίνει στο παρασκήνιο ο λαός μας; Θα καταλάβουμε ότι αν δεν έχεις ΜΜΕ σήμερα τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα; Πως θα φωτίσεις τον κόσμο; Πέρασαν οι αρχαίες εποχές όταν οι πόλεις ήταν μικρές, και ο ένας σχεδόν γνώριζε τι έκανε ο άλλος, πόσα είχε, πως ζούσε. Τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Ζητάμε τωρινούς πολίτες να αποκτήσουν το ήθος τον πολιτών της αθήνας μόνο επί χρυσού αιώνα. Αυτά είναι τρελά λόγια πρόχειρων ανθρώπων, που δεν γνωρίζουν σε βάθος ούτε το σήμερα ούτε το χτές.

      Χωρίς ΜΜΕ οι πιθανότητες να ξυπνήσεις τις μάζες είναι σήμερα μικρές, υπάρχουν όμως, αν λειτουργήσουν συλλογικά ορισμένοι άνθρωποι με ικανότητες.

      Διαγραφή
    3. Όπως σας είπα και πριν, διαφωνώ επί της αρχής της απόψεως σας, δηλαδή ότι ο "απλός πολίτης" δεν φταίει.Κατά την άποψη μου φταίει και με το παραπάνω.Και όποιος το αρνείται, για εμένα είναι ευθυνόφοβος.Κατά τα άλλα γενικολογείτε.Στο προηγούμενο μήνυμα σας γράφατε για τον "απλό πολίτη" που δεν φέρει ευθύνη γιατί πέφτει θύμα των επιτήδειων ηγετών του και τώρα έχετε μπερδέψει στην σκέψη σας τα μνημόνια με θεωρίες συνωμοσίας ότι δήθεν έχουν ως σκοπό να αδειάσουν την χώρα από τους Έλληνες.Τρικυμία εν κρανίω δηλαδή...

      Από εκεί και πέρα να σας ενημερώσω ότι δεν γνωρίζετε καλά την πυκνότητα των χωρών της Ευρώπης ή της ΕΕ.Γράφετε:
      "Η Ελλάδα είναι η περισσότερο αραιοκατοικημένη χώρα της Ευρώπης μετά τη Σουηδία."

      Λοιπόν περισσότερο αραιοκατοικημένες χώρες από την Ελλάδα είναι, εκτός της Σουηδίας, η Φιλανδία η οποία είναι 2.5 φορές μεγαλύτερη σε έκταση από την Ελλάδα και έχει τον μισό πληθυσμό της Ελλάδος.Άρα η αναλογία πληθυσμού προς την έκταση είναι μικρότερη της Ελλάδος.
      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CE%B9%CE%BD%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%B1
      Το ίδιο ισχύει για τη Νορβηγία, αν μιλάτε γενικά για Ευρώπη, με 2.5 φορές περίπου την έκταση της Ελλάδος και λίγο λιγότερο από τον μισό πληθυσμό της Ελλάδος.
      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%BF%CF%81%CE%B2%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B1
      Η Ισπανία έχει περίπου την ίδια αναλογία πληθυσμού προς την έκταση, σε σχέση με την Ελλάδα.
      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1
      Η Λετονία έχει την μισή έκταση σε σχέση με την Ελλάδα και το ένα πέμπτο του πληθυσμού της Ελλάδος.Άρα καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ πιο αραιοκατοικημένη της Ελλάδος.
      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1
      Το ίδιο ισχύει για την Λιθουανία
      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%B9%CE%B8%CE%BF%CF%85%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1
      και την Εσθονία
      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%83%CE%B8%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1
      Όπως πιο αραιοκατοικημένη είναι και η Βουλγαρία από την Ελλάδα
      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1
      Η Ρουμανία έχει περίπου την ίδια πυκνότητα πληθυσμού με την Ελλάδα
      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A1%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1
      Και επειδή το κουράζω, όλες οι χώρες της Βαλκανικής εκτός της Αλβανίας, έχουν την ίδια πυκνότητα πληθυσμού με την Ελλάδα ή μικρότερη, καθώς και οι Λευκορωσία και Ουκρανία έχουν μικρότερη πυκνότητα πληθυσμού από την Ελλάδα.Μπορείτε να το ελέγξετε και μόνος σας.
      Το να γράφετε ανακρίβειες, σίγουρα δεν ενισχύει τα επιχειρήματα σας και φυσικά δεν ενισχύει τον λανθασμένο παραλληλισμό με τις αγέλες....Ο άνθρωπος έχει εξελιχθεί τα τελευταία μερικές χιλιάδες χρόνια, ώστε να μην συμπεριφέρεται όπως μία αγέλη ζώων.Κάτι το οποίο όμως μάλλον αρνείστε να αποδεχτείτε.

      Διαγραφή
    4. Έλεος με τα στατιστικά του ποδιού. Βγάλτε την Αττική και δείτε ποιά είναι η άδεια Ελλάδα. Καμία άλλη χώρα δεν έχει τέτοιο δράμα με άδεια επαρχία.

      Δες φταίες εσύ ο λαός που σε έμαθαν να μην βλέπεις μπορστά σου. Οι δασκάλοι σου, τα ΜΜΕ σε έκαναν να βλέπεις το πρόβλημα σε άλλους, όχι σε εσένα.

      Διαγραφή
    5. Το άδεισμα της χώρα και η αντικατάσταση του πληθυσμού είναι μονόδρομος με τα μνημόνια. Τα στοιχεία είναι πάρα πολλά, δεν θα βλέπει όμως ο ναρκωμένος λαός.
      https://ohifront.wordpress.com/

      Διαγραφή
    6. Μπορείτε να κατηγορείτε όποιον θέλετε.Εγώ προσωπικά έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και όχι να βρίσκω άλλους να κατηγορώ.
      Όσο για τα "στατιστικά του ποδιού", είναι απλές αναλογίες πληθυσμού και έκτασης της κάθε χώρας...Τίποτα το συγκλονιστικό...Τώρα αν εσείς θεωρείτε ότι είστε πιο αξιόπιστος από τα "στατιστικά του ποδιού", ενώ δεν αναφέρετε καμία πηγή και απλά γράφετε παλαβομάρες και ότι άλλο σας κατέβει στο κεφάλι, είναι φυσικά δικαίωμα σας...Αλλά γράφετε ανακρίβειες και δεν αλλάζει αυτό, είτε το αναγνωρίζετε είτε όχι...

      ΥΓ Είμαι αρκετά μεγάλος ώστε να μην επηρεάζομαι από "δασκάλους" και τα ΜΜΕ...Αντιθέτως εσείς κάθεστε και ποστάρετε όποιον παλαβό βρίσκετε στο διαδίκτυο όπως αυτό https://ohifront.wordpress.com/ αντί να βάλετε λίγο το μυαλό σας να σκεφτεί και να κρίνετε μόνος σας την κατάσταση με βάση τα στοιχεία που έχετε....Και ποιοι είναι δηλαδή αυτοί και έχουν τόσο βαρύνουσα σημασία τα λόγια τους...
      Καταλαβαίνω ότι σας είναι πιο εύκολο να αερολογείτε αντί να γράφετε με βάση τα δεδομένα...Πετάτε και ένα Ελλάδα και Σουηδία και προφανώς αισθάνεστε ότι ρίξατε τα ακαταμάχητα επιχειρήματα σας στην κουβέντα..Για αυτό σας παρακαλώ...Όχι σε εμένα αυτά...

      Διαγραφή
    7. Όταν κάποιος είναι τόσο μεγάλος όπως εσείς, που δεν μπορεί να δει ότι μια τεράστια χώρα από το Καστελόριζο ως την Κέρκυρα και από τον Εύρο έως τη Γαύδο, πλην της Αττικής έχει ελάχιστο πληθυσμό, με τη χειρότερη αναλογία στην Ευρώπη, τότε εγώ ο παλαβός με τις τρικυμίες στο κρανίο γονατίζω μπροστά στη δική σας μεγαλοσύνη, που μας δείξατε την αλήθεια για το ότι άλλοι είναι οι χειρότεροι από εμάς.

      Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Καμία άλλη χώρα δεν έχει τόσο λίγους και τόσο γέρους κατοίκους σε τέτοια έκταση. Πολλοί νομοί στη χώρα, με το ρυθμό γήρανσης το σημερινό, θα πάψουν να υπάρχουν σε μερικά χρόνια.

      Ποιός είναι ο παλαβός που βρήκες στο Όχι, πες ένα όνομα.

      Διαγραφή
    8. Η τεράστια χώρα έχει 131000 τ.χλμ. έκταση με την συμπαγή χώρα να είναι μικρότερη...Με βάση αυτή την έκταση και τον πληθυσμό της χώρας, υπολογίζεται η πυκνότητα.Τώρα αν εσείς θέλετε σε κάθε σπιθαμή γης στην Ελλάδα να υπάρχει ΑΚΡΙΒΩΣ ο ίδιος αριθμός ανθρώπων, ε θα σας λυπήσω, αλλά αυτό δεν γίνεται και ούτε έγινε ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!Είναι θέμα γεωγραφίας πρωτίστως αλλά και οικονομικών-κοινωνικών παραγόντων...Κάτι το οποίο προφανώς αρνείστε να αποδεχτείτε...Με λίγα λόγια αρνείστε να αποδεχτείτε την πραγματικότητα...

      Οπότε μην μιλάτε περί "μεγαλοσύνης" καθότι δεν έκατσα εγώ να σας κάνω κήρυγμα περί του τι συμβαίνει στον κόσμο, λες και κατέχετε την απόλυτη αλήθεια και όλοι οι υπόλοιποι είναι αδαείς...Καλύτερά να κοιτάξετε στον καθρέπτη για να δείτε ποιος έχει την αίσθηση "μεγαλοσύνης" και μάλιστα αερολογώντας χωρίς επιχειρήματα και με λανθασμένα στοιχεία...Και όταν του παρουσιάζουν τις αδυναμίες των επιχειρημάτων του καθώς και τα λανθασμένα στοιχεία που προβάλει, αντί να ανταπαντήσει με στοιχεία ΑΛΗΘΙΝΑ αυτή την φορά, το μόνο που έχει να πει είναι "Έλεος με τα στατιστικά του ποδιού"...Για αυτό ξαναλέω, όχι αυτά σε εμένα...

      Αυτό που βρήκα στο Όχι, είναι ότι αυτά που γράφει είναι παλαβά καθότι απλά αερολογεί χωρίς να παραθέτει στοιχεία, ακριβώς όπως εσείς..Οπότε πιθανόν και ο συντάκτης του άρθρου να είναι το ίδιο...Τι δεν καταλάβατε από αυτό που σας είπα και πριν;Εκτός και αν είστε εσείς αυτός που τα γράφει...

      Διαγραφή
    9. Η Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής. σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία 10 ετών παλαιά, τα οποία δεν συμπεριλαβάνουν τη ραδγαία μείωση του ντόπιου πληθυσμού που έγινε από τότε από την υπογεννητικότητα, και δεν αναφέρουν πόσοι Έλληνες έφυγαν τα τελευταία πέντε χρόνια, έριχναν την Ελλάδα στην 35η θέση μέσα στην Ανατολική και Δυτική Ευρώπη. Εάν από αυτά τα νούμερα βγάλεις την Αττική και όσους έφυγαν και πέθαναν, τότε θα δεις ότι η Ελλάδα είναι στον πάτο του πάτου τον πατότερο. Όταν σου μίλησα μόνο για Σουηδία, ήταν με βάση αυτά που γνώριζα όταν η Φινλανδία δεν είχε μπει στην Ευρώπη (ΕΕ). Προ της επέκτασης της ΕΕ, μόνο καλύτερα από τη Σουηδία είμασταν στην αναλογία έκτασης με κατοίκους. Και τότε με τον πάτο παλεύαμε και τώρα αυτό κάνουμε.

      Πλην της Αττικής, η Ελλάδα είναι μια εξαιρετικά αραιοκατοικημένη χώρα με γέρους. Μόνη μεγάλη-μεσαία αν θες χώρα σε έκταση στην Ευρώπη που έχει το μισό πληθυσμό της σε μια πόλη είναι η Ελλάδα, και αυτό έγινε πάλι κατόπιν στρατηγικού σχεδίου των συμμάχων μας μετά τον εμφύλιο, για να αδειάσει η επαρχία. Η Ελλάδα είναι μια άδεια χώρα στην οποία εύκολα θα εγκλωβιστούν οι ορδές των μουσουλμάνων που θα συνεχίσουν να έρχονται, εφόσον δοθεί τέτοια εντολή. Οι πόλεμοι θα συνεχιστούν. Τα δύο τρίτα του Ισλαμικού κόσμου θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη. Η μετακίνησή τους θα σταματήσει μόνο με την μαζική επέμβαση δυτικών στρατευμάτων μέσα σε Ισλαμικές χώρες από όπου φεύγουν προς την Ευρώπη.

      Και κάτι άλλο. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο γη, είναι και θάλασσα. Τα τόσα πολλά νησιά μέσα στη θάλασσα, μαζί με τη θάλασσα, αποτελούν ένα ακόμα πρόβλημα στο θέμα υπολογισμού του πόσο αραιοκατηκοιμένος είναι όλος ο γεωγραφικός μας χώρος. Η θάλασσά μας αποτελεί γεωγραφικό χώρο τον οποίο εμείς καλούμαστε να περιφουρήσουμε. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μιλήσει η Σλοβακία ή η Αυστρία ή πάρα πολλές άλλες χώρες που δεν έχουν τόση θάλασσα, για ένα τέτοιο πρόβλημα που καλείτε να το αντιμετωπίσει η δική μας δημογραφική κατάσταση. Επίσης, καμία άλλη ευρωπαϊκή (ΕΕ) χώρα δεν έχει σύνορα με τόσο πολλούς Ισλαμικούς πληθυσμούς, όπως η δική μας. Η δραματικότητα λοιπόν του δικού μας δημογραφικού είναι η μεγαλύτερη όλων των χωρών ΕΕ.

      Στο Μέτωπο Όχι υπάρχουν στοιχεία για σοβαρούς αναλυτές και ερευνητές σαν εσένα που δεν αερολογούν και που παραθέτουν πολύ προσεκτικά τα πολύ μελετημένα στοιχεία που διαθέτουν. Το Μέτωπο Όχι δεν είναι για να το διαβάζουν παλαβοί σαν εμένα. Είναι για να το διαβάζουν άνθρωποι σαν εσένα, που έχουν άριστη αντίληψη της γεοπολιτικής πραγματικότητας και βλέπουν τα ζητήματα σε πολύ μεγάλος βάθος.

      Διαγραφή
    10. Αγαπητέ μου τι δεν καταλαβαίνεις από ότι σου λέω;Έγραψες ότι η Ελλάδα είναι, μετά την Σουηδία, η πιο αραιοκατοικημένη χώρα της Ευρώπης και σου απάντησα με ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΛΑΘΟΣ!!!
      Και επειδή λες ότι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΣ για μετά την ένταξη της ΦΙλανδίας, αλλά παρόλα αυτά έχεις απόλυτη άποψη, τότε καλύτερα να κάνεις μία μικρή έρευνα πριν γράψεις διάφορα πράγματα, καθότι μπορεί να λες λάθος στοιχεία....

      Η πυκνότητα πληθυσμού στην Ελλάδα ΠΑΝΤΑ τέτοια ήταν και ακόμη είναι, καθότι όπως ήδη σου έχω γράψει, για αυτό ευθύνεται καταρχάς Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ και δευτερευόντως οι κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες που επικρατούσαν και επικρατούν, ανάλογα με την ιστορική περίοδο.Για αυτή την κατάσταση ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ Ή ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!

      Όλα τα άλλα που γράφεις είναι αερολογίες και προσπαθείς πάλι να "διδάξεις" τους ανίδεους...Αναφέρεις την πυκνότητα της χώρας, τα νησιά (που ανέφερα ήδη την γεωγραφία της χώρας μας από το προηγούμενο μήνυμα", την λαθρομετανάστευση, πετάς πράγματα χωρίς να αναφέρεις στοιχεία ενώ ΔΕΝ μπορείς να τα συνδυάσεις και για αυτό καταφεύγεις στην συνωμοσιολογία...Και μάλιστα μου δίνεις την εντύπωση ότι αισθάνεσαι ως "διαφορετικός" που αντιλαμβάνεται πράγματα που οι άλλοι δεν αντιλαμβάνονται...Ε λοιπόν θα σε λυπήσω αλλά πλανάσαι...Δεν έχεις αυτούς τους προβληματισμούς μόνο εσύ...Τους έχουν όλοι όσοι γράφουν σε τέτοια ιστολόγια, και τους έχουν αναφέρει πολύ πριν από εσένα...Απλά δεν ψάχνουν να κατηγορήσουν άλλους για την κατάντια της χώρας, ούτε ψάχνουν συνωμοσιολογίες...

      Στο μέτωπο Όχι υπάρχει ΜΟΝΟ ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ αγαπητέ...Αν θέλεις να το διαβάζεις, είναι δικαίωμα σου...Όταν θα μιλάς όμως με άλλους, να φροντίζεις να έχεις στοιχεία και επιχειρήματα αντί του αέρα που σου γεμίζει το κεφάλι, το μέτωπο Όχι...Ελπίζω να συνεννοηθήκαμε...

      Διαγραφή
    11. Η ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ, ΗΤΑΝ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΡΑΙΟΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ. ΠΡΙΝ ΤΟΝ Β ΠΟΛΕΜΟ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΔΕΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΣΑΝ ΑΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΣΕΤΟΦΩΝΟ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ, ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΑΤΑ ΤΟΝ Β ΠΟΛΕΜΟ. ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ Β ΠΟΛΕΜΟ, ΓΙΑ 120 ΧΡΟΝΙΑ, Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΡΑΓΔΑΙΑ.

      Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΜΑΣ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΝ ΤΟΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΕΣ. Η ΔΕΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΕΡΝΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΗΤΑΝ ΡΗΤΕΣ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΕΥΓΕ ΕΞΩ, ΣΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΙΜΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

      ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΧΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΕΣΥ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣ ΩΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΧΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ, ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

      ΔΕΝ ΣΥΝΕΝΟΗΘΗΚΑΜΕ.

      Διαγραφή
    12. Υπάρχουν κάποιες πηγές για τα παραπάνω, Σιδηρούντιε, ή έχεις πάλι καταληφθεί από το μυθιστοριογραφικό σου ντελίριο; Εννοώ φυσικά την δεύτερη παράγραφο.

      Διαγραφή
    13. Όχι, δεν υπάρχει τίποτα, όλα είναι το σύνηθες ντελίριό μου.

      ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ 800000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ, ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΖΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ, ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΝΑ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΝΤΕΛΙΡΙΟ;

      Το 1951, με 7863000 κατοίκους είχαμε 14 συνταξιούχους για κάθε 1 εργαζόμενο. Σήμερα έχουμε 2 εργαζόμενους προς 1 συνταξιούχο. Αν δεν είναι αυτό συστηματική γενοκτονία τι είναι; Μόνο από φούρνους μάθατε ότι πεθαίνουν οι λαοί; Σε πόσες χώρες έχετε υπόψη σας να λειτουργούσαν δημόσιες υπηρεσίες μετανάστευσεις ΔΕΜΕ στις οποίες οι σύμμαχοι έδιναν ρευστό για κάθε κεφάλι που έφευγε μετανάστης; Ήταν ή δεν ήταν η ΔΕΜΕ η μόνη υπηρεσία για την οποία δεν ήθελες χαρτάκι πιστοποιητικών φρονιμάτων, σε μια Ελλάδα που είχε πρόσφατα 70% Εαμικούς;

      Για την ραγδαία ανοικοδόμηση που έγινε σε πόλεις για να αδειάσει η επαρχία, ώστε να μην έχομεν ποτέ αναζωπύρωσιν της κομμουνιστικής απειλής, δεν ακούσατε ποτέ στη ζωή σας, σε ποιά χώρα ζείτε, μόνο τα ΜΜΕ και την κρατική αμερικανοκίνητη προπαγάνδα διαβάζατε; Μόνο με ζωντανή επαρχία μπορείς να κάνεις εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο κύριοι. Δεν έγινε η Αττική μια μεγάλη χαβούζα για άλλους λόγους. Στη χαβούζα, δια του ελέγχου της διακινήσεως του νερού και των τροφίμων, άπαντες είμεθα όμηροι. Να τώρα με τα μνημόνια και το ευρώ, κουνήσου λαέ τύπου νάτιβιστ και όβερλορντ μέσα στο μπετόν σου και αν δεν σου κόψουν τα τρόφιμα εδώ είμαστε.
      Τετοια αμερικανάκια όμως που είστε, κάτι θα ρίξουν σε εσάς, τους ομώνυμούς τους.

      Διαγραφή
    14. "ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ 800000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ"

      Ποια επιχείρηση, πότε, πώς τούς άδειασαν δηλαδή οι Αμερικανοί. Πηγές, Σιδηρούντιε, πηγές. Μην ακούς αυτά που σού ψιθυρίζουν στον ίδρυμα. Π Η Γ Ε Σ !!

      Αλλά και μόνος σου το λες: "Όχι, δεν υπάρχει τίποτα, όλα είναι το σύνηθες ντελίριό μου"

      "στις οποίες οι σύμμαχοι έδιναν ρευστό για κάθε κεφάλι που έφευγε μετανάστης"

      Ποιοι σύμμαχοι, πόσο ρευστό και πού είναι η πηγή; Ιστορία της ΔΕΜΕ

      "Για την ραγδαία ανοικοδόμηση που έγινε σε πόλεις για να αδειάσει η επαρχία, ώστε να μην έχομεν ποτέ αναζωπύρωσιν της κομμουνιστικής απειλής, δεν ακούσατε ποτέ στη ζωή σας"

      Ειλικρινώς όχι, διότι ο κομμουνισμός αναπτύσσεται στα πυκνοκατωκοιμένα κέντρα και τις φτωχογειτονιές και όχι στον καθαρό αέρα τής υπαίθρου. Ο κομμουνισμός έχει πατρίδα το άστυ και ποτέ την ύπαιθρο.

      Διαγραφή
    15. Δεν έχω πεθάνει σαν εσένα νάτιβιστ, εγώ ζω στην Ελλάδα για χιλιάδες χρόνια και την ιστορία της έτσι την έμαθα.

      Στη ΔΕΜΕ αυτοί που είδες έδιναν λίγες χιλιάδες δολάρια στο Ελλαδικό κράτος για κάθε κεφάλι που έφευγε από την Ελλάδα στο εξωτερικό. Και για τα παιδάκια που πουλούσε η Φρειδερίκη στο εξωτερικό περίπου το ίδιο ποσό έδιναν. Έτσι έδιναν και για την καταστροφή των ζώων για αρκετό καιρό. Σήμερα δίνουν χρήματα για την καταστροφή καϊκιών, δέντρων κτλ, ή σε ταράζουν στο ΦΠΑ όπως σε καμία άλλη χώρα, ή σε γονατίζουν με εισφορές σε ασφαλιστικά, σου κόβουν το μισθό και σου λένε ή μαζί μας ενεργά ενάντια στους αντιμνημονιακούς για να φας κόκκαλο με ψαχνό, ή άντε εργάτης στη Ζιμπάμπουε.

      Η πρώτη μεγάλη επιχείρηση με τα 800000 έγινε επι ΔΣΕ, αλλά στην ουσία στον προγραμματισμό της χώρας μας που άρχισε από τότε, η επιχείρηση του να κρατάνε τον πληθυσμό της Ελλάδας εκεί που θέλουν, και όσο θέλουν, δεν έχει σταματήσει μέχρι σήμερα. Ο κομμουνισμός μπορεί να αναπτυχθεί όπου θέλεις, όμως από αυτά που λές δείχνεις ότι δεν έχεις ιδέα από την στρατιωτική επιστήμη. Σε ένα λεκανοπέδιο εσύ που έχεις τακτικό στρατό κλείνεις την πρόσβαση και μπορείς να αφήσεις τους κομμουνιστές να ψοφήσουν από την πείνα. Στα βουνά, στην επαρχία, στα δάση, εκεί όπου υπάρχουν πολλά χωριά, πάντα θα βρίσκουν διεξόδους και τροφή. Αν δεν εκτόπιζαν τόσο κόσμο και αν δεν έκανε συμφωνία μαζί με τους Αμερικάνους ο Τίτο για να τους κλείσει, τα λέγαμε. Θα είχαν κόψει τη μισή Ελλάδα.

      Όταν ρημάξεις την επαρχία από ανθρώπους, δεν μπορεί να βρει τροφή ο επαναστάτης. Με το κυνήγι και τα μανιτάρια μόνο μικρές ομάδες τη βγάζουν. Πρέπει να έχεις χωριά διάσπαρτα. Πρώτα γι' αυτό το λόγο ρήμαξαν συστηματικά την ορεινή Ελλάδα, η οποία έχει πάρα πολλά χωριά ερείπια. Η Ελλάδα, μαζί με Σερβία και Βουλγαρία, δεν θα δουν ποτέ φως ως χώρες, διότι έτσι είναι προγραμματισμένο το γεοπολιτκό τους μέλλον από τους ισχυρούς. Γι' αυτό οι χώρες μας αυτές το έχουν ρίξει στις εικόνες, τα λιβάνια και τα θαύματα, για να μαστουρώνουν και να μην βλεπουν την πραγματικότητα.

      Δεν σε αντέχω, πάλι μαστουρωμένο σε ακούω.

      Διαγραφή
    16. @ Νατιβίστ
      >Ειλικρινώς όχι, διότι ο κομμουνισμός αναπτύσσεται στα πυκνοκατωκοιμένα κέντρα και τις φτωχογειτονιές και όχι στον καθαρό αέρα τής υπαίθρου. Ο κομμουνισμός έχει πατρίδα το άστυ και ποτέ την ύπαιθρο.<

      Έμεινες πίσω μου φαίνεται… Κόλλησες στο λενινιστικό μοντέλο του 1917.
      Κίνα, Βιετνάμ, Κούβα, Λάος, Καμπότζη δεν σου λένε τίποτα; Η κατάληψη της εξουσίας σ’ αυτές τις χώρες μεθοδεύτηκε στο καθαρό αέρα της υπαίθρου, νομίζω.

      Διαγραφή
    17. Όχι, Κριστιάν, δεν έμεινα καθόλου πίσω και ξέρω πολύ καλά την ανάπτυξη τού κομμουνισμού στις χώρες που αναφέρεις. Ο Μάο και οι άλλοι που τον μιμήθηκαν, βάσισαν τον κομμουνισμό στον αγροτικό πληθυσμό ελλείψει προλεταρίων. Στην Ελλάδα, όμως, ο κομμουνισμός είχε ήδη αναπτυχθεί από την δεκαετία τού '20 στην Αθήνα (κυρίως), όπου τον έφεραν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες.

      Δεν "μάζεψαν" (sic) τον πληθυσμό στην Αθήνα, όπως διατείνεται ο παραπάνω αρλουμπατζής, αλλά η αστυφιλία, η οποία εκδηλώθηκε σαν έντονο φαινόμενο μετά τον πόλεμο. Προτιμούσαν την Αθήνα, Πειραιά και Θ/νίκη, επειδή εκεί πίστευαν ότι θα βρουν δουλειά, αφ' ενός και αφ' ετέρου επειδή είχε γίνει κατά κάποιον τρόπο τής μόδας. Έτσι δημιουργήθηκε το υδροκέφαλο τέρας της πρωτεύουσας, που σήμερα συγκεντρώνει σχεδόν τον μισό ελληνικό πληθυσμό και ασφαλώς τούς περισσότερους μετανάστες.

      Διαγραφή
    18. Ούτε πληρωμένος να ήσουνα.
      Το λαό δεν τον μαζεύεις μόνο με τα όπλα και τα μαστίγια. Όταν το κράτος κατευθύνει την οικονομία για να φτιάχνει θέσεις εργασίας μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές, δεν μπορείς να λες ότι φταίει ο λαός επειδή πήγε μόνος του εκεί. Αυτά δεν έγιναν δίχως κρατικό σχεδιασμό, και τον κρατικό σχεδιασμό της χώρας μας τον έκαναν, και ακόμα τον κατευθύνουν οι προστάτες μας τους οποίους υπηρετείς.

      Εφόσον λέω αρλούμπες και είμαι για ίδρυμα, γιατί τόσα χρόνια σαν συλέκτης ακαθαρσιών μαζεύεις αυτά που λέω; Προδίδεις τη διαστροφή σου. Εφόσον όμως έτσι τη βρίσκεις, θα σου ρίξω και άλλα.

      Διαγραφή
    19. "Όταν το κράτος κατευθύνει την οικονομία για να φτιάχνει θέσεις εργασίας μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές"

      Το φαινόμενο τής αστυφιλίας εξεδηλώθη ευθύς μετά τον συμμοριτοπόλεμο, οπότε δεν είχαν φτιαχτεί ακόμη εργασίες. Ουδέποτε στην Ελλάδα υπήρξε για ο,τιδήποτε κρατικός σχεδιασμός, γι αυτό και η πρωτεύουσα παραδόθηκε από το 1955 και μετά στην άναρχη δόμηση, για να βολέψει τούς χιλιάδες επαρχιώτες, που κατέφθαναν εκεί. Ουδεμία πρόβλεψη για διατήρηση μιας από τις ωραιότερες πόλης της Μεσογείου.

      Όταν χρησιμοποιείς επιχειρηματολογία καφενείου, όταν μιλάς χωρίς αποδείξεις και επιχειρήματα, δεν μού κάνει εντύπωση και η φράση "τους οποίους υπηρετείς". Από έναν παλαβό, άλλωστε, όλα τα περιμένει κανείς.

      Και η από κάτω παράγραφος δείχνει ακριβώς αυτό που λέω.

      Διαγραφή
    20. Όταν είμαι με ανθρώπους του καφενείου, προσπαθώ να μιλάω τη γλώσσα τους.
      Με τους κομμουνιστές, προσπαθώ να μιλάω τη δική τους. Με τους ακροδεξιούς, το ίδιο. Με τους ξένους, με τους Καθολικούς, με τους Χριστιανούς, τους Εβραίους, το ίδιο. Αν δεν το πράξω αυτό, πως θα με καταλάβουν.

      Μία γλώσσα δεν κατάφερα ποτέ να μάθω, τη δική σου λαμογιακή διάλεκτο. Δεν νομίζω ότι θα με καταλάβεις ποτέ, όπως και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω εσένα.

      Διαγραφή
  6. Μετά τον ενθουσιασμό με ΑΝΕΛ, έφαγα δηλητήριο. Έτσι την πάτησε και άλλος κόσμος με Σύριζα, ΧΑ, ΚΚΕ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙΑ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΓΛΕΖΟΥ, ΤΗΣ ΖΩΗΣ, του ΕΠΑΜ και όσων άλλων δεν προσκύνησαν.

    Το μόνο που φοβάμαι είναι μην τα κάνουν θάλασσα με το ΝΑΤΟ, όπως τα έκαναν και οι ακροδεξιοί και οι δεξιοί και οι πασόκοι φωστήρες εθνοπατέρες μας από καιρό σε καιρό. Κατα τα άλλα, αν κυβερνήσει αδιάφθορο και ικανό κόμμα, μόνο με συνθήκες λαϊκής επιστάτευσης μπορεί να σωθεί η οικονομία και η χώρα. Πολίτες περιφρούρησης της εθνικής και ατομικής περιουσίας πρέπει να υπάρχουν σε κάθε χώρο, σε κάθε δρόμο, σε συνεργασία με αστυνομία και στρατό. Με δύο χρόνια επιστράτευσης κάθε απλού Έλληνα, με χιλιάδες λαμόγια στη φυλακή, η Ελλάδα μπορεί να γίνει σοβαρή χώρα και να κάνει το μεγάλο θαύμα. Αν δεν ξεριζωθεί το οργανωμένο έγκλημα στις τράπεζες και μέσα από την κάθε γειτονιά, αν δεν κλείσουν τα σκυλάδικα, αντίο Ελλάδα.

    Λάθος η μη ένωση με Καθολικούς, και Προτεστάντες, δεν πάς στον πόλεμο ποτέ δίχως συμμάχους. Λάθος η αναμονή μόνο της καθόδου των Ρώσων, τα λέω από την αρχή. Λάθος και των Ρώσων που δεν κάνουν θρησκευτικό άνοιγμα και αποτυγχάνουν πλήρως στην πάταξη της διαφθοράς εντός της Ρωσίας.

    Είμαστε σε πόλεμο, δεν υπάρχει αμφιβολία. Αν δεν πολεμήσουμε θα χάσουμε τα πάντα. Που είναι η διάγνωση και η στρατηγική των σοφών μας από τη αρχή της κρίσης; Μόνο κάποιους Κομμουνιστές, κάποιους Φασίστες, κάποιους Πολυθεϊστές, κάποιους Παλαιοημερολογήτες, και κάποιους Μασόνους ακούω να λένε και να θέλουν να κάνουν κάτι σοβαρό. Ολόκληρος ο λεγόμενος μεσαίος πολιτικός χώρος δείχνει να έχει σαπίσει και εκτός από λαμόγια να διαθέτει μόνο κάποιους καλογυαλισμένους ντενεκέδες. Αυτός είναι ο λόγος που με κάνει να λέω ότι τα πραγματικά πολιτικά άκρα της καταστροφής είναι όλα τα μνημονιακά κόμματα, και ότι οι λογικές δυνάμεις είναι όλοι οι αντιμνημονιακοί, ανεξάρτητα από τους παλιούς διχασμούς τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "έρχεται να απασχολήσει την πατρίδα μας και το μεταναστευτικό, που δημιούργησε σε μεγάλο βαθμό η κυβέρνηση, ο παραιτηθείς πρωθυπουργός και η… αρμόδια (sic) υπουργός, με τις ανευθυνότητες περί ανοικτών συνόρων".

    Ολα καλά,αλλά από πότε το εθνικό έγκλημα αποκαλείται ανευθυνότητα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ουδείς πλη του Θεού μπορεί να λύσει το μεταναστευτικό και το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος.Δεν ξέρω αν και ο Θεός ενδιαφέρεται πλέον για την άθεη ευρωπαική Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλεος κύριε του Θεού. Έχεις σκεφτεί ότι κανένας δεν ήξερε τον Θεό σου μέχρι που μια ομάδα ραβίνων αποφάσισε να φτιάξει κείμενα για αυτόν, και να κάνει άλλους ανθρώπους πιστούς τους; Για χιλιάδες χρόνια πριν οι άνθρωποι είχαν φτιάξει άλλους Θεούς.

      Η ελευθερία, η αξιοπρέπεια, ο πολιτισμός, η παιδεία, η δικαιοσύνη και άλλες είναι οι πραγματικές υπεραιώνιες θεότητες της ανθρωπότητας, όχι ένας Θεός άντρας, δίχως γυναίκα, που δεν ξέρει τι να κάνει με τους ανθρώπους.

      Διαγραφή
  9. Ασχέτως του πού θα ρίξουμε την ψήφο μας, παρά τη λίστα, να προσπαθήσουμε να εκλέξουμε ικανούς και αδιάφθορους και κυρίως αγνούς πατριώτες και να απαιτήσουμε την επομένη των εκλογών να αναζητήσουν τη συναίνεση και τη συστράτευση, για να σωθεί η πατρίδα....

    Μας κοροϊδεύεται κ. Καλεντερίδη; Πιστεύεται ότι με την ψήφο μας και την απαίτηση για συναίνεση και συτράτευση θα σωθεί η πατρίδα; Μόνο με μια προσωπικότητα θα μπορέσουν να γίνουν αυτά. Αν γνωρίζεται κάποιο πρόσωπο που να κάνει κάποιες κινήσεις, ώστε να βάλει τέλος στην μεταπολίτευση...ενημερώστε μας. Αλλιώς έχουμε πολύ ανηφόρα ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ αγαπητέ tindareo..μόνο ένα ΠΡΟΣΩΠΟ..ένας ΗΓΕΤΗΣ μπορεί να κάνει αυτές τις κινήσεις... που να συνδυάζει τον άνθρωπο με το κτήνος, την τόλμη με την διορατικότητα, την επιδέξια χρήσει βίας και της εξαπάτησης, την απέχθεια προς την ασφάλεια και τα ημίμετρα, την ικανότητα να συνεργάζεται επιτυχώς με ψεύτικους φίλους και αμφίβολους συμμάχους.

      Διαγραφή
  10. Μέχρι χτες το ινφογνωμων σε γενικές γραμμές στήριξε μνημόνια και ευρώ, σήμερα δεν ξέρω.

    Με τα μνημόνια και το ευρώ, το καλύτερο που μπορεί να προκύψει για τη χώρα είναι η μόνιμη βουλγαροποίηση του επιπέδου ζωής, και το χειρότερο η αντικατάσταση του πληθυσμού. Με τα μνημόνια σε 5 χρόνια θα έχουμε κλείσιμο του 85% των επιχειρήσεων, κατάσχεση της αγροτικής γης, νέα εκτίναξη του χρέους παρά τα όσα κουρέματα μέχρι τότε και μείωση του πληθυσμού ακόμα ένα εκατομμύριο γηγενών. Δεν υπάρχει διέξοδος με τα μνημόνια.

    Το θέμα ότι χωρίς ευρώ η Ελλάδα θα χάσει συμμαχίες, είναι λάθος. Ένωση με Καθολικούς, και δωρεάν όπλα από ΝΑΤΟ, ακόμα και αν δεν έχει κανένα νόμισμα η χώρα. Ναυτικό έχουν η Ιταλία και η Ισπανία, όχι μόνο οι δανειστές μας, αν θέλουμε ξένους προστάτες. Ο Καθολικισμός έχει αποδείξει ότι δεν είναι κούφιος.

    Οι εμμονές σε λάθος στρατηγικές έφεραν το 1922. Πάλι πήραμε το στρατό από το μέτωπο και τον στείλαμε να περικυκλώσει την Πόλη. Τόσο βλέπουμε, τόσο κάνουμε. Τα λέω από την αρχή στων κουφών και καχύποπτων την πόρτα.

    Η κακή πληροφόρηση των αναλυτών και των κυβερνήσεών μας, σε συνδιασμό με τη λαμογιά, είναι ο καρκίνος της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γράφεται αγαπητέ Καλεντερίδη ..."Πόλεμο έχουμε και σε καιρό πολέμου είναι ανεπίτρεπτο να τραβάει ένας εδώ και άλλος εκεί."

    Συμφωνώ ότι έχουμε πόλεμο,αλλά αυτός ο πόλεμος δεν ξεκίνησε τώρα..όπως και οι αποφάσεις έχουν παρθεί για το "ελληνικό πρόβλημα" στην δύση .Οι Η.Π.Α. μέσω ενός μακροχρόνιου πολιτικού σχεδίου υποσκάψεως του ηθικού επί των εθνικών μας θεμάτων, μέσω του αριστερού διεθνισμού... στην ουσία παραδίδει τμήματα της χώρας των Ελλήνων, στους γείτονες της! Με σκοπό είτε να φτιάξει ένα ενιαίο σύνολο νέου κράτους... η πολλά άλλα κρατίδια στην περιοχή, που θα είναι πολέμια των Γερμανών, είτε των Ρώσων. Όπως και να έχει, αυτή την στιγμή ιστορικά πάντα, ο Μεγάλος Ασθενής ,της Ευρώπης είναι η Ελλάδα... και η νεότερη Ελλάδα όπως την γνωρίσαμε έχει τελειώση... και έχει τελείωση, διότι οι δυτικές (Μεγάλες) δυνάμεις που ίδρυσαν αυτό το δυτοκοτραφές κρατίδιο, έχουν αποφασίσει να το διαλύσουν, με τον έναν, η τον άλλο τρόπο... με ότι και αν σημαίνει αυτό για τα συμφέροντα του Ισραήλ.

    Αυτόν τον τρόπο διαλύσεως, τον έχουν αναλάβει εργολαβία εδώ και δεκαετίες, τουλάχιστον τα "παλαιά" πολιτικά κόμματα της "μεταπολίτευσεως"και εντεύθεν, με τους διάφορους "ινστρούκτρουρες" δυτικού τύπου... βεβαίως πάντα με το αζημίωτο, άλλοτε με πλαστά και ενίοτε με αίολα εθνικοδιεθνικά ιδεολογήματα.. που χρειάζονται ώστε να καθορίζουν το "ελαφρών της καρδίας", για μια τόσο μεγάλη προδοσία! Η παλαία Ελλάδα ΠΕΘΑΝΕ....πάμε για την καινούργια.Γιατί για αυτούς το χρεωκοπημένο ελληνικό κρατίδιο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ....όταν θα καταλάβει ο κάτοικος της χώρας των Ελλήνων ..τι γίνεται θα είναι πλέον ΑΡΓΑ για οποιαδήποτε ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.Είχε δίκιο ο Κονδύλης που έγραφε πως αναζητούμε ένα είδος ιστορικής ευθανασίας ως έθνος. Άλλα δεν υπάρχουν ΚΑΠΗ για έθνη. Μονό σφαγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τρόποι ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ μας:

    Είτε κάνουμε κοινή συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας,προς μια ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ της πατρίδας μας σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς.

    Είτε ριζική πολιτική μεταρρύθμιση και δημιουργία Μυστικών Υπηρεσιών ,με ΑΠΟΛΥΤΗ μυστικότητα,και ΑΡΙΣΤΗ συγκάλυψη ,για να μπορούμε να προλαμβάνουμε,παρά να κλαίμε εκ των υστέρων.

    Είτε ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ με εθνική τρομοκρατία τόσο στο σάπιο οικονομικό-πολιτικό-επιχειρηματικό εσωτερικό κατεστημένο ,όσο και με ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ στα "εκλεκτά" μέλη στο εξωτερικό.

    Προσωπικά πιστεύω ότι τα δύο τελευταία θα έχουν ΚΑΛΥΤΕΡΟ αποτέλεσμα ...χρειαζόμαστε μια δεύτερη ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ...αλλιώς ας καθήσουμε να κλαίμε την μοίρα μας..και να περιμένουμε πότε θα συμβεί το ΜΟΙΡΑΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε για το Δαφνί.

      Ας μελετήσει κάποιος τη Μαύρη Βίβλο που έβγαλε η Κωνσταντοπούλου, μήπως καταλάβει ότι τα μνημονιακά κόμματα είναι στα χέρια του υποκόσμου. Δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με μνημονιακούς, οι άνθρωποι είναι μέχρι το λαιμό στην παρανομία.
      https://ohifront.wordpress.com/

      Διαγραφή
    2. Δεν χρειάζονται τόσα πολλά.Μία ορθή ψήφος.Οι αντιμνημονιακοί να ψηφίσουν Λαική Ενότητα και οι μνημονιακοί ΝΔ.Έτσι καταστρέφουμε το λόγο για τον οποίο γίνονται οι εκλογές από τους ξένους που είναι η συνεργασία Ποταμιού-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚοειδών.Αυτός είναι ο μόνος λόγος που γίνονται οι εκλογές από τους Γερμανούς.Θα τους τρολάρουμε ?

      Διαγραφή
    3. Αν δεν είχαν εξασφαλισμένη την πλειοψηφία οι μνημονιακοί, δεν θα είχαμε εκλογές. Η ΝΔ και ο Σύριζα , τα Ποτάμια-σοκ είναι πλέον ένα κόμμα μεταξύ τους, ας μην έχουμε αυταπάτες. Έχουν όλοι τους ίδιους χρηματοδότες. Ο Σταθάκης είναι ανιψιός του Μητσοράκη, γιός της αδελφής του, φυτευτός στο Σύριζα. Ο Δραγασάκης επίσης χρηματοδοτήθηκε από τα ίδια κυκλώματα. Αυτά τα λένε πρώην σενεργάτες τους δημόσια, αλλά κανένα ΜΜΕ δεν τα παίζει.
      MEΤΩΠΟ ΟΧΙ
      https://ohifront.wordpress.com/

      Διαγραφή
  13. Ο μηνιαίος μισθός του βουλευτή συμπεριλαμβανομένων και των συμβούλων του, που τελικά είναι συγγενείς και τα καρπούται ο ίδιος είναι γύρω στα 15.000 ευρώ (εξαιρουμένων των άλλων τυχερών όπως μίζες κλπ) , μια μικρή επιχείρηση δηλαδή. Αυτό είναι το βασικό κίνητρο για κάθε ανεπάγγελτο απατεώνα, να προσπαθεί με ψευτιές και άλλες απατεωνιές να ασχοληθεί με την πολιτική και το βουλευτιλίκι και όχι η προσφορά στο έθνος και τους πολίτες αυτής της χώρας. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που το κάθε μηδενικό της χώρας αυτής τάζει λαγούς με πετραχήλια για να εκλεγεί και να καρπωθεί τον μισθό που ούτε στα όνειρα του θα έβλεπε.

    Παρακολουθείστε για παράδειγμα την Αυλωνίτη του Συριζα. Μια γυμνάστρια που προσπαθούσε χρόνια να εκλεγεί στο Γαλάτσι δήμαρχος. Τώρα είναι κάθε μέρα στα κανάλια, δεν λέει τίποτα, απλά κουβέντα του καφενείου και προσπαθεί να γίνει γνωστή και να σώσει το μισθό των 15000 ευρώ της οικογενειακής επιχείρησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αληθές ότι οι Βουλευτές λαμβάνουν υψηλότερη βουλευτική αποζημίωση από αυτή που θα έπρεπε, όμως πρέπει να είμαστε ακριβείς: ΔΕΝ παίρνουν 15 χιλ. ευρώ
      Το ποσό που ενθυλακώνουν είναι γύρω στις 7.000 και το ποσό του επιστημονικού συνεργάτη τους είναι περίπου 1.200 ευρώ.

      Διαγραφή
    2. Ψάξε να βρείς πόσους συνεργάτες δικαιούνται (οι οποίοι προέρχονται πάντα από το στενό οικογενειακό περιβάλλον) και θα δείς ότι το νούμερο των 15.000 είναι το ελάχιστο.

      Διαγραφή
    3. Δύο επιστημονικούς συνεργάτες δικαιούται κάθε βουλευτής και τρεις μετακλητούς υπαλλήλους, οι οποίοι όμως (μετακλητοί) ως δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται ούτως ή άλλως από την υπηρεσία τους.

      Διαγραφή
    4. Πόσα χρήματα παίρνει ακριβώς ο Έλληνας βουλευτής

      Κι αν δεν παίρνουν € 15.000 τον μήνα, στοιχίζουν τόσο και ίσως περισσότερο στον φορολογούμενο. Εκτός από τις υπέρ αυτών ευνοϊκές διατάξεις, όπως δικαίωμα να παίρνουν συντάξεις από διάφορα ταμεία, μαζί με την βουλευτική, πράγμα που δεν επιτρέπεται σε "κοινούς θνητούς". Επίσης η σύνταξή των κληρονομείται και από ενήλικα τέκνα, έστω κι αν δεν έχουν αναπηρία 67%. Το βουλευτιλίκι είναι επάγγελμα επικερδέστατο.

      Κι άλλη πηγή.

      Διαγραφή
  14. Η κατάσταση είναι τραγικη.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει σε εκλογες, σίγουρος για την νίκη του, τη στιγμη που όλα όσα εχει κανει δεν μας τα είχε πεί προεκλογικα ενω όλα όσα έλεγε προεκλογικα δεν έχουν γινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κύριε Γιώργος Σιδηρούντιος....έχετε καταλάβει σε ποιό σημείο βρισκόμαστε;;; Ακόμα πιστεύεται ότι τα μνημονιακά κόμματα η πολιτικοί διαφέρουν απο τους αντιμνημονιακούς;;;Ολα τα κόμματα είτε είναι μπλε-πρασινα-κίτρινα-κόκκινα και ρόζ κόκοι...ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ.Όχι μόνο οι μνημονιακοί ΑΛΛΑ και η αντιμνημονιακοί βρίσκονται στα χέρια του υποκόσμου.
    Έχουμε ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ως κοινωνία κύριε Γιώργο Σιδηρούντο και η λύση φοβάμαι δεν είναι τόσο απλή ...Οι όροι μνημονιακός και αντιμνημονιακός θα κρατήσουν όσο κρατά το μνημόνιο , δηλαδή χρόνια αν επικρατήσουν οι μνημονιακοί ή οι δήθεν «αντιμνημονιακοί» τύπου Λαφαζάνη.Σήμερα ο πόλεμος είναι εντελώς διαφορετικός , αφού νέα όπλα έχουν εισχωρήσει στην μάχη .. Η σαπίλα , η φαυλότητα , η αποσύνθεση , η καταπίεση , η αυθαιρεσία της εξουσίας που κρύβεται πίσω απο κάθε επίπεδο της Ελληνικής κοινωνίας έχει φτάσει στα ύψη.

    Το ΣΥΣΤΗΜΑ πάντα δημιουργεί ΔΙΠΟΛΑ...για να μας μπερδεύει..."δεξιά" -"αριστερά"..."πασοκ" -"Ν.Δ" ,προσεχώς θα κυριαρχούν δύο κόμματα, ένα αριστερομεσαίο κόμμα με τον Τσίπρα και ένα ακροαριστερό κόμμα υπό τον Λαφαζάνη. Και αυτό θα είναι η συνέχιση του παραδοσιακού διπόλου, του διχασμού, της πόλωσης και του κατακερματισμού της κοινωνίας σε ομάδες συμφερόντων και πολιτικοιδεολογικών ψυχώσεων, όπου ο μόνος κερδισμένος ΔΕΝ θα είναι η Ελλάς και τα συμφεροντά της..Εάν αρχίσουμε να βλέπουμε που μας οδηγούν...θα έχουμε κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα προς τα εμπρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ/η
    το σύστημα πράγματι δημιουργεί αντίπαλους πόλους συνεχώς, και εμείς που δεν είμαστε σύστημα έχουμε χρέος να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να το νικήσουμε. Δεν είναι όλοι οι πολιτικοί και όλες οι πολιτικές δυνάμεις ελεγχόμενες από τον υπόκοσμο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετές καλές μικρές κινήσεις, και εκεί υπάρχουν ελπίδες. Αν καταστραφουν εκλογικα τα μνημονιακά κόμματα, έγινε η αρχή για να φανούν οι νέες δυνάμεις.

    Το σίγουρο είναι ότι η μόνη λύση για τη χώρα είναι ένα σκληρό καθεστώς αδιάφθορης λαϊκής επιστράτευσης, που θα ακολουθήσει σοφή εξωτερική πολιτική. Ελπίζω αυτό να προκύψει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και την ένωση όλων των αντιμνημονιακών, μαζί και η ΧΑ. Σε περίπτωση που ανέβουν αρκετά οι αντι-νατοϊκές πολιτικές δυνάμεις μόνες τους, θα έχουμε χούντα στην οποία θα κυριαρχούν ακροδεξιοί.
    MEΤΩΠΟ ΟΧΙ
    https://ohifront.wordpress.com/


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κύριε Σάββα,

    1) "Η σύνταξη, ο ΕΝΦΙΑ, ο μισθός και τα όποια δικαιώματά μας, έπονται και τη στιγμή αυτή προηγείται η επιβίωση της πατρίδας"

    Σωστό αλλά το θέμα είναι ότι στο όνομα της πατρίδας κάποιοι πολιτικοί μας οδηγήσανε εδώ που φτάσαμε. Την θυμούνται στους λόγους τους μόνο όταν είναι στριμωγμένοι πολιτικά. Είναι το “καπνογόνο” για το πόπολο.

    Έχουν επιβάλει ένα κομματικό σύστημα κυριολεκτικά εις...ψόφο των κορόιδων
    Πρόκειται περί ενός πολιτικού τσίρκου (όπως είχα γράψει πρώτος ή από τους πρώτους εδώ μέσα το 2012):

    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/05/blog-post_4975.html


    2) "Ασχέτως του πού θα ρίξουμε την ψήφο μας, παρά τη λίστα, να προσπαθήσουμε να εκλέξουμε ικανούς και αδιάφθορους και κυρίως αγνούς πατριώτες και να απαιτήσουμε την επομένη των εκλογών να αναζητήσουν τη συναίνεση και τη συστράτευση, για να σωθεί η πατρίδα".

    Με λίστες και έτσι όπως είναι γενικά δομημένο το πολιτικό σύστημα της χώρας αυτά δεν γίνονται. Δηλαδή αν υπάρχει ένας ικανός υποψήφιος βουλευτής πχ στο ΠΑΣΟΚ, στην ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ θα ρίξουμε στην κάλπη κάποιο απ' αυτά τα τρία?Τι να τον κάνω έστω και έναν ικανό και πατριώτη μέχρι το κόκκαλο μέσα σε ένα κόμμα που δεν είναι αξιόπιστο?

    Καλύτερα να μην εκλεγεί εκεί μέσα. Γνωρίζω προσωπικά άνθρωπο(άνω των 60 ετών σήμερα) ο οποίος παλαιότερα ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ. Δεν είχε εκλεγεί βουλευτής αλλά τα είχε πάει καλά σε ψήφους.
    Εύστροφος, πετυχημένος επαγγελματικά, τίμιος και πατριώτης. Το πετυχημένος και με καλή φήμη το ήξερα από πριν Το εύστροφος, τίμιος και πατριώτης το διαπίστωσα μετά και τον συμπάθησα 10 φορές περισσότερο. Αν και μας χωρίζουν πολλά χρόνια γίναμε και φίλοι, όχι απλώς συνεργάτες. Είχα την τιμή να τον έχω προϊστάμενο μου επί ένα έτος σε μια δουλειά που εργάστηκα με σύμβαση. Η πρώτη μου δουλειά ως Γεωπόνος. Προηγούμενη εργασιακή εμπειρία δεν είχα. Έμαθα για την θέση και πήγα(δεν είχα κάτι να χάσω) παρόλο που δεν είχα προηγούμενη εργασιακή εμπειρία στο αντικείμενο μου κι αυτό αρκετές φορές είναι μείον. Όταν πήγα ήμουν ο μικρότερος σε ηλικία! 24 ετών και ο πιο κοντινός μου σε ηλικία ήταν 28, οι περισσότεροι 30αρηδες και ένας 40+. Δεν πίστευα ότι θα με επιλέξει.

    Ένας ένας αλφαβητικά μπαίναμε μέσα. Λόγω του επιθέτου μου μπήκα τελευταίος στο γραφείο.
    Μπαίνοντας στον χώρο λοιπόν είδα δύο γραφεία, δύο υπολογιστές, πολλά βιβλία, κάποιες οικογενειακές, πολλούς φακέλους, πολλά χαρτιά και γενικώς μια “τακτοποιημένη”..ακαταστασία. Παρατήρησα επίσης πάνω στο κεντρικό γραφείο μπροστά από αυτόν που θα μου έπαιρνε τη συνέντευξη μια μικρή Ελληνική σημαία γραφείου. Λες και ήμουν σε γραφείο αξιωματικού ΕΔ ή Αστυνομίας. Απέναντι μου ήταν ένας 50αρης με σταθερή ήρεμη φωνή. Ήρεμος, χαλαρός, δεν με άγχωνε καθόλου. Κάποια στιγμή ενώ είχε διαβάσει πρώτα στα γρήγορα το βιογραφικό (που ΔΕΝ ανέφερε φυσικά κάποια προηγούμενη εργασιακή εμπειρία στο αντικείμενο μου) με ρώτησε αν έχω ξαναεργαστεί ως γεωπόνος πουθενά, αλλά με το που το είπε, έκανε μια παύση αμέσως και στη συνέχεια πριν προλάβω να απαντήσω, απάντησε ο ίδιος χαμογελώντας(όχι κοροϊδευτικά):

    “Τι λέω, 24 είσαι” και πρόσθεσε αυτοσαρκαζόμενος “Αν γεράσει ο άνθρωπος αυτά παθαίνει ”. Μου ήρθε να γελάσω δυνατά με το κωμικό ύφος του αλλά συγκρατήθηκα με απλό χαμόγελο.
    Εκείνη τη στιγμή που έσπασε ο τυπικός “πάγος” παρατήρησα ότι στη βιβλιοθήκη από πίσω του ανάμεσα στα διάφορα βιβλία ήταν το , “Θεωρία του Πολέμου” και το “Επιστήμη, Ισχύς και

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Απόφαση” του Παναγιώτη Κονδύλη. Δεν ήμουν όμως σίγουρος γιατί ήταν με σκουρόχρωμο τζάμι, κλειστή βιβλιοθήκη. . Μου έκανε εντύπωση ΄και όταν είχαμε τελειώσει ουσιαστικά τη συνέντευξη υποψηφιου, τον ρώτησα αν ήταν τα βιβλία που νόμιζα. Ήταν.
    Τελικά η συνολική κουβέντα μας κράτησε περίπου μία ώρα.
    Από εκείνη την πρώτη κουβέντα μας αλλά και όπως τον έζησα γενικά από κοντά είμαι σίγουρος για το εξής:

    Αυτός ο άνθρωπος ποτέ πχ δεν θα έλεγε να κατέβει η σημαία από τα Ίμια. Αν ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας αυτός ο άνθρωπος θα προτιμούσε (μπροστά στις πράξεις και τις πιέσεις οποιουδήποτε)ή να δώσει πολιτική εντολή να βυθίσουν τους Τούρκους ή να τραβήξει όπλο και να αυτοκτονήσει μέσα στο γραφείο του. Πολύ (πως το λένε κάποιοι να δεις)...”ρομαντικός, συναισθηματικός και υπερβολικός” για πολιτικός. Σημαία και στρατιώτες από Ελληνικό έδαφος δεν θα έδινε εντολή να φύγουν. Σε καμία περίπτωση. Μία εντολή θα έδινε: “Όποιος πάει να πατήσει Ελληνικό έδαφος γα.....ργαλήστε τον”(που πήγε το πονηρό μυαλό όλων σας?) :);)

    Τέτοιος άνθρωπος λοιπόν καλύτερα που δεν βγήκε βουλευτής με το πολιτικό σύστημα που έχουμε και μάλιστα σε ένα από τα κόμματα που αποδείχθηκαν διεφθαρμένα και αναξιόπιστα. Θα λερωνόταν και θα αηδίαζε από τη βρωμιά τους. Βρωμάνε!

    Έξυπνος, ικανός, πατριώτης αλλά πάρα πολύ καθαρός και αληθινός για να γίνει πολιτικός. Κανένας δεν θα μπορούσε να τον πιάσει από πουθενά. Και τα παιδιά του καθαρά σε όλα΄(ούτε κακομαθημένα κ...λόπαιδα, ούτε κάνα “τσιγαράκι” με μυρωδιά “λιβανιού” όπως μερικών άλλων, ούτε τίποτα) και η γυναίκα του. Η γυναίκα του φαγητό με το τάπερ στο εργαστήριο ή στο γραφείο του έφερνε. Όταν είδε ότι ο άντρας της έχει νέο επιστημονικό συνεργάτη- βοηθό έφερνε και για μένα. Ψόφια από τη δουλειά της στα 50 της περίπου, κάθε μεσημέρι σχεδόν, πήγαινε πρώτα σπίτι της και μας έφερνε ζεστό σπιτικό φαγητό .
    Πεντακάθαρος και Έλληνας πατριώτης. Όλη η οικογένεια του. Ακόμα 2015 μέσα στην κρίση πληρώνει ευρώ ευρώ, τα δάνεια που πήρε για την τότε προεκλογική του εκστρατεία. Ούτε χορηγό είχε ούτε τίποτα. Πρότυπο οικογενειάρχη. Η οικογένεια του πάνω απ' όλα κι ας έτρεχε. Στη δουλειά να πνιγόμασταν, τηλέφωνο στο σπίτι τι κάνει η γυναίκα του και τα παιδιά του(κι ας ήταν μεγάλα). Ούτε την κεράτωνε ούτε τίποτα. Ο χώρος επιστημονικός αλλά οι θηλυκοί πειρασμοί πολλοί, νέοι, όμορφοι και μερικοί απ' αυτούς τους πειρασμούς πρόθυμοι και πονηροί για να πάρουν με άλλο τρόπο αντάλλαγμα. Άλλοι που το παίζανε και πολύ σοβαροί εκεί μέσα και τον πολεμούσαν από φθόνο με “συναδελφικά μαχαιρώματα” , ήταν γελοίοι και για ξύλο. Αυτός καθαρός σε όλα και ξέρω πολύ καλά τι λέω.

    Τέτοιος άνθρωπος στη Βουλή με αυτό το πολιτικό τσίρκο κύριε Σάββα? Πόσο θα άντεχε?

    Άνθρωποι που άλλα λένε και άλλα κάνουν, που δεν έχουν δουλέψει ή που δεν μπορούν να ελέγξουν τα πάθη τους (φαγητό, ποτό, χρήμα, γυναίκες , λάμψη εξουσίας) θα κυβερνήσουν αποτελεσματικά την Ελλάδα? Ο ένας τρώει ένα αρνί για ορεκτικό, ο άλλος παντρεμένος και χωρισμένος πόσες φορές, ο άλλος βουλευτής κατ' επάγγελμα. Αν δεν μπορείς να έχεις αυτοπειθαρχία στα πιο απλά θα διοικήσεις ολόκληρο κράτος αποτελεσματικά?
    Αν δεν βγει ο κόσμος οργισμένος από μια χρεοκοπία στους δρόμους αυτοί δεν θα φύγουν! Έχουν φτιάξει ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα απόλυτα ελεγχόμενο και στα “μέτρα” τους. Με σχέσεις αλληλεξάρτησης με δημοσιογραφικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες και διέλυσαν την Ελλάδα. Το ονομάζουν Δημοκρατία ενώ ψηφίζουμε με λίστες και κόμμα.
    Αν ποτέ συναντηθούμε από κοντά θα σας πω και το ονοματεπώνυμο του “ρομαντικού”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Που είναι οι αδιάφοροι πολιτικοί οι πατριώτες οι καθαροί;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. >Νομίζω ότι ταιριάζει να παραθέσω το τελευταίοο μου άρθρο με την άδειά σου Σάββα.
    Το κακό νόμισμα εξαφανίζει το καλό, έχει αποδειχθεί ιστορικά
    ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΕΙΑ ΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
    Οι δημαγωγοί και λαϊκιστές εξαφανίζουν τους ικανούς και συνετούς

    Γράφει ο Κηφισιά, 25η Αυγούστου 2015
    Νίκος Αναγνωστάτος

    Με αφορμή την όχι και τόσο καινοφανή ιδέα για διπλό νόμισμα, αλλά σκέτη κενολογία εκφρασμένη από κενόσοφους, εντρυφήσαμε στις δέλτους της ιστορίας, όπου διαπιστώσαμε ότι η κενολογία μιας τέτοιας σκέψης, έχει βαθιές ιστορικές ρίζες. Το πιο πρόσφατο γεγονός συνέβη στην Αγγλία τον 15ο αιώνα επί βασιλείας Βικτωρίας, όταν κινδύνευε η Αγγλία να χάσει όλον της τον χρυσό. Τούτο συνέβη όταν η γνωστή χρυσή λίρα είχε την ίδια αγοραστική αξία με την χάλκινη και την χάρτινη. Έτσι όλοι φύλαγαν τις χρυσές και χρησιμοποιούσαν τις χάλκινες και τις χάρτινες και έτσι σιγά σιγά εξαφανίστηκαν οι χρυσές λίρες από την αγορά. Έτσι βγήκε η ρήση ότι «το κακό νόμισμα εξαφανίζει το καλό»!
    Το πρόβλημα αυτό ανέλυσε στην Βασίλισσα ο οικονομολόγος Γκρέσαμ, στηριζόμενος στον εντοπισμό του Κοπέρνικου και έτσι αποκαταστάθηκε το πρόβλημα του χρυσού στην Αγγλία. Η βασίλισσα προς τιμή του ονόμασε τον σχετικό νόμο Gresham Law.
    Οι ίδιες αυτές διαπιστώσεις αυτούσιες, αναφέρονται από τον Αριστοφάνη το 405 π.χ. στους «βατράχους». Τελικά αυτοί οι αρχαίοι μας τα έχουν πει όλα οι φοβεροί και έχουν δίκιο οι Μεγάλοι Γερμανοί (ΝΙΤΣΕ-ΣΚΑΙΤΕ-ΣΙΛΕΡ) που … μας «μισούν θανάσιμα» για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ότι οι αρχαίοι μας Έλληνες τα έχουν πει όλα! Εμείς οι νεώτεροι είμαστε τα θύματα αυτού του φαινομένου, το οποίο ο Αριστοφάνης, σοφά ποιών, το επέκτεινε στην κοινωνία. Όπως το κακό νόμισμα εξαφανίζει το καλό, έτσι και στην κοινωνία, ο κακός πολίτης εξαφανίζει τον καλό, τουτέστιν οι δημαγωγοί και οι λαϊκιστές, εξαφανίζουν τους ικανούς και συνετούς πολίτες. Τούτο συμβαίνει διότι είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να αντιπαρατεθεί κανείς με τον δημαγωγό και τον λαϊκιστή με λογικά επιχειρήματα και ακόμη πιο δύσκολο να πείσει τους πολίτες και έτσι οι ικανοί και συνετοί πολίτες απομακρύνονται απογοητευμένοι και επικρατούν στην αγορά οι «κακοί» πολίτες.
    Όλα αυτά τα περιέγραψε με έντονο και ζωντανό τρόπο ο Αριστοφάνης, αλλά όπως αποδείχτηκε, δεν στάθηκε αρκετό να αποτρέψει τον κανόνα αυτόν. Έτσι οι δημαγωγοί και οι λαϊκιστές , απομακρύνουν τους ικανούς και σοβαρούς πολίτες από την πολιτική. Μας θυμίζει τίποτε αυτή η Αριστοφάνεια σοφία; Μπορούμε να διακρίνουμε ικανούς, σοβαρούς και υπεύθυνους πολιτικούς στην πολιτική κονίστρα; Ασφαλώς όπ ως σε όλους τους κανόνες υπάρχουν και οι εξαιρέσεις και δυστυχώς μόνο στις εξαιρέσεις μπορούμε να στηριχθούμε. Τούτο μέχρι όταν και αν κάποιος από αυτές τις εξαιρέσεις αποφασίσει να διαμορφώσει μια τέτοια παιδεία, ώστε να καταστεί δυνατό να απομονώνουν τους δημαγωγούς και τους λαϊκιστές και να στηρίζει τους ικανούς, τους σοβαρούς και τους υπεύθυνους πολίτες. Τότε και μόνο τότε η χώρα μας θα προοδεύσει και, γιατί όχι, να πρωταγωνιστήσει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.
    Νίκος Αναγνωστάτος e-mail: nanagnostatos@gmail.com
    Thiakos.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παραμένετε, σταθερά και με προσωπική σας επιλογή, εκτός τόπου και χρόνου, αγαπητέ μου.

    Εννοείται, βέβαια, ότι, εάν υπάρχει κάποιος, στον οποίο θα έπρεπε να απευθύνετε την προτροπή σας, για τον καθρέπτη και την χρήση του, αυτός ο κάποιος θα έπρεπε να είναι ο ίδιος ο εαυτός σας. Ως εκ τούτου, χρήσιμο είναι να ξεκινήσετε, από εκεί.

    Θα μου πείτε, βέβαια, ότι ο πληθυντικός, τον οποίον χρησιμοποιείτε, σας περιλαμβάνει και ως εκ τούτου, η δική μου προτροπή είναι άστοχη και άνευ αντικειμένου.

    Δεν είναι έτσι. Ο πληθυντικός, τον οποίο χρησιμοποιείτε, είναι πληθυντικός μεγαλοπρεπείας και όχι ουσίας. Ως εκ τούτου, επί της ουσίας, ουσία δεν υπάρχει.

    Και δεν υπάρχει ουσία, διότι όταν αντιπαραθέτετε, αξιολογικά, την σύνταξη (προφανώς, εννοώντας τις διαδοχικές και τις συνεχιζόμενες μειώσεις των συντάξεων), τον ΕΝΦΙΑ (προφανώς, εννοώντας την αέναη καταβολή αυτού του ιδιόρρυθμου ενοικίου, που έχει επιβληθεί, στους πάσης φύσεως ιδιοκτήτες ακινήτων), τον μισθό (προφανώς, εννοείτε την αλληλοδιάδοχη μείωση των μισθών, η οποία συνεχίζεται) και τα όποια δικαιώματα του πληθυσμού (προφανώς εννοείτε την καταστροφή όλων των δικαιωμάτων, εργασιακών και άλλων) και την επιβίωση της πατρίδας, για να μας πείτε, ως νέος ΓΑΠ και ως νέος σαμαροβενιζέλος, ότι όλα αυτά έπονται της επιβίωσης της πατρίδας, είναι σαφές ότι έχετε κάνει τις επιλογές σας, οι οποίες, προφανώς, υποστηρίζουν, όσα ακριβώς υποστηρίζουν και οι εντόπιοι κυβερνητικοί εκπρόσωποι και υπηρέτες των συμφερόντων των δανειστών, τους οποίους επέλεξε να υπηρετήσει και ο Αλέξης Τσίπρας.

    Ως εκ τούτου, αγαπητέ μου, οι επιλογές σας αυτές, σας εμποδίζουν να δείτε το απλούστατο γεγονός ότι αυτή η επιβίωση της πατρίδας, για την οποία λέτε ότι, πρωτίστως, σας ενδιαφέρει, δεν αντιπαρατίθεται, αξιολογικά, με όλα τα παραπάνω, τα οποία καλείτε τους αναγνώστες να θέσουν, σε δεύτερη μοίρα και να τα υποτάξουν στην εξυπηρέτηση της ανάγκης, για την επιβίωση της πατρίδας.

    Και δεν υπάρχει αξιολογική αντιπαράθεση, ανάμεσα στην επιβίωση της πατρίδας και στην υπεράσπιση των συντάξεων, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την προστασία των μισθών και των απαίτηση για την διατήρηση των δικαιωμάτων των πολιτών, διότι, αγαπητέ μου, προϋπόθεση, για την επιβίωση της πατρίδας, είναι όλα αυτά μαζύ, τα οποία σεις απαιτείτε να τεθούν σε δεύτερη μοίρα.

    Δυστυχώς, η τριβή σας, με την ημιαμόρφωτη και επαρχιωτικής νοοτροπίας πολιτική και πνευματική ολιχαρχία των Αθηνών, σας έχει αφαιρέσει την δυνατότητα και την ικανότητα να δείτε το άτοπο αυτής της αντιπαράθεσης των ευρύτερων επιβιοτικών συμφερόντων του γενικού πληθυσμού, με την επιβίωση της πατρίδας.

    Σφάλμα σας. Και μάλιστα, βαρύτατο. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι είναι αδύνατο να το διορθώσετε. Δεν είναι αδύνατο. Είναι δυνατό να το διορθώσετε.

    Αλλά κάτι τέτοιο απαιτεί νηφάλια σκέψη, ψυχραιμία και απαλλαγή από τις παρελθούσες, χρονίζουσες και τρέχουσες ιδεολογηματικές αγκυλώσεις της εντόπιας ελίτ. Και κυρίως, αυτήν του παραληρηματικού δόγματος του "υπαρκτού ευρωπαϊσμού".

    Αυτή την εξέλιξη, σας την εύχομαι. Αν και δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα την πραγματοποιήσετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.