29/8/15

«Βόμβες» Τσακαλώτου σε Τσίπρα: Λαϊκισμός το δίλημμα μνημονιακός-αντιμνημονιακός

Ενώ ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής

Ανδρέας Μπελεγρής

Τορπίλισε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης - Τους έλεγα ότι δεν βγαίνει χωρίς φόρους και μου έλεγαν ότι θα χάσουμε ψήφους - Δεν φτιάξαμε δημοκρατικό κόμμα «Θελω να πω ότι μαζί με εσάς, μαζί με τον Αλέξη θα δώσουμε τη μάχη και θα πάμε μπροστά», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας πρώτος στην πανελλαδική συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, κλείνοντας τη συζήτηση για το αν θα ειναι υποψήφιος.

Εξηγώντας τους λόγους είπε ότι η Αριστερά είναι για τα δύσκολα και ότι η αποτυχία της κυβέρνησης της Αριστεράς θα έχει πολλές επιπτώσεις. Επίσης σημείωσε πως μέσα σε αυτή τη διαπραγμάτευση που ήταν πολύ σκληρή αναδείχθηκαν μια σειρά από παιδιά «που αξίζουν να εχουν την υποστήριξή μας γιατί μάθανε πόσο δύσκολο ειναι να τα βάζεις με την εξουσία». Υπογράμμισε: «Να αφήσουμε μια παρακαταθήκη για την νέα γενιά».

Ανέφερε, δε, ότι κάποιοι από τους αποχωρήσαντες, όπως ο Ανδρέας Καρίτζης, παραμένουν σύντροφοι.

Κάνοντας αυτοκριτική είπε: «δεν φτιάξαμε δημοκρατικό κόμμα», ενώ χαρακτήρισε  πλήγμα αυτο που έγινε με τον χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου. Είπε ότι μπορεί μεν ο ίδιος να μην είδε εναλλακτική πρόταση, ωστόςο το θέμα αυτό έπρεπε να συζητηθεί.

Πρόσθεσε επίσης ότι ήταν λάθος «ο λαϊκισμός που αναδείξαμε εμείς», αφού όπως είπε και ο ΣΥΡΙΖΑ αναμεσα σε άλλους έχτισε πάνω στο δίλημμα μνημονιακός - αντιμνημονιακός.

Είπε, δε, πως όταν ο ίδιος έλεγε ότι δεν βγαίνει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης χωρίς φορολόγηση του πλούτου, οι τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν τότε «θα χάσουμε ψήφους».

Τόνισε δε πως υπό προϋποθέσεις είναι εφικτό  να απομονωθούν κάποιες πτυχές του μνημονίου και γί αυτό χρειάζεται «να αποφασίσουμε ποιες μάχες θα δώσουμε».

«Το πρόγραμμα να μην ειναι το πρόγραμμα του μνημονίου», είπε υποστηρίζοντας οτι υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν παρεμβάσεις πέραν της συμφωνίας.

Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.