22/8/15

Εικόνα ντροπής μιας πιο ντροπιαστικής πραγματικότητας

Η κούρδισσα μαχήτρια Κεβσέρ Ελτούρκ  
Η κούρδισσα μαχήτρια Κεβσέρ Ελτούρκ
Η Κεβσέρ Ελτούρκ, μέλος του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), σκοτώθηκε σε μάχη της οργάνωσης με τον τουρκικό στρατό στις 10 Αυγούστου στο Βάρτο της επαρχίας Μους, σύμφωνα με ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών.
Η φωτογραφία της σορού της, γυμνής, αιμόφυρτης, με σημάδια βασανιστηρίων, σπασμένα ισχία και ίχνη στραγγαλισμού (κατά τη Hurriyet) ενώ τρεις άντρες την περιεργάζονται, που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα, προκάλεσε μπαράζ δημοσιευμάτων σε διεθνή ΜΜΕ, που έσπευσαν να την αναπαράξουν, έστω και πιξελαρισμένη.

Επειτα από την οργισμένη αντίδραση Κούρδων -κι όχι μόνο- στα κοινωνικά δίκτυα για αυτή τη μεταχείριση που στόχο έχει να ταπεινώσει τον «εχθρό» ακόμη και νεκρό, ο κυβερνήτης της Μους διέταξε έρευνα για τον εντοπισμό όσων τράβηξαν και διέδωσαν την εικόνα.

Σύμφωνα ωστόσο με τη φιλοκουρδική οργάνωση Save Kobane, οι υπαίτιοι είναι γνωστοί: «Η φωτογραφία διέρρευσε από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας που την τράβηξαν και πρωτοκυκλοφόρησε στα εθνικιστικά κοινωνικά δίκτυα που τη χαιρέτισαν γεμάτοι περηφάνια».

Δεν είναι η πρώτη Κούρδισσα που πέφτει σε μάχη, ιδίως μετά τον διμέτωπο που κήρυξε ο πρόεδρος Ερντογάν προ μηνός και εξελίσσεται σε μονομέτωπο αγώνα όχι κατά των σφαγέων του «Ισλαμικού κράτους» αλλά κατά των Κούρδων αυτονομιστών.

Ούτε κουβέντα στα δημοσιεύματα για το ποια ήταν και γιατί πέθανε η Κεβσέρ Ελτούρκ, για τις αγωνίστριες μέλη των πεσμεργκά στο Ιράκ και των Γυναικείων Μονάδων Αυτοάμυνας στη Συρία που έχουν ανακόψει την επέλαση των εξτρεμιστών του «Ι.Κ.», για την ισότιμη θέση των γυναικών στις αυτοδιοικούμενες κουρδικές κοινότητες, πόσο μάλλον για τη θηριωδία των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας εναντίον τους.

Η είδηση μετατοπίστηκε από τα γεγονότα στην εικόνα και αντί να αναφερθούν όλα αυτά που συνιστούν την ουσία της, περιορίστηκε στη θέα ενός γυμνού βασανισμένου γυναικείου σώματος, εντυπωσιακό λάφυρο για τα νοσηρά ένστικτα του κιτρινισμού, ανοιχτού ή κεκαλυμμένου.

http://www.efsyn.gr/arthro/eikona-ntropis-mias-pio-ntropiastikis-pragmatikotitas

5 σχόλια:

  1. Οι τουρκοι ειναι μογγολοι και βαρβαροι. Τα υπολοιπα ειναι περιττα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...οι Τούρκοι είναι βάρβαρος λαός... Πά, πά. Όταν σφάζαν τους Αρμένιους, για τρεις μέρες, μύριζε ολόκληρη η πόλη σαν σφαγείο... Οι Έλληνες ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους, δεν τολμούσε να βγει κανείς στο δρόμο, φωνάζανε, σκοτώνανε..., τρεις ολόκληρες μέρες.
    - Ποιοί γέροντα; Ο Τούρκικος στρατός;
    - (με έμφαση) Όχι μόνο ο στρατός αλλά και ο κόσμος, οι Τούρκοι και οι γέροι ακόμα. Βλέπεις ο άλλος πήγαινε και έσφαζε το γείτονα του, που είχαν ζήσει τόσα χρόνια δίπλα-δίπλα... Βάρβαρος λαός... έχουν κάνει πολλά... γι' αυτό θα πληρώσουν, θα λειτουργήσουν οι πνευματικοί νόμοι, έχουν τα κόλυβά τους στο ζωνάρι.

    Read more: http://www.egolpion.com/D74C1785.el.aspx#ixzz3jXWXaRkD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περηφανος λαος! Αντρες,γυναικες και παιδια πολεμουν για την πατριδα τους. Δεν την κανανε για Ευρωπη. Η φλωρια δεν μπορει να διεισδυσει στα γονιδια τους. Αξιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. " Σκοτωθηκε στη μαχη" και πτωμα τοσο κακοποιημενο ,με ενδειξεις "στραγγαλισμου", δεν ταιριαζουν. Στη μαχη γυμνη δεν πηγε, σπασμενα ισχυα ( και τα δυο- παρατηρηστε τη σχεση κεφαλιου-ποδιων), χωρις διαμελισμο δεν κανει καμια εκρηξη η πυροβολο.
    Επομενως καποιο την "περιποιηθηκαν" αναλογα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μετά από μια τέτοια εικόνα και απτή μαρτυρία και επιβεβαιωσή για πολλοστη φορά οτι οι τούρκοι δεν ειναι παρά ένα αξεστό και βάρβαρο θρωπομάζωμα έχεις και κάτι γελοία αρθρακία που δείχνουν μερικούς καζανοκέφαλους μογγόλους γενοκτόνους να παίζουν λύρα και πειδή παιζουν λύρα πα να πει οτι είναι και Πόντιοι (Έλληνες) ...τέτοιου είδους γελοίες διαπιστώσεις μόνο να μπερδεψουν έχουν στόχο....
    ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΛΟΣ ΟΥΤΕ ΝΕΚΡΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.