16/8/15

Βάρτο, αυτονομημένη πόλη - Ο νομάρχης διέταξε απαγόρευση της κυκλοφορίας

Σχετ. Έκτακτο: Επτά επαρχίες του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν ανακήρυξαν την αυτονομία τους!!!
Προχθές, όπως πρώτοι στην Ελλάδα αποκαλύψαμε, η πόλη Βάρτο, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, ήταν μια από τις επτά που ανακήρυξε την αυτονομία της.
Χθες τις πρώτες βραδυνές ώρες ομάδες ανταρτών επιτέθηκαν με ρουκέτες και πολεμικά όπλα, εναντίον των κτιρίων της Διοίκησης Στρατοχωροφυλακής και της Διοίκησης της Αστυνομίας.
Εν τω μεταξύ ομάδες πολιτών έσκαψαν ορύγματα και έθεσαν υπό τον έλεγχο την κυκλοφορία από και προς την πόλη αλλά και εντός της πόλης.
Μετά από την κατάσταση αυτή ο νομάρχης του νομού Μους, στον οποίο ανήκει το Βάρτο, από σήμερα το πρωί στις 08:30 απαγόρευσε την κυκλοφορία στους δρόμους της πόλης, με το αιτιολογικό ότι οι δρόμοι της πόλης είναι παγιδευμένοι με εκρηκτικά.
 Ο νομάρχης Βεντάτ Μπουγιούκερσοϋ (Vedat Büyükersoy) δήλωσε στο πρακτορείο Ανατολή ότι οι αντάρτες του ΡΚΚ βρίσκονται στην πόλη και ότι οι αρχές ασφαλείας τους καταδιώκουν!
Nα σημειωθεί ότι το Βάρτο είναι πόλη αγωνιστών και οι τουρκικές αρχές την κατέστρεψαν δυο φορές, τη μια τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και την άλλη πέρυσι, στις 21 Αυγούστου.
Εν τω μεταξύ, τοπική πηγή μιλώντας στο Πρακτορείο Ειδήσεων Φιράτ τις μεσημβρινές ώρες σήμερα δήλωσε τα εξής:
"Ο έλεγχος της πόλης είναι στα χέρια των πολιτών της. Οι πολίτες έχουν συγκεντρωθεί σε ορισμένα σημεία της πόλης και είναι σε ετοιμότητα. Ο στρατός και η αστυνομία δεν φαίνεται προς στιγμήν σε κανένα σημείο της πόλης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.